Şimdi Ara

Kuşum 2 haftadır bize alışmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben bundan 2 hafta önce kuş aldım. Muhabbet kuşu. Ve 2 hafta boyunca kafesinden çıkarmadım bize alışması için. Kafesini temizlerken bile çıkarmadım. Sadece bu 2 hafta boyunca elimden yem verdim ve yedi. Ayrı yeten dal darı ile flnda ödüllendirdim. Ara sıra elimi sokuyordum fakat kaçınca vazgeçiyordum. Bunun sebebi ise kaynaklarda korkutmayın demelerini sebebi. Bunda dolayı çok yanaşmadım. Ama bazı kaynaklardada pes etmeyin dedikleri için bugün baya kuşu kafesin içinde elim ile takip ettim. Ve bunfan önce elimle beslemiştim. Ondan dolayı çok korkmadı hatta elimi yem mi sandı bilmiyom ısırır gibi hafif hafif ısırdı. Sonra ben biraz sevdim tepki vermedi. Ayaklarını parmağıma atması için altından kaldırır gibi yaptım fakat elime geldi sonra az oynattıktan sonra tekrar kaçtı. Amacım aslında kuşu dışarı tabıtmaktı fkaat galiba erkenci davranmışım baya gelmedi. Yani elime konuyor ama çok az duruyor. Kapıya yaklaştıkça tünepe uçuyor. Bende kapısını açık bıraktım ve dışarı ilkte çıkmasada sonda ben elimi sokunca kaçtı ve baya duvarlara yavaş vurdu. Televizyonun arkasına da düştü fakat bişey olmadı. Elimizden korktuğu için ve bizim de bir yere çarmasından korktuğumuz için tünekle yavaşça perdenin üzerinden aldık. Aslında kuş sesi açmam ama sakinleşsin diye açtım. Ve girdi. Benim buradaki sorum benim bayrama kadar bu kuşu alıştırmam lazım çünkü yanımda götürecem. Kaynaklar da acayip bir karışıklık var bazıları şunu yap diyor bazıları bunu yap diyor. Ben ne yapmalıyım. Bu arada kuş ötüyor iştahında sıkıntı yok biz odada olsak bile yemek yiyor. Ve canlı sadece elimi alışmasını istiyorum bayrama kadar. Dediğim gibi kaynaklar karışık olduğu için ne yapcamı bilmiyorum. Cidden bir veya birkaç kuş eğitimi biri bana nasıl elimi alıştaracağımı söyleyebilir mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Bu sabır işidir, daha çok bayram var.


    Almış olduğun kuşun ilk sahibi olduğunu nereden biliyorsun? Adam alıyor, bakamıyor kuşa sonra getirip yarı fiyatına geri veriyor. Evde belki yaramaz çocuğu var, kuşa etmediğini bırakmamış...


    Aklında olsun eğitmek, alıştırmak için en ideali yavru kuştur. Satıcıya itibar etmeyeceksin tabi ki, kuşu kafesin üzerine koyduracaksın kuş uçmayacak.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkürler. Kuş yavru. Birkaç belirti var çünkü. Adama sormadım. Çünkü sormaya ihtiyaç duymadım. Kuşun gözleri daha siyah ve daha ceresinde siyablıklar var. Evet hafif gitmiş ama saydam yüzeyin altından gözüküyor. Ve ekleme yapıyorum kuş bu konuyu açtıktan bir gün sonra yani pzts günü 10 dk falan kafesin içinde elimde durdu. Ama aynı gün akşam yaptım bu sefer kaçtı. Anlamıyorum aynı el sonra elime yem döktm yedi. Ama niye korktu anlamıyorum. Bilmeden mi korkutuyorum. Sabır işi de biraz da panik yaptım açıkçası. Daha kuş bize bile alışmadan farklı bir ortama yolculuk fln korkutur yani. Ondan dolayı hızlı alıştırmak istiyorum. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sansar_Bey S kullanıcısına yanıt

    Sana bir hikaye daha... Bizim bir polis abimiz vardı. O zamanlar bekar tabi ki. Bu bir muhabbet kuşu almış, evde ikisi yalnız. Sabah giderken kuşu odaya bırakıp akşam gelince kafese koyuyormuş. Kuşu alıştırmak için hiçbir şey yapmamış. Buna rağmen bir gün kuş bunun omuzuna konmuş. O kuşa ben de baktım. Çok akıllı bir kuştu. İnsanın omzuna konuyordu, dudaktan öpüyordu. İnsanın kafasına konup saçlarını temizliyordu... Tabi ki kuşun ona güvenip omzuna konması yaklaşık bir yıl sürmüş.


    Ha bir de aklında olsun, muhabbet kuşları genelde kendine elletmez. Mesela sana anlattığım kuşun tırnağına parmak ucumla hafifce ellesem bile hemen kaçıyordu.

  • denn.zent D kullanıcısına yanıt
    Tamam sağolun. Bayramda evde bırakacağım. Daha iyi olacak. Zaten 2 gün fln yalnız kalacak. Şuan zaten yola gitse daha stres olur. En iyisi evde kalması. Elime alışması için bazı şeyler deniyorum tabii. Bir köşeye koyup çalışmasını bekleyemeyiz. Mesela bir tane tünek aslında kafeste 3 atne tünek olmasına rağmen en yüksekte olduğu için onun üstünde duruyordu. O tüneği söktüm ve elime gelmesini bekledim. Elime biraz zorlayınca az da olsa 2 3 saniye durdu. Bende ona ödül olarak tüneği geri taktım. Günde 3 defa falan yapıyorum bu ve bunun gibi benzerlerini. Galiba biraz daha beklemek gerek.

    İnsan internettekilerini görünce sabırsız davranıyor ve hemen çalışmasını istiyor ama biraz daha beklemem gerek. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.