Şimdi Ara

Arçelik Klima Alanlar (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
104.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Merhaba.


    Klima çalışırken fener veya telefon flashı ile iç ünitenin ağzından içeri bakınız. Parça parça tozlar,topak topak tüyler (küf oluşumu) söz konusu değilse bakım yaptırmanıza gerek yoktur. 2 yılda bir bakım tavsiyesi kullanım sıklığına göre değişmektedir. Bu nedenle kayda değer miktarda kirlenmeden bakım yapılması da faydalı olmayacaktır. İç ünite fanı (cross fan) temiz ise,serpantinleri de kontrol etmişsiniz ; bu durumda bakım gerekmeyecektir.


    Saygılarımla...

  • thorondor06 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar;

    Bende aynı şekilde sorun yaşıyorum ve en son aşamada şifreyi doğru girdiğim halde "Ev ağınızın şifresinin doğru olduğundan emin olun." diye uyarı alıyorum sizdeki de sorun böyle miydi ?

  • selamlar arkadaşlar 2 ad 18.000btu arçelik klima aldımn ve sizlere sormak istediğim bir husus daha var montaj ile ilgili. işyerindeki klimanın borusunun geçirilebilmesi için camda menfez açmak gerekiyor, birkaç kişi bunu servisin yapmadığını, benim yaptırmam gerektiğini söyledi ama bana mantıksız geldi biraz açıkçası. bu konuda durum nedir? hadi sigorta kablo vs. ek iş anlarım da klimanın geçeceği yeri de mi biz deldiriyoruz? şimdiden teşekkürler cevap verenlere.

  • A_AYDIN kullanıcısına yanıt

    Evet, cam kesimi olacaksa size ait. Camı kesmek için elmas gerekir. Tezgaha koyup yapmak gerekir. Dolayısıyla servis bunu zaten yapamaz.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba


    Klimam pek etkili soğutmuyor sanki bi ılık üflüyormuş gibime geliyor bazen terliyorum bile odada açık olmasına rağmen ne yapabilirim

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, öncelikle verdiğiniz bilgiler çok değerli teşekkür ediyorum.

    Benim bir sorum olacak. Evimde Arçelik 1+4 Multi inverter klimam var 11 senelik. Dış ünitem 24.000 lik iç üniteler ise 9+9+9+12 şeklinde. Tabiki bu dış üniteyle dördünü birden çalıştırınca performans düşeceğini biliyorum.Arada bazen servise bazen de kendim temizlik bakımlarını yapıyorum. Bu yaz çalıştırmaya başladığımda iki iç ünitenin çok az soğuttuğunu farkettim. Diğer iki ünite normal sayılacak şekilde soğutuyor.Ünitelerin dördü de temiz. Termometreyle düşük fan hızında fan çıkışını ölçüyorum. İçinde bulunduğumuz şu sıcak günlerde az soğutanlardan 19-20 derece ölçüyorum .Daha iyi üflüyor dediklerimden 12-14 alıyorum. Bunun sebebi ne olabilir? Multi klimalarda her üniteye giden gaz bağımsız mıdır? Bir kaçak olsa hepsinde olması gerekmez mi? Bu konuda bilgilerinizi rica ediyorum. (Klimalar takıldığı gibi hiç bir oynatma darbe vesaire değişiklik yok)





  • sivil S kullanıcısına yanıt

    Hocam neyle ölçüyorsunuz benimde az üflüyor gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Özel bir şey yok bende.Evde bir ufak termometre var onu hava çıkışına koyuyorum fana değdirmeden öyle ölçüyorum.

  • sivil S kullanıcısına yanıt

    Sağolasın hocam benim klimayı kıracam en sonunda oda hala ılık Arçelik Klima Alanlar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

    Klimanız çalışırken dış ünite fanına bakabilir misiniz? Ilık üflediği zamanlarda ne kadar hızlı dönüyor?

    Buna ek olarak dış üniteye boruların bağlandığı yeri kontrol edebilir misiniz? Karlanma var mı yok mu onu öğrenmemiz gerekir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sivil S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Düzgün soğutan bir iç ünite ile düzgün soğutmayan iç üniteden birini ayrı zamanlarda çalıştırıp dış üniteye bakabilir misiniz?

    Az soğutan iç ünite tek başına çalışırken kompresör frekansı ve fan devri nasıl?
    İyi soğutan iç ünite tek başına çalışırken kompresör frekansı ve fan devri nasıl?
    Yani az soğutan üniteler devredeyken kompresör kısık mı çalışıyor yoksa güçlü mü çalışıyor?

    Az soğutan ünitelere giden borulara bakabilir misiniz? Kalın veya ince boruda veya ikisinde birden karlanma var mı?

    Multi split klimalarda gaz birbirinden bağımsız değildir.

    Multi klimaların malumunuz iç ünite sayısı kadar çıkış vanası olur. Bu vanalarında her basma hattına electronic expansion valve adı verilen genleşme valfleri bağlıdır. İç üniteler çalıştıkça iç ünitelerin ihtiyacına göre valflerin açıklık oranı elektronik kart tarafından belirlenir.

    VRF sistemlerde de dış üniteden 2 tane boru çıkar ve iç ünitelere Y veya T şeklindeki ek alma aparatları (joint)ler aracılığıyla dağıtım gerçekleştirilir. Bu sistemde de valfler iç ünitededir. Böylelikle iç üniteler ana borudan ihtiyacı kadar alışveriş yapar.

    Yani gazda sorun olsa diğer iç ünitelerde de performans düşüşü gözlenmeliydi. Yine de karlanma var mı diye bakınız. Ama valflerin yeteri kadar açılmıyor olması bir ihtimal olarak kuvvet kazanıyor. Ayrıca kompresör frekansını yükseltiyor mu,onu da kontrol etmek gerekir.

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hızlı cevap için teşekkürler, karlanma olayına baktım ve valflerde bir farklılık gözlemlemedim. Kompresörün hızlı mı yavaş mı çalıştığını hiç fark etmedim ayrıca bakmam lazım. Ama iyi soğutanla az soğutanı aynı anda açtığımda iyi soğutan soğutmaya devam ettiğine göre kompresörde bir yavaşlama söz konusu yoktur diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi valflerin yeteri kadar açılmaması olabilir. Servis kaydı açtırdım ama bu aylarda montaja bile 20 gün 1 ayda geliyorlar beni ne zaman ararlar bilemiyorum. Ayrıca servisten de çok ümitli değilim Multi klimalardan adam gibi anlayan servis bulmak çok zor standart klimalara bakan elemanlar fazla anlamıyor bunlardan.Servis sorunu yaşamayayım diye Arçelik tercih etmiştim ama montaja gelenler bile iki sefer gelip anca düzeltmişlerdi. 4 valf 4 ünite ve elektrik bağlantıları altı üstü ama bunları bile çapraz ters bağlamışlardı bir klimayı açtığımda örneğin odadaki klimayı açtığımda akışkan mutfaktaki kapalı klimaya gidiyordu odadaki sadece fan üflüyordu şaka gibiydi :) dört klimayı da çalıştırırsam eğrisi doğrusuna denk gelip düzgün çalışmış oluyordu :)

    Bugün bile Servis kaydı için aradığımda telefondaki bayana klimamın Multi sistem klima olduğunu anlatana kadar göbeğim çatladı oysaki artık epey de yaygınlaştı multi sistemler.





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Hocam kapalı balkonda cam acıyorum cok sıcak olduğu için baya hızlı dönüyor sım sıcak oluyor orası karlanma değilde su damlacıkları olup damlıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene arçelik 18465-hp modeli klima aldım. ch38 hatası verdi bi süre sonra. servisi çağırdım gaz bastı gitti. tesisatta kaçak olabilir dedi. sonra yine hata oldu. ondan sonra havalar soğuduğu için kullanma ihtiyacım olmadı.


    bu yıl açtım yine aynı hata. servisi yine çağırdım, yarın gelecek ama yine aynı şeyi söyler muhtemelen.


    kaçağın nerede olduğunu bulmak kolay bir şey mi? iç ünite ile dış ünite arasındaki mesafe baya var. tesisat ev yapılırken yapılmış, tavandan geçiyormuş. tüm tavanı kırdırmak da istemiyorum açıkçası ama o kadar para verdiğim aleti kullanamamak da koyuyor. servis bu tavan işini falan da yapar mı ekstra ücretle?


    nerdeyse hiç kullanmadığımı bu klimayı bir sene sonunda iade etme şansım yoktur değil mi? istanbul'da yaşıyorum eve taşınırken hayatımda ilk defa klima taktırmıştım. yılın bir ayı max anca kullanırım aslında. ama o kadar para verip hiç kullanamayınca insan kötü hissediyor.


    bi fikir verebilen olursa sevinirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi contavolta -- 25 Temmuz 2023; 11:53:34 >




  • contavolta kullanıcısına yanıt

    İade olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekolojik inverter modeli klima üstünde farklı mı yazıyor? 18325 tamam ama hem kutuda hem de klima etiketinde 18326 diye yazıyor. ayrıca göstergenin biraz altında küçük bir bombe var. ışık vurunca göze çarpıyor, plastik sorunu mudur yoksa kontrol ettireyim mi?

  •  Arçelik Klima Alanlar

    Merhabalar, 12325 model klimam 3 gün önce (perşembe) takıldı. İlk gün 4-5 saat kadar 24-26 arasında kullandık. Gayet sessiz ve kokusuzdu(ilk güne rağmen). Ertesi gün(cuma) ise herkesin fark ettiği yanık benzeri bir koku vermeye başladı. Hatta diğer odadan gelen kişi direkt pencereyi açtırmak istediği düzeye geldi odanın durumu. Yanık kokusu ciddi bir durumdur diye direkt servis çağırdık durumu anlatıp, servis ise sonraki gün(ctesi) geldi. Kokuya dair garip yorumlar yaptı, koku giderici cart curt dedi gitti. Düşük moda alıp hava çıkışını kontrol ettiğimde sadece sarı alandan geldiğini farkettim kokunun. Sorun ne olabilir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayisikent -- 13 Ağustos 2023; 0:54:15 >




  • İyi günler, 1Ağustos'ta 18.000 BTU Eco inverter klima montajı yapıldı. Hemen hemen her gün kullanıyorum. Soğutmasıyla ilgili sıkıntım yok ancak balkonda yerde duran dış ünite gürültülü çalışıyor. Dış ünite zeminde sabit duruyor, altlarında plastik takozlar var, titreşimle ilgili değil gürültü. Bazen bana mı öyle geliyor diye düşünüyorum ancak balkona çıkınca bayağı rahatsız ediyor. Mesela gece uyku modu falan kullanamadım hiç, o gürültüyle gece vakti çalıştıramam, binalar birbirine yakın. Benzer sorun yaşayan var mı, çözüm için ne önerirsiniz. Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pdrfth P kullanıcısına yanıt

    Balkonda olduğu için olabilir diye düşünüyorum hocam yankı vs.

  • Sağolun cevap için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.