Şimdi Ara

PIONEER Plazma Ansiklopedisi ® (1034. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20.701
Cevap
59
Favori
941.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10321033103410351036
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cihaz oldukca heybetli dolayisiyla dediginiz gibi her odaya gitmez, ev ahalisini ikna edebilsem eve TV yayini almayacagim projeksiyonu kurana kadar Kuro ile idare ederim.

  • Satılmaması doğru karar olur. Açıkçası ben meraklıyım , eğer 60 inç setler için 50 inç setlerdeki gibi sıfırlama sonrası sonuç alınabilse , 10-15 bin arası para verip almak isterdim. Tabi KRP -A için konuşuyorum. Ülkemizde neredeyse olmayan bir model.


    Normal kullanıcı 12 -13 yıllık tv'ye o parayı vermez kendine göre de haklıdır.

  • fottili kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz sıfırlama nedir tam olarak acaba ?

  • reef1905 kullanıcısına yanıt

    https://forum.donanimhaber.com/pioneer-plazma-ansiklopedisi--12303566-1029


    Bu sayfada biraz bahsetmiştim. Televizyonun çalışma parametrelerini(saat vs...) sıfırlayıp bir kaç voltaj ayarı yapıyorsunuz.Kablo ve uzaktan kumanda ile oluyor. Kablo ile biraz karışık ve bilgisayardan komutla oluyor bence uğraşmaya değmez . Kumandayla çok basit iki dakikada hallediliyor. Kırmızı ton geri gelince tekrar sıfırlıyorsunuz.

  • Merhaba konuyu hortlatmış olacağım ama beni en iyi Pioneer kullanıcıları anlar deyip ilk buraya sormak istedim. 15-16 yıldır 4280XA kullanıcısıyım. Bu konunun ilk sayfasında adım da var. 32380 saat kullanmışım lakin benim KURO hala canavar. Kumanda da çok kullanılan bir kaç tuş dışında sıfır problem.

    Sormak istediğim artık ben de daha büyük tv isteğime yenildim ve yenilemek istiyorum. ilk baktığım oled'ler oldu lakin onlarda iyileşmeler hala tam değil gibi. Burn-in problemi kafa karıştırıyor. Pioneer plazma döneminde de bu çekince vardı ama belli önlemleri alınca risk çok düşüyordu ki ben de bunun canlı örneklerindenim. Sürekli burn-in kaygsıyla mı yaşamam gerekecek?

    Bir de qled ve qned'ler var. Biribirinden çok farklı mı emin değilim. Siyahlar problem (ki KURO'dan sonra daha büyük problem) Geniş açılarda çok iyi değil sanırım (üst modeller bile) Işık sızması, blooming cabası. Fiyatları da oled'lerden çok farklı değil en azından üst segmenttekiler.

    Sözün özü siz ne yaptınız? Oled mi? Başka bir çözüm mü? Piooner tekrar tv üretsin diye mi bekleyeceğiz yoksa :)) (Belki de üretiyordur benim haberim yoktur bilemedim)

    Kendi tecrübe ve tavsiyelerinizi yazarsanız mutlu olurum.

  • samsung qledlere geçtik qn95b ye bakabilirsiniz VA panel olduğundan kuro kadar olmasa da siyah alabilirsiniz oled hiç düşünmedim yetti canımıza burn-in

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    İlk tv'mi alırken sizin de çok başınızı ağrıttım cevap için çok sağolun. Açıkçası oled cevabı beklediğim için şaşırdım. Pioneer'da burn-in problemi yaşamım mıydınız? Bende olmadı.

    qn95b araştırdığım modellerdendi. Bundan sonra daha yakın takibimde. Teknoloji o kadar ilerlerken 15 sene öncesi kadar gönül rahatlığıyla tv alamamak çok ironik.

  • Maalesef öyle teknolojinin hala plazmanın gerisinde olduğunu görmek üzücü oledleri tv seyretmek için öneriyorum plazma yerine ama tv seyredecek adam zaten plazması ile devam eder ama iş HDR görüntüye geldi mi oledlerin parlaklık seviyeleri yeterli değil hele dolby vision için zinhar olmaz


    oledler de aslında bir açmazın içinde teknolojileri müsait ama ekran yanması nedeniyle parlaklığı düşük tutmak zorunda kalıyor o zaman hdr görüntü karanlık kalıyor siyah seviyesi ile görüntü güzelliğini koruyabiliyor ama HDR ve dolby visionda iş siyah görmek değil ki ışığın her türlü yansımasını her tonunda görmek bu da ancak qledlerin parlaklığı ile mümkün tamam bir oled kadar siyah değil ama yanyana koymayınca her panel siyah 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 6 Eylül 2022; 10:38:2 >
  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Çok güzel özetlemişsiniz. O zaman qledle yolumuza devam ediyoruz.

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Üstadım biraz darlamış olacağım sizi ama bu tv’lerde düşük fps’li spor yayınları veya filmlerde stutter problemi olduğu yolunda yorumlar gördüm. Fazlasıyla spor içeriği tüketiyorum, digitürk’ün de yayın kalitesi malum. Ayrıca reddit’de bu sorunun oek çok streaming platformu içeriğinde de olduğuna dair yazılar okudum. Bu açıdan üzer mi beni bu cihaz? Kafamdaki soru işaretlerini gidermiş almaya karar vermiştim ki bu soruna rastladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef ne oledler ne lcdler plazma gibi değil o akıcılığı beklememek lazım aldıktan sonra birtakım görüntü iyileştirme ayarları var onları kapatınca filan biraz düzeliyor ama çok takıyorsan işin zor bir usb belleğe maç yayını kaydet tak usbden oynat hem oledde hem qledde hangisini beğenirsen artık onu alacaksın başka çare yok

  • Ben de 2010 yılında aldığım 428xd kurom ile devam ediyorum hala, büyük ekran istiyorum ama hem kuronun kalitesine ulaşamayacağım hem de bu paraları tam içime sinen bir panele vermek istediğimden böyle devam etmeye karar verdim. Yine de her ihtimale karşı yeni bir panel almak zorunda kalırsam diye sürekli tv araştırıyorum, benim için hobi gibi bir şey oldu. Belki günün birinde tekrar plazma kalitesinde paneller çıkar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • serdar_74 S kullanıcısına yanıt

    Tamamen aynı durumdayız. Ama bu fiyat artışları, artı benim cihazın 33000 saate varan kullanım zamanı, artı içimdeki büyük ekran ve yüksek çözünürlük isteği daha fazla dayanmama engel olacak.

    Bir yandan da ekran yanığı, görüntüde takılma, parlaklık, siyahlar, geniş açı performansı derken hafiften otur oturduğun yerde diyen iç sesim de yükseliyor. Ah plazma ah.

  • ben de öyle diyordum ta ki HDR bir film izleyinceye kadar  

  • Bazıları "hepimiz aynı gemideyiz" diyor ya, aslında bu panel teknolojisinde biz plasma TV sahipleri, yıllardır KURO durağında "keyifli bir yalnızlıkta mahsur kalmış" gibiyiz. Sürekli tarifelere, güzergahlara vs bakıyoruz (QLED, QNED, NANO, OLED, Mini LED, Micro LED vs) ve en uygun trenin gelmesini bekliyoruz. Umarım bizim durağın başına birşey gelmeden yeni trenlerden birine atlarız.  

  • Matrixin tren sahnesine dönmesin binip inip aynı durak Neo'nun yalnızlığı 


    aslında atlanacak tren belli de bizim durağa uğramıyor


    micro ledler en azından dolby vision olmasa da hdr10+ 'ın parlaklığını bayağı bir oranda karşılıyor inşallah bu sene sonu veya 2023 gibi alınabilir fiyat seviyelerine gelirse ben bile düşünebilirim tvyi değiştirmeyi 75" qled var


    aslında oledler kuro plazmacısını daha iyi keser ancak o tvlerin sorunu parlaklık parlak yapınca burn-in oluyor parlaklıkları 1000nit altında tutuyor üreticiler bu sefer de hdr ya da dolby vision yalan oluyor o zaman gül gibi kuroyu niye değiştirdik dersiniz




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 21 Eylül 2022; 17:32:12 >
  • Micro LED’ler son tüketici için on sene daha çıkmaz.

  • vay arkadaş neonun istasyona devam diyon he 


    89" olan 80.000 dolar neden olmasın hayal de mi edemeyiz 

  • sadays S kullanıcısına yanıt

    Samsung patentli Oled’ler bence umut verici olabilir,*özellikle seneye çıkması muhtemel olan paneli merak ediyorum.yalnız Samsung bir aptallık yapmaz ise!

  • Parlaklığı yazılımla düşürüldü yazan vardı forumda yurtdışı forumları takip etmedim eğer öyle ise ümitlenmemek lazım bu oledler 1000 nit civarında dolanır durur yetmez hdr ve dv için

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10321033103410351036
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.