Şimdi Ara

İnsanlar mı tuhaf yoksa bendemi anormallik var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar bu sıralar kafamı kurcalayn birşey var şimdi çevreme bakıyorum hiç doğru düzgün işi gücü olmayan hatta maddi durumu sıfır olan adamlar zırt bırt ya araba değiştiriyor yada sıfır araç alıyor.

    misal dün akşam engelli bir arkadaşım aradı çocuk işsizi güçsüz hemde ağır hasta hatta maddi olarak yardımcı da olduk kendisine dün akşam beni aradı sıfır araba alacam diyor hayret ettim. adamın ayranı yok içmeye sıfır araba alacam diyo.

    diğer yandan köyde amcamın oğlu var hayvancılıkla uğraşıyor . kapıda traktörü de var şimdi modaymış kapıda 2

    traktör olacakmış . 1,5 milyona sıfır traktör alıyormuş.

    bende 5 senedir bindiğim aracı değiştirmek istiyorum ama işssiz olduğum için o topa girmiyorum ama babamın kenarda parası var istesek belki sıfır bile alırız ama kendimizi zora sokmak istemiyorum. yani insanladaki bu araba sevdası nedir abi adamın yaptığı işe bakıyon bindiği arabaya bakıyon işin içinden çıkamıyorum. sizlerin bu konuda düşüncesi nedir ? bu arada yanlış anlaşılma olmasın niyetim kimseyi küçümseme aşşalam değil ..








  • O konu da sizi destekleyecek benimde yorumlarım var kardeşim bende 40 yaşındayım. Lise zamanında büyüklerim amcalar halalar vs onların bizim yaşlar zamanında sık sık araba değiştiren harcama kontrolü olmayan kişiler şimdi emekli ama hala çalışıyor. Fakat o dönemde istese sıfır arabayı alabilecek güçte olupta 10 15 sene hala arabaya binen insanlar şimdi emeklilikte daha rahatlar.bunu sadece arabaya değilde harcama gösteriş vs bayılıyoruz. Şimdi ki milletin yerden yüksek araç sevdası gibi birşey

    Ülkede kayıt dışı büyük bir ekonomi var. Normal şartlarda tam akbil ile seyahat etmesi gereken insanların altından lüks arabalar çıkıyor. Kirada oturuyordur diyorsun, evin sahibi çıkıyor hatta 2-3 tane daireden de kira geliri ortaya çıkıyor. Kısacası kimin tam olarak ne yaptığı belli değil.

    Merhaba


    İşi gücü olmayan veya geliri yüksek olmayan, fakat sıfır araba almaya kalkan insanlara yürek yemiş insanlar denir. Gözü kara insanlar denir. Belki de bilmediğimiz bir yerde gelirleri, paraları vardır.


    Bir de benim gibi korkaklar var. Evet evet. Korkağım. İtiraf ediyorum. Bakın. Sayayım size.


    Şu anda 2006 model klimasız Dacia Logan Araba kullanıyorum. 14 senedir araç bende. Şimdi de gelirimi yazayım.


    31.000 TL maaş+10.300 TL emekli maaşı+Her ay hesabıma 21.500 TL halinde yatan emekli tazminatım. Taksit taksit ödüyorlar. Bir yandan da aynı yerde çalışıyorum.


    Bu kadar gelirin içinde arabayı değiştirmeye cesaret edemiyorum. Borç yapmaya korkuyorum. Halbuki bahsettiğim arabayı aldığımda sıfır TL param vardı. Biraz tanıdıktan borç aldım. Biraz bankadan kredi kullandım. Gelirim de düşükken bu arabayı aldım.


    Zaman içinde ne değişti de korkar oldum. Bilmiyorum. Belki de ülkenin ekonomik şartları korkutuyor.

  • O konu da sizi destekleyecek benimde yorumlarım var kardeşim bende 40 yaşındayım. Lise zamanında büyüklerim amcalar halalar vs onların bizim yaşlar zamanında sık sık araba değiştiren harcama kontrolü olmayan kişiler şimdi emekli ama hala çalışıyor. Fakat o dönemde istese sıfır arabayı alabilecek güçte olupta 10 15 sene hala arabaya binen insanlar şimdi emeklilikte daha rahatlar.bunu sadece arabaya değilde harcama gösteriş vs bayılıyoruz. Şimdi ki milletin yerden yüksek araç sevdası gibi birşey
  • Alacaklı değilsen sana ne kardeş.bankaya mankaya borçlandıysa kendi bileceği iş.patlayana kadar devaaammmm
  • kimseye yetişmeye çalışma, para olanda var, kendine gel kendine dönde bir bak haline, yaşandı bitti saygısızca aldatmanın tadına varınca, doğru söylesen kimin umurunda, gözüme inanırım haydi zıpla, işte biz o gün tükeneceğiz.

  • Sana ne!
  • sende bir anormallik var.

  • şu an krediler kısıtlı , fiyatlar dipte. tam alınacak zaman. alaibliyorsanız 3-4 tane alın @sinoplu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 14 Mayıs 2024; 15:35:55 >
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt

    :) Dime kapitalistin borazanı. 7 ay önce de öyle diyordunuz tam zamanı tam zamanı, ne oldu şuan o zaman dan daha iyi ve daha kolay oldu. İleride araç almak daha da kolaylaşacak bence.

  • netttt2627 N kullanıcısına yanıt

    üstadım kesinlikle çok doğru en mantıklı yorum sizinkisi bu arada ...

    şu an mesela istesek bizde bir sıfır araç alacak durumumuz var ama ekonomik olarak kendimizi sıkıntıya sokmuyoruz. bu tip adamlara ben genelde ne oldum delisi olmuş diyorum bakıyorum daha düne kadar işssiz güçsüz gezen adamlar altında jeep tarzı arabayla geziyor.. birde eski insanlar genelde bu tip durumlar karşısında genelde bunlar ev olamaz derler yani ayağını yorganına göre uzatacan abi 2x2x 4

  • Bu devirde hırsızlık, uğursuzluk konusunda özel ders alamamış kişilerin sıfır araç sahibi olma ihtimali azaldı iyice..O özel dersleri alabilmek için de ayrıca para harcamak gerek orası da ayrı konu. .Korkarım çok yakında, ÖTV indirimli araç alabilmek uğruna çoluk çocuğunu sakatlayan tipler de görmeye başlarız  

  • tartekin kullanıcısına yanıt

    Allah korusun .... benimde engelli durumum var mesela ama keşke şu hastalığım olasada engel oranım artsa araba alsam diye hiç düşünmedim sağlık elden gidince değil sıfır araba dünyayı verseler kurtarmaz...

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun Allah şifa versin..Memlekette öyle bir yozlaşma, çürüme, paraya ,makama, mevkiye tapma durumu var ki..Çok garip işler yapanlar var...bu otomobile tapınmanın sonu da buraya kadar varmasın diye yazdım

  • tartekin kullanıcısına yanıt

    saol teşekkür ederim...

    valla adamını bulup parayla sahte rapor v.s alanları çok duydum ama sizinkisi de farklı bir tespit olmuş tabiki..

  • İnsanlar tuhaf değil cahil. Cehalet içimize sinmiş çıkmıyor.

  • Ülkede kayıt dışı büyük bir ekonomi var. Normal şartlarda tam akbil ile seyahat etmesi gereken insanların altından lüks arabalar çıkıyor. Kirada oturuyordur diyorsun, evin sahibi çıkıyor hatta 2-3 tane daireden de kira geliri ortaya çıkıyor. Kısacası kimin tam olarak ne yaptığı belli değil.

  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    evet güzel tespit...

  • Yazdığım adamlar + ya gecicegi için alıyor engelli alan otv avantajı 5 sene sonra cebine kar kalacak . Traktörü alan amcanın oğlu bedavaya traktör alacak sende kızıyorsun ona adam senede 2 3 kere kredi odeyecek hemde 2 faiz oranı bile değil 3 sene önce 300 binlik traktörü 40 bin peşin geri kalan 5 yıl odemeli senede 3 kere ödeme ile alan tanıdığım var iphone parasına peşinat verip traktor aldı şimdi traktör 1.5 milyona yaklaşmış ödediği para cerez parası kaldı bedavadan olmayan parayı kazandı
  • Milletin evine cökebildikleri icin, ev almayıp, araba alıyorlar. Nasılsa tahliye taahhütnamesiz evini kiraya veren, senet falan almayan adamlar var. Buluyolrar bir enayi eve cöküyorlar o parayla da gidip araba alıyorlar.. Böylelikle 2 milyon parayla, 10 milyonluk hayat yasamıs oluyorlar, kredi kartından da borclanıyorlar nasılsa borcunu ödemeyene, ödeme taahhütü vermezse, mahpushane de yok en fazla hacizle arabadan oluyorlar..

  • Ya onu bunu geç bu ülkede bir kesim asalak yaşıyor bir çok şey atadan kalma millete. Bu sayede millet asgari ücretle ya da 0 gelirle araba alabiliyor. Yoksa at bakalım istanbula 0 aile desteği bizim gibi sürünürler 5 ylılın ardına anca iyi kötü bir araba alabilirler. Öyle düşünmek lazım özellikle anadolu şehirlerinde kentsel dönüşüm o bu tarladan yol geçti ev yapıldı site dikildi derken bu sayede insanlar servet sahibi oldu.
  • Valla herkes kendine göre haklı ama birde şöyle bir durum var ki doğuştan şans diye bir şey var kimisine ana dan babadan ev arsa araba para kalıyor. kimi deden ata da dualı oluyor çeşit çeşit insan var .

    anasını satım bizde 1 senedir yırtınıyoruz ki adam akıllı iş bulalım arabayı değiştirelim pedere yük olmasın diye.. bazen düşünüyorum da acaba kendimizi mi kandırıyoruz diyorum ??

    malesef üzülerek söylüyorum ki coğrafya kaderdir...

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.