Şimdi Ara

Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (10496. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: run...rabbt , saintroyo , gkt84 , ThomasAngelo89 Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 37 Misafir - 39 Masaüstü2 Mobil1 iOS1 Android
5 sn
349.733
Cevap
2.720
Favori
21.317.955
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
570 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Hakimichi-kun kullanıcısına yanıt
    O adamlar olmasaydı RPG'lerle tanışmayacaktık. RPG'in atası Dungeon & Troll muydu ne öyle bir oyundu. Daha doğrusu cRPG'ler masaüstü oyunlara benziyor oyunlarda buna göre şekillenmiş ama yıl 2017 bu zamanda masaüstü oyun bulmak zor. Divinity çıktı ikincisi steamdb'ye baktım 90k kitle vardı. Yani hala bir kitlesi var umarım yapımcılar grafik abanıp oyun içi olayları düşürmezler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ronades R kullanıcısına yanıt
    black flag,unity çöp,syndicate'ı ben sevemedim,ilk oyun güzel senaryo olarak fakat sinir bozucu biraz oynanışı, ezio serisi çok zevklidir tavsiye ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quasimoto -- 27 Eylül 2017; 15:36:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    O adamlar olmasaydı RPG'lerle tanışmayacaktık. RPG'in atası Dungeon & Troll muydu ne öyle bir oyundu. Daha doğrusu cRPG'ler masaüstü oyunlara benziyor oyunlarda buna göre şekillenmiş ama yıl 2017 bu zamanda masaüstü oyun bulmak zor. Divinity çıktı ikincisi steamdb'ye baktım 90k kitle vardı. Yani hala bir kitlesi var umarım yapımcılar grafik abanıp oyun içi olayları düşürmezler.

    cRPG'ler masaüstü rol yapma oyunlarından evriliyorlar doğrudur.

    Divinity'nin 90k oyuncusuna da aldanmayın, pek çok insan incelemelerin ve youtuberların gazına gelip aldı, şimdi forumlarda "şu görevi bir türlü tamamlayamıyorum, ya *****'nın boss savaşı çok zor, en op sınıflar hangileri onu seçmek istiyorum" diye ağlıyor o kitle.

    Şuan 25-30 bin oynayanı var. 1 haftaya o sayı 10 bine düşecek. Co-op oynama imkanı olmasa bu gördüğümüz sayılar muhtemelen yarıya düşerdi. Ha yanlış anlaşılmasın, bu söylediklerimi oyunu sevmediğimden söylemiyorum. Larian çok iyi bir firma, Original Sin 2 ise -bana kalırsa- yılın oyunu ama satış rakamları gazdan ve reklamdan ötürü böyle.

    Satsın mı, kesinlikle satsın. Daha da çok satsın ki Larian yeni oyununu geliştirirken Kickstarter'a vs. ihtiyaç duymasın. Ama PC'de cRPG, klasik dungeon crawler gibi oyun türlerini oynayan oyuncu sayısı gittikçe düşüyor, demek istediğim bu. Talep düştükçe, üzerinde uğraşılmış oyunlar satmayıp; battle royaleler, fpsler, survival oyunları sattıkça oyun yapımcıları emek verilmesi gereken oyunlar yapmak istemiyor.

    1 senede Pubg'yi geliştirip, erken erişimde piyasaya sürmek varken kim uğraşır hala cRPG geliştirmekle yav




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

    Burada çalıştığı yazıyor hocam ben alacağım eskilerden oyunlara meraklıyım commandos,soul reaver,blood omen,vampire masquerade bloodlines gibi...ne varsa eskilerde var

    https://forums.revora.net/topic/102709-heads-up-about-windows-10

    ben cok severdim commandos bide sonuncusu 3d oldugu icin cok guzel di.




  • gizmo_x kullanıcısına yanıt
    İşte benim kafadan bir oyuncu daha 3d olan son oyun haric diğer oyunları deli gibi oynardim.(son oyuna PC yetmedi ben de konsol oyunculuğuna gecmistim)gorevleri yapmak, gizliliği sağlamak,taktik oluşturmak her şey vardı bu oyunda zeka,zamanlama,plan yapma yeteneklerini kullandıran,güzel bir senaryoya,atmosfere ve oynanışa sahip efsane bir oyun.3.6tl tüm commandos oyunları için sudan ucuz tanesi 90kurusa falan geliyor seven kacirmasin derim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar içiniz de dizüstü bilgisayar da oyun oynayan varsa sakın Nvidia 385.69 sürümünü olan sürücüsünü kurmasın. Ciddi anlamda fps düşürüyor. Az önce Tom Clancy's The Division oynamaya çalıştım oyun 8-9 fps çalıştı. Oyunda sorun oluşmuştur diye Crysis 3 denedim oda aynı fps aldı. Önceki sürücü olan 385.41 geri döndüm fps iki oyunda 30 geri döndü.
  • En yakın Steam indirimleri ne zaman bir oyun alcam beklesem mi bilemedim kara cuma mı cadılar bayramı mı bir şey vardı ama Hangis idi bilemiyorum bir indirim oluyordu geçen senelerde yoksa kaçırırdım mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokenwings kullanıcısına yanıt
    http://whenisthenextsteamsale.com

    Buradan takip edebilirsiniz hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzen nevfik T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brokenwings kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.




  • Merhaba arkadaşlar.



    Steam hesabımı forumdan bi arkadaştan almıştım. Sonra mail ve steam guardla korumaya aldım. Kendi bilgisayarım dışında bi yerden girince steam guardın uyarı vermesi gerekir normalde. Şuan hesabım Çalındı. Telefonuma gelen tek bir mesaj var ""Steam Destek 277962309 adlı hesaptan bu numarayı kaldırdı. Bu sizintalebiniz değil ise bizimle iletişime geçin. B002"" oda bu.



    Steamdaki Maili vs değiştirirken bi ton mesaj gelmesi lazım maile onlar da yok. Yani mesaj falan da gelmemiş. Şuan hesap çalındı nasıl oluyor anlamadım. Hesap bana geçtikten sonra bir oyun almıştım yine forumdan. O bilgilerle steam destek'e yazdım ancak 2 gündür dönüş yapmadılar. Bu hesabı nasıl geri alırım? Yardımcı olabilecek ya da tecrübesini aktarabilecek arkadaşlardan rica ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünden beri steam e giriş yapamıyorum. Sürekli ''connection error'' hatası veriyor. Offline modda başlattığımda oynamak istediğim oyunları oynayamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor




  • Fortnite Battleroyal gerçekten güzel bir arcade deneyim olmuş. Ücretsiz olması da cabası bu oyun oynanır bir süre gibi geliyor.Ancak birkaç iyileştirmeye ihtiyacı var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor

    Şahsen onları tercih edersin yahut etmezsin, ben ondan bahsetmiyorum. Bu, o oyunların kaliteli diğerlerinin kalitesiz olduğunu göstermiyor, ondan bahsediyorum. PoE, Wasteland'i falan ben de aldım, hem de çok heveslenerek aldım. Ama baktım ki artık kafam kaldırmıyor, oynayamıyorum o tarz oyunları. Yoksa benim de hayatım rpg oynamakla geçti, Baldur's Gate'i elinde sözlük o neymiş, bu neymiş diye baka baka oynamakla geçti. Fakat o dönem, ben de dahil olmak üzere çok büyük bir kitle için artık geçti. Bunun oyunların kaliteli olup olmamasıyla alakası yok. O yapı artık işlemiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor

    Şahsen onları tercih edersin yahut etmezsin, ben ondan bahsetmiyorum. Bu, o oyunların kaliteli diğerlerinin kalitesiz olduğunu göstermiyor, ondan bahsediyorum. PoE, Wasteland'i falan ben de aldım, hem de çok heveslenerek aldım. Ama baktım ki artık kafam kaldırmıyor, oynayamıyorum o tarz oyunları. Yoksa benim de hayatım rpg oynamakla geçti, Baldur's Gate'i elinde sözlük o neymiş, bu neymiş diye baka baka oynamakla geçti. Fakat o dönem, ben de dahil olmak üzere çok büyük bir kitle için artık geçti. Bunun oyunların kaliteli olup olmamasıyla alakası yok. O yapı artık işlemiyor.

    Bende oyunların kalitesinden değil, oynayan kitlenin kalite anlayışından ve hala bu tarza aç insanların bulunmasından bahsediyorum zaten. Dediğim gibi kişisel görüşünüz, sizin kafanızın kaldırmıyor olması bu oyunların devrinin geçtiğini değil, bu oyunların artık sizden geçtiğini gösterir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor

    Şahsen onları tercih edersin yahut etmezsin, ben ondan bahsetmiyorum. Bu, o oyunların kaliteli diğerlerinin kalitesiz olduğunu göstermiyor, ondan bahsediyorum. PoE, Wasteland'i falan ben de aldım, hem de çok heveslenerek aldım. Ama baktım ki artık kafam kaldırmıyor, oynayamıyorum o tarz oyunları. Yoksa benim de hayatım rpg oynamakla geçti, Baldur's Gate'i elinde sözlük o neymiş, bu neymiş diye baka baka oynamakla geçti. Fakat o dönem, ben de dahil olmak üzere çok büyük bir kitle için artık geçti. Bunun oyunların kaliteli olup olmamasıyla alakası yok. O yapı artık işlemiyor.

    Bende oyunların kalitesinden değil, oynayan kitlenin kalite anlayışından ve hala bu tarza aç insanların bulunmasından bahsediyorum zaten. Dediğim gibi kişisel görüşünüz, sizin kafanızın kaldırmıyor olması bu oyunların devrinin geçtiğini değil, bu oyunların artık sizden geçtiğini gösterir

    Arkadaşım bu oyunların, bu oynanış türünün devrinin geçtiği satış rakamlarından ve yapılan oyun miktarından ayan beyan ortada... Kaldı ki bunun kalite anlayışı ile zerre alakası da yok. Elmayla armudu karıştırmaya devam ediyorsun, o senin tercihindir. Önceki mesajda kitaptan bahsetmişsin mesela. Ona bakarsan benim bütün hayatım kitap üzerine kurulu. Tarihçiyim, tarih okuyorum, özellikle eski kitaplarla haşır neşirim. Gelip senin okuduğun kitaplarla ilgili ne kadar haklı sebebim olursa olsun, o senin kalite anlayışındır mı diyeceğim ? Geçin bu işleri Allah aşkına yahu...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor

    Şahsen onları tercih edersin yahut etmezsin, ben ondan bahsetmiyorum. Bu, o oyunların kaliteli diğerlerinin kalitesiz olduğunu göstermiyor, ondan bahsediyorum. PoE, Wasteland'i falan ben de aldım, hem de çok heveslenerek aldım. Ama baktım ki artık kafam kaldırmıyor, oynayamıyorum o tarz oyunları. Yoksa benim de hayatım rpg oynamakla geçti, Baldur's Gate'i elinde sözlük o neymiş, bu neymiş diye baka baka oynamakla geçti. Fakat o dönem, ben de dahil olmak üzere çok büyük bir kitle için artık geçti. Bunun oyunların kaliteli olup olmamasıyla alakası yok. O yapı artık işlemiyor.

    Bende oyunların kalitesinden değil, oynayan kitlenin kalite anlayışından ve hala bu tarza aç insanların bulunmasından bahsediyorum zaten. Dediğim gibi kişisel görüşünüz, sizin kafanızın kaldırmıyor olması bu oyunların devrinin geçtiğini değil, bu oyunların artık sizden geçtiğini gösterir

    Arkadaşım bu oyunların, bu oynanış türünün devrinin geçtiği satış rakamlarından ve yapılan oyun miktarından ayan beyan ortada... Kaldı ki bunun kalite anlayışı ile zerre alakası da yok. Elmayla armudu karıştırmaya devam ediyorsun, o senin tercihindir. Önceki mesajda kitaptan bahsetmişsin mesela. Ona bakarsan benim bütün hayatım kitap üzerine kurulu. Tarihçiyim, tarih okuyorum, özellikle eski kitaplarla haşır neşirim. Gelip senin okuduğun kitaplarla ilgili ne kadar haklı sebebim olursa olsun, o senin kalite anlayışındır mı diyeceğim ? Geçin bu işleri Allah aşkına yahu...

    Öncelikle arkadaşın değilim. Ben de Mütercim Tercümanım, özellikle metin çevirisi yapıyorum, yeri geldiğinde (müşterisi veya rica edeni olursa) Osmanlı Türkçesinden günümüz Türkçesine diliçi çeviri de yapıyorum. Anlaşılan ikimizin hayatı da bir yerde başkalarının yazdıkları üzerine kurulu...

    Kalite anlayışı lafına çok takıldığını farkediyorum, ben sevdiğim oyunların kaliteli olduğunu değil, Pubg gibi kemiksiz geliştirme ve satış süreçlerine sahip oyunlardan kaliteli olduğunu iddia etmiştim ilk mesajımda. Hem kendin belirtmişsin kafam almıyor artık bu tarz oyunları diye.

    Bu arada evet, bana o senin kalite anlayışındır diyebilirsin, "arkadaşım"la başlamadığı sürece kabulümdür, zira insanların "kalite" kavramından ne beklediği de kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Burası bir forum, özgür bir tartışma platformu, insanlar burada yer çekimini veya dünyanın yuvarlak olduğunu dahi inkar edebiliyorken, sevdiğim ve halen daha geliştiğini gördüğüm bir tür hakkında yorum yapmak benim de hakkım


    Oyunların çıkmadığı ve satmadığını iddia etmişsiniz.

    Divinity Original Sin'in ilk oyunu PC'de yaklaşık 3 milyon, konsollarda ise yarım milyondan fazla satış elde etmiş

    Pillars of Eternity Pc'de 1,5 milyondan fazla satmış. En son konsollara çıkmıştı, orada ne kadar sattığı kesin değil.

    Wasteland 2'yi hiçbir yayımcı yayımlamamasına ve neredeyse sıfır reklam bütçesiyle çıkmasına rağmen 1 milyon civarı sattı.

    Divinity Original Sin 2 şimdiden 600 bin+ satışa ulaştı. Oyun çıkalı daha 10 gün oluyor.

    18 sene evvel çıkmış olan Heroes of Might and Magic III'ün HD sürümü sadece steam üzerinden 600 bin satmış.

    Artık görselleri çamura dönmüş ve 14 sene evvel gün yüzü görmüş Morrowind sadece steam üzerinden 1.3 milyon satmış.

    Bunlara Gog hariç DRM-Free diğer satış siteleri ve kutulu satışları ekleyemiyorum.

    Oyun satışlarından muhabbet açıldı ya, dönüp bugün piyasanın en çok satan oyun konsolu olan PS4'e bakıyoruz. Yaklaşık 65 milyon ünite satışa sahip ve pek çok oyuncunun iddiasına göre en iyisi olma sebebi "exclusive" yani kendine özgü oyunları.

    The Order 1886 : 1.7 milyon satış

    Nioh 760 bin satış

    Until Dawn 1,77 milyon

    Gravity Rush 2 260 bin

    Nier Automata 900 bin (bu PC için de yayımlanmış, 700 bin de PC satışı mevcut)

    Bloodborne 2.8 milyon

    Driveclub 2.3 milyon

    bu satış rakamları oyunların PS4 ile birlikte paketlenip satılmış hallerini de kapsamakta. Yanlış anlaşılmasın, burada PS4'ü gömmüyorum. Dünyanın en popüler, en çok satan ve en büyük albenisi kendine özel oyunları olan konsolunun oyun satışları dahi bu şekildeyken (Uncharted 4 gibi 10 milyona yakın satış yakalamış bir istisna var gerçi ortada) , geliştirme masrafları çok daha az olan sıra tabanlı strateji ve cRPG'lerin devrinin bitmesi mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakimichi-kun -- 27 Eylül 2017; 23:47:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakimichi-kun


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kraven

    Arkadaşlar siz, biz seviyor olabiliriz de artık zamanın değiştiğini atlıyorsunuz. Frp ve Pc'de de crpg, D&D türü oyunlarla büyümüş biri olarak benim de kafam kaldırmıyor artık o oyunları. Artık turn base tipindeki oyunları oynayamıyorum. Yani bu sadece yeni nesil ile alakalı bir durum değil, o oyunlara alışık eskilerden dahi büyük bir kitle o tip oyunları artık oynamıyor, oynayamıyor. Ağzımın suyu aka aka oynadığım Fallout 2 gibi bir oyunu şuan oynayamam mesela, denedim, oynayamıyorum. O yüzden Fallout 4'ü tercih ederim, ne kadar eksik olduğunun farkında olmama rağmen üstelik. Morrowind tarzı bir oyun dahi oynanmaz şuan artık. Düşünsenize, oyunda ne doğru düzgün harita var ne görevi gösteren bir şey. Eğer görevi iyi takip etmezseniz haritada kayboluyorsunuz, nereye nasıl gideceğiniz belli değil. Artık özel bir hype durumu olmazsa öyle oyunlar oynanmaz. Bu da gayet normaldir. Eskiden oyunlarda elimize kağıt kalem alıp plan yapar, harita çizerdik. Kusura bakmayın, bakmasınlar da şu saatten sonra aynı ızdırabı çekemem doğrusu.

    Hocam sizinkisi kişisel tercih. Ben kısıtlı zamanımı kaliteli değerlendirmeyi seviyorum. Okuyacağım kitapları özenle seçiyor, oynamayı planladığım oyunları eliyorum. Kısa zamanda çok eğlence sunan multiplayer oyunları sadece yeğenlerim veya arkadaşlarım benimle oynamak istedikleri zaman açıp oynuyorum. Genel olarak ise, indie'lar dahil, çeşit çeşit Rpg, Tbs ve point and click adventure oyununu oynamaktan hoşlanıyorum. "Old school" tabir edilen RPG oyunlarındaki gibi görevi okuyup, ipuçlarını birleştirerek bulmaktan zevk alıyorum. Haritanın üzerindeki çubuk işaretli nokta o kadar ilgimi çekmiyor. Veya Heroes of MM gibi eski tbs'lerde olduğu gibi sadece görevin belirtilmesi, olayın geri kalanının benim ellerime bırakılması hoşuma gidiyor.

    Bu anlattıklarım belki sadece benim, belki benim de dahil olduğum azınlık bir oyuncu güruhunun düşüncüleri. Amma değişen zamana ayak uydurmak yerine zamanın kendinde bir ovuk oluşturup onun içinde yaşamayı seven insanlar mevcut. Hala daha bazı geliştiricilerin benimle aynı fikirde olmaları da açıkcası umutlarımı yeşertiyor. Obsidian'ın Pillars of Eternity 2'yi geliştirmesi, Inxile'ın Wasteland 3'ü duyurması, Pathfinder evreninde geçen bir cRPG'nin geliştiriliyor olması, Phoenix Point gibi sıra tabanlı strateji oyunlarının hala çıkıyor olması bu türlerde birilerinin sürekli kaliteli işler çıkaracağının garantisi gibime geliyor

    Şahsen onları tercih edersin yahut etmezsin, ben ondan bahsetmiyorum. Bu, o oyunların kaliteli diğerlerinin kalitesiz olduğunu göstermiyor, ondan bahsediyorum. PoE, Wasteland'i falan ben de aldım, hem de çok heveslenerek aldım. Ama baktım ki artık kafam kaldırmıyor, oynayamıyorum o tarz oyunları. Yoksa benim de hayatım rpg oynamakla geçti, Baldur's Gate'i elinde sözlük o neymiş, bu neymiş diye baka baka oynamakla geçti. Fakat o dönem, ben de dahil olmak üzere çok büyük bir kitle için artık geçti. Bunun oyunların kaliteli olup olmamasıyla alakası yok. O yapı artık işlemiyor.

    Bende oyunların kalitesinden değil, oynayan kitlenin kalite anlayışından ve hala bu tarza aç insanların bulunmasından bahsediyorum zaten. Dediğim gibi kişisel görüşünüz, sizin kafanızın kaldırmıyor olması bu oyunların devrinin geçtiğini değil, bu oyunların artık sizden geçtiğini gösterir

    Arkadaşım bu oyunların, bu oynanış türünün devrinin geçtiği satış rakamlarından ve yapılan oyun miktarından ayan beyan ortada... Kaldı ki bunun kalite anlayışı ile zerre alakası da yok. Elmayla armudu karıştırmaya devam ediyorsun, o senin tercihindir. Önceki mesajda kitaptan bahsetmişsin mesela. Ona bakarsan benim bütün hayatım kitap üzerine kurulu. Tarihçiyim, tarih okuyorum, özellikle eski kitaplarla haşır neşirim. Gelip senin okuduğun kitaplarla ilgili ne kadar haklı sebebim olursa olsun, o senin kalite anlayışındır mı diyeceğim ? Geçin bu işleri Allah aşkına yahu...

    http://steamspy.com/app/291650
    http://steamspy.com/app/234650
    http://steamspy.com/app/435150
    http://steamspy.com/app/373420
    http://steamspy.com/app/404730

    Burdan satış rakamlarına bak, bence gayet yeterli miktardalar. Kaldı ki bu oyunların uzunluğu, verdiği zevk piyasadaki beş oyunun toplamı, yani az çıkması hiç önemli değil.




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.