Şimdi Ara

Muhabbet kuşum hasta! Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, 5 yaşındaki kuşum dünden beri hasta. Dün sabah birşeyi yoktu. Dün gece tüylerini kabartıp kafesin dibinde oturuyordu. Bir ara hareketlendi. Tüneğine çıktı ama oradan da aşağı düştü. İlerleyen saatlerde ileri geri sallanmaya titremeye başladı. Dışkısı poposuna yapışmıştı. Onları temizledim. Suyuna elimdeki vitamin harici tek ilaç ismi avidiare olan ilaçtan damlattım. Sabaha kadar gözlemledim. Yeminden yemedi suyunu içmedi. Sabah ağzına kuşlar için multivitamin vardı ondan azıcık damlattım. Sonrasında veteriner Augmentin antibiyotiği ucundan kırıp suyla eritip ağzına damlatmamı söyledi gerisi şans dedi. Onu da yaptım. Şuan başını 180 derece çevrili tüneğinde uyuyor. Sıcak bir alana aldım. Kuyruğu yukarı aşağı hareket ediyor ve kabarık şekilde. Başka ne yapabilirim?


    Muhabbet kuşum hasta! Yardım!







  • Up.

  • son durum nedşr

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Şuan kabarık durmuyor ama kuyruğu hala yukarı aşağı hareket ediyor. Dün akşam ve bugün az da olsa yem yedi. Hala halsiz ve dünden beri hiç ötmedi.
  • stardustm1 S kullanıcısına yanıt

    solunum yolu kuyruk öyle ise. ilaç tavsiye verebilirim benim ki iyileşti. nefes alırken uyurken ses yapıyor mu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 30 Mart 2023; 1:29:50 >
  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Ses yok ama hala kuyruk aşağı yukarı titriyor nefesi normale dönmedi. 5. Günü bugün antibiyotiğin ama tam iyileşmedi. Yemek yiyor enerjisi de iyi ama solunumu sıkıntılı
  • stardustm1 S kullanıcısına yanıt

    solunum için doksisiklin maddeli ilaç gerekli. tetradox muhabbet kuşu yazıp googleye okuyabilirsin. augment etkisi azdır. antibiyotik sonrası vitamin, probioyitik takviyesi yapmanız gerekiğini biliyorsunuzdur. 5 gün sonra vitamin + probiyotik 3 gün ondan 3 gün ondan yapın. sonra tetradox tedavisini başlayın 1 hafta dinlensin kuş.

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Yardımınız için çok teşekkür ederim. Her zaman suyuna multivitamin damlatıyorum. Prebiyotik öneriniz varsa süper olur. İlacı dün gece son kez verdik. Şimdi başka ilaca başlayana kadar acaba kötüye gider mi? Çünkü kuyruk hala yukarı aşağı hareket ediyor ve solunumu tam düzelmedi. Ama enerjisi yerinde. Yemesinde de bir sorun yok. Bir de kuşumun gagasının yanında bir şişlik oluştu yara gibi. Fotoğraflarını ekledim. Ne olabilir bir fikriniz var mı ne sürebilirim?

    Muhabbet kuşum hasta! Yardım!

    Muhabbet kuşum hasta! Yardım!




  • Veterinerle tekrar görüştüm. Geçmemiş demekki 5 gün daha augmentin devam edelim dedi. Fazla gelmez mi ilacı bu kadar uzun kullanmak emin olamadım
  • stardustm1 S kullanıcısına yanıt

    insan için olanının kapsül açıp yarısını koyuyorum. kuşlara özel olanda var tabi. insan içinde kullanabilirsin probien gibi.



    ilaç sonrası 3 gün vitamin diğer 3 gün probiyotik ve sonra kuş 1 hafta dinlemeye bırakın. direk 2 ilaç arası geçmek, kuşa daha zarar verir. kuş yemeğini yiyorsa sorun yok. şişlik kist tarzı mı sert mi

  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Sert değil yumuşak et gibi birşey
  • ağız içine yayılmadı ise, yara olmuştur. ya da antibiyotik doz aşımı vs yan etkisi vs olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 4 Nisan 2023; 11:47:49 >
  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Tekrar selamlar 3 gün vitamin 3 gün prebiyotik verdim. Yarasına da teramisin sürdüm. Tetradox edindim eczaneden. Bu gece bir tableti 500 ml suda çözüp ona başlıcam. Solunumu hala kötü kuyruk inip kalkıyor. Yanında başka birşey vermem gerekir mi?
  • stardustm1 S kullanıcısına yanıt

    tetradox ile benim tedavi yöntemim 2.seferde iyileşti. 1 suluğa, şise suyu ile olması önemli arıtma olmasın etkisi azalıyor ilaçın.


    tetradox kapsül açın bir çay tabağına boşaltın ve 4-5 e bölün ve 1 parçasını suya karıştırın iyice çalkalayın , ardından verin kuşa. tek kuş içsin, başka kuş varsa içmesin.


    max 7 gün yapın. eğer iyileşmez ise 2.defa başlayın. benimki 2.defada iyileşti. 5 gün verdim sonra 3 gün vitamin 3 gün probiyotik sonra 7 gün tekrar verince iyileşti 6-7 aydır sorun yok.



    ilaç 12 saatte 1 yenileyin. 5 e böldüğünüz için kapsülü kalan parçaları ile yenileyin ilaç etkisi azalıyor çünkü suda 12 saate 1 yenilenmesi lazım. ilaç sarı renk toz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShibLeg -- 9 Nisan 2023; 0:16:43 >
  • başka forumdan okumuştum bende bu yoruma göre hareket etmiştim o gün. 3/1 oranda yapabilirsin. ağır olmaz autgmentin gibi etkili değil ila. tetradox etkisi çok değil doz aşımında yani. ben 4/1 filan yapmıştım. max 3/1 kadar inebilirsiniz yani.


    "Burdan kuşunda solunum problemi(broşit,astım,solunum güçlüğü,hırıltı vs.) olan tüm muhabbet kuşusever arkadaşlara sesleniyorum.Ben 2 hafta boyunca kuşun suluğuna aviastım kattım iyileşme sağlayamadım.Yine 1 hafta boyunca suluğuna 200 mg amoklavin karıştırdım hiçbir sonuç alamadım.Forumda farklı başlıklarda okuduğum bir çok metodu denedim ancak iyileşmeyi forumdaki hido94 kardeşimizin söylediği tetradox ilacıyla sağlayabildim.Tetradox 100 mg tablet (eczaneden temin ediniz) kapsülün 3'te 1'ini yarım suluğa karıştırın.5 gün uygulayın Allah'ın izniyle kuşunuz iyileşir.Kuşumuz nefes alamamaktan nerdeyse uyuyamaz haldeydi,şu anda gayet sağlıklı ve neşeli ."





  • Ben ilk yarım litre suya bir kapsül karıştırmıştım öyle verdim. Şimdi kapsülü 4 e böldüm bir parçasını suluğa döküp verdim dediğiniz gibi. 12 saat sonra yenileyip 5 gün devam edicem. Çok teşekkür ederim. Umarım hemen iyileşir bu ilaçla
  • Merhabalar yeniyim bu platformda nasıl başlık açılıyor bilmiyorum o yüzden buradan soruyorum kuşum ishal, kendini kabartıyor ve kusacak gibi kafasını sallıyor ayrıca cok halsiz ne yem yiyor ne su içiyor ne yapmalıyım?
  • busy0 B kullanıcısına yanıt
    Selamlar nasıl oldu kuşunuz? Hemen sıcağa alıp antibiyotik verebilirsiniz ben öyle yaptım
  • ShibLeg kullanıcısına yanıt
    Selamlar tekrar, iki kere ilaç tedavisi yaptım ama etki etmedi hala kuyruğu aşağı yukarı hareket ediyor nefes alırken ses geliyor arada. Daha ne yapabilirim başka fikriniz var mı?
  • stardustm1 S kullanıcısına yanıt

    kuş kumu, kalamar kullanıyor mu kafeste

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.