Şimdi Ara

Dağıtım Geliştirme Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Uzun bir süredir hem ofis tabanında hem güncel masaüstü deneyimi için Linux tabanlı dağıtımları kullanmaktayım.Gerekli bir kaç araştırma yaptım fakat tek başıma bir fikir sahibi olduğum için doğru yolda mı ilerlediğim konusunda bazı tereddütlere kapıldım.Bu sebeple düşüncelerimi siz forumdaşlarımla paylaşmak istedim.

    Ülkemizde bir kaç geliştirici ve devletin sunmuş olduğu destekle Türk tabanlı dağıtımlar zaten geliştiriliyor.Fakat son teknolojiyi yakalamak ve son kullanıcı taleplerini yerine getirme konusunda bir kaç sürücü desteği örnek olarak Nvidia Optimus teknolojisine bağlı bumblebee ve primus paketi yüzünden problemler yaşanmakta.Bu sebeple Pisi ve Pardus veya Milis Linux'ta dizüstü oyun bilgisayarı kullanıcıları cihazlarında şu an destek verilen oyunları dahi oynamakta güçlük çekmekteler.Bunun önüne geçici olarak geçebilmek için Ubuntu tabanlı olan bir Türk menşeli dağıtım geliştirme düşüncesindeyim.Amacım dağıtımı geliştirirken gerekli reklam kampanyaları düzenlemek,videolar hazırlayıp son kullanıcıyı çok büyük problemler yaşatmadan Linux dağıtımlarına teşvik etmek ve özellikle oyun oynayan kullanıcıyı aslında çok basit bir kaç paket kurarak o çok sevdiği oyunları oynayabileceğini anlatmak.Evet bir Pisi grubu gibi tecrübeli arkadaşlarım yok ya da Pardus gibi finansal desteğim maalesef ki yok bunun yerine donanım desteğini tümüyle alabildiğim yukarıda anlatmak istediğim fikir ve amaçları paylaşabileceğim,aktarabileceğim bir ubuntu tabanlı dağıtım oluşturma yoluna gitmem aynı Pardus ve Pisi üzerine yapılan yorumlarda çöp ya da Debian çakması gibi yorum almaktan öteye gider mi sizce ?

    Saygılarımla.







  • Bunun için bir gerek yok ufak bir xorg.conf hackiyle çift gpu pardus üzerinde de kullanılabilir.
  • gen2 G kullanıcısına yanıt
    Kullanılabilirse ne mutlu.Ben nvidia-primus'u Ubuntu tabanlı olmayan başka bir dağıtımda göremedim.Elbette manuel opsiyonları bulunuyordur fakat dediğiniz gibi bu bir eklenti olarak sunulmuyor ne yazık ki.
  • Linux dağıtımlarında eninde sonunda bir yerde elle müdahale yöntemi kullanılıyor zaten herşeyin gui üzerinden çözümü yok.
  • TCL yi bir dene istersen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    TCL yi bir dene istersen
    TCL benim yukarıda belirtmiş olduğum talepleri karşılayan bir dağıtım değil ne yazık ki.Bugün Nvidia kodlarını açsaydı şayet hiç dağıtımla uğraşmaz Pisi Linux için enerjimi harcamak isterdim ki zaten hali hazırda Pisi kullanmaktayım :) Ubuntu'yu seçmemdeki sebep Nvidia'nın primus desteğini sadece Ubuntu tabanlı dağıtımlara sağlaması.Daha doğrusu sadece Ubuntu'da olması..
  • pisi nedir yaw !?

    herkesin zaten kullandığı evrensel paketlerin uzantısını *.pisi adı altında paketleyince

    bu mu bize sempati geliyor ! ?

    bu bizden biri bu bizim işletim sistemimiz mi diyoruz !?

    o kernel tüm dünyadaki program geliştiricilerinin emeği var

    içinde yunanıda var ingilizi de tarih boyunca tarih kitapların bize düşman olarak gösterilen tüm milletlerden mutlaka biri leri mutlaka ama mutlaka var !

    TCL ye gelince sistem ram üzerinde çalışan bir sistem diyeceğim ama kimse bir şey anlamıyor çünkü kimse gerçek performansın bilgimiyor öğrenmemiş ki !

    bırak herkesi çöplükte oyun oynamaya devam etsin !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gen2

    Linux dağıtımlarında eninde sonunda bir yerde elle müdahale yöntemi kullanılıyor zaten herşeyin gui üzerinden çözümü yok.
    Elle müdahale nedir yahu hahahahaha. Neye elle müdahale ediyorsun? Dikkat et elle filan müdahale derken başına iş alma sokakta linç etmesinler seni
  • Konu gene uçtu gitti amacından :)))
  • Zamanında kendi dağıtımı geliştiriyordum fakat gereksiz olduğunu düşünüp bıraktım.
    Onun yerine optimizasyonun iyi olduğu ve gömülü sistemler üzerinde çalışmak daha hoşuma gitmeye başladı.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    o zaman mutlaka TCL yi bir incele derim !
  • Neden inceleyim ?
    Tiny Core Linux benim ihtiyacımı karşılamıyor.
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    nasıl yani ihtiyaç ne dir ki ihtiyaç karşılanmasın
  • Nvidia Optimus teknolojisine bağlı bumblebee ve primus paketlerinin Linux kernel ve CPU (Intel, ARM, vs) bağımlılığı dışında bağımlı olduğu birşey yoksa, her Linux sürümüne kurulabilir yani sırf onu n için, onları içeren yeni dağıtım yapmayı düşünmek biraz overkill.
  • nvd ekran kartı olanların devamlı bu tarz mesaj yazması çok garip !
  • linux dağıtımlarında eninde sonunda bir yerde elle müdahale yöntemi kullanılıyor zaten
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.