Şimdi Ara

Yatırım Fonları+BES Fonları [ANA KONU] (342. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ozbey08 , yapayzeka555 Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (3 Mobil) - 9 Masaüstü3 Mobil
5 sn
7.772
Cevap
531
Favori
392.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KimYon_Reyiz kullanıcısına yanıt

    CPU dan memnun değilsen midas veyahut paycell üzerinden

    direkt dolar ile CHAT adlı yapay zeka etf i alabilirsin.



    roundhill ınvestments
    AI ETF | Invest in Generative AI Stocks with CHAT
    https://www.roundhillinvestments.com/etf/chat/
  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt

    birşey satıp gidip borsa hisse kripto vs alınmaz neden mi

    ihtiyaç hasıl olur o aralar da piyasa terse gelir piskolojiniz bozulur her geçen gün * 10 yaşlanırsınız ne kadar içeride kalacağınızda belli olmadığı için çok yıpratıcı bir süreç olur

    bunu çevremde yaşayan 2 arkadaş var gerçekten üzülürsünüz

    menkul kıymetler piyasasında yatırım ihtiyaç doğabilecek para ile yapılmaz borç ile yapılmaz kredi ile yapılmaz kredi kartı ile yapılmaz kısacası lazım olan para lazım olduğu yere koyulur o para ile yatırım olmaz

    para kazanayım derken hayatınız alt üst olur bakınız bu işlere bulaşıp bir dünya intahar haberi var

  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt

    sen o 1 yilliklara bakma,asil YTD ye bak,bu seneki kar marji 5.5 ayda 100 bin tl den hesapla sana 47 bin tl birakmis suana kadar,oran olarak %47 diyelim kar, sene sonu 103%,sence %220 ye hic yaklasmismi,1 sene öncekileri 2 sene öncekileri unut,ozaman yabanci agirliktaydi borsa,suan dogru dürüst yabanci yok..

    Herkes cok kazanmak istiyor,o yüzden cogu unut taktigi uyguluyor ama ben birseyi farkettim,borsanin dilini anlarsaniz yani egitim alirsaniz,karinizi iki katina cikarma imkaniz var...


    Mesela hisse alirken neler yaptigini görün,onlar borsanin dilini ögrenmisler bizlerse amatör bir sekilde kendi capimizca birseyler yapmaya calisiyoruz,veya cesitli youtube siteleri acmis bir takim ekonomistlerin bilgileri dahilinde fon veya hisse aliyoruz,gerci bugüne kadar hic bir ekonomistin tavsiye ettigini almadim,bende kendimce bir tabela olusturdum onla devam ediyorum..


    Iyi gelir diye bir yatirimci sitesi var,birgün orayi yönetenler,10 tane ekonomiste bir kac fon icin soru sordu,alalimmi almiyalimmi,cogu alma dedi,onlarin alma dedigi fon zaten radarimdaydi,bi bakayim baskalari ne diyor diye,alma dediklerini aldim,acayib kar birakti,o yüzden,youtube da hisse ve fonlar hakkinda bilgiler verenler var,cogu aslinda youtube kanalina ne kadar abone olur onun derdinde,yani borsa disinda youtube danda para kazanma olanaginiz cok yüsek :)))..1 milyon aboneniz olursa,1000 dolar kazanirsiniz..


    Bu bir örnek ,acaba kac kisi hisse alirken bu tarz matematiksel hesaplama yapiyor..cogunuz yapmiyor,cogunuz kaderinizi baskalarinin eline birakiyor..


    Anıl Özekşiyoutube
    Bu videomuzda, satacağımız senedi göreceli olarak daha pahalıya satıp, alacağımız senedi de göreceli olarak daha ucuza alabilmeyi sağlayan ve bunu yaparken de piyasayı ve verdiğimiz emirleri takip etmemize gerek kalmadan bunu başarabilen strateji emirlerini inceleyeceğiz… Gerek spot hisse senetleri piyasasında portföyünüzü yönetirken gerekse de viop piyasasındaki vade değişimlerinde taşımakta olduğunuz pozisyonu kapatıp bir sonraki vadeden yeniden pozisyon açmak için kullanabileceğiniz bu strateji emirleri sizi bir çok sıkıntıdan kurtaracak basit ve yararlı bir emir türüdür…
    https://www.youtube.com/watch?v=i3amRG1gwo0



    Bu forumda en cok duydugum fon IIH ben almadim onun yerine IDH aldim ve kar getirisi harika,bugünkü kapanista 100 bin tl yatirimimla 1450 TL kar getirmis,toplam 6231 TL kar birakti suan bana 6 mayisda valörlendi 15 mayisdaki kar marji bu..


    Adp yi sattim 18500 TL karim vardi,16 bin tl sini almistim,2500 tl kari birakmistim,yani satarken 2500 tl pul oldu,üzüldümmü hayir,uzun zamandir adp kar etmeyi birakmisti o yüzden dedim baska fona gecme zamani.

    ZJL fonu aldim,oda iki günde 1500tl kar birakti,14 mayisda borsa düzelmeye gectigi halde..



    Gözü kapali yatirim yapma,herseyimi yatiracam kazanirsam kazanir kaybedersem kaybederim anlayisi yanlis..

    Cok yanlis yapiyorsun senin yerinde olsam 1/4 deki parami fonlara yani 100 er binlik fon al geri kalani para fonlarina yatir,bunu niye diyorum,biraz borsayi tanimak ve ögrenmen icin..

    cogu kisiler uzun vadeli aliyor,alib unutuyor,yani erimesine izin veriyor nede olsa cikacak düsüncesi mevcud ama sorun suki gecmis yillardaki o yüksek kar marjlar artik yok,%220 bir sene bekletirim kazanirimi unutun..

    Yabanci sermaye gelirse kazanirsiniz..gelmezse en fazla edeceginiz kar ortalama baz %10 civarinda oda size %120 kar getirir yillik..


    Suan benim elimde 3 fon var DZE,IDH,ZJL..

    gerisi para fonlarinda..

    Bu hafta 1 fon daha alacam dedimya 1/4 yogun hisse senedi fonlarina geri kalani para fonlarinda..

    unutmayin benim aylik harcamalarim var,onlari bu tarzda ödeme niyetim,euro maasim ise biriktirmek..

    Aslinda ben milyonlari kazanmak degil aldigim euro maasim kadar kazanc elde etmek,ve elde ediyorumda bazende onun cok üstünde aldigimda oldu..


    Sen arkadasim gözükapali onca emekle aldigini yok etmeye calisman kusura bakma beni,cahilligin önde gideni bunu yapar,hatta biraz daha ileri gidecem,öküzlük etme,ilk defa giriyorsun borsaya, sakin rahat kafa ile yap bunlari..


    Hepsini yatirma iki fona,sonra o fonlar kaybettirdigi zaman onlari geri kazanmak icin kendini yirtarsin..

    Senin yerinde olsam ilk önce ya IDH yada KPC ye yatir,bir tanesi ile basla,1 hafta bak napiyor fon,kari istenilecek orana geldiginde ikinci fonunu al ama 100 er bin veya 50 er bin al veya daha düsük miktarda al ama asla 200 veya 300 veya 500 binlik alma,kaybedersen,hayal kirikligina ugrarsin,bu sefer kaybettiklerini geri kazanmak icin baska fonlarda ararsin careyi ,bunu sakin yapma,hem borsa bir yere kacmiyor..


    Serdar ortac napti kumara girdi,kaybettikce daha cok para harcadi,simdi kumarin kölesi oldu,borsadada senin gibiler bunu yaparsa,kaybettikce daha fazla oynarsin buda sonunu getirir ayni serdar ortac gibi..


    1 Fon al bak nasil gidiyor,paranin geri kalanini nvb,ppn,zbj gibi para fonlarina yatir ordan faiz al,para fonlarinda kaybetme yok,onlar risk 1 en düsük riskler..

    para fonlari sabah al aksam valörlenir,sabah sat öglen para hesabinda..

    Diger fonlarda ise t+1 al..T+1 sat... t+1 al..t+2 sat veya t+1 al ve t+3 sat olarak gecer..

    al ve satta 13:30 kadar islem yaparsan aksam 18:30kadar islem gören fiyattan alirsin ertesi sabaha,13:30dan sonra alir veya satarsan fiyat belirlemesi ikinci gün olusur..


    Sen bilmezsin cogu bilir,subatin sonlarina dogru borsada düzeltme baslamisti ama ogün ne oldu ise düzeltme yerine balinalarin borsanin icini bosalttigi gün oldu,cogu fonlar resmen cakildi..

    Ben mesela kisa vadeli yatirimci oldugum icin,ogün elimdeki karlar daha fazla erimeden bütün fonlarimi sattim,para fonlarina yatirim yaptim,tek düsmeyen deger kaybetmeyen onlardi,borsa biraz kendine gelsin sakinlessin,tekrar fon almaya baslarim dedim onuda nisan ayinda basladim yani 1 ay boyunca borsanin sogumasini bekledim..


    Borsada iki türlü yatirimci var kisa vadeli ve uzun vadeli,uzun vadeliler erimesine izin verir ve 1 sene boyunca fon veya hissesini unutur.


    14 mayisda bütün hisse ve fonlar eksilere gecti,kimisi bir günde %2 ile %4 degerinde kayib yasadi,simdi tekrar toparlandi,gene olurmu bilemeyiz..

    Fitch gibi Sp gibi yatirim sirketleri türkiyedeki endeksi yükseltiyor bi bakmisin,hisseler assa yönlü yani o kurumlarin verdigi pozitif bilgilere ragmen Türkiyedeki borsanin düsmesi herkesi sasirtiyor,Türkiyedeki borsa cok garib isliyor,ona göre kendini saglama al,aldigin fon ve hisseleri sinirli al..


    Bak genelde cogu kisiler bu kadar uzun yazmaz,zaman harcamak istemezler,sana detayli bir sekilde anlattim..


    Ben kisa vadeli yatirimciyim digerleri uzun vadeli yatiriyorlar,yani fondaki paylarinin erimesine izin veriyorlar ve beklemeye gidiyorlar,zamani gelincede kaybettiklerini kazaniyor arti kara geciyor veya tam terside olabilir,kar yerine yatirdiklari paralarini geri almis oluyorlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 16 Mayıs 2024; 4:52:25 >




  • Hassas Kantar kullanıcısına yanıt

    ben sadece gida üzerine bulmustum,fonun icindekilerin hepsi gida üzerineydi,süpermarketten tut cesitli gida firmalarina kadar o fonun icindeydi,spor belki ararsan bulursun..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 16 Mayıs 2024; 6:40:31 >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    gecen mankenin biri feci rahatsiz olmus yapay zekadan,onun resmiyle,yapay zekaya can verdiler,yapay zeka basladi,kendine cevre yapti,bu kadarmi net olur,yapay zeka sehirler olusturmus,cevresinde insanlar,hayvanlar yani bire bir yasadigimiz dünyanin kopyasini yapmis,icinde kendi yasiyor,hatta instagramda hesabi bile var,herkes üye olmus ona :)))..

    Bu kadar gercekci olamaz yapay zekanin yaptigi seyler,acaba terminatör filmi gibi bu yapay zekalar insanligin sonunu getirmesin :)))film derken gercek olmasin sonra,yapay zeka üzerinde olusturdugumuz kontrolü kaybedersek vay halimize :)))...

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Çok tşk ederim sanırım bir an hayallere kapıldım)) bugün 100 bin ıdh 100 bin kpc alacağım gerisiyle de ya dolar yada altın alır beklerim . Veya sıfır değilde az kullanılmış 2. el araç alırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt

    Kardeşim burada sana tavsiye yazanların dedikleri ile yatırım yapıyor veya araba alıyorsan vay haline...

    Bence kendi araştırmalarını yap, ona göre karar ver.

    Elbette burada yazılanları da oku ama cok arastırma yap.

    Uzun donemli alacaksan fonlar uzun donemli genel olarak hep kazandırmıştır.

    Kendin incelemeni yaparsan daha iyi kararlar verirsin.

    Arabanın masrafı hiç bitmiyor.

    Kaskosu, sigortası, vergisi, bakımı, lastiği, antifirizi, benzini, mazotu...

    Sıfır arabanın masrafı cok daha fazla.

    Bunları da hesaba katarak final kararını ver bence.

  • tabiki kazandiriyor ama 2024 ve sonrasi ne kazandirir,2023 ve öncesi türk borsasi yabanci agirlikliydi ve gördüm yüksek karlar elde edilmis ama bu sene hersey farkli,yeni yildan berli olan kazanclara bakarsan gecmise göre okadar yüksek degiller..

    Hepiniz hep 1 sene önceki karlari kiyasliyorsunuz, birde yilbasindan itibaren olan karlara bakmalisiniz..

    mesela 2021 haziran ayinda arabalar avrupadaki fiyatlarla ayniydi,2022 de fiyatlar uctu gitti,bugün avrupanin en pahali araba fiyatlari türkiyede.



    Cogunuzun yaptigi hata,yillandirilmis bakiyorsunuz asil yilbasindan berli olarak bakmanizda fayda var..


    sonunda arkadas ikisine birden yatirmis oda olur 100 er bin en mantiklisi,zamanla kar marji cogaldikca baska fonlarda alir ama 1 veya 2 milyonu bir senede 6 milyon yapma gibi hayal güzel herkes ister ama onun olmasi icin asiri fazla yabanci olmasi gerek,yabanci olmasi icinde o ülkelerdeki ppk lar -1% ile %2 olsunki bankadan euro cektiklerinde cazibeli gelsin,birde kur euroya karsi cok fazla deger kaybetmesin,sonucta cogu yabanci eurosunu TL ye bozduruyor..tekrar euro almak istediginde,euro yabanciya pahaliya patlar,kuru ne kadar daha sabit tutarlar belli degil..


    2021 yilinda kur düsük ve ppk faizleri düsüktüyabanci iyi para kazandi borsadan,aralik 2022 de avrupa ve amerikan merkez bankasi ppklari yukari cekince bu sefer yabanci sermaye icin ucuz kredi pahalandi,o sirada türk lirasida baya deger kaybetmeye basladi..


    eflasyon 2023 de bir türlü düsürelemedi ve yabanci komple cekildi gitti,simdi yavas yavas geliyorlar ama onlar kisa vadeli kaliyor,cogu devlet tahvili ve bono aliyor..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 16 Mayıs 2024; 14:15:57 >




  • levothekid L kullanıcısına yanıt
    100 bin tl lik ıdh 100 bin kpc aldım pazartesi islem gerçeklesecekmiş işlem gerçekleştiği andaki fiyat neyse o fiyattan alınırmış
    Satarkende aynı şekilde mi oluyor 2 iş gününde hesaba geçiyor 2 gün sonraki lot fiyatı neyse o fiyattanmı işlem görüyor.

    En az 6 ay hiç ellemeyecegim bakalım ne olacak ))

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ZBJ'nin stopajsız getirisini hesap eden oldu mu? Bugün de 0.14 altında kalmış, toplamda %52 altındaysa nkolay'a taşıyalım.

  • Dino Dini kullanıcısına yanıt
    şerefsizler bilerek yaptı bu işi, 30 nisan a kadar en iyi getiriye verip herkesi doldurdular, şimdi stopajsiz alanlar satsın diye bu şekilde zorluyorlar, keşke 30 nisan sadece zbj alacağıma ilk 5 en iyi oran verenlere bölseydim, sadece zbj almak ile hata yaptım

    lanet olasıcalar 55 57 ler normal oran iken, 50yi alabilmek için 40 takla atıyoruz, satıp başka alsam bu sefer stopaj ile yine 49 50 ye kalacağım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dino Dini kullanıcısına yanıt

    nkolay stopaj ile kaça tekabül ediyor net olarak %50 mi?

  • Aldıgımız fonu satarken o andaki fiyatmı geçerli? Yoksa 2 gün sonra işlemin gerçekleşeceği fiyat mı geçerli oluyor?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • murat8550 kullanıcısına yanıt

    100bine günlük 131.78 tl veriyor, yıllık 365 gün dersek 48100 tl yapıyor, yani doğru hesapladıysam %48.10 yapıyor.

  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt

    Örneğin Pazartesi günü satış emri verdiğinizde Salı günü tefas sisteminde görünecek fiyat ile Çarşamba günü hesabınıza geçer.

  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt

    diyelim fon t+2 gün,sabah 13:30 dan önce sattin,aksam 18:30 da borsa kapandi,oda sabaha fiyat belirleniyor,o fiyattan satmis oluyorsun,para hesabina ikinci gün öglen hesabina yatar.. ama yok 13:30 den sonra satarsan ozaman ertesi günün 18:30 daki kapanis fiyatindan alirsin oda ikinci güne sabaha yansiyor fiyat ve öglende paran hesaba yatar..


    aldigin fon hakkinda tefas da yazar valörlenme bilgileri..


    hersey 13:30 önce ile 13:30 sonra ile alakali..

    13:30 önce aksam borsanin kapanis saatindeki fiyat ertesi güne gecerli,treni kacirirda 13:30 da satarsin ozaman satis fiyatin bugünkü borsa kapanis degil ertesi günkü kapanista belirlenir satis fiyatin..

  • 19721974 1 kullanıcısına yanıt
    13:30'a kadar verilen emirlerde aynı gün akşam kapanış fiyatı, diğer durumda ertesi gün fiyatı. Yanlış ise net bilen düzeltsin öğrenelim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sahap08 -- 16 Mayıs 2024; 16:51:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Hocam diyelim ki 13.30 dan önce satış için emir verdik. Aynı günnakşam 18.30 gibi bu emri iptal edersek masrafı varmı? Toplam geri alacagımız ücretten ne kadar kesinti olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 16 Mayıs 2024; 18:7:26 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • S24ULTRA kullanıcısına yanıt
    bizde bayrama girerken zbj almıştık baya düşük getiri vermişti.devlet eli değen yerlere yatırım yapmamak lazım.
    siyasilerin kuklası 5-10 maaşlı elemanlara güvenilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 16 Mayıs 2024; 18:47:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.