Şimdi Ara

Arçelik Klima Alanlar (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
104.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ecologic inverter 18325 kullanıyorum. Bu sıcak günlerde tam performans kullanmak istiyorum ancak soğutma performansından memnun değilim. Power modda bile anlık tüketim 0.7-0.8 kw'lerde geziniyor. Haliyle içeriyi yeterince soğutamıyor. İçerisi 27-28 derece dışarısı 40 derece gibi ölçümler alıyorum. Nominal güç olan 1.4-1.5 kw'ye yaklaşmıyor bile. Sadece ilk çalıştırma anlarında bu değerleri görüyor. Bu herkeste böyle mi? Bir de ara sıra kendi kendine coşuyor klima. Fan hızı bi anda zaten maksimumda olmasına rağmen maksimumu da aşarak 2 katına çıkıyor, tüketim 1.4 kw civarına çıkıyor, içeride fırtınalar çıkıyor. 1 saat falan bu şekilde devam ediyor sonra tekrar eski haline dönüyor. Taşındığım için klimanın 2. montajı yeni yapıldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decapita D kullanıcısına yanıt

    12 btu var şahsen aldigima bende bin pişmanim servis geldi normaldir diyor pervanesi istedigim şekilde üflemiyor min üflüyor gibi sogutmasi cok kötü marka algisi yüzünden cok insna şu markaya yöneliyor yazik ediyor.Abim sağolsun ne diyim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decapita D kullanıcısına yanıt
    Ben de 18000 BTU luk Beko'dan çok memnun olduğumu söyleyemem.
    Ankara'da kullanılıyor. Asıl amacım kışın ısıtmaya destek olmasıydı. Ancak sıcak günlerde de kullanmak istedik.
    Şu bir kaç gündür ekstrem bir sıcaklık var ancak öncesinde de, 20 senelik klimalar gibi önünde oturulamayacak kadar soğutamıyordu.
    Şimdi ise, dediğiniz gibi en fazla 28 dereceye kadar indirebiliyor.

    Yan komşumuzda da aynı marka ve kapasitede klima vardı.
    2 tane daha yeni aldı ancak bu sefer başka bir markaya yöneldiler benzer sebeplerle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ucanturk45 U kullanıcısına yanıt

    açıkçası keşke bu kadar para vermişken başka marka alsaymışım. 2. montaj diye ayakları da vermediler bana, onun için de ekstra para istiyorlar. servisten de hiç memnun kalmadım. başka markaların 12000'liklerinden az soğutuyor. kimseye kesinlikle arçelik tavsiye etmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decapita D kullanıcısına yanıt
    Kendi adıma bir memnuniyetsizliğim var ancak site yönetiminin almış olduğu karat gereği dış ünite montajı fransız balkona yapıldı ve ancak 18.000 BTU luk dış birim sığabiliyordu arkasında bir miktar boşluk kalacak şekilde.

    Belki 24.000 BTU olsaydı durum bir nebze daha iyi olabilirdi. Ancak yine de 20 seneden fazladır görev yapan LG Beko 18.000 BTU luk eski klima kadar soğuk üflemediği kanaatindeyim. Yaptığım ölçümde yanılmıyorsam 12 derece civarı üflüyordu.

    Sonuç olarak yeni bir klima alacak olsam, sadece aynı uygulama üzerinden kontrol edebilme şansı vermesi sebebiyle bu markayı düşünebilirim. Diğer hallerde başka markalara yönelirim sanırım.

    İçin aslı ilk olarak samsung almaya düşündüm ancak ne yerinde ne de online keşfe gelmediler.

    Bir çok firmayı aradım ya da online talepte bulundum yerli yabancı klima markası olarak.

    Sadece Daikin ve Arçelik gelmişti keşfe, hem de talepten çok kısa bir süre sonra.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • decapita D kullanıcısına yanıt

    Merhaba 3+1 evin hol kısmına taktırdım klimayı.18325 ekolojik benimde salon kapısı yok 32m2 hol 15 civarı yatak odası 18m2 ve pc min olduğu 14 m2 civarı bir oda aynı anda soğutuyorum genelde.Bursadayım Bayadır 38 derece hava.Bu kullanımda klimayı 24 e çekip fan devrini 5 kademeden 1 de kullanıyorum.Bu şekilde odaları 26.6 dereceye indiriyor 1 saat içinde. Kapalı iken ev 30.4 gibi oluyor . Ama acil soğutmalarda 23 e alıp fanı 2 ve ya 3 ü kademe çekince ev buz kesiyor yarım saate.Tekrar hızı düşürüp dereceyi 24 25 yapıyorum.Daire yalıtımlı ama tüm gün güneş görüyor salon harici ara kat.Gece yatarken 26 ya çekip sessiz moda alıyorum.Yatak odası salon ve hol soğutulmuş oluyor diğer kapıları kapatıyorum.

    12 13 gün civarı kullanım yaptım.Fatura 490 tl geldi geçen ay. Klima 300 lira gibi max yakmış oluyor.Tüketim 1.2 1.3 kw gibi başlıyor yarım saate 0.7 lara iniyor. Hava 38 derece gibiyse. 0.6 gibi sabitleniyor gündüz.34 35 felan ise 0.4 yazıyor.Ancak 0.4 tüketirken fan 3. Kademe alıp 22 felan indirdim tüketim 1.0 1.1 felan çıkıyor. 18 yapsam 1.5 görür sanırım öyle düşük tüketümde kalma sorunu yok gerektiğinde çekiyor elektriği.Klima motoru güneş görmeyen biryerde neredeyse hiç görmüyor.Gördüğü 1 saat var o saatte 0.2 0.3 civarı artıyor tüketim.Motorun yeri önemli bence en çok.Birde tüm tesisatı kaliteli bakır bir boruyla ekstra para verip yaptırdım.Duvar içine gömdürdüm daikin servisi yaptı. Tadilatta boyacılar kapattı.

    Sorularınıza cevap olmuştur sanırım.26 dereceye ayarlayınca akşam ve gece 0.2 düşüyor gece ara ara 0.0 yazıyor boşa geçiyor sanırım.

    Çok soğuk sevmediğim için 18 20 gibi denemeler yapmadım.


    Konuya 18325 31db iç ünite sesi yazıyor.Yatak odasından sessiz modda hafif Bi üfleme sesi geliyor.

    Mitsubishi heavy de 22 db yazıyor gerçekten bu kadar iç ünite ses farkı var mı diye sormak için girmiştim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

    Hocam benimki buz gibi yapamıyor motor dar alanda ondan olabilirmi

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Hava alim çekimi önemli üflerken baya sıcak hava atıyor belki 60 derece atıyordur.Onu tekrar geri çekip uğraşıyorsa dar alandan havasızlıktan ve güneş vuruyorsa soğutma performansını düşürdüğü zaten biliniyor.Saat 17.00 de vuran güneşten bile bir 100 200 watt arttığına göre tüketim aynu ayarda çalışırken tüketimide etkiliyordur buda kesin gibi.

    İmkan varsa alüminyum boru ise bakır ile değiştirmeniz de soğutma performansını arttıracaktır. Bu bilgileri internetten de teyit edebilirsiniz ona göre uğraş ve harcama yaparsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

    Değmez hocam ya badana boya işi vs cıkıyor sonra yeni boyattım zaten idare edicez hocam artık

  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

    Hocam cevap icin tesekkurler. Benimkinde bir gariplik var o halde. Güneş görürken de görmezken de maksimum 0.7 kw civari elektrik çekiyor. Hatta evin içi ısınıyor öğleden sonra güneş görürken. Bazen canı istediğinde kendi kendine coşuyor klima. 1 saat falan 1.4 kw civarı çekiyor, sonra eski haline dönüyor. Anlamadım yani bi servise sorma vakti geldi demek ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decapita D kullanıcısına yanıt

    Auto dışı fan hızı değişmesi durumu garip hocam.Ben Manuel kademeleri kullanıyorum 5 kademe var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • decapita D kullanıcısına yanıt

    Bugün şehir dışından geldim ev 30 dereceydi açtığımda.18 derece ve 5 kademe fana yükselttim.23 dereceye kadar düşürdü holü.23 derecede de 23 e düşüyordu zaten.18 ile 23 derecede üflediği havada bir soğukluk farkı yok gibi sanırım.24 derece ve üstü kullandığım için bir sorun yaşamamıştım.İçerisini 26 27 yapmış oluyor odaları.Daha fazlası mümkün değil sanırım bu klima ile.Fan 2 3 çalışırsam sürekli 25e indirir en odaları en fazla.

    Tekrar alacak olsam arçelik tercih etmem diye düşündüm.

    Mithsubishi toshiba daikin den şaşmamak lazım.

    Mithsubishi nin 12 binliğine denk gelir gibi arçelik 18 binlik.

    Babamda mithsubishi 18 binlik var onda 18 dereceye açınca buz gibi üflüyor bunda öyle bişey yok.

    Tüketim 1.0 ı geçmedi yarım saat sonra 0.6 0.7 oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 26 Ağustos 2023; 19:34:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

    Hocam demek ki bu kadar soğutabiliyor klima gerçekten. Ama nominal değeri sürekli kullanmaması da saçma. Ben yaptığım ölçümlerde 18 derece 5. kademede 10-12 derece arası üfleme sıcaklığı alıyorum. Çok aşırı sıcak olan geçtiğimiz birkaç günde 14 küsür derecelere kadar yükseldi. Nihayetinde haklısınız. Diğer markaların 12 binliğine denk düşüyor bu klima. Ancak faturaya da o kadar yük getiriyor. Yardımınız için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek bilgim yok hocam malesef ama düzgün elektriği çekse halledecek kumanda dan bir ayar olduğunu da sanmıyorum soğut tuşuna basılı işte.Mitsubishide 18 de orta fana çekince soğuktan hırka giyiliyo.Dolayısıyla idareden bir klima fazla elektirik çekmediği için faturaya dost kendisi Arçelik Klima Alanlar 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 27 Ağustos 2023; 11:48:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kayisikent kullanıcısına yanıt
    İyonizer varmı klimada? Varsa onunla alakalı olabilir. İyonizeri aç/kapa yaparak deneyin. İyonizerden ise iyonizer ile ilgili arıza kaydı açın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arçelik 18325 te temizleme modu var bu tane işe yarıyor birde bunu yapacağım zaman camları felan açmak gerekiyor mu bişey salıyor mu ve ne kadar sürüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 27 Ağustos 2023; 14:39:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt

    klima içi nemlendiyse düşük fan hızında içindeki nemi atar. onun yerine fan modunda en yüksek hızda birkaç dakika çalıştır yeter.

  • klimam ne gazı kullanıyor ve iyimi sizcr

     Arçelik Klima Alanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba. arçelik 18 bt 560 dahili vifi modülü olan klima kurulumu yapıldı.
    klimadan şimdilik memnunum; sessiz çalışıyor.
    vifi bağlantısını yapamadım, telefonda klimayı görmüyor.
    modem klimanın olduğu odada değil;
    klimanın olduğu odada vifi bağlantısı iyi çekiyor anlamadım neden böyle oldu.
    sizler nasıl kullanıyorsunuz yardımcı olurmusunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsnzby H kullanıcısına yanıt
    Bilgi verecek kimse yok mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.