Şimdi Ara

Microsoft’un 30 yıl boyunca güncellemeyi unuttuğu Windows özelliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil3 Android
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft’un 30 yıl boyunca güncellemeyi unuttuğu Windows özelliği
    Modern veya eski Windows sürümlerindeki Biçimlendirme iletişim kutusu mutlaka görmüş ve kullanmışsınızdır: Kapasite, dosya sistemi, ayırma birimi boyutu ve “Hızlı Biçimlendir” gibi seçeneklerin olduğu o dikdörtgen uzun pencere. Peki bu özelliğin ve kullanıcı arayüzünün neredeyse 30 yıllık bir “geçici” çözüm olduğunu biliyor muydunuz?



    Windows’ta unutulan Biçimlendirme aracı



    Sürücüyü biçimlendir iletişim kutusu, bundan yaklaşık 30 yıl önce, 1994 yılında yağmurlu bir günde yazılmıştı. Microsoft'ta eski bir geliştirici olan Dave Plummer, bu aracın ortaya çıkış hikayesini X’te kısa süre önce paylaştı. 1994 yılında Dave ve diğer yazılım mühendisleri Windows 95'ten NT'ye milyonlarca satırlık kodu taşımakla meşguldü. Bunlardan birisi de Biçimlendirme iletişim kutusu için bir kullanıcı arayüzüydü. Bunun için Plummer, bir kağıt parçasına bugün kullandığımız aracın taslağını oluşturdu.






    Plummer daha sonra zarif kullanıcı arayüzü gelene kadar “geçici bir çözüm” olarak Windows NT kod tabanına eklediği temel bir kullanıcı arayüzü geliştirdi. Ancak bu beklenen arayüz iyileştirmesi hiçbir zaman gelmedi. Bugün, 30 yıl sonra bile Biçimlendirme penceresi halen Windows 11’de kullanılıyor.



    Ayrıca Bkz.Spotify, masaüstü için mini oynatıcı özelliğini kullanıma sundu



    Peki bu aracın FAT birim formatının neden sadece 32 GB ile sınırlı olduğunu merak ediyor musunuz? Bildiğiniz gibi FAT, esasında 2TB'a kadar birimleri destekliyor ancak 1994’te Plummer’e göre 32 GB seçimi o yağmurlu sabahta alınmış keyfi bir karardı. Microsoft, modern sürümlerde eski arayüzleri revizyona soksa da diğer birçokları gibi Biçimlendirme aracı da henüz bundan nasibini almadı. Öte yandan bir geçici aracın 30 yıldır neden güncellenmediği ise belirsiz. Belki de “çalışıyorsa, dokunma” yaklaşımı benimsenmiştir.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/3/25/24111288/microsoft-format-drive-windows-ui-dialog







  • Bundan ayrı olarak; bilgisayara yeni bir cihaz bağlandığında (örneğin USB aygıtı) Windows 10'a kadar (XP, 7, Vista gibi) "yeni donanım bulundu" baloncuğu (veya popup dialogu) çıkardı ve sürücü kurulumunu takip edebiliyorduk. 10 ve 11'de bunu kaldırdı insafsızlar. Şimdi cihaz bağlayınca ne oldu ne bitti, sürücü kuruldu mu başarısız mı oldu, anlamak için 40 takla atmak gerekiyor. Keşke buna da dokunmasalardı diyerekten yazmak istedim ben de.
  • Dokunmasinlar zaten, dokunduklari yeri batiriyorlar; gorev çubuğu Windows 7'de harikaydı Windows 10'da hızlı başlat i kaldirarak batirdilar 11'de tamamen engellediler 3. parti program kullanmak zorunda biraktilar mesela
  • Good enough is good enough.
    Bunu da şimdi başka bir menü altına falan gizlerler lazım olduğunda arar dururuz. Dokunmasınlar bence.
  • Bence onun yerine biçimlendirmeyle kaybolan GB Lara bı çözüm bulsunlar 2tb HDD al 1800 kalsın bu hesaplama yöntemini HDD ureticileri ile birlikte cözsünler
  • rastomm R kullanıcısına yanıt
    onun sebebi hhd üreticileri 1000 byte = 1 kb. microsoft 1024 byte = 1 kb
  • NoCommand N kullanıcısına yanıt
    Bende onu diyorum artık eslenik yapsınlar herkes kafasına göre hesaplama yapmasın birlikte teknoloji uretsinler öyle farklar olmasın
  • Bir de driver aramada hâlâ duran "disketi var" seçeneğini unutmamalı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 26 Mart 2024; 8:40:41 >
  • Sizce Tek sorun bumu olm adamlar vistadan beri ayni çekirdegi yamalayip duruyorlar
  • Dayatma olayını bırakmalılar, yoksa alternatif yazılımlar yerlerini alabilir, hiçbir firma vazgeçilmez değildir.

  • Gerek duyulmamıştır.
  • c yi de kaldirsinlar. a ve b mi kaldi?
  • rastomm R kullanıcısına yanıt

    1024 le alakalı bir durum o çok farklı konular

  • Win 12 de artık her şey düzgün yeni tasarımlı işlevsel ve topluluğun yani win kullanıcıların isteklerini yapsınlar tatmin edici bir win12 işletim sistemi çıksın da topyekün geçelim kurtulalım sorunlardan dertlerden. Bunun olması neden imkansız?

  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Bundan ayrı olarak; bilgisayara yeni bir cihaz bağlandığında (örneğin USB aygıtı) Windows 10'a kadar (XP, 7, Vista gibi) "yeni donanım bulundu" baloncuğu (veya popup dialogu) çıkardı ve sürücü kurulumunu takip edebiliyorduk. 10 ve 11'de bunu kaldırdı insafsızlar. Şimdi cihaz bağlayınca ne oldu ne bitti, sürücü kuruldu mu başarısız mı oldu, anlamak için 40 takla atmak gerekiyor. Keşke buna da dokunmasalardı diyerekten yazmak istedim ben de.
  • rastomm R kullanıcısına yanıt

    Di mi ya, 200 GB nerde kardeşim


    Microsoft’un 30 yıl boyunca güncellemeyi unuttuğu Windows özelliği 

  • 87den beri yazılımcıyım. Dosya sistemlerindeki kısıtlamaların nedeni format arayüzünde alınan keyfi kararlar değil, dosya sisteminin ilk tasarımında sabitlenen notasyon kurallarıdır.
  • Biraz android ya da ios tan örnek alsınlar. Windows hala çok ilkel. Kopyalama yaparken android gibi bir pano seçeneği bile yok geliştiriciler yazılımcılar ne yapıyor gömüyormu mobil işletim sistemlerini.
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Pano var Windows 10 ve sonrasinda. Windows+V

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Pano seçeneği var sadece kullanmayı bilene

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.