Şimdi Ara

Elektrikli araçlara karşı mıyız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumda elektrikli araçlar konusunda eksikleri söyleyen,negatif yorum yapanlara karşı hemen hışımla saldıran bir trol ordusu var.Benim.elektrikli araçlara karşı bir düşmanlığım yok.Ne konuşuyorsak bugünkü durumda var olan şartları konuşuyoruz.Bir 10 yıl sonrası elektrikli araçlar nereye evrilir bilemem.Buyrun biz konuşmayalım yıllarını otomobillere vermiş olan bu işin duayenleri konuşsun.Bakalım bu adamlara ne diyeceksiniz?Bu saydığım kişiler samimiyse videonun tamamını izlesin.


    AutoClubyoutube
    Turgut Yüksekdağ, Halit Bolkan ve Hakan Girginer sosyal medyada çok sorulan ' Elektrikli otomobillere karşı mısınız?' soruna cevaben keyifli sohbetleriyle sizlerle buluşuyor. Turgut Yüksekdağ Instagram: https://www.instagram.com/tyuksekdag/ Halit Bolkan Instagram: https://www.instagram.com/halitbolkan/ Hakan Girginer Instagram: https://www.instagram.com/hakangirginer/ Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya eklemek istediğiniz konuları yorum olarak bizimle paylaşabilirsiniz. AutoClub - Otomobil Tutkunlarının Buluşma Noktası https://autoclub.com.tr https://twitter.com/AutoClubTR https://facebook.com/AutoClubTR https://instagram.com/AutoClubTR
    https://www.youtube.com/watch?si=VVFO2x8W7Mg97Qtf&v=qlzreeKA5DA&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 7 Kasım 2023; 20:33:0 >







  • Videodaki şahıslar elektrikli araca açık bir şekilde karşı. Videoda pireyi büyütüp büyütüp deve yapmaya çalışmışlar. Yok elektrikli arabalar yanıyormuş. Sanki elektrikli olmayanlar yanmıyor. Milyar tanesi elektrikli araç var kaç tanesi yanmış. Yok köye gittiğinde aracı krikoya nasıl kaldıracan vs. nasıl saçmalarız adlı çalışma olmuş. Elektrikli arabayı yeni bir icat gibi görüyorlar. Ufo gören masum köylü gibi. Amerikada 10 yıldır Tesla peynir ekmek gibi gidiyor. İnsanlar aptal mı 10 yıldır elektrikli aracın kötü olduğuna kimse uyanamadı, bir tek bunlar akıllı. Elektrikli aracını satan niye gidip yine elektrikli alıyor.

    Elektrikli araçlara karşı olsalar ne olacak ki? Avrupa'da 2030'da zorunlu kılınıyor. Abd'de 1 kaç eyalette zorunlu hale geldi. Deli gibi yatırım yapılıyor. Bütün dünyada şuan trent bu. Yanlız batarya sorunu var o ciddi problem, halletmeleri lazım. Türkiye'de arabası benzinli olanlar panik yapıyor sadece. Kendilerinde olsa panik olmazlar. Türkiyeyi bilmem ama avrupa, abd, çin, asyadaki ülkeler yakında elektrikli araçlara geçecekler zaten mecburlar. Hava kirliliği şuana kadar görülmemiş bir hale geldi ve benzine olan bağımlılık bitmesi gerekiyor...

  • Elektrikli araçlara karşı olsalar ne olacak ki? Avrupa'da 2030'da zorunlu kılınıyor. Abd'de 1 kaç eyalette zorunlu hale geldi. Deli gibi yatırım yapılıyor. Bütün dünyada şuan trent bu. Yanlız batarya sorunu var o ciddi problem, halletmeleri lazım. Türkiye'de arabası benzinli olanlar panik yapıyor sadece. Kendilerinde olsa panik olmazlar. Türkiyeyi bilmem ama avrupa, abd, çin, asyadaki ülkeler yakında elektrikli araçlara geçecekler zaten mecburlar. Hava kirliliği şuana kadar görülmemiş bir hale geldi ve benzine olan bağımlılık bitmesi gerekiyor...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 7 Kasım 2023; 21:18:55 >
  • en fazla 5 dk'lık bir şarj süresiyle 600-700 km menzili sunabilecekse neden karşı olayım?

  • Henüz izlemedim videoyu, izleyeceğim müsait olunca. Şahsen beni şu an için sadece menzil konusu düşündürüyor, onun haricinde beni heyecenlandiran bir teknoloji. Menzil artmasa da, tam şarj 10dk civarına düşerse de hiç düşünmeden geçerim. Bir iki yıl içinde de ciddi gelişmelerin olacağını düşünüyorum bu konularda. Ama şuan ki haliyle bana pek çekici gelmiyor
  • Karşı değilim ve kesinlikle olması gerekiyor, eksikler kusurlar var, özellikle enerji depolama teknolojisi gelişip birim maliyetler düştükçe zamanla her şey oturacak sadece biraz sabır.. yolun başındayız daha, 10 sene sonra bunları konuşmayacağız merak etmeyin..


    ama bir dünya savaşı falan çıkar o zaman elektrik işi falan yalan olur ayrı :)


    yalnız şu gerçek de var.. dediğim gibi taraftarıyım aslında elektrikli otomobilin ama istediğimiz kadar sevelim veya sevin, elektrikli otomobiller, otomobil dediğimiz olgudaki çeşitliliği, özellikle mimari yaklaşımdaki yaratıcılığı yok etmeye gelmiş gibi.. ortada lityum pil, tek aksta veya her iki aksta bir elektrik motoru.. ve bitti..


    bu kadar.. yani düşünürseniz Porsche taycanda aynı mimari, Dacia spring de.


    İçten yanmalı modellerdeki otomobile karakter katan, çeşitli motor tipleri, motor konumları, yakıt seçenekleri, şanzıman seçenekleri, ses farkları vsvs hepsi finito.


    bu bakımdan gerçekten bir tatsızlık var, he normal adamı ilgilendirmez bu tabi adama ne yoluna bakar da, otomobil manyakları için acayip tekdüze bir gelecek bekliyor bizi gibi..


    ama güzel tarafları da olacak mutlaka.. arkadan itişin geri gelmesi mesela, önce Vw sonra Volvo arkadan itişe döndüler on yıllar sonra.. çok gömmek istemiyorum ama şu 1.0 turbo gibi saçmalıklardan kurtulacak olmamız.. anlık güç üretimi anlık tepkiler, ağırlık dengesi ve merkezi.. bunlar güzel.


    Türkiye açısından zaten elektrikli otomobil kim ne derse desin harika.. 1.6 litre limiti denen saçmalıktan insanları kurtarmaya gelmiş kahraman gibiler.. para verince hakkıyla yürüyen araba gördü insanlar yıllar sonra. hayatınızı biraz elektrikli otomobile ayarlayabilirseniz bizim ülkede kesinlikle çok mantıklı.





  • Videodaki şahıslar elektrikli araca açık bir şekilde karşı. Videoda pireyi büyütüp büyütüp deve yapmaya çalışmışlar. Yok elektrikli arabalar yanıyormuş. Sanki elektrikli olmayanlar yanmıyor. Milyar tanesi elektrikli araç var kaç tanesi yanmış. Yok köye gittiğinde aracı krikoya nasıl kaldıracan vs. nasıl saçmalarız adlı çalışma olmuş. Elektrikli arabayı yeni bir icat gibi görüyorlar. Ufo gören masum köylü gibi. Amerikada 10 yıldır Tesla peynir ekmek gibi gidiyor. İnsanlar aptal mı 10 yıldır elektrikli aracın kötü olduğuna kimse uyanamadı, bir tek bunlar akıllı. Elektrikli aracını satan niye gidip yine elektrikli alıyor.

  • Herkesin benzer korkuları var: menzil, şarj süresi, pillerin bozulma ve olası yanma ihtimalleri (haberlerde arada bir görünüyor) ve benim için aracın ağırlığını aşırı artırması (bunun da düzeleceğini düşünüyorum). Birkaç yıla bunların tatmin edici şekilde düzeleceğini hissediyorum. O zaman gücümüz yeterse inşallah, alırız.
  • 2030dan önce bunlar deneysel oyuncak. 6-7 yıl sonra standartlar oturunca alırız

    Yanmayan , hafif , depolama kapasitesi 200kw civarı piller ortaya çıkınca alınası olacaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 8 Kasım 2023; 4:43:24 >
  • Acelesi yok
    Zamanı gelince alırız
    6 ay önce de herkes acele ediyordu
    Her halta acele etmeye gerek yok
    Sağlık değil bu
  • 1/2 seneye heryer elektrik li olur nasilki heryer şarj istasyonu olduysa
  • Sehir içi kullanım için bence çok avantajlı ancak uzun yol için bilemiyorum. Şu anki performaslarıyla evde 1 adet uzun yol kullanımına uygun fosil yakıtlı araç, 1 adet şehir içi kullanımına uygunu küçük elektrikli araç mantıklı görünüyor.

  • Bunlar dinozor tayfa her ne kadar karşı değiliz deseler de karşılar tavırlarından hal ve hareketlerinden elektrikli araçlara dair en ufak kötü haber de sosyal medyadan paylaşım yapmalarından belli sordukları soruların hepsinin
    DoluBatarya adlı kanal da cevapları var onlarda biliyor ama işlerine gelmiyor
    O zaman akıllı telefon kullanmasınlar gitsinler Nokia 3310 kullansınlar sonuçta Akıllı telefon telefonun ruhu öldürdü demi

    https://x.com/DoluBatarya?t=QAVWEKnYGBjNE4F-ifdKpg&s=09




  • Bunların derdi Tesla Türkiye ye geldiğinde lansman a davet edilmediler o yüzden bütün hazımsızlıkları 30 yıllık gazeteciyim beni niye davet etmediler diye söyleniyor

    Etmeyebilir sosyal medya infulucerları daha fazla etkileşim getiriyor daha fazla reklam oluyor adamın senin yayınlayacağın video daki etkileşime gerek duymamıştır çağırmaz. 21 yüzyılda yaşadığımızı unutuyorlar artık dijital çağ dayız
  • İleride hepimiz elektrikli veya hidrojenli araba kullanacağız. Karşı olsak ne fayda, gidişat hızlıca o yönde.


    Mevcut durumda ise şehir içinde bir sıkıntı yok, ama şehir dışı hala sıkıntılı. Şarj istasyonlarının sayısı, şarj sürelerinin uzunluğu.


    Geçen gün bir yerde denk geldi;

    Bayram tatili başı ve sonunda, tüm İstanbul ve Ankara güneye göç ediyor neredeyse.

    İstanbul'dan aynı saatte 1000 tane elektrikli araba İzmir'e hareket etse kaç tanesi ulaşabilir

  • Maşallah otomobillerin özelliklerinin olduğu broşürleri ezbere bilen halit bolkan ve,elektronik mühendisliği okuyan hakan girginer gibi bu işlere yıllarını vermiş adamlardan daha iyi bu işi bilen troller varmış.Taner Göde gibi,vezir gibi donanımlı adamlar bu forumdan boşuna gitmedi gerçekten.

  • Arkadaşım, devamlı aynı mesele ile ilgili konu açıyorsun. İstediklerini duyamayınca da, kendince herkesi trol ilan ediyorsun. Halbuki elektrikli otomobil kullanan birkaç arkadaş başından geçenleri, tecrübelerini aktardı diğer konuda..Bu konuya bu kadar takılma. Devlet bile otomobilini %100 elektrikli yaptı. Hep beraber göreceğiz ne olacağını.

  • Bugün kabul ederler, yarın bu hatadan geri dönerler. Bugünkü kanunu çıkaran yarın iptal de eder.
  • 2 3 sene sonra fosil yakıt mefta olacak. Karbon anlaşmaları var imzalar var ve bizim ülkemizde karbon ekonomi politikası izliyor.

    Hiç saçma saçma algılara, özürlü yorumlara gerek yok. Zaten devlet yaptığı anlaşmalarla istikametini çizmiş neyin dırdırı bu.

    Şuan 5 yaş ve üzeri araçlara bu paraları verenler çok pişman olacak...

    Ayrıca şunu ekleyim, 500 km menzilli bir aracı tamamen şarz etmenin maliyeti şuanda 150 TL....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kikiemre61 -- 17 Nisan 2024; 9:38:16 >
  • Şu andaki teknolojiyle karşıyım. İleride batarya ve şarj teknolojileri gelişince tekrar değerlendiririz.
  • kikiemre61 kullanıcısına yanıt

    türkiyede o iş o kadar kolay değil. millet hala 80 model-90 model arabalarla geziyor . 20 yıldan aşağı türkiyede bir şey değişmez. tesla güzel arabalar yapıyor cyber truck gelse ,insan gibi bir paraya gelse alırım mesela. 0-100 ü 3 saniye olan araçlardan bahsediyoruz.

    tesla model x vr mesela falcon wing... çok havalı . otonom sürüş çok yenilikçi. ben ülke yönetiyor olsam sürüş destek sistemlerini esp gibi zorunlu tutarım. yeri gelir birine çarpmaktan kurtarır bir çocuk babasını sağ salim görür. bunlar önemli şeyler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.