Şimdi Ara

En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.482
Cevap
21
Favori
75.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Himouto Umaru-chan


    Dışarıdan bir zerafet abidesi olan, çalışkan, güzel , özverili Umaru'nun eve girdiği an tam bir otokuya dönüşmesini anlatıyor bu anime. Umaru sevimli bir karakter ısınmakta hiç zorlanmıyorsunuz fakat animeyi sürükleyen şey onun tam zıttı olan düzenli - tertipli - sorumluluk sahibi abisi ile arasındaki sinerji - didişme. Bu ilişkiyi güzel oturtmuşlar çünkü abisi bir yandan küçük kardeşine kızarken öte yandan çok ısrar görürse yelkenleri indiriveriyor aynı bizim annemiz babamız ile olan ilişkimiz gibi.


    Öte yandan Umaru bir sorumsuzluk abidesi olmasına karşın yaptıklarının hiçbir olumsuz tarafı olmuyor. Yani sabahlara kadar oyun oynuyor , hiç çalışmıyor , günde en az 2.5 litre kola deviriyor fakat ne uykusuzluk ne derslerde basarısızlık nede kilo problemi tam mutluluğun tasviri gibi sunuluyor. Tabiki bunları anlatıyorum ancak tam olarak kütük bir karakter değil yer yer onunda yaptığı incelikleri vb görüyoruz.


    Bu animeye beni ısındıran şey böyle eğlenceli - şirin bir anime olmasına rağmen gerçeklikle bağını tam olarak koparmaması. Ne demek istiyorum yukarıda da Umaru'nun abisi ile olan ilişkisinde belirttiğim gibi izlerken kendinizden birşeyler bulabiliyorsunuz. Veya çizimler detaylı ve gerçek hayatla ilişkili, karakterlerin animeden ayrı kendi yaşamları var veya karakterler klişe ve birazda karikatirüze olsa bile gerçek hayattan izler taşıyorlar.


    Örneğin Ebina çok utangaç ve klişe bir tip. Ancak Ebina'nın ara sıra ailesi ile kendi yerel ağzı ile konuşması veya köyden pirinç getirip hediye etmesi gibi ayrıntılar hoş.


    Ayrıca karakter kadrosu Umaru ve Abisinin merkezde olacağı şekilde Umaru'nun okul arkadaşları ve Absinin iş arkadaşları yönünden genişliyor bu karakterlerin sırayla animeye eklenmesi monotonluğun önüne geçiyor ve karakter kadrosunun yeterince geniş olmasını sağlıyor. Yine Umaru'nun evi , okul , abisinin iş yeri, arada çıkılan tatiller derken mekan çeşitliliği de yeterli . Üstünkörü yapılmamış üzerinde uğraşılmış bir anime.


    İlk başta aile ilişkileri , arkadaşlık ilişkileri üzerinden yürürken , anime ilerledikçe biraz romantizm tarafına kaymaya başlıyor. Ancak bu romantizm her ne kadar hoş olsa bile bence 2. sezonda mangakanın hikayeyi uzatma çabası gibi hissettirdi keza ikinci sezonda eklenen yeni karakterde biraz eğreti durdu o nedenle ben ikinci sezonun yarım kalması yerine animenin güzel bir biçimde bitirilmesini isterdim.


    Toparlamak gerekirse arada bir iki bölüm izleyip , hafiften moralinizi düzeltmek için birebir, türün kaliteli bir örneği. İzlerken keyif aldım.


    10/8


    Not: Bu animeden @maybe4you'nun önerisiyle haberdar olmuştum , kendisine teşekkür ederim.

    Not 2 : Bahsetmeyi unutmuşum seride atari salonu kültürüne ve oyunlara vb bol bol referans verilmiş . Bunuda bir + olarak yazayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Nisan 2024; 0:42:10 >




  • En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız

    Eve No Jikan

    Artık yavaş yavaş küçükken filmlerde izlediğimiz geleceğin içerisinde yaşamaya başladık. Yapay zeka ile konuşuyor, kendi giden araçların yakın olduğuna dair haberler alıyoruz. Bu gelişimin yakında hayatımıza insansı robotları ( Android ) sokması kaçınılmaz gibi görünüyor.

    Tabiki insan gibi görünen , insan gibi konuşan ve gelecekte insanların sağladığı veriler ile kendini eğittiği için insan gibi düşünen robotlar hayatımıza girdikçe doğal olarak insan ile robot arasındaki çizgide bulanıklaşmaya başlayacak.

    Bununda ötesinde biz insanlar genelde kendine hakim canlılar değiliz. Yani özünde mantık ile hareket etmiyoruz ve çoğu zaman duygularımıza yenik düşüp yapmamamız gereken şeyleri alışkanlık haline getiriyoruz. Bunun nedeni ise çoğu kişinin düşündüğünün aksine bilincin yani benliğimizin özünde biz olmamamızdir.

    Ne demek istiyorum. Bilinç düzeyindeki biz aynı kalp gibi , karaciğer gibi vücudun kendini idame ettirmek için ürettiği bir organın fonksiyonunuz. Diğer tüm organlar gibi bizde bazı görevleri yerine getiririz. Fakat vücudumuz bizden bağımsız olarak işlevlerini yürütür. Vücudun talepleri olur ve bizim gorevimizde bu ihtiyaçları dış dünyanın karmaşık ilişkilerine uygun olarak sofistike biçimde yerine getirmektir. Ancak özünde bizde diger tüm organlar gibi vücudumuzun arzularını yerine getirmek için cabalarız.

    Bunu niçin anlattım? Yani eğer bizim karşımıza tamamen kadın gibi gorunen bir robot koyarlarsa bilinç düzeyinde onun robot olduğunu bilsek bile vücudumuz bunu anlamayacak bizi o robota yonlendirecektir. Bu nedenle androidlerin gelişmesi ile beraber bazı insanların bu robotları bazı + 18 işlerde kullanacağı veya onlara aşık olacağı ve hatta onlarla evlenmek bile isteyeceğini az çok hepimiz biliyoruz. Çünkü dediğim gibi biz bu bilinç değiliz, bizim benlik olarak yapabileceğimiz teksey vücudun arzularını doğru yollara kanalize etmek ancak çoğu insan bunu yapmak yerine yanlış olduğunu, karşısındakinin insan olmadigini bilse bile bebeğe emzik vermek gibi bedenin arzularını onu kandırarak tatmin edecektir.

    Iste Eve no Jikan'da androidlerin insan hayatına girmesinin üzerinden fazla zaman geçmemiştir. Anime gitgide insanlaşan robotlar ile insanların ilişkilerini bu bağlamda ele alıyor.

    Fakat bu ilişkinin bir bölümü insanın gitgide robotlara bağımlı oluşu ve buna mantıken karşı çıkışın eleştirilmesi iken öteki tarafı ise robotların gitgide insanlaşmasının onlarda yarattığı varoluşsal bunalımlari işliyor. Sonuç olarak biz genelde aşk gibi , sevgi gibi duyguların özel olduğunu iddia etmekteyiz ancak özel değillerdir biyoloji ve evrimsel sürecin ortaya çıkardığı dürtülerdir ve insanın varoluşunda rolleri vardır dolayısıyla yapay zekanın sürekli insanı verilerle beslendiğinden bunları ortaya çıkarması kadar doğal birsey olamaz.

    Fakat biz robotları kendimize modern köleler olarak yaratıyoruz. Robotların bilinci olmadığı sürece onlara köle muamelesi yapmak veya onlardan faydalanmanın etik açıdan hiçbir olumsuz tarafı yokken onlara yapayda olsa bir bilinç, öz farkındalık, insanı duygular verirsek o noktada robotlara davranışınımızda etik bir mesele haline gelecektir .

    Dolayısıyla büyük olasılıkla gelecekte insanlara eş, ebeveyn , dost - arkadaş olarak üretilmiş ve hakları olan bilinçli robotlar ile köle olarak kullanılan ve bilinçsiz hakları olmayan robotlar gibi bir ayrım ortaya çıkacak.

    Fakat bu durumun bize olan yıkıcı etkisi ise şu. Bir erkek veya bir kadın karşısında istediği tüm niteliklere sahip fakat bunun yanında gelen olumsuzlukları taşımayan bu yapay yasamlara bağlandığında hepimiz için bu durum doğal insan ilişkilerinin sonu olabilir. Fakat insanlık tarihi gösteriyor ki ne zaman ki hayatımızdaki olguları çok fazla dikenlerinden ayırıp aşırı tatlı bir hale getirsek fiziksel veya ruhsal açıdan bu durumdan ciddi zarar gördük.

    Dolayısıyla insanlık gibi bağımlılığa meyilli , kendini kontrol etmekte güçlük çeken, kaybolma riski olan bir canlının kendi yaratacağı sureti ile imtihanı göründüğünden daha çetrefilli olacak gibi görünüyor.

    Eve no Jikan robot - insan ilişkilerini yukarıdaki temalara göre işleyen , çok derinleşmekten ziyade işi duygusallığa bağlayan ve robotlarda insandır mesajı ile biten bir anime. Sadece fırsatını bulmuşken araya görüşlerimi de sıkıştırayım dedim.

    10 / 7.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Nisan 2024; 17:8:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.