Şimdi Ara

ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
5.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    "come and take it"

    bu iyiymişABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

  • sınırı tır dorseyleriyle yığmışlar kapamışlar meksikalılarda sanki eğlence varmış gibi dahada bir doluşmuşABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..  komik duruyor kaçışmaları filan fare deliği gibi kaleden açık arıyorlarABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

    hala meydan okuma devam ediyor bidonun çatışmaya gircek kadar deli olduğunu sanmıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2024; 13:54:47 >
  • VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt
    Şu mesajı alıp en üste yapıştırmak lazım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Singapurluların ruh ikizlerii yine doluştu,abd nin mandası olalımmı çok zengin olucaz üzerimize dolar yağıcak diye ülkede refarandum yapılsa koşa koşa evete gidecek kesim belli.


    En çokta mavi eşeklerin basınına bakıp hiçbirşey yok demelerine ayar oldum a habere de bakın uçuyoz ozaman elon muskta hava almaya piknik yapamya gitmiş oraya kesin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2024; 14:24:18 >
  • son dakika: teksasta bir ordu mensubu ile mülteci mc donalds aminyum bayisinde querter pounder yerken görülmüş, ne yapıyorsunuz diyen vatandaşa el kol yapmışlar, kelepçe gören vatandaş kaçarken sarı scholl bus a çarparak hayatını kaybetmiş, kimsesizler mezarlığında şuan, arayanı soranı olmamış dava kapanmış.

  • ABD gel vatandasligin hazir dese kalp krizi gecirecek lumpenler yine ABD'de ic savas cikarmisABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..  Elon reise kovboy sapkasi cok yakismis bu arada :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 29 Ocak 2024; 14:33:29 >
  • ABD Yüksek Mahkemesinin Meksika sınırındaki dikenli telleri kaldırılması yönünde aldığı karara rağmen Teksas Valisi Greg Abbot, Meksika sınırına çektiği dikenli telleri güçlendirmeye devam ediyor.


    Teksas vali yardımcısı Dan Patrick ise Biden için "Dikkatli ol Joe. Yanlış eyaletle uğraşıyorsun..Teksas'a bulaşmayın!" açıklamasında bulundu.


    ABD Başkanı Biden ise, Kongrenin kendisine bir anlaşma göndermesi halinde ABD-Meksika sınırını kapatabileceğini söyledi.


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Dan Patrick (@DanPatrick) on Xtwitter
    Careful there, Joe. You’re messing with the wrong state…there’s a reason they say “Don't Mess with Texas!” ICYMI: https://t.co/os12joCLjF
    https://twitter.com/DanPatrick/status/1751339042040361445


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..msn
    Biden offers fresh assurances he would shut down border 'right now' if Congress sends him a deal
    https://www.msn.com/




    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..1776 (@TheWakeninq) on Xtwitter
    Based Texas OUTSTANDING
    https://twitter.com/i/status/1751741145334300762




  • Abd liler gerçek vatansevermiş.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Mario Nawfal (@MarioNawfal) on Xtwitter
    FORGET RAZOR WIRE - TEXAS DEPLOYS TANKS The Texas Army National Guard is moving M1A1 Abrams battle tanks and M2A2 Bradley infantry fighting vehicles to its border with Mexico. As states begin to send their troops to assist in securing the border, this looks like a battle Biden…
    https://twitter.com/MarioNawfal/status/1751633764810186898?ref_src=twsrc%5Etfw

    sınıra tanklarda yığılmaya başlanmaış,teksas şu an tamamen ayrı bir cumhuriyetmiş gibi tavır takınıyor zaten 1850 lere kadarmı ne ayrı ülkeydi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2024; 17:11:52 >
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Bugün Cüneyt Özdemir'in programında anlatıyorlar aslında bir şey olduğu yok. İç savaş flan bizimkiler abartıyor.


    Türkiye'de olan oaly gibi olmuş aslında. Oranın yüksek yargısının verdiği şeyi Teksas valisi uygulamamış. Bunu iç karışıklık veya savaş gibi lanse ediyorlar ama hiç bir şeyin olduğu yok. Kendi içinde Teksas ayrı bir devlet gibi istediğini yapabilir diyenlerde var .


    Adamlara son aylarda 250 bin kaçak girmiş Teksas tarafından. Ve bu girenler hemen iltica talebinde bulunup orada kalıyormuş. Biden bu göçmenlere göz yumuyor diyorlar. Teksasta bunları istemediğine dikkenli tel çekiyor. geçenlerde o dikenli telleri geçerken bir kadın ve kızı nehirde boğulmuş galiba. Biden yönetimide bu telleri kaldırın insanlar ölmesin ordu önler kaçakları diyor. Vali ise hayır siz göçmenlere göz yumuyorsunuz benim eyalet askerlerim bakar oraya ve dikenli tel sayısını artıracam diyor kriz dedikleri bu aslında. Yüksek yargıda telleri kaldırın merkezi ordu önlem alsın diyor. Vali kaldırmam be eyalet askerleri korur sınırı diyor olay dedikleri bu işte...





  • Amerika çatır çatır çatırdıyor sesi buradaki amerikancılardan duyuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    Teksas'da yaşanan olayları "olay filan değil" demekte yanlış bir yorumlama olur zira sözde demokrasinin beşiği bir ülkede anayasa mahkemesi kararını kabul etmeyen Teksas eyaletinin merkezi yönetimle sürtüşmesi zaten başlı başına bir olaydır.


    ABD bölünür-bölünmez konusu ayrı bir tartışma konusu ancak Teksas'da yaşananlarda ABD içinde gerilim yaratıyor. Teksas son anayasa kararları doğrultusunda merkezi yönetime diş gösteriyor, bu durumda demokratik anlayışa ters dolayısıyla gerginliğin siyasi boyutu ABD'de bu noktada yaşanıyor. Biden yönetimide merkezi güç konumunda ağırlığını koymak için Teksas'da ani kararla askeri tatbikat yapılması direktifi veriyor.


    Bugün ise Biden, kongre onay verirse sınırları kapatırım diye açıklama yaptı. Yani topu kongreye attı bir anlamda zira Teksas eyaleti hiçbir şekilde geri adım atmıyor. Biden yönetimide kalkıp Teksas eyaletiyle savaşacak değil. Kongrede muhtemelen seçim sürecine girmiş ABD'de gerginliklerin dahada artmaması için bu kararı çıkaracak ve anayasa mahkemesinin kararı düşürülecek. Teksas'da cumhuriyetçi kanat olduğundan kasımdaki seçimler öncesi siyasi bir galibiyet aldıklarını ilan edecek. Trump'da bu konu üzerinden Biden'ı zorlayacak.


    Yani olay ABD'deki seçimler öncesi cumhuriyetçiler ve demokratlar arasındaki kavga. Teksas ise bu kavgada bir sembol oldu. Biden gücünü göstermek istedi ama Teksas'da bu reste karşılık veriyor şuan. Sınırdaki tellerin sökülmesinide Biden şu saaten sonra yaptıramaz zira siyasi yönden çok köşeye sıkıştı..





  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt

    Sen zaten yönetimi dinleme kendi kafana göre tankları, silahlı kolluk kuvvetlerini yığ bunların küçümsedikleri gibi o küçük bir olay değil bu net baş kaldırı.

    Ha bence bidon tarafı yumuşuycak gibi,yumuşamazsa sonu pis olur teksaslılar light kepek ekmek yumoş demokratlara benzemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2024; 17:44:47 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Mesele o zaten :D DİNLEMEK ZORUNDA DEĞİL... Ayrı bir devlet mantığında Teksas. Sonuç olarak resmiyettede ayrı devletler zaten. Adı Üstünde Amerika Birleşik devletleri. Her eyalet mantıken bir devlet orada. Ayrı bayrağı flan olan.


    Ve adamlar kendi eyaletinin kendi devletinin çıkarını düşünüyor. Merkezi yönetim olarak sen önlemezsen ben kendim önlemlerimi alırım kendim askerlerimi yığarım ve buradan kaçak girişleri engellerim diyor. Burada merkezi güçlere bir şey söyleyen yok ki. Veya eyalet askerlerinin merkezi yönetime veya diğer askerlere bir silah çekmesi flanda yok.


    Adamların tek derdi sınır ve sınıra tel çekip geçişleri önlemek istiyorlar. ( Yılbaşından beri 250 bin kişi geçmiş deniyor Teksas tarafında. Çok uçuk bir rakam. 2023 yılında da 3 milyondan fazla insan girmiş kaçak yollarla. Adamlar yeter artık bu ne diyor. )

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    teksaslılar haklı tabi, dertleri ucuz işçi benim kız kuzi orda yaşıyor suç oranı çok yüksek evleri 2016 dan beri 4 defa soyuldu çatışma seslerine uyanıyoruz ara sıra diyor.ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 

    yerlileri rahatsız haliyle kim olsa olur.ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi.. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 29 Ocak 2024; 18:18:7 >
  • Texas Valisi Greg Abott, Anayasanin 1. Maddesi, 10. Bölümü, 3. Cümlesini devreye soktu. Trend The Economistin haberine göre bu, sikiyönetim ilan edebilecegi ve hükümetten bagimsiz hareket edebilecegi anlamina geliyor.

    ABD Baskani Joe Bideni ignore ederek baska eyaletlerin ve hatta baska ülkelerin yardimina basvurabilir. Bazi ABD Eyaletleri bunu yapmaya simdiden istekli olduklarinin sinyallerini verdiler.


    Yüksek Mahkeme bu hafta Texasta Meksika siniri yakinlarindaki ABD sinir Devriyesi Birimlerinin dikenli telleri kesebilecegine hükmetti. Mahkeme böylece bu yönde görüs bildiren Baskan Biden hükümetinin lehine karar vermis oldu. Abbotta göre hükümet göcmenleri disarda tutmak icin cok az sey yapiyor.


    Vali yaptigi aciklamada, son üc yilda 6 Milyondan fazla yasadisi göcmenlerin ABD ye girdiginive Bidenin acik sinir politikasinin anayasayi ihlal ettigini yazdi. Vali, yüksek Mahkemenin kararini görmezden gelerek sinirlari dahada güclendirmeye karar verdi. Biden Asker gönderme tehdidinde bulundu ancak 25 Cumhuriyetci Eyaletin Valisi Abbottu destekleyerek buna karsi ciktilar.


    Bu arada cok sayida Amerikalida yardim icin Texasa gidiyor.


    Elon ve RFK Texasin yaninda durarak dayanisma gösteriyorlar.


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Mario Nawfal (@MarioNawfal) on Xtwitter
    ELON AND RFK STAND WITH TEXAS @elonmusk: “This administration is deliberately breaking the law by aiding and abetting illegal immigration at an unprecedented scale!” RFK: “Texas is right. Biden’s failure to secure the border leaves states no choice but to take matters into…
    https://twitter.com/MarioNawfal/status/1751230208311533673?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1751230208311533673%7Ctwgr%5E0d722a384d8cfa63a2237716d6ef3796a499c771%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Ftexas-befindet-sich-offiziell-im-krieg-wie-geht-es-weiter%2F


    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Mario Nawfal (@MarioNawfal) on Xtwitter
    🇺🇸TUCKER SPEAKS WITH GOV. ABBOTT AS THE BORDER BATTLE UNFOLDS Tucker: "If the administration declares that it plans to federalize the National Guard of the state of Texas, your National Guard, what will be your response?" Abbott: "Well, first, I'll be shocked. That would be a…
    https://twitter.com/MarioNawfal/status/1751223319800562008?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1751230208311533673%7Ctwgr%5E0d722a384d8cfa63a2237716d6ef3796a499c771%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Ftexas-befindet-sich-offiziell-im-krieg-wie-geht-es-weiter%2F



    Eski Pentagon Analisti: Bu durumu ABD nin eski ic savasina benzeterek, ABD sinir krizi nedeniyle ic catisma uyarisinda bulundu.


    ABD Savunma Bakanliginin eski kidemli güvenlik politikasi analistlerinden Michael Maloof, yaptigi aciklamada " Tüm göcmenlik meselesi büyük bir karmasaya dönüstü" dedi. "Su anda islerin gidisatina bakilirsa, Biden yeniden secimleri kazanirsa bu ülkede büyük bir patlama olabilir".



    2024 Baskanlik secimleri icin önde gelen adayi olan eski baskan Donald Trump, Truht Social hesabinden tüm eyaletlere " kacaklarin ülkeye girisini durdurmak ve onlari sinirdan geri göndermek icin Texasa Muhafizlarini gönderme cagrisinda bulundu. Sözlerini ise " Bu bizim 19. yy da kardesin kardese karsi savastigi eski ic savasimiz gibi. Umarim bunu daha sogukkanli bir sekilde cözebiliriz dedi.



    Texas ABD ekonomisi icin en önemli eyaletlerden biridir ve ülkenin toplam GSYH sinin %9 unu olusturmaktadir. Amerikan Petrol üretiminin merkezidir. Petrol üretimi acisindan Texas, Rusya ve Suudi Arabistandan sonra dünyada 3. sirada yer almaktadir. Elon Musk 2021 yilinda Tesla genel merkezini Texasa tasidi. SpaceX Starbase ve Modern Roketlerin üretimi icin ana tesislerde burada bulunuyor. Texas bagimsiz bir ülke olsaydi, 1,8 Trilyon Dolar GSYIH ile Güney Kore, Brezilya, Avustralya, Rusya ve Ispanyayi geride birakarak dünyanin 12. si olacaktir.



    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..
    ABD'de Teksas 25 Eyalet Desteğiyle Biden Yönetimine Başkaldırdı. Biden Teksas'a Orduyu Gönderdi..Lord Bebo (@MyLordBebo) on Xtwitter
    🇺🇸‼️🚨 Texas! This is one of the most important states for the US economy, accounting for 9% of the country's total GDP. This is the center of American oil production. In terms of oil production, Texas ranks third in the world after Russia and Saudi Arabia. In 2021, Elon Musk…
    https://twitter.com/MyLordBebo/status/1750979977271529608?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1750979977271529608%7Ctwgr%5E0d722a384d8cfa63a2237716d6ef3796a499c771%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Funcutnews.ch%2Ftexas-befindet-sich-offiziell-im-krieg-wie-geht-es-weiter%2F




  • 4F3 kullanıcısına yanıt

    Ne anlatiyorsun haci ya, astrologlugu bir seviye olarak gormen bile ne kadar asagida oldugunu kanitliyor. Astronot olmak icin gezegen gezen dolasman lazim demen lazim arkadasin mantigiyla, ama gercekten de dolasman lazim degil mi?


    Gordugun uzere gercek meslekler uzerinden yorum yapinca gercekten de bir tecrubeye sahip olman gerektigini fark ediyorsun.

  • Koyun ile keçi iyi arkadaşmış..............göründü,göründü demeye başlamış,çaktınmı😎😁


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    İnsanlar birbirlerini öldürürken patlamış mısır mısır yiyeceksin he. Üç kişide utanmadan yorumu da beğenmiş. Boğazınızda kalmasın da o mısır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.