Şimdi Ara

Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
2
Favori
6.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Novagate N kullanıcısına yanıt
    Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti


    s-400 alınmayıp programda kalsaydı Türkiye, ve F-35'ler de teslim edilseydi bize, yine bu sözleri kelimesi kelimesine sarf eder miydiniz?



    yoksa "aldığınız oksijen", "israf" mı olurdu insanlık için?




    bir düşünün... taşının... ondan sonra forumdaki mantıklı ve akıl sağlığı yerinde insanların hayrı için forumdan kaydınızı sildirin bence... Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti 



    bu cümlelerden sonra bloklamakta özgürsünüz... hatta diğer "korkakların" aksine(şekil 19a - ozymandias(özkank), los muertos(por favor)) bloklamayıp laf yetiştirmek isterseniz helal olsun derim... Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti 




    kansız yönetim, bu mesajımı da silmekte hürsünüz... nasılsa peşinen hakaret ettim sizlere... kaç paralıksınız bilmiyorum... Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti 





  • srkn kullanıcısına yanıt

    Sen , S400 leri aldık diye mi bizi çıkardılar sanıyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öner kullanıcısına yanıt

    bu soruyu ciddiye alıp hakikaten de cevap vereyim mi?


    yoksa dalga mı geçtiniz benimle?

  • Stealth uçaklar radarda yakalanamaz diye bir şey yok. Ama radar izi düşük oluyor. Olayıda o zaten. Yani yakın mesafeye yaklaşman lazım onu tespit edebilmek için. Yani uzaktan sen onu tespit edene kadar o seni görüyor. İlk görende her zaman ilk reaksiyon hakkı atış hakkı olur ölümcül. Radar izi RCS metal golf topu büyüklüğünde 0.0015 metre kare. Uçuş için abd den izin olayıda palavra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 29 Ocak 2024; 23:57:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkes Allah'ın kulu zaten. Sen de Allah'ın kulusun ama sen bir Abd uşağısın. Abd uşağı olman Allah'ın kulu olmaman anlamına da gelmez acitasyon yapmana gerek yok.


    Eğer sen yorum yapıp da ben senden alıntı yapsaydım ben senin yorumundaki soruya cevap vermek zorundaydım, ama sen benden alıntı yapıyorsan SEN BENDEN ALINTI YAPTĞIN YORUMUMA CEVAP VERMEK ZORUNDASIN, anladın mı?


    Hem benden alıntı yapacaksın hem benim cümlelerime cevap vermeyeceksin, hem de gelip sorularıma cevap vermedin diye üste çıkıcaksın, bu nasıl bir yüzsüzlük?

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    bir müslüman olarak "Kur'an hakkı için" dedim, buna rağmen hala cevap veremiyorsanız demek ki sizin amacınız belli...



    kusura bakmayın... Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti 

  • Din tacirliğin prim yapmıyor kusura bakma. Önce sen benden alıntı yaptığın mesaja cevap vereceksin.


    Senin karşında; sen istediğin zaman cevap verecek, istediğin zaman hakaret edebileceğin, istediğin zaman da din tacirliği yapabileceğin birisi yok, önce sen adam olacaksın anladın mı?

  • Yunanistanı Türkiye için bir tehdit olarak görmüyorum. Bütün Avrupayı da arkasına alsa karadan ordu sokamaz çünkü coğrafi engeller var. En fazla uzaktan füze sallar ama kendisi daha çok zarar görür.


    Türkiye için asıl tehlike bir savaş durumunda yaşanacak iç karışıklıklar ve güneydoğu sınırından saldırı ihtimalidir. Bizim yapmamız gereken Suriye ve Irak sınırını Türkiyeden izole etmek. O mayınlar nasıl söküldüyse 10 kat fazlasıyla geri koyulmak zorunda.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Çok güzel özetlemişsin F35 bizim uçağımızdı ne olursa olsun bu projeden çıkmayacaktık bu kadar kolay olmamalıydı.. F35 bir uçaktan öte bir akıllı sistem keza f22 bile bazı durumlarda f35 in gerisinde kalıyor


    2018 de Türk bayraklı TSK subayı tarafından uçurulan F35 a

    Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cricet C kullanıcısına yanıt

    160 km ötede 20 f16 diğer uçta 3 f35 olsun f16 f35 i göremeden yok olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda troller tarafından kedi ciğer olayı tam gaz devam ediyor. Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Tamamen Kaybetti 

  • M0meNtS kullanıcısına yanıt

    Antalyaya turk topraklarindan hava sahasi izni alarak gidemezsiniz. Kim dediyse uydurmuş. Başka bir ülkeden giden uçak da o izinleri çoktan alıyor. Duydugum en anlamsiz yalan, siz yalan soyluyorsunuz demiyorum birileri size sıkmiş resmen. Bilmeyen ya da uydurmuş.


    Ayrica haritadaki adalar ve bölgeler 100 kusur yildir hic degismeden Yunanlara ait.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

    Kimsenin TR ye saldirmak istedigi yok öyle olsaydi, saldiracaklari ulkeye 10 milyon çer çop insan kiliklilarini doldurup, saldirmazlardi. Hicbir yer oyle kolay fethedilmiyor ortacagda ya da iletisimin olmadigi bir devirde degiliz artik. Istanbulun taksiminden kucuk gazzeyi israil gibi dunya kamuoyunda en buyuk medyatik güce sahip bir devleti bile sindiremedi aylardir direniyorlar 30 km2 lik alanda insanlari katlettiginizde, tepki buyuyor.


    Ezcumle, onlarin istedigi turkiyenin copluk yani insan coplugu multeci coplugu, avrupanin coplugu bir ulke olmalarini istemeleri, yeri heldiginde guclenemesin ama yikilmasinda avrupanin hindistani pakistani modunda olsun.


    Kurtuluş savasinda atacak kursunun yoktu ama seni ele gecirmek isteyen sscb 1. dunya savasinda sana sıkan sscb 1921 de sana el altinda kamyon kamyon silah gonderiyordu komunizm yonetiminde batiya karşi, TR en aizndan ad olarak Rusya ve ABD dunyada var oldugu surece var olur. Aralarindaki tamponuz cunku, kimse burayi paylasamadigi icin bizi kimseye yem etmez. Rusya girmek istese abd destek atar ya da tam tersi. Zaten yikmalarina da gerek yok. Ekonomik olarak hicbir anlam ifade etmiyoruz buyuk ulkeler icin, canlari sikildiginda 3 5 milyar dolara italya gibi ulkelerin zencilerini ithal edecek antlasmalarla işlerine yariyoruz ne diye saldirip, ugrassinlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Muhalif olarak ilk defa hükümeti destekliyorum neden derseniz f35 tam bir fiyasko aslında almamak çok faydamıza oldu bu uçaklar hem bakım maliyeti hem ömür olarak çok maliyetli çok masraflı uçaklar aynı zamanda çok kısa sürede insansız pilotsuz uçaklar gelecek ve bu f35 tarzı uçaklar ilkel kalacaktır. Bugün TV de bangır bangır almamız şart diyenler bu üreticilerin finanse ettiği insanlar.

  • srkn kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki mesajda böyle cümle kurmuşsunuz:


    Alıntı

    metni:
    s-400 alınmayıp programda kalsaydı Türkiye, ve F-35'ler de teslim edilseydi


    Yani belli ki ciddi ciddi S400 aldık diye çıkardılar sanıyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Buna inanmama sebebiniz nedir çok merak ettim? Bir sonraki mesajınızda da uygar dünya falan demişsiniz. Ülkelerin kendi çıkarları mevzu bahis olduğunda "uygar" davranabileceklerini falan zannediyorsunuz herhalde?


    Bu bir sır değil ki, herkes yaptığı teknolojinin, özellikle savunma sanayinde export versiyonunu verir. Türkiye'nin ihraç ettiği Sihaları peynir ekmek gibi sağa sola kendi kullandığı elektronik harp karıştırıcılar, açık müdahale edilebilir yazılımla verdiğini falan mı düşünüyorsunuz, anlamadım?


    Konunun uzmanı değilim baştan söyleyeyim ancak Amerika'nın verdiği her uçağın iletişim ve savaş kodlarına erişimi olduğunu biliyoruz. Hiçbir müdahalede bulunmasa bile yerini anında görüyor. Bu uçakları Amerika'ya karşı kullanmaya çalıştığınızda çuvallayacaklarını hepimiz biliyoruz. Amerika veya müttefiki ile savaşa girdiğinizde karşı ülkeye istihbarat verdiğinde havada üstünlük kurma şansınız yok.


    Nitekim, sınır ötesi operasyonlarda da, üzerinde bizim kendi yazılımımız olan uçaklar kullanıldı. Bence biraz ezberlerinizi terkedin, Dünya görüşünüzden bağımsız bir analiz rica ederim.


    Üstünlüğe gelecek olursak, gülünç. Elektronik harp tekniklerini iyi kullanan bir ülke olduk. "Türkiye Yunanistan'a Karşı Hava Üstünlüğünü Kaybetti" cümlesi karşılıklı iki uçak havalandı, yerde herkes "kim yenecek acaba" diye eli şakağında beklediği senaryoda doğrudur :) Üstünlük Yunanistan'dadır. Lakin kıyası bile komiktir, böyle bir kıyasa gerek de yoktur. Yunanistan'da gayet iyi biliyor ki böyle bir savaşta kazanma şansları sıfırdır. Türkiye'de gayet iyi biliyor ki böyle bir savaşta Batı komple cephe olarak Yunanistan'ın arkasına geçecek, o savaşı kazansan bile zaten kötü olan ekonomin harap olacak. Biz savunma sanayi olarak bazı kritik savunma araçları hariç Rusya ile kıyaslanacak boyuta geldiysek de, maalesef Batı'nın şu an Rusya'ya topyekün uyguladığı ambargonun aynısından "ben ettim sen etme" demeden çıkma şansımız yok. Rusya ambargolara direnmeyi çok uzun yıllardır kendi başına yapabilen bir ülke zaten. (Enerji ihracı kritik nokta)


    Analizlerimizi hamasetten uzak sağduyu ile yapalım. Amacınız propaganda ise (artık neyin propagandası ise ) olur, ancak doğru bilgi ise yöntem bu değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PuRE HaTReD -- 30 Ocak 2024; 8:44:29 >




  • PuRE HaTReD kullanıcısına yanıt

    Burada sorun şu siz sapla samanı karıştırıyorsunuz veya 1e 1000 katıyorsunuz demek istiyorum.


    Burada deniliyor ki biz 1 uçak alacağız ardından bu uçağı kullanmak için her defasında ABD'den izin alacağız, ABD uzaktan onay verirse uçak uçacak vermezse yerde kitlenin kalacak veya havada duracak yere vb düşecek.


    Öyleyse bende size şunu sorayım. Bana tarihte ABD veya Rusya'nin sattığı bir ucaği bu şekilde uzaktan kitlediği bir örnek gösterin lütfen.

    Bu bir şehir efsanesidir, bu şekilde bir icazet mekanizması olduğu iddia edilen bir uçak vb satılamaz bu kadar açık konuşuyorum. Ticarilestirdiginiz bir askeri savaş aracını uzaktan kontrol edipte bunu yurtdisinda satmaya kalkışırsanız hiçbir aklı başında ülke zaten o malı almayacaktir . Dolayısıyla bu uydurmadir.


    Kaynak kodları konusuna gelirsek. Kaynak kodunun önemi şudur. Siz uçağın Kaynak koduna erisirseniz uçağın yazılımını değiştirme, güncelleme, modifiye etme imkanı elde edebilirsiniz. Yani uçağa yeni bir işlev mi kazandırmak istiyorsunuz , yeni bir mühimmat mi tanıtmak istiyorsunuz , yeni güvenlik katmanları mi eklemek istiyorsunuz kaynak kodları burada devreye girecektir . Yoksa kaynak kodu yabancı bir ülkede diye o uçağa yabancı ülke dıştan kontrol edebilir demek değildir bu siz uçağı alırken bu imkan kapatılır ancak siz istediğiniz ölçüde bilgi paylaşımı yaparsınız üretici ülkeyle.


    Dolayısıyla biz s400 aldık, Rusya ile veya Rusya'nin bir dostu ile çalıştığınızda bu silahlar yerde kirlenecek sanıyorsanız büyük yanılgı icerisindesiniz.


    Ne f 35 nede s - 400 bu şekilde bir kitlenme , calismama , disardan kontrol edilme mekanizmasına sahip değildir. Ülkeler bu ürünleri alırken emin olun bunu kontrol ederek alıyorlar.


    Ha bir ürünün üreticisi malının üstünlükleri ve zayıflıkliklari konusunda en yüksek seviyede bilgi sahibi konumdadır. Yani bir urunu onun üreticisine karşı kullanmak o nedenle oldukça riskli bir hamle olacaktır. Fakat bu o silahın uzaktan kirlenmesi değil o silahın kusurlarının bilinmesi ve sana karşı kullanılması yönündedir.


    Son olarak bugün geldiğimiz nokta büyük oranda Turkiye'nin dışarıya- Arap ülkelerine dinci rejim ihraç etme çabasının eline yüzüne bulaşması sonucudur . Girtlagimiza kadar Arap meselelerinin içine baktığımız için, ideolojik körlük içerisinde ( ummetci - arapci zihniyet ) bu ülkemin çıkarlarını gözardı ettiğimiz için bu noktada maalesef çok kötü bir duruma düştük.


    F 35 projesinden çıkartılmamiz Turkiye'nin modern savaş uçakları konusunda teknolojik anlamda geri kalmasına yol açmıştır. F 35 bir hayalet uçaktır- hava savunma sistemlerinin ise en kritik parçası radar sistemleridir. Dolayısıyla bu uçak sadece hava hakimiyeti konusunda değil Turkiyenin hava savunma kapasitesi konusunda da büyük bir tehdit oluşturmaktadır ve bunun bizim değil bizim sakıncalı olarak gördüğümüz ülkelerin eline geçmesi Turkiye'nin hava üstünlüğüne ciddi darbe indirmiştir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ocak 2024; 9:16:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • PuRE HaTReD kullanıcısına yanıt

    Aynı şekilde buz yurtdisinda bazı Avruoa ülkeleri dahil Tb2 Bayraktar satıyoruz.


    Siz soyle mi düşünüyorsunuz. Tb2ler kalkmadan önce Turkiye'ye sinyal geliyor Avrupa ülkesinden. Türkiye buradan onay veriyor ve Tb2 kalkıyor. Biz onay vermezsek havalaninda duruyor.


    Çünkü tam olarak iddia bu ve bu gercekdisi. Biz sattığımız Tb2 sihalarının havalanip havalanamayacagi , kime kitlenip kime kitlenmeyecegi konusunda yetki sahibi değiliz. Sadece bu silahların yazılımını guncelleyebilir , yeni mühimmat geliştirirken silaha bunu tanıtabiliriz. Kısacası güncelleme verebiliriz istenirse , kaynak koduna sahip olmayan bir ülke ise mevcut hali ile kullanır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 30 Ocak 2024; 9:31:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.