Şimdi Ara

s (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vikingler tek bir kavim değil bir kavimler topluluğudur. Günümüzde İsveç, Norveç, Danimarka, İzlanda ve Faroe Adaları halkının çoğunluğu Viking kökenlidir.
    Vikinglerin nereden geldiği şüphelidir çünkü yazılı bir kültürleri olmadı. Ancak Roma İmparatorluğunu yıkan Büyük Kavimler Göçü esnasında İskandinavya çevresine sürüklenmiş bir Orta Asya halkı olması muhtemeldir. Aktif oldukları 8.-11. yüzyıllarda İzlanda, Kuzey Afrika, Rusya hatta Azerbaycan'a kadar yayılmışlardır.
    Vikingler Avrupa'yı yağmalamaya başladıktan sonra onları durdurmak için kimi zaman para ödemesi kimi zaman da evlilik bağları kullanıldığından pek çok kraliyet ile akraba oldular. 913 yılında Fransız kralı tarafından Normandiya Vikinglere verildi. Normanlar ingiltereyi fethedince ingiliz kraliyeti de vikinglere geçti. Buraya yerleşen vikingler Avrupalıların kültür, medeniyet ve teknoloji üstünlüğü karşısında hristiyanlaştılar. Aynı yıllarda Danimarka kralı Horik te ülkesinde hristiyanlığı serbest bıraktı. Şu anda Avrupadaki hemen tüm kraliyet ailelerinin soyu vikinglere dayanmaktadır.
    İskandinav ülkelerinde Hristiyanlığın etkisi daha zayıf oldu. Günümüzde de ateistlerin en yoğun olduğu ülkelerdir kendileri. Viking kökenli olmakla gurur duyarlar. Her yıl viking festivalleri düzenlerler.




  • Türklerin İslami seçme veya sectirilme konusu neden bu konu altında konusuluyor? Burada konu Vikinglerdir arkadaşlar. Bu kadar itisme, kakisma tavrında olmayın bu kafayla kimseye bir şey anlatamazsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.