Şimdi Ara

Bakan Kacır: BYD ve Chery ile yapılan görüşmeler ileri aşamada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bakan Kacır: BYD ve Chery ile yapılan görüşmeler ileri aşamada
    Çinli otomotiv şirketlerinin Türkiye’ye olan ilgisi bir sır olmasa da şimdiye kadar tesis noktasında bir yatırım ülkeye çekilemedi. Ancak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada Çin’in otomotiv devleri BYD ve Chery ile görüşmelerin ileri aşamada olduğunu belirtti.



    Görüşmeler ileri aşamalarda



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır Ankara'da Bloomberg'e verdiği açıklamada BYD ve Chery ile uzun bir yol kat ettiklerini ifade ederek “Görüşmeleri mümkün olan en kısa sürede tamamlamak istiyoruz.” açıklamasında bulundu. Kacır, aynı zamanda MG'nin sahibi olan SAIC ve Great Wall Moto ile de ayrı ayrı görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bakan, görüşmelerin bu yaz döneminde sonuçlandırmayı beklediklerini ancak şirketlerin alternatifleri de değerlendirdiğini sözlerine ekledi.



    Ayrıca Bkz.Renault, tam otonom minibüsünü duyurdu, yakında üretime geçecek



    İleri düzeyde süren görüşmeler sonucunda Chery ve BYD, Türkiye’de bir üretim tesisi yatırımı yapma kararında bulunursa firmaların Avrupa'ya satışları da artış yaşayabilir. Ek olarak Çinli firmaların Türkiye yatırımı ve burada üretime başlamaları Türkiye'nin Avrupa Birliği ile imzaladığı Gümrük Birliği anlaşması nedeniyle Avrupa’ya kolay erişim sağlamalarını da mümkün kılabilir.



    Batı Avrupa yatırımları Türkiye’ye alternatif değil



    Bakan Kacır: BYD ve Chery ile yapılan görüşmeler ileri aşamada
    BYD halihazırda Macaristan'da inşaatı devam eden fabrikaya ek olarak 2025 yılında Avrupa'da ikinci bir fabrika yatırımında daha bulunmak istiyor. Chery ise İspanya’da üretim merkezi kuruyor. Bu bilgiler ışığında Kacır, Çinlilerin Avrupa’da yatırım planları hakkında şunları söyledi: “Ben şunu ifade edeyim sadece, onlar Türkiye’ye alternatif değil. Yani Batı Avrupa’da yapılmış olan ya da yapılacak olan yatırımlar Türkiye’nin alternatifi değil. Biz bunu hem Türkiye hem Çin için bir fırsat olarak görüyoruz. Bu söylediğiniz ve daha önce açıklanmış olan Batı Avrupa’da bazı yatırım ve üretim planları Türkiye’ye alternatif değil. Bu da benim değil, onların görüşü.”



    Türkiye, batarya konusunda ek teşvikler verecek



    Türkiye, Çinli üreticilerin sadece burada araç üretmesini değil aynı zamanda batarya yatırımı yapmasını da istiyor. Kacır, “Ben lokasyon ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ama BYD kendi bataryalarını üreten bir firma. Biz görüştüğümüz bütün elektrikli araç üreticilerine batarya yatırımını da Türkiye’ye getirmeleri durumunda bunun için de çok ayrıcalıklı imkanlar sunacağımızı zaten ifade ediyoruz. Ümidimiz elektrikli araç yatırımı gerçekleşirse bununla birlikte batarya yatırımlarının da önünün açılması. Ama öndeki konu elektrikli araç.”



    Bakan Kacır: BYD ve Chery ile yapılan görüşmeler ileri aşamada
    Togg'un Çin şirketi olan Farasis ile batarya üretimi konusunda bir ortaklığı olduğunu, bunun önümüzdeki dönemde yatırıma dönüşeceğini anlatan Kacır, “Ama bu süreç önümüzdeki dönemde farklı işbirliklerine vesile olur mu? Bunu zaman gösterecek. Dolayısıyla şu anda bunları ifade etmek için erken ama Togg milli marka olarak yoluna devam edecek. Bunu ifade edelim. Yani burada bir kafa karışıklığı olmasın.” değerlendirmesini yaptı.



    İki Çinli firmadan herhangi birinin nihai yatırım kararı, yıllardır imalat ve otomotiv sektörüne yabancı yatırım çekmeye çalışan Türkiye için önemli bir başarı olacaktır. Hatırlanacağı üzere bir süre önce Volkswagen AG, Türkiye’deki yatırım kararından vazgeçmişti. Ancak Çinliler için Türkiye hem Avrupa ile ilişkisi hem de otomotiv altyapı ve endüstrisi ile oldukça cazip görünüyor.




    Kaynak:https://www.bloomberght.com/cinli-byd-ve-chery-turkiye-ye-yatirimin-esiginde-2353067?page=2







  • Bir zamanlar ÇİN malı diye almadığımız ürünler vardı, Çin abd ile yarışıyor ve geçiyor belkide.. biz 50 yıl geriye gittik paramız PUL oldu, ÇİN malı LUX oldu bize... yıllar sonra bugünleri konuşan yeni nesil ajanları piyonları nasıl bu halk görmedi diye bize sitem ve alaycı bir dille anlatacaklar..
  • Bundan önceki yapılacak yatırımları gördük hep birlikte.
    Yalancı Çoban işine döndü yaptıkları maalesef, gerçek olabilecek şeyler de bile kimsenin inanası kalmadı.
    Ortada bir şey yok iken Show olsun diye yapıyorlar, sonra iş olmuyor, tabii ki olabilir. Fakat maalesef sürekli böyle olunca kimse zaten inanmamaya başlıyor farkında değiller.
    Her yıl şahlanıyoruz olayı!!!
  • Cherryi bilmem ama BYD gelecekte çok daha iyi yerlerde olacaktır. Özelikle BYD ye yoğunlaşmaları gerekiyor. Avrupa ülkeleri ne veriyorsa bizim daha fazla vermemiz gerekiyor.
  • Getirin şu yatırımları ülkeye

    Açlıktan ağzımız kokarken, karnı tok aptl Avrupalı'nın ardını koruyacağız diye geleceği kaçırıyoruz
  • Bürokrat satılan yerlere firmalar yatırım yapmaz...

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Son 1 haftadır yaşanan olayları, gündemi değiştiren konuları eğer izliyorlarsa, "bu kaçıkların, bu delilerin ülkesine, çorap fabrikası bile kurulmaz" deyip rotayı farklı ve istikrarlı ülkelere çevirirler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 17 Mayıs 2024; 14:11:28 >
  • dekareme kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle


    İçeride bürokrasiyi fasoncular ve bayi/galericiler çevreleyip "kafalamış"

    Çağı yakalama fırsatı önümüze geliyor ama bizim çağ dışı kalmış akılsız bürokrasi ve etrafındaki "Avrupaya satıyojj bijj" diye bağırıp duran fasoncu tayfa yüzünden önümüze gelen her fırsatları hep tepiyoruz

    Adamlar ülkeye gelmeye başladı

    Bizimkiler hemen aptlca bir vergi ve Avrupalının bile asla uymadığı şartlar dayadı

    Bize bunu yaptırtan aynı Avrupa, bizden kaçan şirketlere İtalya'da, Macaristan'da, İspanya'da, Fransa'da fabrika açtırttı, vergi teşviği paketleri hazırladı


    Adam Avrupaya fabrika açmadan sana gelmiş, sen kovmuşsun, şimdi de gel bize fabrika aç diyorsun.

    Çok güzel atasözlerimiz var şu durumu anlatmak için :) :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 17 Mayıs 2024; 14:36:8 >
  • Bir zamanlar ÇİN malı diye almadığımız ürünler vardı, Çin abd ile yarışıyor ve geçiyor belkide.. biz 50 yıl geriye gittik paramız PUL oldu, ÇİN malı LUX oldu bize... yıllar sonra bugünleri konuşan yeni nesil ajanları piyonları nasıl bu halk görmedi diye bize sitem ve alaycı bir dille anlatacaklar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 17 Mayıs 2024; 15:37:29 >
  • çinden gelen arabalara ek vergiyi kaldırmak için gerekli. 1m e alabileceğimiz arabaları şu anda 1.5 m den alıyoruz...
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Ha bütün suç bürokratların yani.


    Ülkeyi yöneten, o bürokratı atayan, alınan kararların altına en son onay imzasını atan siyasilerin, ağababalarının hiç suçu yok.


    İşine gelmeyen her kes Fetö'cü, terörist.


    Ülkeyi bu hale de dış güçler getirdi.


    Bi bitmediniz.

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Kafanız mı güzel bir anlasam

    Arkadaş her seferinde sadece rteyi mi suçlayıp duracağım, başka kimseyi suçlamayacak mıyım :)

    Biri atadı, atanan oturdu, oturan kadrolaştı, kadrolaşan bu durumlara bizi soktu...

    Sadece tek suçlu rte mi burda

    Bu insanların beyni yok mu, göremiyor mu okuyamıyor mu neye sebep olduğunu :) :)


    Sisteme mi karşısınız yoksa sadece rteye mi :)


    Şöyle örnekliyeyim

    Olduğum ilçede belediye 2 dönem akp ve aynı kişi idi

    5 sene önce chpye geçti

    Önceki dönemden tek bir kişiyi hatta yardımcıyı bile değiştirmedi. Önceki dönemin bankamatik işçileri, binlerce gereksiz personeli, ay yüzeyinden hallice yolları... bütün sorunları birebir aynı kaldı.

    Üsyüne de chp tarafından ekledi :)

    Şimdiki seçimde yine aynı chpli daha yüksek oyla seçildi


    Şimdi burada tek suçlu önceki başkan mı yoksa oradaki oturmuş bütün kadrolar mı

    Benim ilçede 2 seçimdir gösteriyor ki halkın tek derdi önceki başkanmış, tek suçlu o demek ki o hariç bütün oturmuş kadrolar yerinde durup yemeye devam ettiğine göre :) :) :) :) :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 17 Mayıs 2024; 16:25:40 >




  • doruhüso D kullanıcısına yanıt

    Ülkede o dediğin kişiden izinsiz, habersiz kuş uçmuyor, uçamıyor.


    Çıkan orman yangınları için bile bakan ağzından kaçırdı geçen yaz. Cumhurbaşkanımızın izniyle yangına müdahale edildi diye.


    Niye ondan izin alınıyor. Çünkü başka bir yandaşın otel yapacağı arazi yakılmış erken söndürüp te işe taş koymayalım diye.


    Bir atasözümüz var. "Balık baştan kokar" diye. Sıfırlanan oda dolusu paralar, gemicik diye başlayıp armadaya dönen ve İsrail'e mal taşıyan filolar.


    CHP'ye gelince. Ben CHP'li de değilim bir başka partili de değilim. Benim tezim hiç bir siyasi parti ve kişiyi bir dönem (5 yıl) den fazla seçmemek üzerine kurulu. İki dönem seçilen bile o koltuğun sahibi olduğunu zannetmeye başlıyor. Efkan Ala "peygamber hata yaptı, biz yapmadık" dedi mi. Dedi. AKP Düzce milletvekili Fevai Arslan "Erdoğan Allah'ın tüm vasıflarını üzerinde toplayan bir lider" dedi mi. Dedi. Haşa birisi benim için bunları dese o kişiyi mahkemeye veririm. Bu düpedüz şirktir. Peki senin ki bunların karşılığında ne yaptı. HİÇ BİR ŞEY. Bu kişilere "sizin ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu" dedi mi? Demedi. İtibardan tasarruf olmaz deyip, şatafatı sizlere yutturan kim? Bir İslam dininin peygamberinin yaşantısına bak. Bir de taptığın kişinin?


    Hala bu düzeni savunup, vicdan azabı duymadan nasıl rahat rahat uyuyabiliyorsun bilmiyorum.


    Şimdi kimin kafası güzelmiş sence...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 17 Mayıs 2024; 16:44:38 >




  • bir arada volkswagen yatırım yapacaktı???
  • Acaba ilk hangisi vazgeçecek
  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Tamam abi tek suçlu sadece 1 kişi :)

    "Onu değiştirince aydınlık günler bizim, 5 seneye Japonya olucaz, bi değişsin rte atomu bile parçalıcaz :) :)

  • BYD 10 tane araç taşıma gemisi aldı. Daha 1 tanesini teslim aldı. 9'u yapılacak. Bunlara teşviği herkes veriyor. Deniz kenarı limanlı bir yer versen balıklama atlarlar. Ki onu istiyorlar zaten.
    Hyundai 2 yıl deniz kenarı diye yalvardı. Vermeyince Macaristan'a gitti.

    Ege-Akdeniz Turizm var zaten veremezsin. Ya da vermemelisin.
    İzmit-Bursa dolu ve geliri var zaten. Vermemelisin.

    Doğu ve Batı Karadeniz çok liman var ama dağlık. Burun olduğu Sinop'ta Ova olduğu için de Samsun'da fabrika yapılacak düz araziler var.

    Sinop Organize Sanayi Limanı deniz kenarında. Yanında balıkçı limanı var. Konteyner Ro-Ro için büyültülebilir.

    Filyos Limanı için de bayağı yatırım yapıyor devlet. Havalimanı bile var.

    Arabanın maddi olmasada ağırlığın %80 saç-metal. Zonguldak çevresi Karabük Demir Çelik yakın mesafede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elefue -- 17 Mayıs 2024; 21:36:48 >
  • Byd ve cherry firmasının şuan türkiye ile ilgili bir planı yok cherry türkiye direktörü zaten açıkladı yakın zamanda türkiyeye yatırım planımız yok dediler

    Ancak acayip imtiyazlar falan verilirse bilemem çinlilerle ticaret yapıyorum enteresan bir millet sağları solları belli olmuyor

    byd zaten ek vergiler yüzünden getireği araçları bile getirmeme kararı aldı ki macaristanla çoktan anlaştılar macaristan dibimizde zaten adam buraya fabrika açmaz sanmıyorum

    Şuan saic grubu ise ortaklık arayışında avrupa markalar ile ortak üretim için 1-2 yıla sonuçlanır zaten büyük güç adamlar

    Geely firmasının mısırda fabrikası var pek yatırım yapacak gibi gözükmüyor

    Geriye sadece skywell firması kaldı ki geçenlerde onlar da tek tercihimiz türkiye değil diye bir açıklama yaptılar romanya vs radarda adamlarda

    Yani bu açıklamalar tamamen piyasaya yabancılar yatırım yapabilir fikrini empoze etmeye yönelik açıklamalar

    Yatırım yapmaya karar veren ülke markaları zaten kendileri bunu açıklıyor




  • hukuk yok
    güçler ayrılığı yok
    fikir hürriyeti yok
    anayasa yok
    insan hayatının değeri yok
    ...
    Nerden mi biliom. Çünkü türklerin açlıktan ağzı kokuo ondan.

    Cart gelcek, curt gelcek, zart gelcek , boş miğdenize yemek mi sokucaklar hayır. Petrol fışkırsa yerden onun parası gene sizi bulmıcak. Galın gafalarınıza bunu sokun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 17 Mayıs 2024; 22:11:29 >
  • RichesMen kullanıcısına yanıt
    Şimdi çok mu farklıyız sizce, şu foruma bakın toplumun geneli vasatttır her zaman ve lokomotif olan bir kitle hareketlendirici irada gerekli. daha kendi içimizde barışık değiliz ki taraftarlık zihniyetiyle güdülüyor insanımız, daha bunları çözmedik, Çin'de komünist sistem zaman içinde sertliğini koruyacak şekilde değişti ülke kaynaklarını peşkeş çekerek fabrikasyonla geçirilen 20-30 yıl içinde değişimini tamamladı şimdi ataktalar. biz'de demokrasi var herkes her naneye karışıyor uzman çok olunca yolu bulmak zorlaşıyor yine gelişiyoruz ama ağır çekimde, malesef durum bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.