Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.003
Cevap
137
Favori
310.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gercekten memnun edecek bir modem yok mu piyasada ? Keenetic onermeyin lutfen denedim ve geri yolladim :)
  • eski yazılımı da kurdum problem değişmedi. Çok fazla tekleme ve takılma oluyor 5Ghz'de. Routerın donanımında problem başladı sanırım. 5GHZ menzili geniş değildir onu biliyorum da, performans olarak ilk aldığım ile şimdi arasında dağlar kadar fark var. 100mbit'i odamda kullanamaz oldum. şu an 100mbit interneti 5mbit olarak kullanıyorum kesti yine tamamen ağ trafiğini. Bir iki dakika öyle gidiyor sonra bir anda fırlıyor tam hız da kullanmaya başlıyorum.

    Modemden uzaklaştığında bu daha çok belli oluyor. Yakınındayken de kopma oluyor gibi ama çok hissedilmiyor. Hız çok dalgalanıyor çünkü.

    Router'a yaptıklarım,

    çin yazılımını kurdum aynı,

    global 2,8.138 'i kurdum yine aynı,

    OpenWRT kurmadım bir, onunla da uğraşmak istemedim üşendim.

    Oradan otomatik olarak 3,0 'a güncelledim en son sürüme. Yine aynı. Geriye tek problem, donanımsal olarak kalıyor. Netmaster'a çok küfür ettik ahı tuttu sanırım Acaba garanti ile şansımı densem mi ki ? Eskişehir'e mi store açıldı. Gidip sorsam mı bilemedim.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    3.0.24 de problem var galiba. 5 ghzda problemler oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forgottenh F kullanıcısına yanıt
    Vallahi nasıl bir problemse kalıcı hale geliyor gibi. 2.38.138 miydi eski sürüm ona döndürdüm ben. Buldum mi forumunda. Global ingilizce firmware. 3 gün onda kullandım, o eski modemden eser yok. Sanki arka odada değil de karşı binada gibiyim. Laptop'u alıp yanına gidioyurm 2,5 metre. Hız laptopta 430mbps, telefonda 800 küsür oluyor. Odama gidiyorum, laptopta 67 ye düşüyor. düşmeyi bırak uzak iletimde sürekli kopma var. Cihazlar bağlı ama internet hızı leş veri iletimi çok kötü.

    Demin yine en son yazılıma update ettim. Reset tuşuna 1 dakika basarak hard reset yapıp kurulumunu yaptım. Yine aynı değişmedi. O eski halimden eser yok şimdi diyor router.

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam Aliexpressden ax 3600 düşünmeye başladım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Allah icin linkini atarmisin kafayi yicem eski kablosuz modem daha iyi cekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aknsrgn A kullanıcısına yanıt
    https://forum.miuiturkiye.net/konu/xiaomi-router-4a-gigabit-edition-global-firmware-english.79049/

    burada var hocam bir dene bakalım. Beni de deli ediyor. 58'lere kadar düşmeye başladı. Boktan netmaster modem daha iyi bir hız sunuyor yahu. Tamam 5ghz menzili düşük de bu kadar da değil yahu. Hayır ilk aldığım zaman kullandığımdaki kalitesini bilmesem direkt bu model kötü diyeceğim de, göz göre göre bozdular modemi yazılımla. Ya kalıcı hasar verdiler ya da kalitesiz donanım, 9 ay 7/24 açık kalınca bozuldu.




  • forgottenh F kullanıcısına yanıt
    Format atmıştım dün pc ye, baya düzelmiş gibiydi. 235mbps falan gözüküyordu. Telefonda biraz daha yüksekti. Gündüzleri de öyle gitti. Ara ara 195 oldu ama genelde 235mbps gördüm hızı.

    Lakin şimdi kontrol ettim. Hız leş, 58mbps'lerde geziyor. Yine kesilmeler başladı. Çevrede birinin router'ı ile falan mı çakışıyor anlamadım. Zaten 5ghz de 4 tane kanal var. Neyi seçeceğim ki ? Hepsini seçtim hepsinde de durum aynı. 117mbps'den yukarı çıkmıyor şu anda yine.

    Yok ben bunu mi store'a götürecem olmayacak böyle. Telefonda yüksek oluyordu pc de düşük oluyordu bazen WLAN. Ama şu anda telefonda da 58mbps gözüküyor. Ve telefon sürekli 325 ila 295mbps çektiği yerde duruyor. Yani menzille alakalı bir problem yok, çok uzakta değilim. Bir den bire ay ben yoruldum deyip kesiyor herhalde router anlamadım gitti. Şu an telefonda wifiyi kapattım açtım, açılınca tarama yapıyor ya, mahalledeki 50 tane wifi ağını gördü 2,4 yayını da gördü routerın ama 5ghz 'i göremedi. Sinyal öldü şu anda çünkü. Zar zor bağlandı.

    2 adım atıp modemin yanına gittim. 899mbps ile bağlandı. Çıldırtacak yemin ediyorum.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Usta 5 metre ilerisine gitmiyor bu nasıl sinyal yayıcı ayarı vs varmı
  • aknsrgn A kullanıcısına yanıt
    Vallahi ayarları otomatik olarak yüksek olarak geliyor. Başka da ayarı yok. Eskiden duvar delme falan vardı bende, kaldırılmış. Çok daha güçlü oluyordu sinyal. Duvar delme kapalıyken bile bundan daha iyiydi.

    Bu arada 5ghz bandını tarattım. Benden başka kullanan yok. Yani kimseyle sinyal çakışması içinde değilim. Kavgam kendimle
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Yemin ediyorum 5 metre çekmiyor ben anlamadım bu nasıl birşey. Kabloyla baglı birde odadan cıktıgım an kopuyor
  • Yeni rekorum. Xiaomi bu hızı da mı gösterecektin bize dial up günlerini yaşatıyorsun bana teşekkürler....

    Yani ağ hızı saçma, internet hızı saçma. Telefonda da 290mbps yazıyor ama speed test ile test yapınca internet leş gibi yavaş. 10mbit falan çıkıyor. Şu anda tarifem 100mbit'de. Bir anda kafasına esiyor router'ın her şey çok güzel yarım saat falan. sonra yine internetin ağzına sıçıyor hızı falan kesiyor. Turksat'da problem yok, kablo ile hızım tam 100mbit.

    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




  • Merhaba bende auto update maduruyum. Işlemci, ram, bağlanmış cihazlarin bant genişliği vb bilgileri görebiliyordum. Şimdi hiçbiri yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba
    Konunun son sayfalarında çok kişinin 4a giga cihazında fw ile ilgili sorun yaşadığını okudum. Fw güncellemesinden sonra mı sorun yaşıyorsunuz tam olarak? FW downgrade etmeyi denediniz mi?
    Elimde birkaç eski fw var hazırda. Hem Çin hem de global çeşitli stock yazılımlar. Denemek isterseniz linklerini paylaşabilirim. Ama sorumluluk size ait. Cihazınız herhangi bir şekilde brick olursa bana kızmayın

    elimdeki bu cihaz için stock firmware'ler;
    2 tanesi Çince
    versiyonları: 51508_2.28.38.bin ve 72d65_2.28.62.bin

    2 tanesi İngilizce
    EN2.28.132.bin (bunun cihaza kurulması biraz farklı) ve 03233_3.0.24_INT.bin (global sürüm fw)
    Bu ikisinden hariç bir de 3.0.9 sürümü var ilk global fw ama onun fw dosyasını gören duyan yok. Bulursanız eğer onu da deneyebilirsiniz.
    option ROM '3.0.9'
    option BUILDTIME 'Mon, 11 May 2020 10:39:54 +0000'
    option BUILDTS '1589193594'

    Aslıda bana sorarsanız hiç stock yazılımla uğraşmayın direkt OpenWrt kurup güzel güzel kullanın cihazınızı. OpenWrt kurulumu yeni yöntemle 5dk bile sürmüyor. OpenWrt için fw olarak ister güncel snapshot kurun isterseniz de araujorm, byte-bite veya x-wrt gibi custom firmware kullanın. araujorm build'leri çok popüler şuanda aklınızda bulunsun. Saygılar.




  • NetMASTER cbw-383z4 modemim var 100 güldüren kampanyasına geçiş yapacağım 2.4 ghz desteklediği için modem, xiaomi mi router 4a giga version almayı düşünüyorum 5ghz için, şuan elimde bilgisayar olmadığı için bridge ve router olayını telefon üzerinden ayarlayabilir miyim acaba??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    opwnwrt hariç hepsini denedim ben çin yazılımı kolay kuruluyor da, 2.28.132 di sanırım global ingilizce sürüm kurulması için farklı adımlar ve bat dosyaları gerek. Onu da yaptım lakin değişen yok. Sanki firmware haricinde bir ayar bozuldu, firmware değiştirerek sadece yazılımı değiştiriyoruz o ayara müdahale demiyoruz sanki. Televizyonlardaki ana yazılım ile çekirdek yazılım farkı gibi geldi bana.

    openwrt ile ilgili de bir tutorial bulamadım. Kendi sitesi var ama giga4a için bir anlatım yok ya da ben bulamadım. Bir tane var, onda da adam içini açmış bir şeyler yapmış falan. Garantiyi patlatmayalım diye okumadım bile

    Ben bir garanti işini deneyeceğim yarın. Mağazaya gidip konuşacağım. Böyle şikayetle gelenler olmuş mu.


    Bu arada şunu da fark ettim. Çin yazılımı APK bizim routerlarda çalışmıyor. Zaten donanımsal ya da farklı bir bellekteki ayarın firmware ile bozulduğunu öyle düşünmeye başladım. Çünkü şöyleki, ben çince yazılım da kurdum. Çince APK'nın İngilizceye tercüme edilmişini buldum. Onu kurdum ve hesap şifresini girdikten sonra wifiyi tarayıp, router'ı buluyor, admin şifremi giriyorum ve bağlantı sağlanamadı diye uyarı veriyor. En son sürüm çin apk'sı.

    Bunun aynısını, global yazılımlar kuruluyken de yapıyor. Router'a reset attım sıfırladım. Taratıyorum yine, apk ile 2,4 ve 5ghz 'ı buluyor. Bağlan diyorum yine bağlanmıyor. Bağlantı sağlanamadı diyor. Yani sıfır bir router almış olsam sadece mi-app üzerinden kurulumu kesinlikle yapamayacağım. İlk aldığımda da olmuştu bu sadece ip'den girebilmiştim.

    Global yazılımı kurdum, router'ı resetledim. Marketten de global APK indirdim. İlk giriş ekranında yine xiaomi hesabımı soruyor, giriyorum aleti arıyor arıyor arıyor router bulunamadı uyarısı veriyor. Global programda da bu var.

    Yani ya benim router arızalı ya da böyle bir apk ve router yazılım uyumsuzluğu var. Ama router kurulu ise, global APK ile xiaomi account'u girip oturum açınca, routerı'ı görüyor ve admin şifresini soruyor sonra da bağlanıyor. Zaten aslında router'a bağlanamıyorum, internet üzerinden router'a bağlanıyor program. Çünkü WLAN aracılığı ile router'ı görse de bağlanma problemi çekiyor hata veriyor.

    KArman çorman boktan işler. Bu router bulma bulamama işine takılmıyordum unutmuştum bile ama, şu son zamanda çok fazla reset atıp kurulum yapınca ve farklı apk deneyince bıktırdı.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Olay garipmiş evet. 4pdaru’da bir zaman şöyle bir şey okumuştum bu cihaz için. 2.x.x sürümden 3.x.x sürüme geri dönmek için özel bir takım şeyler yapılışını anlatıyordu. Belki bir ihtimal sizin apk olayıyla bir alakası vardır. Oraya bir bakın olmazsa.

    Onun dışında ben evimde normalde ilk versiyon 256MB ram’li mir3g kullanıyorum ilk çıktığından beri, hatta kendim cihaza nand to spi modu uyguladım ve x-wrt ile beraber şahane oldu desem yalan olmaz. Ama bu akşam hem kurcalamak için hem de yedekte dursun diye bir tane mir4a siparişi verdim. Bu kadar sorunlu mu merak ettim cidden

    Bu arada openwrt kurulumu için aşağıdaki linke bakmanızı öneririm. Önceden ch341a ile spi full backup alıp, binwalk ile .bin backup dosyasını edit’leyip çipe geri atmak, sonra seri bağlantı üzerinden boot ederken müdahele etmek vs vs gerekiyordu. Bu yeni yöntemle artık çok kolay kurulumu var. Cihazın içini açmak bile gerekmiyor. 5dk’da hazır.

    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion
    https://github.com/acecilia/OpenWRTInvasion#install-openwrt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Yani ilk aldığımda o kadar iiyiydi ki alet, duvar delme özelliği yok diyorlardı mesela. Ama router üstünde ayar olmasa bile, APK dan girince gözüküyordu. Onu seçince baya fark ediyordu bu sinyal. Ama normal yüksek seviyesi bile iyiydi. Sürekli net şekilde 230 ve üstü hızları görürdüm laptopta. Şimdi ise sabit 117mbit. Elime alıyorum aleti odada kapıya doğru dönüyorum sadece sandalyede. 360 derece, hız 200 oluyor, eşiğe geliyorum, 230 oluyor. 2,5 adım atıp modemin yanına gidiyorum 433mbps Tamam 5ghz menzili çok geniş değil de, arada da 10 tane duvar yok ki. Hem önceden iyiyken neden şimdi böyle oldu.

    Telefon biraz daha geç etkileniyor dalgalanmalardan ya da android anlık olarak göstermediği için wlan hızını ben eski yüksek hızı da görüyor olabilirim sistemde. Lakin onda da 58mbps hızlara düştüğünü gördüm.

    openwrt bu kadar kolay olduysa kesin denerim ya. Acaba geriye dönüşü de kolay mı aleti almadan önce baya heveslenmiştim buna da, sonra dedim brick ederiz garanti maranti yanar elimde kalır hiç araştırmadım

    Birazdan bakacağım bakalım




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Konumunuzu çin yaptınız mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim telefondan uygulama ile bağlanırken konumu çin yapmanız gerekiyor. Bende de bağlanmamıştı çin yapınca bağlandı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.