Şimdi Ara

Tim Cook: Steve Jobs, Apple'ın şu anki durumundan tatmin olmazdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tim Cook: Steve Jobs, Apple'ın şu anki durumundan tatmin olmazdı



    Apple CEO'su Tim Cook yabancı gazetecilere büyük bir röportaj verdi. Duygularının yanı sıra ekip içindeki etkileşime ilişkin bazı ayrıntıları da paylaştı.



    Ayrıca Bkz.Apple "kendin onar" programını genişletti: Artık M1 MacBook parçaları satın alınabiliyor



    Cook, Apple ekibinin bir sonraki fikirleri veya gelişmeleri konusunda oldukça sık heyecanlandığını paylaştı. Son zamanlardaki harika başarılar arasında Silicon M1 ve M2 çiplerinin piyasaya sürülmesini gösterdi. Tim, iPhone'daki A serisi çiplerle pek çok ortak noktaları olduğunu söylüyor:



    "Bu gelişmeler gerçekten de şu soruya yanıt veriyor: Bu kadar küçük bir şeye güçlü bir çip yerleştirip ısınmasını ve yanmasını nasıl önlersiniz? Mac artık eskisinden tamamen farklı bir ürün."



    "Steve Jobs, daha iyisini yapabiliriz derdi."



    Apple CEO'su, şirketin oldukça tehlikeli bir konumda olduğundan şikayet etti. Apple ürünleri söz konusu olduğunda, kullanıcılar "hayır" kelimesini kabul etmiyor. Onlara bir şeyin uygulanmasının imkansız olduğunu söylerseniz, buna inanmazlar ve şirket çalışanlarının yeterince motive olmadığını düşünürler. Bu da bir teşvik işlevi görüyor dedi ve ekledi:



    "Apple'da insanlara bir şey yaptırmanın olağan yolu, onlara bunun mümkün olmadığını söylemektir. Bu bir boğa için kırmızı bayrak gibidir; ne de olsa buradaki pek çok kişi 'imkansız' kelimesini işleri için geçerli görmüyor. Kendimizi bunun kullanıcının yararına olduğuna ikna edersek, güce sahip oluruz ve sorun kesinlikle çözülür."



    Tim Cook: Steve Jobs, Apple'ın şu anki durumundan tatmin olmazdı



    Röportajın sonunda Cook'a Jobs'un Apple'ın mevcut durumu hakkında ne düşüneceği soruldu. Tim, eski CEO için bunun zor olacağını, bazı şeyleri kesinlikle beğeneceğini, ancak birçok şeyi de kesinlikle eleştireceğini ve bunları yeniden yapmaya zorlayacağını söyleyerek: "Bence hoşuna giden ve 'Daha iyisini yapabiliriz' dediği şeyler bulurdu." dedi.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2022/08/25/tim-cook-apple-work-culture-innovation-interview/







  • Adam bu günleri iyiki görmemiş mezarda kemikleri sızlıyordur

  • Zaten rakiplerinden hem yazılım olarak hem de donanım olarak ileride. Yine de öz eleştiri yapması güzel bir hareket.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Ağustos 2022; 19:41:49 >
  • Tim akıllı adam, “Steve tatmin olurdu” deseydi topa tutulacağını biliyor ama bence bunu söylerken fazlasıyla samimi..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Steve jobs iphoneların içine şarj aleti konulmadığını duysa kemikleri sızlardı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yav nasıl kopyala yapıştır yapiyo bu DH bundle al dan gelen bildirimin aynısı dh den geliyor içeriği bile aynı 😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steve Jobs daha inovatif odaklı iken Tim Cook daha çok kar ve sürdürebilirlik odaklı. Endüstri Mühendisi olmasının etkisi büyük sanırım.

  • steve jobs bu gunu gorse tatmin olmamanin otesinde apple'i cok tek duze vasat bulurdu. baska bir sirketi degerlendiriyor olsak tim cook cok basarili bir ceo, cok cok basarili bir ceo, sirketin elde ettigi kar geldigi yer akil alici ama steve jobs'in mind set bu degil, kendi konusmasinda soyledigi gibi "mezardaki en zengin adam olmak istemiyorum", sirketin maddi kazancini basari olarak gormeyecektir, yeni inovatif urunler uretmemis olmasini, kendi yaptigi urunlerin aynen devam ediyor olusunu basarisizlik yerinde sayma olarak degerlendirecektik. jobs'dan sonra bence apple tek buyuk atilimi m1-m2 islemcileridir. onun disinda ayni urunleri ufak degisikliklerle pazarlamaya devam ediyorlar, koca sirket iphone kari uzerinden yuruyor, tek urune cok bagimli hale geldiler. piyasa sartlari degisiklige ugradiginda ve ugriyacaktir, tek urune bagimli olmak nokia gibi cok hizli cokuse neden olabilir. buyuk risktir.

  • Jobs için bir şeyi beğenmek değil bir şeylere inanmak daha önemliydi. Apple eskisi kadar inovatif değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Steve jobs olaydı aynı telefonu 3 kere piyasaya sürmezdi 4-5-6 ne kadar iyi ise x-11-12 ve devamı o kadar basit

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnovasyon gücünü çinlilere kaptırdılar tabiki steve jops olsa çıldırırdı.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Tam bu yorumu yapmaya gelmiştim. Bu da bir seçenek kötü bir şey değil üstelik. Önceden Apple yapardı herkes takip ederdi şimdi Apple bir teknolojiyi tam olarak stabil çalışacağından emin olmadan getirmiyor. Tok satıcı modunda fiyatları yüksek tutuyor malzeme kalitesini yüksek tutuyor yazılıma önem veriyor ve marka adını her zaman önde bulunduruyor.


    Böylece ilk bakışta nasıl olur diyeceğiniz 2014 model iPhone 6 ekran kasa oranını gelip 2022'de aynen sunabiliyor ve satış yapıyor. Şirket Ar-Ge maliyetinin minimum tutarken insanlar da 'Apple' kullanma ayrıcalığını yaşıyor. Müthiş bir marka yönetimi var burada. Ders olarak okutulur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 28 Ağustos 2022; 13:2:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum. Aynı zamanda da çok geniş bir satış ağı da var. Ülkemizde hala Google ve Microsoft ürünleri yokken dördüncü Apple Store açılmak üzere. Samsung ülkemizde var ama sattığı ürünleri kişiselleştiremiyoruz. Her Ağustosta eğitim indirimi olacağını ve bu indirimle kulaklık hediye edileceğini biliyoruz. Belirsizlik yok. İş modelleri tıkır tıkır işliyor.

  • scientia kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle. Minimum kusur ile iş yapıyorlar. Ben orta gelirli biriyim ya da öyleydim şu son ekonomik çöküşe kadar hep Apple ürünleri kullandım hep şu 2 yılda son telefonumun da bozulmasıyla Samsung geçmek zorunda kaldım. Samsung kesinlikle kötü değil Apple'dan sonra marka adını satış sonrası desteği en iyi hissedebileceğiniz marka ama Apple başkaydı. Ülke düzelir de 1 telefona 25 bin vermek zorunda kalmazsam geri dönerim ileride en azından istiyorum yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Numenorian Man -- 28 Ağustos 2022; 13:12:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En paragöz şirket.

  • Steve Jobs zamanında yapılabilecek en iyi şeyleri yaptı, gerçekten piyasada olmayanı sundu. Vefatından bir yıl önce İphone 4 gibi bir mucize piyasaya sürüldü. Steve Jobs liderliğinde ios ve iphone serisi olmasaydı hem bugün ki kadar iyi İphone cihazlar olmazdı hemde android rakibi olmadığı için kendini bu kadar geliştiremezdi.

  • Jobs hayatta olsaydı ilk önce bu tim'i kapı dışarı ederdi.Jobs'ın son ürünü iphone 4 hala herkesin tasarım anlamında gönülleride ayrı bir yere sahip.Hatta şuan yazılım anlamında imkan verse çoğu insanın iphone 4 kullanmak istediği bazı istatistiklerde var.Bu tabloda da iphone yıllar içinde yeni teknolojiler üretsede son 3-4 yıldır istenilen inavosyonu sağlamakta zorluk çekiyor.Apple ise markasını korumak adına sosyal medya ağları ile sıkı işbirliği edip telefonlarının popülerliğini reklam ediyor,hatta bazı sosyal medya özellikleri (özellikle video paylaşımlarında) apple harici android telefonlara bazı sınırlamalar koyması Apple'ın elini güçlendiriyor,buda bir noktada haksız rekabet oluşturuyor.Özellikle tiktok taki canlı yayıncıların tek tercihi Apple.

  • Markayı beğenir ya da beğenmezsiniz ama bu insanlar asla "yetinmiyor" her yönetici böyle açık açık özeleştiri de yapmaz. Sürekli bir "daha iyisi" hedefleri var ve bu hedefe hep bağlılar.

  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Apple şirket tarihindeki en büyük finansal başarıyı Tim Cook döneminde yaşadı. Ne kovması? Apple’ı trilyon dolarlık piyasa değerine ulaştırdı. Aksine tebrik ederdi. Yenilik olarak da çağ açmıştır. A serisi çipleriyle rakiplerinden çok öndeler. Mac serisi için yine devrim niteliğinde hepsi bir arada M serisi çipler geliştirdi. Apple’ı sadece bir yazılım firması iken şu an piyasanın en güçlü donanım üreticisi konumuna getirdi. Bunlar çok önemli başarılar. Diğer firmaların yenilikleri ne? 250 MP kamera, 100W hızlı şarj, 120 Hz tazeleme. Apple’ın donanım bazındaki yenilikleriyle bunlar mukayese bile edilemez. Bilgisayar dünyasında çığır açtılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 30 Ağustos 2022; 20:33:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabi tatmin olmazdı 12-13 mini diye telefon çıkarıp üzerine SE 2020-2022 modellerinin satışlarını baltalatmazdı. İpad pro air 9. nesil diye bu kadar çok katmanlara ayırmazdı. Airpods max diye kulaklık yapıp kimsenin almak istemediği bir ürün haline getirmezdi. O ipad kalemlerini böyle tasarlamaz yapsa bile şarj olayını ortadan kaldırır statik lamine ekranda kullandırırdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.