Şimdi Ara

İşlemci Hızı Oyun İçi 800mhz'ye Düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Konuyu Soğutma kısmına da açtım modlar kusura bakmayın hangisine açacağımı bilemediğim için böyle oldu. Hangısı yanlışsa kaldırabilirsiniz.

    Anakartım: asus m4n68t m v2
    İşlemcim: Amd Phenom x4 955 3.20 ghz
    Soğutucu: Thermaltake contac 21
    Psu: 650 +80 Bronze

    Kasamda 5 fan var ve hava akımı fazlasıyla iyi arada elimi soğutmak için vitrini açar elimi içeri daldırırım hatta.
    Ekran kartı, işlemci ve psu fanlarını sayarsak 8 fanla çalışan bi kasaya sahibim. Bunu anlatıyorum ki ''işlemci ısınınca kendini korumaya alır ısı düzelince eski haline döner'' demeyin diye. Başka bi sorun var belli bariz. İnternetten bakıyorum çok basit bi soğutma sistemiyle hatta stok fan ile birlikte aynı işlemcide insanlar 30-40 derece arasında ısısı ve bunu bile beğenmediği oluyor bazılarının.

    Bu soğutma sisteminde ekran kartım 35-40 derece arasında olmasına rağmen işlemcim yine de sabit 65 derecede çalışıyor. Termal Macunu yeni değiştirdim hatta. Sabit ne iniyor ne çıkıyor. Ama oyun oynarken fark ettim ki bazen çok acayip ölümcül fps dropları yiyorum. Bu esnada kontrol ettim ve fark ettim ki işlemci ısısı 68-70 dereceye varınca otomatik olarak 800 mhz ye düşürüyor kendini, ve verilen voltaj 1.400 den 1.000 a iniyor. Isı düştüğü zaman tekrar eski haline geliyor. Ne yapabilirim? Daha ne kadar soğutma kurabilirim ki sisteme? Tt contac da gayet iyi bir işlemci soğutucusudur. Egsoz fanım bile var tam işlemci fanının verdiği sıcaklığı anında dışarı atıyor. Ne yapacağım bilemedim.







  • Oturmuyor galiba fan dikkat edin... Metal kısmı tam yapissin. Masaüstü 60 derece yüksek. Bir şeyi hatalı yapıyorsunuz ki olmuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Eski stok fan ile de 60-65 oluyordu. Bu fanı aldım zaten 1 hafta olmadı denebilir. Yine aynı birşey değişmedi, yorumları fazlasıyla olumlu olan ve 125 tl fiyatı olan bir işlemci fanı bu. şimdi kasayı açtım kontrol etmek için. Temassızlık söz konusu değil, Ben şuan size yazarken bile işlemci kendi kendine 800mhz ye düşüyor ve voltaj 1000 e iniyor 1.400 den. Acaba voltaj düştüğü için mi güçte düşüyor anlam veremedim. Şuan 62 derece sabit ve yine de kendi kendine mhz düşme söz konusu.
  • Wojtek W kullanıcısına yanıt
    Anakartının bios güncellemesi felan var ise yapmanda fayda var,eğer anakart işlemciye fazla voltaj veriyor ise bu yüzden'de ısınıyor olabilir
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Belirttiğiniz gibi bios güncellemesi kontrol ettim, Kullandığımın üzerine 4 farklı güncelleme gelmiş. İlk bios güncellememdi bu, internet bağlantısı disable olmuştu bağlanamadım onu araştırmakla uğraştım biraz. 66 derece sabitti şuan 57-62 arasında değişiyor. İnternette gezerken bile mhz düşüşü oluyordu. Şuan bir sorun yok gibi internet gezisinde. ben birazdan oyun içi test edeceğim. Dönüş yaparım size. Teşekkürler
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Malesef.

    Oyunda değilken 60-62 aralığında, oyun esnasında yine 66-70 arasında oluyor ve 70'i gördüğü anda tekrar 800mhz ye düşüyor malesef sorun devam ediyor. bi 10 dk oyun oynadım sorun yoktu ama 10dk sonra tekrar 70 lere varmaya başladı. Tekrar boştayken 800 e inmeye başladı. Oyunlara girmeden önce stabil 60-62 idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wojtek -- 27 Ağustos 2017; 14:48:2 >
  • Wojtek W kullanıcısına yanıt
    overclock işinden az çok anlıyorsan bişeyler yapabilirsin bios dan
    işlemcinin bu kadar ısınması anormal,ya sogutucu tam oturmuyor yada başka bişey var
    işlemcinin çalışma frekansını 2.8 ghz e düşürüp turbo core'u kapat,voltajıda biraz düşür
    internette oc guid'ler var ordan bakarak yapabilirsin,anakart modeline göre bios menulerı değişiklik gösteriyor benım burdan bilmem imkansız
  • Bende de aynı işlemci var ve son 2 senedir aşırı ısınma problemi çekiyorum. Titizce temizleyip macun sürülmesi bile bir fayda etmiyordu. En son işlemciye gelen voltajı kıstım ısı düzene girdi. Ve evet bende de performans sorunu var verimli çalışmıyor. Muhtemelen az voltajdan dolayı ama fazlasını da veremiyorum. Muhtemelen işlemci gidici bu yüzden yeni sistem toplamayı düşünüyorum.
  • Phenom x4 955'in hangi modelini kullanıyorsun? 125w mı, 95w mı? Ben 125w olanı kullanıyorum. Msi 760GM-P33 anakart ile ciddi düşüşler oluyordu. Sorunun da ne olduğunu çözememiştim. Sunbeam Core Contact Freezer işlemci soğutucusu kullanıyordum. Soğutucu da iyiydi. İncelemesi: https://forum.donanimhaber.com/sunbeam-core-contact-freezer-kullanici-incelemesi-2500k--58567549

    Anakartın ses girişi bozulunca yeni anakart almak istedim. İleride Fx 8300 işlemci takarım diye Gigabyte 970a-ud3p aldım. Sorun çözüldü. Araştırdığımda benim eski anakart 95w olan Phenom x4 955 destekliyormuş.http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/760GM-P33.html

    Senin anakarta baktım 125watt da destekliyor: https://www.asus.com/tr/Motherboards/M4N68TM_V2/HelpDesk_CPU/




  • Küçük bir ihtimal de olsa şunu kontrol edebilirsiniz.
    islemciyi söküp yamulmus pin arayın. Yamulan pin diğer pine temas ediyor olabilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iamburak kullanıcısına yanıt
    Şuan 1400 den 1200'e indirdim 53 derece sabit ısı. Siz kaç veriyorsunuz acaba voltajı? Kaç vermemi tavsiye edersiniz performanstan az kısarak?
  • Skörtıl_Nimo kullanıcısına yanıt
    Eğer kalıcı bi çözüm bulamazsam servisin yolunu tutucam. Çok teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için en azından bios'u güncellememe ve 5-6 derece kazanmamı sağladınız :)
  • Zamanında aldığımda zaten özellikle phenom ve athlon serini için üretilmiş bir canavardı benim anakart :) ama yıllara yenik düşüyor tabii 5 yıl olucak neredeyse, güncel ekran kartı ile ayakta tutmaya çalışıyorum :) Sizin de bahsettiğiniz gibi soğutucunuz iyi ve benimki de yeterince iyi, kasanın içi de buz gibi. çare voltaj düşürmekte sanırım...
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bu söylediğiniz başıma 2 hafta kadar önce gelmişti, temizlik ve kasa değişiminden sonra işlemciyi düzgün oturtamadığım için alttaki pinlerden biri yamulmuştu ve ekrana görüntü vermiyordu. o sırada zaten düzelttim yamuk pini ve o günden beridir de zaten ısı aynı. çare voltaj düşürmekte...
  • Wojtek W kullanıcısına yanıt
    1.2 volt için 53 derece çok fazla.
    Kasayı yan yatırın yani işlemci yukarıya bakar pozisyon alsın.
    işlemci sogutucusunun kilitlemeyin yani dikkatli bir şekilde elinizle temas ettirin.
    Bu şekilde sogutucunun dengesiz oturup oturmadigini kontrol edebilirsiniz. belki kilidi kapattiginizda dengesiz temas vardır.
    Sistemi açıp sıcaklığa bakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ynahit kullanıcısına yanıt
    Tekrar kontrol ettim, hafif bi kayma yapmış sanırım kasayı tekrar birleştirince 1.2 volt ile 47 dereceye indi. Hala fazla sanırım? %40-55 arası kullanımda 48 derece, %100 kullanımda uzun vadede 54 dereceye geliyor ve 2450 rpm fan speed.

    Hala çok fazla sanırım. Yarın sabah ya da bu gece direkt format atacağım. Kaliteli bir termal macun alayım ve işi bilen biri ile birlikte kusursuz halledeyim. win8.1 kurayım bir de çok tavsiye ediyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.