Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (286. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25.163
Cevap
87
Favori
730.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell - Galaxy S6 - Ankara/Keçiören

    177 den sonra yeni rekorum bu zaten max 225 destekli fiberli bazdan yağmurlu havada 182 aldım akşam saatlerinde daha ne olsun

    TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM
    TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 21 Nisan 2017; 18:14:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Cat 4 telefon ile 130 Mbit gördüğüm yerler var. Buralard Galaxy S6 ile falan 200'ü rahat geçerim. Bundan dolayı telefon değiştiresim var ama hem şöyle özellik olarak düzgün, hem de pili değişebilen düzgün bir şey bulamıyorum. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    200 ü geçmek zor hocam onun için merkezi bir yerdeki baz istasyonunda kimse yokken test atmak lazım standart mahallelerdeki bazlarda bu maximum işte üstü imkansıza yakın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden 4G de100 mbiti geçerdim, şimdi 60-70 mbitlerde. Her geçen gün daha kötüye gidiyor, 3 Gde de aynı şey olmuştu, önceleri 20 kusur mbit alırken şimdi 9-10 mbit ancak alabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Tekirdağ sahil ve tepedeki radyolink toplama kulesi civarında gördüğüm sonuçlar bunlar. Hani bu istasyonların kapasiteleri iyi. 1800 bandında da 2600 bandında da 100 üstü hızlar gördüm. Telefon birleştirebilse iki bandı da 200 üstüne çıkacağına eminim. Ama başka bölgelerde dediğiniz gibi zor. Kapaklı'dayım, burada da Turkcell'in kapsaması iyi 4G kapsamadığı yer yok gibi, birkaç 4x2 mimo 1800 baz istasyonu var ama en yüksek 60 - 70 Mbit gördüğüm var.
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Kullanım artıp kapasite aynı kalınca bu oluyor ne yazık ki. Ama 4G için umut hala tükenmiş değil, çünkü operatörler ellerindeki frekansın tamamını kullanmıyorlar henüz çoğu bölgede. 2600 frekansı çok sınırlı kullanılıyor. Küçük ilçelerde falan hala 800 ile bu olayı kapatmaya çalışıyorlar ki, 800 kapsaması iyi olduğundan ilçedeki 4G telefonların hepsini toplayıp tek istasyona hızı dibe vuruyor.
  • 4g hızı tamamen cihazın modeline bağlı aslında. Sd835 ve Exy8895 Cat16 modem barındırmalarına rağmen birinde 4 adet birinde 5 adet taşıyıcı var, kategoriden çok marka model de fark eder.



    S8 in çıkışından sonra merak ettiğim bişey var, S8 ler dünyadaki ilk ve tek 5 taşıyıcılı 4g modeme sahip, snapdragon 835 de bile 4 taşıyıcı var. Türkiyede 5 antene aynı anda bağlanacak bi nokta bulmak mümkün mü mümkünse S8 i olan arkadaşlar nekadar çılgın hızlar alabilirler, bizlerin 2 ve 3 taşıyıcılı cihazlarla aldığı hızları görünce s8 ne yapabilir, kafamda deli sorular :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    2600 ölü frekans bence tecrübe ettiğime göre gerçekten kapsama alanı az en iyisini turkcell yapacak bence 2100mhz a b c paketlerini boşuna almamışlardır değil mi yani zaten 3g zamanındada en çok 2100mhz frekansını almışlardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    2600 bandı aslında en yüksek hızın verilebildiği bant. Fakat 2600 bandı için ekstra yatırım yapılması gerekiyor. Ve daha sık hücre dağılımı gerekiyor 2600 bandında. Şimdilik diğer bantlarla idare ediyorlar. İlerde hız artırmaları gerektiğinde 2600 bandını daha sık kullanmadan hız artırmaları mümkün değil.

    Ayrıca kotaların artmasını bekleyenler bilmeliki, operatörler bağlantı hızlarını artırmadıkça kotalarda artmayacak. Bu lafım 100Mbps bize yeter kotalar artsın diyenlere.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela turkcell'in 1800mhz bandında 30mhz bant genişliği var 2600'da ise 20mhz şimdi nasıl 2600 1800'den daha fazla hız verebiliyorki?
    Birde 2100'de turkcell'in baya bir frekansı var hem kapsama alanı daha geniş hemde yeni bir yatırıma gerek yok diye tahmin ediyorum 3g nin bir kısmını 4g ye geçirebilirler zaten 900mhz den 3g verme planlarıda var.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Turkcell ihalede 2600FDD bandından 2x25=50MHz, 2600TDD bandından 10MHz frekans almış. Yani band genişliği gayet iyi.

    Ayrıca frekans olayında şöyle bir durum var. Frekans yükseldikçe data hızlarıda doğru orantılı artar. Yüksek frekanslar yüksek hızların verilmesinde her zaman daha avantajlıdır. Yüksek frekansların dezavantajı ise frekans arttıkça sinyaller engelleri geçmekte zorlanır, kapsama alanı daralır.

    Dediğim gibi yüksek hız verme gibi bir dertleri yoksa mevcut düzeni devam ettirirler. Fakat yurtdışındaki bazı operatörler gibi gbps seviyesinde 4G hızları vermek isterlerse 2600 bandını kullanmak zorundalar. Gerçi gbps hızları için fiber altyapı olması gerekiyor baz istasyonunda. Yoksa mümkün değil gbps hızlara çıkamazlar. Fibersiz baz istasyonu çok oluncada 2600 kullanmasakda olur kafasındalar.
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    Hocam 2600 kalabalık ve önü açık yerler haricinde tamamen ölü yatırım bence kapsama ve kapasitede 1800 den sonra en f/p band 2100 bence hem bant genişliği yüksek hemde çekim gücü yeterli turkcell'in bazlarının %37 sinde fiber varmış birde turkcell baz istasyonuna fiber getirdiği zaman yakındaki diğer bazlara götürmüyorsa fiberli bazla fibersiz bazı radyolinkle bağlıyor (Bizim mahallede böyle yaptı) buda radyolink bağlantı kalitesini ve kapesitesini maksimuma çıkarıyor bu yolla bazlarının %50 sini fiberlemiştir benim tahminime göre turkcell.

    Turkcell çeşit çeşit yollarla baz istasyonlarını fiberlerken karşı binadaki türk telekom binanın önünden fiberi geçmesine rağmen radyolinkle çalışıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa Dmrl -- 23 Nisan 2017; 2:52:23 >




  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Turkcell'in böyle çalıştığını biliyorum. Radyo-Link teknolojisi birçok yerde yeterli gelsede, fiberin yerine geçebilecek kapasitede değil. Yani bir bazda fiber ya vardır yada yoktur. Yakınlardaki bazlar fiberli istasyondan transmisyon yapar ama yinede fiberli istasyon kadar yüksek hızlı kapasite sunamaz. O kapasiteye radyolinkle ulaşması için fiber altyapıdan bile yüksek yatırım yapması gerekir. Radyolink cihazlarıda ucuz aletler değil. En büyük avantajı çok pratik olması.

    2600 bandı ilerde microcell'ler ile daha yoğun kullanılacak. Turkcell bu konuda çeşitli firmalarla ortak çalışma içinde. 2600'e şimdiden ölü yatırım derseniz 5G'nin gelmesini hiç beklememeniz gerekir o halde. Çünkü 5G'de çok daha yüksek frekanslardan sinyal verilecek.
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi ölü bir frekans; kimsecikler yok. :) Bu frekansta yaptığım en düşük hız testi 70 Mbit civarı idi sanırım ki emin değilim, çünkü 100'ün üstü çıkıyor hep hız testleri. :)

    Ölü frekans olmaması için yatırımını iyi planlayıp ihtiyaç olan yerlere kurmaya çalışıyorlar işte. Mesela Tekirdağ merkezde eski belediye civarında vardı; burası 3G döneminde kapasite kullanımından dolayı hızın düşük olduğu bir yerdi. Burada 2100 MHz kullansa da günün biri gelecek o kapasite yine yetersiz kalacak hani. O yüzden baz istasyonuna yakın yerlerde maksimum kapasiteyi sağlayabilmek için kullanımı gerekli bir frekans. Şuan kullanılmasa bile ileride çoğu istasyonda 2600 frekansından da yayın yapılacaktır. Cat 4 tek frekans birleştirebilen telefonlar bile olsa mesela, baz istasyonuna yakınken 2600 frekansına bağlanırlarsa menzili daha uzun olan 1800 frekansındaki kapasite kullanımını azaltırlar ve daha boş bir 1800 bandı çıkar ortaya, verim artar hani. Ki farklı frekansları birleştirebilen Cat 6 ve üstü cihazlarla da çok çok iyi hızlara ulaşılabiliyor sinyal aldıkları yerlerde.

    2100 MHz frekansı da önemli tabi, özellikle eski antenlerle de uyumluluk açısından ama 3G tarafında da büyük ihtiyaç var hala. Zamanla onu da kullanacaklardır ama pek bir çalışma yok bununla ilgili daha.




  • Bu radyolink taktiği bence 5g gelene kadar rahat kurtarır 5g gelene kadar 81 ilde büyük mahallelere en az 1 baz için fiber götürmeyi başarırlarsa zaten 5g ile beraber kalanlarada çekerler mecburen. Birde microcell ler küçük küçük bir sürü baz istasyonu demek buda hem maaliyet demek hemde bunlarında fiberle bağlanması gerek oda uzun iş şehir merkezlerinin 1km bile dışına çıkamazlar bu sistemle



    Ben turkcellde 1 kez band 7 gördüm oda çankaya belediyesindeydi binanın önünde ve açık gözle baza bakarken 4/3 çekiyordu band7+band3 81mbit almıştım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Operatörlerin bu hızlarıyla 5G'nin 5-6 seneden önce gelmesi zor. O zamanda zaten dünyada 6G konuşulmaya başlar. Yeni nesil telefonlarda gbps lte modem desteğine sahip chipsetler var. Fakat ülkede bu hızları verecek operatör yok. İlerisi için takvim bile açıklayamıyorlar. Microcell artık GSM sisteminin bir gerçeği haline geliyor. İlerde altyapılar bu şekilde kurulacak yaygın olarak. Bu operatörlerin isteğine keyfine kalmış bir durum değil. İşine gelmeyen operatör 5G frekans ihalesine girmez olur biter. Şimdiki yarış aslında baz istasyonu yarışı değil, fiber yarışı. 5G'de fiber altyapısı sağlam olmayan operatörün işi biter.
  • Ericsson, RFS vs. radyolink üreticilere bakılırsa daha 5G'de bile radyolinkleri kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü onlarda da teknoloji gelişiyor. Eskiden 2G döneminde 2 - 4 Mbit radyolinkler çoğu yerde yeterli iken artık gigabit düzeyinde radyolinkler var. Onlarda da artan QAM seviyeleri ile hız ve kapasite iyice artıyor. Tabi fiberin yerini tutmazlar. Yine de fiber ile bir noktaya kadar getirilen veriyi diğer istasyonlara dağıtmakta işe yarıyorlar.

    Mikroceller maliyet demek ama normal bir baz istasyonu yüzlerce kat daha fazla maliyet demek. :D Bir baz istasyonunu elindeki tüm frekansla donattın diyelim; 1 Gbps kapasite sağladın istasyona. Yoğun kullanılan bir iş yerin, ofis binan var diyelim. Buraya 150 Mbit Cat 4 destekli bir microcell kurdun diyelim. Bu şekilde yedi binaya kuracağın sistemin kapasitesi ana baz istasyonunun kapasitesine eşit oldu. Bu durumda o baz istasyonundan 1 Gbit'e kadar yükü attın demeyelim ama, bu sayede elin rahatlamış oldu ve daha yüksek kotalı daha pahalı paketler satabiliyorsun. Çünkü o binalardaki kullanıcıların yükleri ana baz istasyonunun yük seviyesini etkilemiyor. Baz istasyonunun kapsamasındaki kullanıcılar da mikro hücrelerdeki kullanıcılar da verimli İnternet kullanabiliyor. Bunun yerine normal baz istasyonu ile devam etmek istesen ya elin sıkışıyor ve daha fazla kapasite vermekte zorlanıyorsun, ya da çok daha yüksek maliyetli koskoca bir baz istasyonu diliyorsun. Qualcomm'un yıllardır planlarında olan bir şey bu ve yavaş yavaş kullanımı artacaktır.

    4G telefonlardaki sinyal seviyesi göstergesi sinyal şiddetini göstermiyor. Sinyalden alabileceğin performansı gösteriyor diyebiliriz hani. Yoksa o mesafede RSSI -55 olsa bile diğer faktörlerde RSRP - 70 - 80'lere düşüyor olabilir.




  • Vodafone Mersinde Cumadan Beri İyice Batti 4.5g Full cekerken oynadigim.oyunda tak diye dondu kaldi net gitti 3g denedim x isareti net yok 4.5g de denedim ayni sonra duzeldi ara ara gitti geldi falan bugun gene ayni sorun busefer evimde var cuma gunu carsidaydim vardi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 17 gündür Vodafone kullaniyorum, daha once yıllardır kullandığım Türk Telekom ile karsilastirinca, resmen felaket. (denizli merkez icin)



    Turk telekom da 3g ye dusmesi cok nadirdi vodafone genelde hep 3g ye dusuyor. Turk telekom 60-70 mbps gorurken(en dusuk 8-10mbps) vodafone bazen 0.80mbps bile oluyor, hatta upload testi yapamıyor ag yok diye uyari veriyor speedtest.



    Telefonun sarjinin anasini aglatmasi sa cabasi. Hem yeterli hizi saglamiyor hemde Türk Telekom a gore en az 1.5 kati fazla sarj tüketiyor. Acikcasi umdugumu bulamadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEN 18 YILLIK MÜŞTERİYİM TELSİM DÖNEMİ BİLE BU KADAR REZİL BİR HALE GELMEDİ İNTERNET FULL 4 G DE 0,80 MB 3G 1-4 ARASI BU NE YAAA BURSA GEMLİK FELÇ FELÇ. AYRICA ANTALYA MERKEZ VE DAHA BİR ÇOK YERDE TEST YAPTIM NPERF İLE İNANIN %99 AYNI HER YERDE VODAFONE FİBERİ BAĞLAMAZSA ANLAŞIP İŞİ BİTECEK
  • 
Sayfa: önceki 284285286287288
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.