Şimdi Ara

ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkan 197 kullanıcısına yanıt

    Hiç kimse ıslak rüyasında dahi ABD'yi iç savaş halinde göremez. O degil de burada buna mısır patlatanların ülkesi mülteci cenneti :))) Komiksiniz vesselam.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Birak cocuklar kendi aralarinda eglensin ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

    laf anlatsan anlamazlar simdi

    degmezABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahaber ve tayfası sayesinde güldük, eğlendik şimdi işimize gücümüze bakalımABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

  • Daha önce iç savaş yaşamış bir toplum hakkında bu kadar emin konuşmak ilginç. ABD bir çok uç kafalarda olan kesimlerin bir arada yaşadığı bir devlet. Daha 1960'lı yıllara kadar zencilerin alınmadığı üniversiteler vardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 30 Ocak 2024; 8:57:7 >
  • Adamlar usa ya ihtiyacımız yok gibisinden gayet ciddi platformlarda ekonomik askeri makaleler yayınlamaya başladı biden yumuşadı gibi iran olayı biraz gündemi başka yöne değiştirdi teksas şu an kendi halinde yönetimdem bağımsız hareket ediyor.




    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..armstrong economics
    Could Texas Survive As An Independent Nation? | Armstrong Economics
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/north_america/could-texas-survive-as-an-independent-nation/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Ocak 2024; 23:30:51 >
  • İç savaşlık bir durum bulunmuyor. O işin - tarihe göndermeli - sansasyonu. Daha radikal kanat Cumhuriyetçiler Biden'ı - zaten Trump'ın da girdiği türden - bir siyasi krize kasten sokmaya çalışıp ABD'deki göçmen karşıtı sağa oynuyorlar. Kendilerini seçmen algısında göçmen karşıtı olarak konumlayıp Demokratların başı Başkan Biden'ı da öbür kutba itiyorlar. Federal hükümetle eyalet hükümeti unsurları daha ciddi bir sorun yaşarlarsa da bunun vebalini Biden Yönetimi'ne atmaya çalışacaklar. Biden da bunun üzerine kısaca ben de suçu size atarım, üstüne bir de yargılanırsınız diyor. Bu ABD'deki - hem Trump hem de Biden'ın kendi çıkarları doğrultusunda beslediği - kutuplaşmanın göstergesi, özellikle de göçmen mevzusu üzerinden. Ancak, dediğimiz gibi, pratik bir iç savaş durumuyla uzaktan yakından alakası bulunmuyor. Belki bir veya birkaç eyalet federal hükümetle belirli bir konuda anlaşamayabilir ama bu devirde hiçbir eyalet meşru olmayacağı için anti-unionist takılamaz veya federal hükümeti tamamen hiçe sayıp yıkmaya teşebbüs edemez. Zaten orada federal hükümeti yıkacak bir güç de aslında - artık - bulunmaz. Ayrılıkçılık sergileyecek kadar akıllarını yitirmişlerse - ki bu siyasi cüretleriyle bile asla zannetmem - büyük ihtimalle sonları anayasal düzeni yıkma girişimiyle tutuklanmalarıyla ve her halükarda birliğe inanan Amerikan halkının ciddi bir bölümünü kendilerine yabancılaştırmalarıyla biter. Bana Teksaslılara has cüretkarlık ve muhafazakarlığa da ilişkin genel bir sağ çıkıştan fazlası gelmedi. Tek farkı Amerikan bağlamında bu çıkışın akışının asırlık federal yönetim ve eyalet ayrımı bağlamında vuku bulması. İddiaya göre "göçmen yanlısı" bir merkezi otorite ile "göçmen karşıtı" yerel otorite gerilimi olarak. Kriz çıkarılması ilaveten - kamuoyunun genelinin tüm detaylarını anlayabileceği donanımdan yoksun olduğu - bir pazarlık açma arzusuyla da ilgili. Bu pazarlık göçmen meselesinin de ötesine gidiyor ve böyle bir siyasi şantaj yoluyla bir takım iktisadi ve finansal sorumlulukları ve hakları da kapsıyor olabilir. Kısaca Texas Valisi Greg Abott ve izinden gidenler Biden Yönetimi'nden bir şeyler koparmaya çalışanlara bayraktarlık ediyor diyebiliriz.


    Tüm bu okumaları, tespit ve değerlendirmeleri yapacak yeterli donanıma sahip olmayan - ancak başka menfaatleri bulunan - medya ve kamuoyu da bu "iç savaş" söylemini afiyetle yiyor ve oraya buraya pompalıyor. Böylece ABD'deki insanlar korkutuluyor. Korku sayesinde manipüle ediliyor. Korkularının çaresini ararken siyasi destek kaynağına devşiriliyorlar. Kamplaştırılıyorlar. Bu ABD'deki kronikleşmeye başlamış, ülkedeki siyasi sistemin problem çözme verimini daha da düşüren polarizasyonu çoğaltıcı bir sorun. Ama iç savaş? Ufukta görünmüyor. Dahası ABD gibi sistemli bir dış politikaya ve dünya sistemine sahip bir süper güç devletin içindeki gelişmelerin bizleri ve dünyayı etkileme potansiyeli genelde sanılandan daha sınırlı. Mevcut manzara bizi - ABD'ye göçmen olarak girmeye meraklı değilseniz - o kadar ilgilendirmiyor. Pekala önce bu ABD'nin iç meselesi. ABD'nin dış politikasında Türkiye açısından büyük bir değişime yol açmaz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Hani ne oldu 24 saatti?

    kac gun gecti

    texasla kimse basa cikamaz demistim

    ahaberle gaza gelenler gibi costunuz ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkahn kullanıcısına yanıt

    Kimse burda kesin savaş çıkıçak hemen diye birşey yazmadı bu bir.

    İnsanlar olan gerginliği yazıyor buda 2.

    Savaş söylemleri daha çok abd forumlarında var sen meraketme.

    Ne a haberi yahu elon muskta ahaber izleyim bir teksasa uğrayım demiş evet nasıl olsa oda reisçiABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

    Ayrıca gerginlik halen devam ediyor bitmiş değil.



    Elon musku akp trollü ve ahaberci olduğu için kınıyorum doğru objektif haberin adresi halk tv ye yönelmesini öneriyorum kendisineABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. akp gazına gelmiş belli. ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ocak 2024; 13:6:9 >




  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Su mesajlari bi kerede yaz keroboy

    guncelleyip duruyon bi suru uyari geliyo


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Simon Ateba (@simonateba) on Xtwitter
    NEW: Congressman Robert Garcia (@RepRobertGarcia) of California EXPLODES: "The Donald Trump and MAGA plan for the border: Alligator moats, bombing northern Mexico, shooting migrants in the legs, and electrifying the fence and putting spikes on them." WATCH
    https://twitter.com/simonateba/status/1752372929688383586?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1752372929688383586%7Ctwgr%5E00d59e0b1a3af79f389c1064631cc1c6c9efea3e%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.godlikeproductions.com%2Fforum1%2Fmessage5634903%2Fpg1

    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 





  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    en buyuk abd forumu olan reddit, ve uyelerin %90-95 si sizin bahsettiginiz olaylardan bir haber.


    /r/news de (abd haberleri ilgili subreddit) adam akilli haber bile yok.



    her eyaletin bagimsizlik icin referandum hakki var, buyursunlar o zaman. he federal hukumet ne kadar takar orasini bilemem

  • Onvious kullanıcısına yanıt

    Yukarda adamların kongre meclisini koydum daha neyini koycam anlamıyorum sen cnn de haber olmasını beklersen daha çok beklersin.ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

    Kanlı bir iç çatışmaya dönmediği sürece cnn ve tayfasının umru bile olmaz.

    Yukarda elon musk bile demiş ezikleniyoruz diye dahada anlamdıysan nediyim yani pes.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ocak 2024; 17:28:27 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    hayir cnn den falan degil, genel olarak haberlerden bahsediyorum.


    o 25 eyalete, federal hukumek artik odenek yok dese, texas ve florida disindakiler pardon abi diyip hayatlarina devam edecekler zaten.



    suan texas valisinin yaptigi zaten anayasalarina ters direk. cumhuriyetci supreme court yargiclarindan biri bile tellerin kaldirilmasinindan yana kullandi oyunu. o yuzden 4-3 kaybettiler zaten.


    ya su elonu niye olaylara dahil ediyorsunuz, kendisinin ne onemi var? kendisi dogustan amerikan vatandasi bile degil, daha fazla goz onunde kalabilmek icin son 3-4 yildir cumhuriyetlere yanliyor o zaten bu yuzden




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onvious -- 31 Ocak 2024; 17:30:58 >
  • ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..msn
    Texas National Guard Flies 'Come and Take It' Flag as Border Tensions Grow
    https://www.msn.com/

    Ulusal muhafızlar gel al bayrağı açtı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 31 Ocak 2024; 19:3:23 >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Sen ne diyorsun olm değişik misin :). Biz diyoruz insanlık ölmüş bu diyor ıslak rüya. Naçizane düşüncem abd'de iç savaş çıkması da bir kıvılcıma bakıyor güzel kardeşim. Çıkarsa da elimde patlamış mısırla insanların birbirlerini öldürmesini izleyecek kafada değilim.


    Gerçekten komik. İnsanlık öldü vesselam :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tatbikat adı altında tankları , zpt leri teksasa yığmışlar. dediğim gibi sümen altı edildi olaylar.

    normal.


    merkezi yönetim bu tarz ayrılıkları sevmez. işine gelmez.


    ispanya katalonya (barcelona) bölgesi de referandum yapacaktı ayrılmak için. ne olmuştu. ispanya merkez hükümeti yığdı askerlerini, referanduma izin vermedi bile.


    bu işler ortadoğudaki işlere benzemez ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

  • - ABD'de Oklahoma-Teksas sınırındaki NatGas boru hattında patlama oldu. Oklahoma Valisi Stitt, 2 gün önce Teksas'a destek için Meksika sınırına ulusal muhafızlarını göndermişti.





    - Teksas'da 1968 yılından beri faaliyet gösteren ve yılda 300 milyon yumurta üreten Feather Crast tavuk çiftliğinde büyük bir yangın meydana geldi ve çok sayıda tavuk telef oldu.



    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Wall Street Silver (@WallStreetSilv) on Xtwitter
    BREAKING: A few hours ago a massive fire took place at the Feather Crest Farm Chicken Plant in Brady, Texas. The company that one this farm has been in business since 1968 and produces over 300 MILLION eggs annually. accident? 🚨🚨🚨
    https://twitter.com/i/status/1752422472329118046




  • Teksas valisi fedaral ajanlara erişimi engelledi.



    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..US IMMIGRATION UPDATESyoutube
    JUST NOW: TEXAS DENIES ACCESS to BIDEN | GOVERNOR ABBOTT: NO ACCESS TO FEDERAL AGENTS, Migrants 2024 | BATTLE BEGINS BETWEEN STATE V/S FEDERAL GOVT. 2024 #USImmigrationnews #razorwire #texas #Texasimmigration Texas responds to Washington’s demands for border access with demands of its own: The Border Battle in Texas. Be ready for the "unlikely event" in Texas! The Biden administration has decided to federalize the National Guard. White House Bluntly Responds to TEXAS to Follow Constitution. -------------------------- https://www.youtube.com/channel/UCHmTAz3iGRQB-IMLt4Kv9KQ?sub_confirmation=1
    https://www.youtube.com/watch?v=mqR2AJ5poo0&t=528s
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    ulan kero ne cok cabaladin adamlar birbirini yesin die ama bosunaABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

  • - Anayasa mahkemesinin verdiği sınır çitlerinin kaldırılması kararına uymayarak başkan Biden'a da başkaldıran Teksas eyaleti, sınıra bugün büyük sınır duvarları örmeye başladı. Teksas valisi Abbott'un emriyle dikilmeye başlayan sınır duvarına ilişkin Abbott “Kendi sınır duvarımızı inşa eden ilk ve tek eyalet olarak tarih yazdık. Sınırın güvenliğini sağlama çabalarımızdan geri adım atmayacağız. Biden'ın ülke çıkarları konusunda Rusya lideri Putin'den ders alması gerek.” açıklamasında bulundu.


    Bu gelişmeler sürerken ABD kamyoncular birliğide Başkan Biden’ı protesto etmek için Teksas'da trafiği felç etti. Yüzlerce kamyon Teksas'a destek için eyalet yolunu tıkadı.



    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Conflict (@ConflictTR) on Xtwitter
    🔴 Teksas Valisi Greg Abbott'un emriyle Teksas-Meksika sınırına duvar inşa ediliyor.
    https://twitter.com/i/status/1754085364917055550


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.