Şimdi Ara

Blade Runner 2049 filminde uygulanan sansürle ilgili Sony'den açıklama geldi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Filme arkadaşa söz verdiğim için gideceğim ama IMDb'de 1 vereceğim.
  • KAZUYA MISHIMA kullanıcısına yanıt
    Dinin sanata engel olmasi din konularinin en basit maddesidir. Islam dunyasinda heykel ve resim yillarca dogrudan dini nedenlerle yasakti. Bunu unutmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film sansür yüzünden izlenmeyecek durumda mı? Konu akışını bozuyor mu?

  • sony sana ne küfürler ettim bir bilsen bundan sonra korsan indiricem bütün filmlerimi yerel kültüre saygı imiş sen biz sinemaseverlere saygı duy kaç senedir ben bu filmi bekliyordum başını alırsın artık sony
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Dinin sanata engel olmasi din konularinin en basit maddesidir. Islam dunyasinda heykel ve resim yillarca dogrudan dini nedenlerle yasakti. Bunu unutmayin.


    Dinden kastınız mezhepçi sapkınlık(Sunni, Şii vs vs) yoksa bi tarafından hadis uyduran adamların yarattığı sapkın mezhepler dışında bakın bakalım Kuran da heykel sanat yasaktır diye bir ayet var mı...
  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Osmanli Devletinden tutun Irana kadar resim ve heykel sanati islam ulkelerinde gelismemistir.



    Sizin bu yaptiginiz sorunu gormeyip halinin altina supurmektir. Bu dinin hakim oldugu butun toplumlarsa resim ve heykel sanati yokolmustur. Bu tarihi nir gercektir arastirabilirsiniz.



    Bugun ise ulkemizde sinemalarda bile sansur uygalaniyor dini gerekcelerle. Siz izlemek istemiyorsaniz gitmeyin sinemaya ama bizim karatimizi bu sekilde ceberrut bir tarzda baski altina almaya kalkmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha geçen sinemadaydım Blade Runner'a gidecektim, yorumlara bakayım dedim sansürlü olduğunu gördüm, başlarım böyle işe deyip IT'e gittim.

    Sonra ağlarlar, 130 milyon dolarlık film 39 milyonluk gişede kaldı, IT 33 milyonluk filmken 330 milyon gişeyi patlattı diye...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendemail

    Filmi dün izledim ;
    -Filmin sonuna kadar zor dayandım ,ağır bir ilerleyişe sahip..
    -Konusu, işlenişi, görüntü yönetmenliği gayet güzel.
    -Öyle sevişmeler yok, bir kaç yerde replikantlar büyük vazomsu kasemsi saydam bir şey içinde çıplak çıplak duruyordu oraları kırpmışlar.
    -Damacanadan cinsel malzeme türetmede mahir yurdum insanına sansür gerekli mi ,sansürlesinler film çıplaklık arz etmiyor zaten ...

    -Hazır sansür uyguluyorken şu yerli dizilere de el atsınlar ;

    Yerli diziler bildiğin duygusal porno ,hem de en pis olanından ,
    -Nasıl aldatılır
    -Adam nasıl dolandırılır gibi hususlar kurs niteliğinde öğretilmekte ..

    yetmiyormuş gibi işkence gibi sahneler , kadın avazı çıktığı gibi bağırıyor ,cinnet geçirme rolü yapıyor(rol icabı cinnet geçiriyor) bunun gibi psikiyatrik ,klinik travmalar dakikalarca tekrarlanıyor .

    Sığır yönetmene,senariste ,oyuncuya sorsan Dram yapıyoruz derler...Şöyle huzurlu ,eğlenceli konuların işlendiği yapım var mı yok mu bilmiyorum ,

    önüne gelen ,endişe ,sinir hastalığı ,bunalım,gerginlik seans seans izlettiriliyor ,üzüm üzüme baka baka misali ,ertesi gün cinnet haberleri...

    Dikkat edin bir karakterin doğru düzgün kişiliği ,replik de olsa bir soruya karşı verdiği eli ayağı düzgün bir cevap yok.

    Zaten dizilerin izlenmeye değer doğru düzgün bir konusu yok , Feodal ağanın apış arası ile nazlanan bir karının apış arası buluşma zorluklarını yakın çevresindeki gerginlik ve entrikalarıyla 120 bölüm halinde seyrediyor bu halk.

    Dolayısıyla sevgili Sony 120 hafta tek bir kuku ya da pipi görmeden "aaa akşam ki bölümü gördün mü , sevda ile şoför bağ evindeydi.." diye fantezi muhabbeti çeviren ya da "şok şok şok gülben frikik verdi az sonra " diye 1 hafta yurdu tv önünde esir alan magazin programı izleyicisi kitlesine fazla iyi davranmışsın ...

    Şimdi köyde möyde doğru düzgün ağa kalmadığından ötürü, bir şirketin jipli ceosuna evrilmiş ağa tipi, karı da rastgele bir pozisyondan (hizmetli,stajer öğrenci vs..) ,her bölüm pozisyon atlamak suretiyle Ceo nasıl olunuru 100 bölüm işliyor amuniyum!

    He Tarih dizilerine ne demeli ? Adam sabahtan akşama kadar beygirlerle şurayı nasıl işgal ederim bunu işliyor ,ekrana kitlenen izleyici de gururlanıyor , sanıyor ki tarihte güzel şeyler falan olmuş,iyilik yayılıyor sanıyor ,lan işgali pamuk prenses dlc'si ile anlatıyor sana mal ! Utan ,elalemin haçlı seferinden farkı yok.Cinayet ,tecavüz var işin gerçek boyutunda..
    .
    Adam işgal ettiği yerlinin ekinini,yoksa altınını,yoksa karısını,yoksa canını alıyor.
    Yerli, dinimiz amin derse ,işgalci karıyı bırakıyor geriye kalanı alıyor ,

    Konuyu fazla dağıttık galiba , sansürdü değil mi : Efendim sansür evet madem ki uygulanıyor o halde Ankaraya'da sansür uygulasınlar kardeşim.

    Siyasetçi bir gün konuşmazsa rahat edemiyor .Bir ara kazara mı artık denk mi geldi ne 4 gün üst üste konuşmadı haberlere çıkmadı ,

    sokaktaki insanın somurtması ortadan kalktı,sebepsiz yere mutlu olduk lan ,yine fakirdik ama mutluyduk amuniyum ...

    Siyasetçi ağır sinir hastası mıdır nedir bilinmez , habire azarlayacak birilerini buluyor ,anladık kardeşim bir sus ...O kadar saray var , muhalefet yok ,maybach var ne bileyim ,özel uçaklar var halen mutsuzluk,şikayet ...Demezler mi madem mutsuzsun ,git ötede ağla ne bileyim bir odada ağla 1100 tane seçenek var diye?
    Hem iktidar ,hem muhalefet habire şikayet ediyor ,hepsi mağdur.

    Sony ,film güzel ,kaliteli ,konulu olmuş .Bir daha sansür yapma bence ,az daha uyuyordum filmde.

    Rahat okunsun diye bol paragraflı sansürsüz yazdım amuniyum ,
    nasıl olmuş.


    9/10 Yine olsa yine okurum pişman değilim , ayrıca yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum




  • Kendileri kaybeder.
  • Sansür yanlış bende kabul ediyorum ama abarttınız iyice.çok mu istiyordunuz orada ki adamların pipilerini görmek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denizaya kullanıcısına yanıt
    haberi okursan sansürü Sony koymuş, sebebi dincilik değil ticari kaygı. Daha küçük yaş gruplarımda izleyebildik diye sansürlemişler direk. Allah'a inandığımız ve müslüman olduğumuz içim herşeye de bizi bulaştırmayın. Biz kafirlere karışmıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de Kesinlikle sinemaya artık gitmem. Kapanacaksa da kapansın salonlar. Bunu hakettiler.

  • Burda hala bazilari sansürun ciplakliga yapildigini saniyor. Tabiki yine mazlum olan din ve dinciler olmus. Filmde ki sansur jared letonun rachael benzeri replikantin Dogusu sahnesinde soyledikleri. Zaten konu ciplaklik olsa goruntuyu buzlandirip o sahneyi geçerlerdi. Direk olarak soyledigi yaratilisla ilgili sozler sansure ugramis. Buyuk ihtimal orda tanri olma iddiasinda bulunuyor. Bu dinci orta dogu ulkelerinde tepki cekecegi icin sansurlenmis. Ne yazık ki ulkemizde artik vize yasaklari uygulanan filmlerin sansurlendigi kadinlarin yobazlarin saldirisina ugradigi bir ulke haline geldi. Gerci hassas yobazlarimiz ve nedense din adina yapilan bu kadar seye ragmen masum dinimize laf soylemeyelim. En mazlum onlar cunku.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Sanırım anlaşılmadım, tekrarlayayım,
    "Osmanli Devletinden tutun Irana kadar resim ve heykel sanati islam ulkelerinde gelismemistir." yazmışsınız,
    Osmanlı-Sunni
    İran- Şii adı verilmiş mezheplerin yaygın hatta iktidarda olduğu ülkeler.
    Zaten benim yazdığım da mezhepçiliğin saçma ve Kuran da yeri olmadığı, İslam coğrafyasının şu andaki rezil durumu da bu saçma sapan heriflerin çıkarlarına göre hadis uydurup dini Kuran'da yazılanla alakasız bir hale getirmesi. Yoksa hangi dinin peygamberi 9 yaşında kızla gerdeğe girse pedofili der yüzüne tükürür hiç bir anlattığına da inanmazsınız, gel gör ki Kuran da yazmayan bu ve bunun gibi konular gerçekmiş gibi müslümanların %99 tarafından kabul ediliyor.
    Aynı zamanda şunu da unutmayın ki avrupa da sanatın gelişiminin ne zaman ve hangi olaylardan sonra olduğunu da incelemek lazım, ortaçağda adamlar cadı diye insanları canlı canlı yakıyorlardı.




  • Zorkof kullanıcısına yanıt
    Vehhabilik gibi islamin ozune doneceguz diyen topluluklarda mezar taslarini yikip antik kentleri yok etmeye calisiyorlardi. Burada sunu sormak gerekiyor teoriye bakmamiz gerekiyor uygulamaya mi ?



    Ornegin komunizm kagit ustunde herkesin esit ve mutlu olacagi yeryuzunde cenneti yaratacak bir sistemdi ama uygulamaya baktigimizda komunist butun rejimler baskici ve adeta insan kasabina donusen vahsi topluluklar haline gelmislerdir.



    Burada elimizde bu ornek varken komunizm aslinda mukemmel bir sistemdir bu adamlar uygulayamiyor diyrbilir miyiz ?



    Islami secen topluluklarin ezici cogunlugu bu mezheplere mensupken sizin gibi islama geri donevegiz diyen vahhabiler mezar taslarina saldirirken Islamda aslinda hicbir kusur olmadigini bu felaketlerin kendiliginden islamdan bagimsiz olusumlar oldugunu soylemek nd kadar inandirici ?



    Ayni sekilde 3 semavi dinden buri olan Hristyanligin Avrupada yasattigi vahsetlerde kendi peygamberlerinin Carmiha gerildigine inanan bir dinin mensuplarinin insanlari kaziga baglayip cayir cayir yakmasini nasil hristyanlikla hic ilgisi olmayan seyler gibi mi aciklayacsgiz.



    Avrupa bu din vahsetinin onune dini sosyal hayattan atmayi ve insanlarin dine gore degil mantik ve vicdana dayali kurallara gore yargilanmasi dusuncesini getirdigi icin kurtulmadi mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    İyi de burada din eleştirisi yapılmıyor, o yapılıyor olsa ok, açın başka bir başlık deyin ki bütün dinler saçma ve insan yapısıdır bu tartışılır, ama siz bu filmin sansürlenmesi özelinde "İslam"'ın yasakçı sanata karşı bir din olduğunu söylüyorsunuz. Ben de diyorum ki heykeller sanat müzik vs yasak diyen İslam dininin tek kaynağı olması gereken Kuran değil saçma sapan hadislerden oluşmuş sapkın mezheplerdir. Yani iddianız eğer Kuran da bu bağlamda bir ayet göstermiyorsanız mantıklı değil. bu bir insanı söylemediği, yapmadığı şeyden suçlu bulmakla aynı şey.
  • Film şirketinin uyguladığı sansürü, dinci!!!! (artık ne demekse ... manavcı gibi bişey sanırım) kesime fatura etmek ... Ne içiyorsunuz siz yaw

    Sanki film sansürlenmemiş olsaydı vizyona girmesine izin verilmeyecekti. Konu tamamen duygusal ! ...

    Ayağınız taşa takılsa kimi suçlayacağınız belli. Yazık ...
  • denizaya kullanıcısına yanıt
    Planet of the Apes filmini burada çekebiliriz. Hem makyaja da gerek kalmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizaya

    Ulan şu dinciler sinemamıza da karışyorlar ya...sinemamızdan uzak durun baari, yaşam biçimimizden, ne izlediğimizden size ne? biz araplara karışıyor muyuz, içimiz dışımız arap oldu.

    Saçmalamışsınız. Konunun din ya da dindarlarla alakası yok. Öyle olsa Grinin Siyahın 50 tonları ve daha nice filmler vizyona hiç girmezdi.

    Yaş sınırını 16-18 bandından 7 ye çekip izleyici sayısını ve geliri arttırma derdindeler.

    Millet de hemen atlıyor....
  • filmden kesinti yapılıyorsa bilet fiyatıntan da kesinti isterim.eksik ürüne tam para mı istenir?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.