Şimdi Ara

10nm masaüstü işlemciler başka bahara kaldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaanDE34

    gelsin ilk ben alacam 3700x
    2'ye de beni yazın. i7 3770K ile artık intel'e veda ediyorum. 3770k ile 6 nesil sonraki 9700K arasında %52 fark var. 6 nesil boyunca bir şeye, bir öncekine göre %7 güçlendirme yaparsan 6 kerede %51 yapar. Intelin yaptığı bu. %15-20 performans artışı diye pazarlayıp aslında %7 güçlendirmek. Ve her %7 için sana yeni bir chipset gagalamak. 3700x bekle beni.
  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Değişik bir bakış açısı... intel gibi para gözlü bir firmanın AMD ile danışıklı dövüş yapacağına pek ihtimal vermiyorum. Tabi her düşünceye saygım var...

  • Bu ne biçim başlık ? Amd kestane mi üretiyor ?
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    hahahaha içinden ne yazıkki geçemedi daha zorlamanın doruğunda ama :D bir sonraki nesilde içinden geçicek diye düşünüyorum :D

  • paco_ct kullanıcısına yanıt
    10nm masaüstü işlemciler başka bahara kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ruzgar_ressam kullanıcısına yanıt
    eski nesillerden bahsediyorum her zaman bir aksaklığı vardı bunu firma kendi bile kabul ediyor tam olarak performans açısında verimlilikde sorun vardı her zaman bu son nesil ile o konuda sorunları büyük ölçüde aştılar ama halen daha benim gözümde yeterli değiller daha iyisini yapabileceklerini düşünüyorum bir sonraki nesil için beklentim çok büyük amd tarafında bunu başarmalarınıda gerçekten canı gönülden istiyorum intel tarafının iyi bir tökezlemesi şart (özellikle belirtmek isterim ben hiçbir markanın fan boyluğunu yapmam doğruya doğru karşılaştırırım incelerim test ederim sonra o ürün hakkında konuşmaya başlarım çok kez hem amd hem intel tarafında incelemeler yapma şansım oldu) intel amd gibi oynayamasada stabil çalışma konusunda yüklerde çok başarılıydı amd bunu kırıcak zamanla ;)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tokatli6061

    yine kavramları karıştırmışsınız nm ile isimlendirme numarasının bir alakası yok nanometrik küçülme pek çok avantajı getirir fiyat avantajı sadece bir tanesi. 7nm üretimle AMD hiç bir mimari geliştirme yapmadan 9900k dediğin işlemciyle aynı gücü tüketen fakat daha fazla çekirdeğe sahip bir işlemci yapsa senin 9900k yı ezer performans olarak ezer tükettiği güce oranla ezer fiyatta ezer çöp olur 9900k. isimlendirme oyunu dedğiniz şeyse örneğin gt 520 diye çıkardığınız bir ekran kartının işlemcisini sıfır yenilik ile isim değiştirip gt 620 yapmaktır yoksa 12nm üretimden 7nm üretime geçip üstüne mimari bazında iyileştirme yapıp adınada 3. nesil zen işlemci demeye isimlendirme numarası diyeceksek core i serisi 1. nesilden 9. nesle kadar bu numaradan ibaret bir seri olur
    "yine kavramları karıştırmışsınız nm ile isimlendirme numarasının bir alakası yok nanometrik küçülme pek çok avantajı getirir" Burada ne demek istiyorsunuz anlamadım, olay nanometrik küçülmenin önemiyse başından beri bunu söylüyorum zaten.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffon The Legend

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Arkadaşım kaliteli dediğin ryzenler bir 200-300mhz hız artırınca kitlenenler mi, onu kastediyorum. Ipc diyorsun, intel'in yıllarca olayı zaten döngü başına yaptığı işlem sayısı avantajı değil mi? Uzmanmış gibi anlamı olmayan konuşmaları uzatmanın bir anlamı yoksa neden katılıyorum dediğin halde uzmanlık taslıyorsun? Kinaye var belli de nerenin uzmanısınız söyleyin bilelim. Baştan toparlamak zor olacak fakat arada amd'nin lehine iki-üç kat avantaj var algısı yaratılıyor bunun yanlış olduğu belirtmek istedim için yazdım, tabi ki intelin 14 nanometresi yeni 7nm üretimden iyi değil bunu oturup tartışmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tostumm -- 25 Nisan 2019; 17:51:46 >




  • Buffon The Legend kullanıcısına yanıt
    artık amd nin yapacağı fiyatlandırma önemli geriye tek o kaldı
  • Buffon The Legend kullanıcısına yanıt
    uff acımış olmalı :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    2'ye de beni yazın. i7 3770K ile artık intel'e veda ediyorum. 3770k ile 6 nesil sonraki 9700K arasında %52 fark var. 6 nesil boyunca bir şeye, bir öncekine göre %7 güçlendirme yaparsan 6 kerede %51 yapar. Intelin yaptığı bu. %15-20 performans artışı diye pazarlayıp aslında %7 güçlendirmek. Ve her %7 için sana yeni bir chipset gagalamak. 3700x bekle beni.

    Alıntıları Göster
    Ben de i7-3820 Kullanıyordum. Sizinle aynı slot değil gerçi. Sonra Xeon E5-2697 v2'ye geçtim. 12 çekirdek ve 24 thread var. Bunlar 2013'den kalma işlemciler.

    Eğer AMD Ryzen'ı çıkarmasa idi normal kullanıcı hala 4 çekirdekte sıkışıp kalacaktı.




  • amd ile intel aralarında yarışıyor burada insanlara ne oluyor benim akıl erdiremediğim konu bu! ulan sonuçta seni beni söğüşlüyor değil mi bu adamlar ? daha ötesi varmı? sana ne oluyor da amd 7nm intel 14 nm işlemci çıkarmış sana bir giren çıkan yok ise savunmanın ne alemi var, amd nin intelin hisselerine mi sahipsin ? zarar mı ettin ? haberi oku geç işte hep aynı konu hep aynı konu... artık haberden çok yazılanları okuyorum canımı sıkan biri olsun da yazayım buraya diye

  • Şu yol haritasını beğenmedim. AMD'nin yol haritaları daha güzeldi. Zaten AMD tasarım konusunda her zaman diğer firmalardan 2-3 tık önde oldu.

  • nm farkı son kullanıcıya ne katacak tam olarak? tam faydası nedir yani bizim için?

    yukarılarda bir arkadaş ryzen 3000 ile puan farkını göstermiş RYZEN 3000 CINEBENCH 2057 - INTEL I9 9900K STOCK 2040. aradaki fark sadece 17 puan. ama işin iç kısmındaki farklar faydalar neler? düzgün bir şekilde detayı anlatabilecek biri var mı? herkes babasının markası gibi amd veya intel'i savunuyor




  • Bu böyle sürer gider. Neyi paylaşamıyor bu insanlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buffon The Legend

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    9900K cidden inanılmaz güç çekiyor bunu inkar etmem. Fakat bir de şöyle düşünün 2700X sağlam soğutma ile stokta all cores max boost fr. 4.0 Ghz, 9900K'da ise bu 4.7 Ghz. 14nm/12nm farkını katarsak tabii ki 9900K'nın daha çok güç çekip daha çok ısınması normal.

    Gönül isterdi ki 2700X'de ufacık gıdıklama ile 9900K gibi 5Ghz görebilse, ama AMD tarafında en iyi senaryo 4.2Ghz über şanslıysan 4.3. Daha üstünü günlük kullanabilen görmedim.

    Bu bağlamda ipc ve consumption tartışması yapılacak ise iki çip de 4.0 ghz'de min vcore değerine sabitlenip o şekilde karşılaştırmalı.

    Yani sizin dediğiniz gibi "Yonganın ve üretim sürecinin kalitesini en az güç tüketimi ile çıkabildiği hız dolayısı ile bir zar alanına koyabileceğiniz çekirdek adedi ve ipc değeri belirler" ise az önce dediğim gibi aynı hızda testler yapılmalı ki dediğinizde haklı olup olmadığınızı anlayalım.

    Aksini iddia ediyorsanız o zaman da kitlenin size salt performansta 9900K'nın consumer seviyesinde rakipsiz olduğunu savunması gayet kabul edilebilir duruma geliyor.

    Ayrıca 14NM Intel desktop tarafında 2015'in 2. çeyreğinde 5775C ve 5775R ile geldi. Yani 4 senedir 14NM ile üretim görüyoruz.

    Çoklu çekirdek işyükü tarafında ise Threadripper'a diyecek yok. F/P olarak Intel AMD'nin eline su dökemez. Ama normal kullanıcı için olaylar dediğim gibi.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.