Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (792. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
51.351
Cevap
244
Favori
4.013.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hiçbiri boşa masraf.
  • herkese merhaba
    mahallemize tip 7 saha dolabı kuruldu. şimdi türknet adsl 8 mbit kullanıyorum. türk telekom müdürlüğüne gittim benide vdslye geçirin diye ama bina numarası yanlış gözüküyor önce nakil lazım dediler. ev numaramız 22 idi ama belediye değiştirdi ve 26 oldu. türknete yazdım 26ya nakil yapın diye ama onlarda telekom 26ya "altyapı var" diye göstermediği için nakil yapamıyoruz dediler. tekrar telekomu aradım ayarladık tekrar nakil talebi oluşturun dediler.Bir kere pazartesi talep bıraktım kapattılar. Çarşamba yani dün bıraktım. Bugün onuda kapatmışlar. Anlayabilmiş değilim. Zaten müşteri temsilcileri olmadığı içinde ulaşamıyorum. Nakil işlemleri biraz uzunmu sürüyor ben anlayamadım ve hattım 1 haftadır kopup duruyor 1mbit filan alıyorum. Ev telefonunda da cızırtılar mevcut. Bu aşamada ne yapmam lazım benim bilen varmı?
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    aynı hocam en iyisi beklemek bakalım 2019 yılında nasıl olacak.
  • sonholigan kullanıcısına yanıt
    Genel olarak evet verebiliyor.
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Tabii güç tüketimi ve soğutma terminalleri arttı. Büyük yerlerde pek anlaşılmıyor ama küçük mahalle santrallerindeki cihazlarda artık bayağı ses çıkarıyor. Asıl şaşırdığım kapasite sorunu beklediğimizden çok az çıktı 4-5 günde sadece Büyükdere, Göztepe, Beylikdüzü, Ahmetli ve Rumeli Feneri santrallerindeki cihazları değiştirdik. Keşke soğutmaya yatırım yapsalarmış sistemler hedeflenen değer 0 dereceyi yakalayamıyor.
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt
    Nakil işlemi mevzuata göre en fazla 7 iş günü sürebilir. Ama kaydı kapattılarsa işlemi başlatmamışlardır. BTK üzerinden şikayet edin diyeceğim belki orayı dikkate alırlar. Yoksa son dönemde her firma yaptırım olmadığı için iyice boşladılar.
  • Bazı bölgeler var izin sorunu olmadığı halde Türk Telekom yatırım yapmamak için yemin etmiş sanki. Bağcılar bu bölgelerden biri izin sorunu yok, istenen kazı bedeli düşük şikayet sayısı 50 bin'lere ulaştı ama hala proje yok. Diğer yandan rögar kapağını kaldırmak için dahil belediyeden izin alınmak zorunda. Yani kapağı kaldırırken şikayet etseniz anında cezayı verirler.

    Bahçelievler de ise belediye izin veriyor lakin yüksek ücret istiyormuş. Galiba diğerlerinden daha zeki davranıp mevzuatı çiğnemek yerine yıldırma politikası uyguluyorlar. Şahsi fikrim ücret yüksek olsa da kabul edilmesi çünkü o para bir şekilde mutlaka ödenecek bugün ücret yüksek diye vermeyince 1 yıl sonra, 2 yıl sonra o ücret düşmeyecek. Tam aksine yükselecek. İBB zaten her yerde anti damping uygular, sorun yaratır artık çalışanlar bunlara alıştı. Yani İBB'den bir zabıta gelip "seni görevden aldırıcam" diye tehdit etmezse eksik hissediyoruz.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Eskisinden daha iyi internet vallahi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    O internetin rahatlığı değil kotam biter endişesi olmamasıdır. İnternet rahatlığı bu ülkede gerçekleşecek en son şeylerden biri. Adam TT'ye Tinder'ı kapatın diye şikayet yazıyor. Çok yanlış geldin kardeş şikayet BTK'ya olacak diyeceksin ama korkuyorsun gerçekten kapanır diye.
  • Bugun Telekominikasyon dersin Radyo link, GSM teknolojileri (2g,3g) konularini isledik. Daha sonra gorevli kisiye turk telekomda niye vowifi yok dedim. Bu yuzden telekoma gecmiyorum dedim. Oradaki gorevli abinin vowifi den haberi yok. Cok sasirdim. Hatta inanmadi sinifdaki tilgin modeme onceden baglanmistim, telefonu ucak moduna alip kendisini aradim hatta siniftan disari cikip konustum. Daha sonra yurt disinda kullandim cok kullanisli sanki yurt icindeymis gibi ucret kesiyor ve tabii ki en onemlisi bir akrabagimin evinde hicbir operator cekmiyor bunun araciliyla konusma yapiyorum dedim. Cok sasirdi kendisi. Ayri bir ucreti felan var mi dedi. Daha fazla detaya inmeyeyim.



    Hocam senin bir bilgin var mi?

    Ne zaman gelir?



    Ona gore telekoma gecmeyi dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    O şikayete gelene güzel bi söz yazmak lazımda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meco2 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız tam olarak yazınızın içinde işte. Bu mobil şebeke teknolojilerinde çalışan arkadaşımızın aynı o hoca gibi VoWifi'den haberi yoktu. Sonra bankalar görevden alındılar işte gelirse belki 2019 yılı içerisinde gelir.

    Ama daha büyük bir dedikodu var artık FTTC kurulmayacak sadece FTTB/H sistemler kurulacak diyorlar. Henüz üst taraflardan doğrulatamadım.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Fttc kurulmasın artık hocam paramızla bile 100mbit alamıyoruz 50mbit de kaldık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Cevabınız tam olarak yazınızın içinde işte. Bu mobil şebeke teknolojilerinde çalışan arkadaşımızın aynı o hoca gibi VoWifi'den haberi yoktu. Sonra bankalar görevden alındılar işte gelirse belki 2019 yılı içerisinde gelir.

    Ama daha büyük bir dedikodu var artık FTTC kurulmayacak sadece FTTB/H sistemler kurulacak diyorlar. Henüz üst taraflardan doğrulatamadım.
    Eyvah o zaman benim altyapı işi tamamen bitti desenize
  • TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]

    Bugün Türknet bağlantısı yapıldı YAPA santraline bağlıymışım. Eve direk VDSL2 vermişler bağlantı tamam ama kullanıcı adı ve şifre alamadım ev telefonu da çalışıyor. Bu kadar uzağa VDSL gider miydi ki?
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamadım ise eve kadar fiber gelecek. söylenti doğru ise peki müstakil evler ne olacak ?

    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    gider de sağlıklı çalışmaz ki ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BD386127B

    gider de sağlıklı çalışmaz ki ?


    Yarın kullanıcı adı ve şifreyi alayımda deneyeyim bir hocam bende anlamadım gerçi çalışırsa kurcalatmam uploadı biraz daha iyi olacak gibi. Olmadı statik ip adreside satın alırım. Böyle bir denerim baktım olmuyor superbox alırım artık. Ping ne olacak merak ediyorum şuan. CS yada PUBG BF gibi oyunlara girebilecek miyim sorunsuz
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Yav düzgün FTTB/H sistemi kurulmazsa da yine 100 Mbps alınmaz ki. Sorun xDSL teknolojisinden çok yeniliğe kapalı olmaktan kaynaklı. Avrupa 2004-2005 yılından bu yana bu teknolojiyi kuruyor adamın 2008'de kurduğu sistem bugün düzgün ilerliyor ve VDSL ile 200 Mbps, 500 Mbps satıyor. Biz de Turkcell, FTTH'si ile reklam yapıyor ama AKK uygulaması değiştiğinde bile mahvoldu yoğun kullanım olan yerleri düzeltelim nasılsa 50 - 100 Mbps satmayız dediler durum ortada. TT'de Turkcell gibi bir bölgede bir FTTH işine girişti. Simülasyonda 76 abonenin tamamı 24 Mbps kullansa bile sistem tıkanıyor. Tekel ISS'de böyle dandik şebeke kurarsa artık hiç sabit internetle filan uğraşıp rezil olmayalım 5G ile daha iyisinin verilecek.

    Düzgün FTTB/H kurulacaksa tamam kuralım ama sadece tek firmanın yatırımıyla bu iş ne zaman biter? Şu anki ADSL şebekesi tamamen ölü biz dibini sıyırıyoruz. Adam 800 metreden 16 Mbps alamıyor. Düzgün bir FTTB/H sistemi doğal olarak daha fazla maliyet tutacak şu andaki 4 milyar yatırım bütçesinin tamamını sabit internete ayırsak yılda ancak birkaç yüz bin binaya fiber erişim verilebilir. Hiç fiber erişimi olmayan adam artık daha uzun bekleyecek. Diğer taraftanda mobil şebekeler giderek daha iyi hale geliyor adamlar sadece 1 ms lokal santral gecikmesiyle 2.5-3 Gbps hız verebiliyor. Biz henüz her haneye FTTB/H'yi getiremeden mobil şebeke, kablo şebeksini geçerse milyarlarca dolar para çöpe gitmiş olacak.




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    ping olacak hat fast pach kullanmıyor. yarın dene bakalım
  • 
Sayfa: önceki 790791792793794
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.