Şimdi Ara

------SABANCI vs sabancı------ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
20
Favori
11.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam merhabalar tercih dönemi bitmeye yaklaştı ve ben iyice panik yaptığımdan dolayı olabildiğince herkesten fikir almaya çalışıyorum da kısaca bahsetsem bana yardım ederseniz çok mutlu olurum

    Ben geçen sene sırf koç cs için mezuna bıraktım. Bu sene tercihlerimi yaparken dershanemin rehberlik hocasıyla konuştuğumda sabancının koçtan daha iyi olduğunu söyledi. Çevremde de sorduğumda koçta daha çok zenginler olduğunu sabancının hem ortamının daha iyi olduğunu hem de hocalarının daha iyi olduğu söylüyorlar.

    Bu konu hakkında bir fikire sahip olan birisi yardımcı olursa sevinirim.

    (boşuna 1 yıl gitti galiba)

  • THEYusufu T kullanıcısına yanıt
    Koç ufak bi şey daha iyi diye biliyorum
  • THEYusufu T kullanıcısına yanıt
    Bahsedilen kıyaslamanın gerçekçi bir ölçümü yok pek. Koç ya da Sabancı mezunu olarak benzer fırsatlarla karşılaşırsınız. Fakat Sabancı’nın bölüm ve ders seçme sistemi bir adım öne geçmesini sağlar bence.
  • Güncel
  • tercihdonemiagasi T kullanıcısına yanıt
    Hocam en son düşüneceğim şey konumu. Yeri kötü olabilir ama imkanları gayet iyi. 4-5 senemiz sosyal açıdan çok iyi geçmese de benim açımdan sorun olmaz
  • tercihdonemiagasi T kullanıcısına yanıt

    Knk bir tık fazla bireysel baktığını düşünüyorum. Okula gelirken sadece 1 kisi tanıyordum ki onla da donem sonu aramiz bozuldu. Oda arkadaşlarımı dh+wp gruplarından seçtim buna rağmen benim adıma aşırı sosyal, kampus içinde birsürü yeni insan tanıdığım eğlenceli bir dönem olarak geçti. Okulun uzak olmasını avantaja çevirip hem kendi hemde arkadaşlarımın odasında çeşitli etkinlikler yaptik bayagi da eğlendik.


    Imkan ve eğitim açısından zaten top tieler asagi yukari ayni bana kalırsa.


    Yemekhaneyi değiştiren ekibin bizzat içindeydim birkac firma ve özel okulun(ozu vb) yemekhanesinde tadima gidip genel sekrete rapor sundum. 2. Dönemin bssinda bence fiyatına göre 19 20tl yani yemekler gayet iyiydi. (Hafta sonu pek iyi olmuyor)

    Bunun dışında porsiyonlar fena değil.

    Kahvaltı bayagi kotu pogacanin 2.5tl olması dışında.

    Birde tatlıları kotu bana kalırsa mozaik pasta hariç.

    Hapishaneye hiç katilmiyorum mesela.

    Kaç gece sabahlayıp arkadaşlarımla yemekhaneye gittikten sonra yurt odasına dönerken okulu imkanları guzel kampüsü sevdiğimi soyledigimi hatırlıyorum.


    Bunlara ek olarak turkiyenin acik ara en rahat yurt ve kampus hayatına sahip şehir dışında olmasını bir tık telafi ediyor bana kalırsa.


    Kocaeli demişsin bir tık hakli bulsam da ulaşım asiri kotu değil ozü ve koçtan daha iyi bile diyebilirim. Koç neyse de ozuden direkt daha iyi.

    Kartal meydandan km18 ile 1saatte okulda oluyorsunuz. Km18 marmarayin dibinden kalkıyor metroya da shuttlelar var25dk da gidiyor.

    Kadikoy shuttleı gidiş ort1saat geliş 45 50dk.

    Levent shuttle ı aksam 8 9dan sonra 45dk da okulda oluyor.


    Genel olarak yorumlarım subjektif olabilir. Neticede buyuk ölçüde güzel bir sene geçirdiğim için asiri negatif birsey söyleyemiyorum. Koku olayi ozellikle kenardaki kız yurtlarında ciddi sayılabilecek bir sıkıntı ama erkek yurtlarına pek ulaşmıyor diyebilirim.


    Son olarak okulun cevresi kampusu ve öğrenci kitlesi okul içinde beklediğinizden çok daha fazla samimi ve sıcak bir ortam yaratıyor bana kalırsa. Bundan dolayı kampusten haftada 1 dışarı çıkmak pek koymuyor. Hele ki grubunuzda veya yakınınızda arabası olan birileri varsa pek fazla sorun yaşamazsınız.


    ##bu kadar uzun bir yazı yazmayı planlamiyordum anlık gelişti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertovski53 -- 4 Ağustos 2022; 18:14:59 >




  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    Hocam babam ve kardeşim yemekhaneden yedi ve gayet beğendi. Doyurucu ve bol seçenekliymiş. Peki zam gelir mi
  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

    1 Eylülde zam gelicek. 30-35 arasına gelmesini bekliyorum

  • RamseyBolton kullanıcısına yanıt

    Zam gelicek 40tl altı beklemiyorum açıkçası ben. 30 falan mucize olur yani 45i bulsa bile aşırı şaşırmam. Çok üzücü cidden bu fiyatlar tavsiyem odaya bir elektrikli ocak yumurta makine fln almanız 2 3 öğün yemekhane bile aşırı lükse kaçacak bu gidişle.

    35 40 arasına okeyim diyebilirim hatta tabi üzülerek

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tercihdonemiagasi

    Bu mesaj silindi.

    Maddiyat çok önemli evet bursla birlikte elinizde donem sonunda en azından bi 3.5k olmalı ki rahata yakin yaşayabilirsiniz yoksa zor oluyor.

    Ortam olarak odtuyu çok bilmiyorum. Itudeki arkadaslarim okul dışında bayagi egleniyorlardi boun da benzerdir. Ama kampus içinde iki okuldan da rahat olduğumuzu söyleyebilirim. Sosyallik açısından bir tık etkinlik eksikliği var bana kalırsa bizde. Klupler asiri aktif değil.

  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    okuyunca gaza geldim

    okulda hayal kırıklığına uğrarsam sizden bilirim hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 4 Ağustos 2022; 19:26:27 >
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt

    Hocam ortam olmayınca kampüs sıkıcı oluyor gerçekten ama ortam yaparsan, takılacak arkadaşlar bulursan sarıyor tabii. Etkinliklerin az olması da etkiliyor biraz kampüsü hareketliliğini. Hafta sonları çok boş oluyor açıkçası ve etkinlik de yoksa tatil köyüne dönüyor okul. Yapılacak en mantıklı şey ya spora gitmek ya kütüphane de çalışmak ya da kampüs dışına çıkmak. Dışarı çıkmak uğraştırıcı ve uzun sürdüğü için biraz hapishane hissi veriyor olabilir :D Shuttle'la kısa sürüyor yine ama otobüs/metro/marmarayla gitmek 2 saati buluyor. Böyle olunca insanın çıkası gelmiyor gezeceğin süre kadar yolda vakit harcıyorsun. Benim için Kocaeli'ye yakın olması avantajlı çünkü Gölcük tarafında oturuyorum ama okulun konumu rezalet bir yerde olduğundan 3-4 araçla varıyorum eve. Keşke D-100'ün kenarında olsaymış diyorum sürekli... Koç'la karşılaştırırsam orası da uzak ama en azından konser, etkinlik olan yerlere yakın. Sabancıdan oraya toplu ulaşımla gitmek aşırı zor. Arabası olmayanlar şanssız bu konuda. Arabası olan yakın arkadaşım da yok maalesef :D


    Yemekhane için de katılıyorum, değişmesi iyi oldu ama aşırı fark yok bence. Çok kötü değil ama çok iyi de değil. Bazen güzel oluyor ama genelde akşamları ve hafta sonları öğlenki yemeklere göre kötü oluyor. Kahvaltı ayrı mesele zaten simit poğaça yumurta dışındaki şeyler gereksiz pahalı, 1 tane omlete 10,5 vermek akıl karı değil. Fiyatlar iyiydi bu dönem özel okula göre ama zamlanınca pek f/p'lığı kalmayacak, nasıl geçineceğim bilmiyorum bari ilk 1000 bursum olsaydı/her bursluya aynı yurt/nakit bursu verseler keşke diyorum veya en azından ilk 1000 yapamayan ama burslu olanlara da bir cep harçlığı verselermiş.


    Yurtlar rahat bence de özellikle banyo açısından (koçta yurt bursu var ama en dandik yurdu veriyorlar ve ortak banyolu) ama çalışma odaları pek iyi değil, koltuk sandalye çalıyorlar veya temiz bırakmıyorlar. Mutfak da bilkent mutfağını gördükten sonra bizimki baya dandik dedim, mutfak iyi olsa daha güzel olabilirdi. Çamaşırhane yeterli ama eski duruyor aletler. Kampüs genel olarak yeterli ama ŞOK gitmeli artık  

    Koku hakkında konuşursam bence sürekli kokmuyor ama yağışlı olduğu günler yurt tarafı rezalet kokuyor. Bazı taraflar kek gibi kokuyor bir değişik yani kokunun hangi sanayiden ve kampüsün ne tarafına doğru geldiğine bağlı :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B6F6EEF8 -- 4 Ağustos 2022; 20:46:3 >




  • Ben de kötü yanlarını yazdım dengelersin biraz :D

  • tercihdonemiagasi T kullanıcısına yanıt

    Keşke değişse ama 20 yıldır böyle değiştirirler mi bilmiyorum. Merkezi bir konumda yapacaklarmış aslında ama sonra geniş alan olsun diye buraya yapmışlar ama çoğu kısmı orman zaten aynı boyutta olmuş merkezi konumdakiyle öyle diyordu bir arkadaş.

  • Bu araziler devletten alınıyor devlet hibe ediyor da diyebiliriz istanbuldaki yeditepede disinda hayrı sayılır tüm kampuslerin yerleri korkunç zaten.

    Yani itu gibi buyuk ve inanilmaz iyi konuma sahip bir kampus 70 80 sene önce verilebiliyor ancak.

    Keske yeri daha iyi olsaydı tabi de. Lens viaport gibi fena olmayan yerler var, opetin mcdonalsın oralar da fena değil. Cidden araba bu okulda büyük şart ama. Duzgun bir dönemde yaşasaydık keşke de araba imkanımız olsaydi

  • Agam ortam vs okuldan keyif almak senin elinde ama dediğim gibi okula gelirken çay kahve veya ne istersen ısmarlarım oturur sohbet ederiz.

    Hayal kırıklığı olursa bul beni 

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.