Şimdi Ara

Vankyo Leisure 495W - İnceleme ve kullanım bilgilerim (Ev) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
7
Favori
11.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 495W nin epeydekş boyutları aşağıdaki gibi görünüyor. Bu oran gerçek mi? Gerçekse çok da büyük bir cihaz değil. 470 den bile küçük.
    Kullanan arkadaşlar haber verebilir mi?
    Vankyo Leisure 495W - İnceleme ve kullanım bilgilerim (Ev)
  • pegasus_2 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, cihazdan genel olarak memnunum. Görüntüyü bir arkadaş eklemiş, internetre videolarda da bulabilirsiniz. Kendi uygulama indirme marketi var, android olduğundan markette uygulama bulamazsanız da apk dosyasını indirip kurabiliyorsunuz. Tek eksik yanı olarak bahsedilen netliğin sadece ekranın ortalarında olması ve kenarlara gittikçe netlik azalıp özellikle en kenar yerlerde bulanıklaşması.

  • aksu01 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, cihazdan tek elle rahatlıkla taşınacak kadar avuç içinden biraz büyük. Boyut olarak çok iyi.

  • Herkese selamlar, bir süredir giremedim yaklaşık 3 aylık kullanımım sonucunda sizlere tecrübelerimi aktarayım. Almayı düşünenler ona göre karar verir.


    - Cihazın boyutu gayet iyi. Tek elle rahat taşınır.

    - Hız konusunda da problem yok, açılış kapanış hızı güzel.

    - Girişleri de yeterli usb, hdmi vs.

    - Android sistemin kurulu gelmesi ekstra bir cihaz kullanmanıza gerek bırakmıyor. Direkt projeksiyonu açıp kullanabilirsiniz.

    - Kendisine ait uygulama marketi var AppStore, Google Play Store benzeri. Orada aradığım çoğu uygulamayı buldum. IP tv için vs de uygulamalar var kullanabilirsiniz. Aradığınız bir uygulamayı bulamazsanız uygulamanın .apk dosyasının indirip içerisine kurabiliyorsunuz.

    - Ancak bu noktada bir uyarı şart, içerisinde hazır gelen Netflix, Hulu, Amazon vs resmi dağıtım olmadığından maksimum 420p netliğinde görüntü alabilirsiniz. 1080p netlikte görüntü almak için ekstra bir cihaz bağlamanız gerek. HDMI kablosu ile bir bilgisayar veya mi box tarzı bir şey bağlarsanız ve netiniz de yeterli bir hızdaysa 1080p görüntü alabilirsiniz.

    - Netim yavaş derseniz filmi istediğiniz çözünürlükte indirip USB flash'a atıp izleyebilirsiniz, bu yöntem de güzel.

    - Ses konusuna gelecek olursak ek bir ses sistemi alıp bağlayıp çok temiz ses alayım diye düşünmeyin, şu an bunun nirvanası optik ses çıkışı olan cihazlar ve bu cihazda optik ses çıkışı yok. Cihazda bluetooth olduğundan kablosuz hoparlöre bağlayıp kullanabilirsiniz. Bazı yerlerde ses gecikmesi olduğu söyleniyor kablosuz hoparlör ile bağlanınca, bunu denemedim henüz çünkü kendi sesi bana yetti. Ki film izlemeyi çok seven, bu anlamda keyfine düşkün biri olarak ses rahatsız etmedi. Ses seviyesi de yeterli gayet. Projeksiyon yanında durup izlerseniz minik bi fan sesi geliyor ama rahatsız edecek durumda değil.

    - Kumanda kullanımı rahat, menüleri kullanma rahat.

    - Gerçek bir 1080p deneyimi için 1080p çözünürlükte filmi indirip flash diske atıp usb aracılığıyla izleyin bence, en doğru 1080p'yi bu durumda aldım ben denemelerimde. Veya laptop'ı hdmi ile bağlayıp ona indirdiğiniz filmi izleyebilirsiniz. İnternete bağlantınızı kablolu ile yaparsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz filmi indirmeyip online izleyecekseniz ki bu kablolu bağlantı meselesi laptop için.

    - Yukarıdaki maddede belirttiğim gibi kablolu internet girişi yok cihazda keşke olsaydı diyorum ben ama herkesi etkilemez bu durum. Ben en net görüntüyü almak için 100MB olan net hızımın tamamını kullanabilmek için diyorum.

    - IP tv meselesine gelecek olursak IP tv uygulamaları var markette, isteyen kullanabilir, yasal sorumluluk sizlere ait.


    Bu saydıklarımın hepsi iyi yöndü peki beni üzen tarafı olmadı mı ? oldu. Tek bir noktada çok uğraşmama rağmen başarılı olamadım, o da netlik. İnternetteki çözümlerin tamamını yaptım ancak Ekranın her tarafında aynı netliği almanız mümkün değil. İmkansız. Şöyle ki ekranın ortası en net kısım, kenarlara doğru geldikçe netlik azalıyor. Ha bu rahatsız edecek derecede mi ? Gözünüz sürekli en kenar kısımlara köşelere kayarsa rahatsız eder. Ama zaten film izlerken ekranın ortasına baktığımız için özellikle dikkat etmezseniz rahatsız etmez. Ama belirteyim, ekran ortasındaki netliği kenarlarda almanız imkansız. Bunun ne yükseklikle ne ayarları değiştirme ile alakası yok. Duvara dik bir şekilde yansıtsanız da bu durum geçerli. Lakin tekrarlıyorum filmi, maçı ekran ortasına bakarak izlediğimizden büyük bi rahatsızlık vermiyor bana.


    Son olarak Native 1080p ama 4K'yı destekliyor diye reklamı yapılıyor ancak ben 4K indirip onu da denedim. 1080p ile pek fark göremedim. Demem o ki 4K kısmında pek beklentiniz olmasın. Zaten 4K native desteği olan cihazlar kat kat yüksek fiyata. Bana göre fiyat performans ürünüdür.


    Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz, mesajlara cevap veremiyorum maalesef.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitkilic -- 9 Ocak 2024; 12:42:26 >




  • umitkilic U kullanıcısına yanıt
    hocam netlik konusunda bir değişim yaşadınız mı ve de hiç oyun oynamayı denediniz mi cihazda
  • gakgos23123 kullanıcısına yanıt

    Netlik konusunda bir değişim yaşamadım. Oyun oynamadım ancak internette oyun performansına değinen videolar vardı. Standart olarak haftada 1-2 defa dizi film izlemek için kullanıyorum.

  • Selamlar amazonda byintek x30 diye bir cihaz var varmı deneyimleyen ?

    Linkini aşağıya bırakıyorum sanki bir iki tık daha önde gibi duruyor..



    Vankyo Leisure 495W - İnceleme ve kullanım bilgilerim (Ev)
    Vankyo Leisure 495W - İnceleme ve kullanım bilgilerim (Ev)amazon
    BYINTEK X30 Projektör Gerçek 1920 * 1080P Full HD, Otomatik odaklama, 700ANSI, Dolby Audio Desteği, Ev Sineması/Dış Mekan Filmi/İş/Oyun/PowerPoint Öğretimi için
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0C6KLH272/ref=ewc_pr_img_1?smid=A1W9H33XI09QB&psc=1
  • gakgos23123 kullanıcısına yanıt

    Ben ps4 bağlayıp oyun oynuyorum. Gayet memnunum

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.