Şimdi Ara

OpenAI devrim gibi video aracını duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • OpenAI devrim gibi video aracını duyurdu
    ChatGPT ile yapay zekâ sohbet robotu alanında bir devrim yapan OpenAI girişimi sonrasında DALL-E metinden görsel teknolojisi ile de ses getirmişti. Girişim şimdi de metinden video aracı ile müthiş üçlemeyi tamamlıyor.



    OpenAI Sora nedir?



    Sora adıyla tanıtılan yeni yapay zekâ modeli, kullanıcının verdiği bir metne göre 60 saniyelik videolar hazırlayabiliyor. Bu videolar oldukça detaylı, kompleks kamera hareketlerine sahip ve karakterler de oldukça gerçekçi tavırlar sergiliyor.



    Ayrıca Bkz.ChatGPT gelirleri 2 milyar doları aştı



    OpenAI muhtemel zarar veya riskler için Sora asistanı konunun uzmanları tarafından değerlendirmeye alınacak. Ayrıca görsel sanatçıları, tasarımcılar, yapımcılar gibi farklı çevreler ile de iş birliği yapılarak profesyonellere nasıl imkânlar tanınacağı konusunda da fikir alınacak.



    Kaynak linkindeki sayfada Sora asistanının metne dayalı etkileyici videolarından örnekler verilmiş. Gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar başarılı ve etkileyici video örnekleri yapay zekânın geleceği ile ilgili endişeleri de arttırıyor. OpenAI Sora asistanı yakın zamanda kullanıma sunulacak.



     







    Kaynak:https://openai.com/sora#capabilities







  • Yalan söylemeyeceğim; bu gelişimden korkttum. 10 20 yıl sonrasını hayal edemiyorum şu an.

  • Twitter daki diğer videoları da izledim inanılmaz olmuş oyun ve film endüstrisi önümüzdeki 5-10 yıl içinde büyük bir değişime uğrayacak gibi

  • Animasyon filmler çağ atlayacak resmen çat diye sahne hazır, YZ ya seslendirme de yap ver fırına gitsin. :D

  • Şimdiye kadar gördüğüm en iyi metinden videoya yapay zeka aracı. Daha önce bu kadar detaylı, uzun ve yüksek kaliteli bir model yapılmamıştı. Will Smith'in spagetti videosunun üzerinden 1 sene geçmemişken bu gelişim inanılmaz.

  • İnsan eli değmeden oluşturulmuş sanat sanat mıdır? 🤔

  • Bazı yerlerde perspektif bozukluğu var ama bu bile bana göre muazzam.

  • Bu çılgınlık. Yalnız “belgesel” sektörünü de bitirir bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matrixi bununla oluşturmak ne ironik olur OpenAI devrim gibi video aracını duyurdu 

  • İŞTE BU! İŞTE BU YA!!!

    Aklımda sürekli dönüyordu bu fikir. Bu görüntü üretme araçları çıktığından beri. Tüm içerikleri kendi istediğimiz gibi yeniden yorumlayabilir, baştan yapılabilir, devam ettirilebilir, restore edilebilir...... Sınır hayal gücümüz olur böylece. Hemde çok ucuza.

    Mesela 2500 yılında geçen +40 çok vahşi ve kanlı bir süperkahraman dizisi. Muhteşem olurdu.
    Mesela yeniden yorumlanmış, Animatrix ile birleştirilmiş Matrix film serisi. Bütün küçük kusurlar giderilmiş, çözünürlük maksimumlanmış, karanlık gelecekte bir dünyayı bol bol ve Mesih gücü sınırlara dayanmış bir Neo izlemek isterdim.
    Mesela 400.000 yıl sonrada geçen bir fantastik +25 otorite tasvirli uzay dramı.

    Rüyalarımızda gördüklerimizi bile aktarabiliriz gerçek dünyaya. Rüyalarını bir köşeye yazanlar yaşadı.

    Görüntüler beynimizde oluşuyor. Lakin fiziksel ortama dökmek ulaşamayacağımız bütçe gerektiriyor. Hepimiz bu durumdayız. Aklımızda fikirler, imkansızlıktan gerçekleşemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sinema sektörü nanay

  • Welcome to the new ERA.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sizce bizlerin korkması gerekmez mi ? legal ve illegal içeriklerin oluşması açısından çok düşündürücü bir sürece giriyoruz. Yalan haberler, yalan içerikler iftiralar vss bence var olan bir video ya içerik ekleyeceklerdir.

    youtube içerik oluşturucular bu yöntemi para kazanmak adına içeriklerle doldurması bizleri suni bir hayata iteceği kanaatindeyim.

  • 100 yıl sonra nelere sanat diyeceğimizi bir bilsen şok geçirirsin herhalde


    :)

  • Bakalım çok merak ediyorum ilerde nasıl bir kriz yaşayacaz.İnsanı yerini herşey yapay zeka ve makineler aldığı zaman insanları ekonomiyi nasıl yöneticekler.Yani Sanatcılığında sonu geliyor.Bir iki tane adam koyar başına yaz çiz Yapay zeka yaratısın.Gerçekten insanlar anlamıyor bu gidişhat hiç iyi değil yanu Dünyada bukadar nüfus varken iyi değil.Herkes meslek edinip çalışıp para kazanmak zorunda herşey makineler yaparsa kim nasıl para kazanacak.Piyasada ekonomik çark nasıl dönücek gerçekten merak ediyorum.Yani bu olaylar ilerde yepyeni krizi tetikliyicek.Makinler teknoloji sadece insanların hayatlarını kolaylaştırmak için olmalı insanın yerini almamalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu gelişmelere karşı Siberay'ın vs bu projelere ilgi gösterip kendi alt yapılarını filan hazırlamaları gerekiyor ama nerde o vizyon, harcamalarda başı çeken kurumları herkes biliyor maalesef..

  • Gelsin sahte videolar, gitsin tehdit ve şantajlar, yıkılmış tüm şeref ve namuslar



    İyi değil abi ama teknolojinin gelişimini de kimse engelleyemez



    Şu yapay zekanın bu kadar fütursuzca ilerlemesi tüm dünyada devlet ve içindeki molozlaşmış siyasetçilerin hiçbir haltı bile anlamayan gereksiz yığınları olduğunun kanıtıdır



    Hala sıradan halkın günlük kazancının hesabını tutmakla uğraşıp dursunlar

    Yakında kendilerine girince anlayacaklar yapay zekanın ucu ama moloz oldukları için onu da anlayamayabilir dünya siyaseti

  • Zamanında Mining adı altında yapay zeka geliştirildiğini düşünüyorum. Mining işi bitti ve birden yapay zekalar ortaya çıkıverdi.

  • Ilk sinema filmini ne zaman izleriz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanları kandırmak kolaylaştı. Reel gördüğüne inan sadece.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.