Şimdi Ara

Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
396
Cevap
5
Favori
38.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu ürünü aldım montajı yaptım ama intel 3570k 4.2 ghz'de bile prime 95'de stress testte 70'leri buluyor, oyunlarda ise 55-60 civarı dalgalanıyor. Boşta iken 38-40 derecelerde Sizce bu değerler fazla değil mi? Bir de sıcaklık değerleri çok dengesiz seyrediyor stress testte 60-70 arası dalgalanıyor.

    Pompa fanı direk güç kaynağına bağlı. termal macunu da ince olacak şekilde sürdüm. Pompa üzerinde mavi led yanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutku

    Arkadaşlar bu ürünü aldım montajı yaptım ama intel 3570k 4.2 ghz'de bile prime 95'de stress testte 70'leri buluyor, oyunlarda ise 55-60 civarı dalgalanıyor. Boşta iken 38-40 derecelerde Sizce bu değerler fazla değil mi? Bir de sıcaklık değerleri çok dengesiz seyrediyor stress testte 60-70 arası dalgalanıyor.

    Pompa fanı direk güç kaynağına bağlı. termal macunu da ince olacak şekilde sürdüm. Pompa üzerinde mavi led yanıyor.

    Bostaki sicaklik hic normal degil hocam bende pc Yi ilk actigimda 23 derece sonra ise bosta 28 30 derece oluyor oda sicakligi 24 25 derece bu arada bence macunu ve montaji tekrar yapip oyle deneyin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sheldon-Cooper

    Bu soruya en net cevabı verebilecek kişi yine sizsiniz. Kasanın yetip yetmemesiyle ilgili bir durum. Günümüzde mid tower kasalar iyice büyüdü fakat haf 912 ufak bir kasa, eski de sayılır. 450D yada Cosmos SE gibi kasalardan geçmez biraz mantıksız olur ama HAF912 den geçilebilir.

    @Cossie

    Aynı fan bende var mesela ama yaprak yapısı vs kasa için daha uygun bir fan. NF-F12,SP120,JetFlo,Blade Master vs radyatör için daha uygun olur. Tabi yine takabilirsin ama sıcaklıklarda iki derece civarı oynama olabilir.

    Radyatör önde olduğundan sıcak havayı da fan büyük ihtimal içeriye doğru üflüyor. Ondan kasa içi sıcaklıklık yükselir ama arkada taraftaki fanların hepsinin havayı tahliye etmesinde yarar var. Tabi yine en iyi sonucu deneyerek bulursun.
    Mantıken yorum yapıyorum ben.


    @mutku

    Elinizdeki işlemci termal bakımdan sorunlu fakat oda sıcaklığının, uygulanan voltajın ne olduğunu, üstündeki fanın ve pompanın hangi devirde çalıştığını, hangi kasada ne şekilde takılı olduğunu ve kasa içi fan düzenlemesinin nasıl olduğunu, macunun nasıl uygulandığını bilmeden yorum yapamam.




  • merhaba arkadaşlar sıze bir akıl danışmam lazım, şimdi ben seidon 120v plus aldım, you tube da birkaç video izledim genel olarak fanı dışardan taze hava alıcak sekılde kasanın arkasına 120mm lık egzos cıkısa bagladılar, yani kasaya ilk fanı onun ustunede radyoturu bağlıorlar fakat benım kasamda olmuyor çünkü üst tarafda 200mm lık sıcak havayı dısarı atan fan var radyotoru sıgdıramıyorum, kasam haf 912 kullanan bılıordur, bende mecburen ılk radyotoru sonra fanı bağladım fakat bır nevı egzos oldu boyle baglayınca fan ıcerdekı sıcak havayı alıp radyotorden gecırıp dısarı atıcak sekılde bağladım fakat bolede pek faydalı olmayacagını dusunerek fanı ters cevırdım boylece fan ıle kasa arasında radyotor kaldı yanı fan dısardan havayı radyoterden suzup alıyor ama egzos sekılde bağladıgımdan daha performasnlı oldu , sizce napım bole devammı edım yoksa baska onerılerınız varmı. Su an ıl dısında oldugumdan foto paylaşamıom belkı sacma oldu belkı anlayamadınız ama , yardımcı olucak varsa tesekkur ederım
    bırde fanını pek beyenmedım acıkcası 1400-1500 devırlerde cok asırı olmasada bıraz rahatsız edıcek kadar ses yapıyor fan 120mm jetflo olması lazım




  • arkadaşlar bi fikir sahibi olmanız açısında şu resmi paylaşım
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]
  • 2 haftadır soğutucu arıyordum dolar uçmuş durumda bu yüzden millet 2. elde dahi uçurmuş fiyatları.gaia2 alacaktım oda olmuş 100 TL
    bende forumdan sıfır bunu aldım 125 TL'ye
    İyimi ettik kötü mü ettik bilemedim.Sistemim eskidir Q6600 çok ısınıyor 3.30 GHZ'da.75 derecelerde tutsunda ses çıkarması önemli değil.Herhalde bir stok fan kadar gürültü yapmaz
    Elimde full metal bir fanda var kasadada bir egzoz var(Kasa dark truva)
    şimdi nasıl ayarlıyacağım en iyi performans için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PARS BİLİŞİM

    2 haftadır soğutucu arıyordum dolar uçmuş durumda bu yüzden millet 2. elde dahi uçurmuş fiyatları.gaia2 alacaktım oda olmuş 100 TL
    bende forumdan sıfır bunu aldım 125 TL'ye
    İyimi ettik kötü mü ettik bilemedim.Sistemim eskidir Q6600 çok ısınıyor 3.30 GHZ'da.75 derecelerde tutsunda ses çıkarması önemli değil.Herhalde bir stok fan kadar gürültü yapmaz
    Elimde full metal bir fanda var kasadada bir egzoz var(Kasa dark truva)
    şimdi nasıl ayarlıyacağım en iyi performans için?

    Sıfır kimden aldınız?

    Hayırlı olsun




  • Sağolun teşekkür ederim.Forumdan yk15 arkdaştan.Sağolsun Sanalpazardan da aynı fiyata açtı 2 taksitlede aldım..inşallah şu yaşlının derdine deva olur
    Seneye askerden sonra yeni sistem dizeceğim yani 1 yıl daha idare etsin yeterli birazda yatırım amaçlı aslında:)
  • 4 aydır memnuniyetle kullandığım seidon 120v plus maalesef 2 saat önce pompa arızası verdi. Işığıda yanıyordu Allahtan sürekli hw monitör açık bilgisayar kullanan biriyim bf4 te adam kızartalım derken işlemciyi kızartıyoduk .

    Sinyallerini bi iki haftadır veriyordu gerçi pompa sesi inanılmaz artmıştı bir iki defa bilgisayarı açınca çalışmadığını farkettim.bilgisayarı kapatıp açınca düzelirdi ama bugün ne yaptıysam düzelmedi. Bende söktüm stok fanı taktım garip bi şekilde stok sessiz geldi pompa baya ses yapıyormuş farkında değilmişim :D.

    Daha önce garantiye gönderen var mı şuan tek korkum herhangi bi sorun bulunamadı diyip geri göndermeleri yaparlar mı böyle birşey? Ve para iadesinden başka birşey istemiyorum var mıdır bildiğiniz bir yolu?

    Malum insan çalışmadığını görünce bir daha güvenmez o ürüne serviste istediği kadar çalışsın bi kere oyun oynarken pompa durdu benim için bitti bu ürün.(kimse yanlış anlamasın kötülemiyorum düne kadar gayet memnundum fx-8320 4.0 ghzde sorunsuz max. 49-50 derecelerde geçinip gidiyordum kötü oldu bu durum...)




  • Arkadaslar selam,
    Seidon 120 v aldım bugun kendim montajlamaya çalıştım.bir sorunum var pc çalışıyor ama ne ekrana görüntü gitmiyor ve klayveme elektrik gitmiyor sanırım neyi yanlış yapmış olabilirim !.?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar elimde 120V Plus sıfır var. Piyasa fiyatının altına vereceğim. İlgilenen PM...
  • Merhaba arkadaşlar;
    Cooler Master Seidon 120V dün itibariyle aldım ve sorunsuz montajladığımı düşünüyorum. i7 4790k işlemcim sistem boştayken 30-35 derece (aştığını görmedim). Sizce değerler normal midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRiddler kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. 4790K hakkında bilgim yok; ama 4690K'dan yola çıkınca bana normal geldi.
  • Teşekkürler yorum için. Ancak kafama takılan soru Real Temp adlı program kullanıyorum. Sıcaklık değerlerini iyi hoş veriyor. Ancak CPU sıcaklığı 30-35 derece arası değişiyor. Max derece 40-45 derece civarı göstermesi kafamı kurcaladı.





    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRiddler -- 21 Ocak 2015; 19:28:58 >
  • TheRiddler kullanıcısına yanıt
    40 - 45 yazan bir yer göremedim? Varsa da boştaki değerler için anormal. Oda sıcaklığı nedir?

    Tek programa bakmayın. Aida64 öneririm. Ayrıca HWMonitor de deneyebilirsiniz.
  • Teşekkürler. HWMonitor indirip kurdum. Değer şu şekilde;


    https://store.donanimhaber.com/6f/80/43/6f8043a65962e64fe8d2bf5b5353ccb4.jpg
    Cooler Master Seidon 120V İncelemesi [Fiyat Performans Kralı]




  • TheRiddler kullanıcısına yanıt
    45 olan kısma anlam veremedim doğrusu.
  • Montaj ile ilgili takıldığınız bir konu varsa buradan bakabilirsiniz güzel bir video incelem olmuş

    https://www.youtube.com/watch?v=7V93VUHc4y4
  • arkadaslar cooler master nepton 140xl alsam egzoz fan yerı 120mm destekledıgı ıcın bı tarafını 120 fanla monte etsem dıger tarafında 140 kalsa olurmu ? (nepton 140xl hem 120 uyumlu )
  • arkadaşlar fx8150 stok boşta 43 derece yükte 68 derece bazen 70 bu soğutucuya geçmeyi düşünüyorum bariz fark olacaksa oyunlarda fps düşüşü yaşıyorum özellikle gta 5 de sistemim
    8150 m5a97 r2.0 12 gb ddr3 r7 265 2gb 256 bit ekran kartı
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.