Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (564. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.192.763
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geri dönüş oldu bana. 0.5 ve 0.7 dizem Ayvalık ve Gemlik ürünleri var. Sitedeki etiketleri güncelleyecekler. 5 ülkede yarışmaya katılıyorlar, iddialılarmış. Sonuçları ürünlere yansıtacaklar hepsi açıklanınca. 1 tonluk krom tanklarda saklanıyormuş yağlar. Salgından dolayı bir süredir kapalıymışlar. Bayram sonrası sipariş başlıyor. İletişim üzerinden sipariş vermek daha iyi olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seroliva ve orfion olgun hasatlari kodla 134 tl ,acaba hangisini almaliyim ,daha once bilinen bir markanin erken hasat yagini aldim hicbir yakarlilik yok sıfır ,tadi normal ama yakarlik 0 oysa normal hasatlari yakarlik vardi
    Acaba az da olsa meyvemsilik yakarlik varmi seroiliva yada orfionda ,malum insanlar gittikce ucuzunu almak zorunda ,ben salataya yemege ayirim yapmiyorum ayni yagi kullaniyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Bayram dolayısıyla yazmamıştım, size dönüş yaptıkları iyi olmuş. Yalnız 0.7 dizem biraz fazla geldi bana. Asit oranlarının krtiter olmadığı dile getiriliyor, belki uzun zamandır bekletildiği için bir miktar yükselmiştir. Ayvalık değil de Gemlik(Trilyre?) türünden deneme amaçlı alınır. Ödüllerden dolayı fiyatlar şişirilmezse Ayvalık da ekleyebilirim belki. Siparişi de havale/eft ile hallederiz. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0,2 veya daha düşük asit oranlı zeytinyağ tavsiyesi olan var mı bebek cildi için ?
  • Ege nin koyunde yasayan bir akrabamiz bize kendi zeytinlerini topladigini sonrada yag fabrikasina gidip belli bir oran karsiliginda zeyting yagi aldigini soyledi

    O zeytinyagini bi tattim kendi kendime dedimki ben hayatimda hic zeytinyagi almamisim agzima. Oyle agir ve nefis bir zeytinyagi kokusuki anlatamam. Sisenin icindeki tortular zeytin parcaciklari heralde gozukuyordu. Inanilmaz lezzetliydi

    Peki o zaman bizim markette aldiklarimiz nedir? Neden marketten aldiklarimiz su gibi akiyorda bu daha koyu ve agir akiyor daha agir kokusu var daha gercek gibi

    Akrabamiz dediki onunki rafine degilmis markettekiler rafineymis

    Rafine edilmesi ne demek bilen varmi? Ayrica rafine edilmemis zeytinyagi Izmirde nerede bulurum?
  • misterno5 M kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz zeytinyağı yeni taze sıkıldığı için ve anladığım kadarıyla filtre de edilmediği için market yağlarına göre çok daha kuvvetli bir aromaya sahip olması normaldir. Yalnız bahsettiğiniz tortu ve parçacıklar zaman içinde dibe çökerek yağın kalitesini bozacaktır onun için filtre edilmemiş yağları kısa süre içinde tüketmek gerekir. Sırf market değil genel olarak tüm yağların kalitesi zeytinin cinsi, hasat zamanı, hasat ve sıkım arasında ne kadar süre geçtiği, soğuk mu sıcak mı sıkıldığı ve yağın saklanma koşullarına göre değişiklik gösterir.

    Rafine yağ ise marketlerde "riviera" adı altında satılan yağlar. Naturel sızma ve naturel birinci olarak satılamayacak kadar yüksek asit değerine sahip yağlar rafine edilerek asiti sıfırlanıyor ve zeytinyağı ile ilgisi olmayan tamamen tatsız kokusuz bir yağ elde ediliyor. Daha sonra bu yağlar belli oranda (oldukça az sanırım) naturel sızma ile karıştırılıp riviera yağ olarak satılıyor. Maalesef bizim ülkemize özgü bir garabet bu riviera yağ.




  • Buchholz rölesi kullanıcısına yanıt
    Zeytinyağındaki serbest asit değeri bildiğiniz gibi asit değildir, tahriş edici özelliği yoktur.
    Detaylı bilgiyi şurada okuyabilirsiniz.https://www.orfion.com.tr/dusuk-asit-zeytinyagi-mi-dogru-zeytinyagi-mi/
  • Bugün Büyükkarcı'dan sipariş veriyorum. Ödüllü 0.5 dizem trilye yağı, 1 litre şişesi 35 TL. Tabi kargo da eklenecek. İşletmecisiyle epey konuştuk. Heyecanlı ve profesyonelce üretim yapmak istiyorlar. Yolun başındalar. Samimi ve gayretliler. Yerli ve yabancı, özel ve resmi danışmanları ve iyi tarım uygulamaları var. 15 yaşında ağaçları var. 14 Ekim'de hasat yapmışlar. Başarılı bir üretici olacaklarına inanıyorum. Ay sonundaki yarışmaların sonuçlarına göre de etiket ve siteleri güncellenecek. Zeytinlerinde de su ve tuz varmış sadece. 1 kg da onu deneyeceğim. Gelsin, paylaşırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Dönüş yaptığınız iyi oldu, sağ olun. Ben de arayıp sipariş vermek için uğraşıyordum kaç gündür ama telefon numaraları kapalıydı. Sitelerinde de ödüllü yağlarını bulamadım. Link veya iletişime geçebileceğim bağlantıları var mı? Zeytinden ben de ekleyebilirim sepete. Bu arada ödüllü yağın litresi 35 Lira ise çok güzel bence. Bize de desteklemek düşer. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelden gönderdim size.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Büyükkarcı Zeytinyağı, Ali Rıza Büyükkarcı. abuyukkarci@gmail.com e-posta adresiyle de iletişime geçip sipariş verilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 29 Mayıs 2020; 14:7:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, sağ olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Uzun zamandır gerçekten tuzsuz zeytin arayan birisi olarak tavsiyeniz üzerine ben de Felole tuzsuz kuru seleyi sitesinden aldım. İlk defa gerçek kuru sele yediğimi anladım. Markettekiler bu şekilde değildi. Ürün açıklamasına göre fırınlanarak üretim yapılıyormuş.

    Anne-babaya ve bebeğimize afiyetle yedirdik, evet gerçekten hiç tuz yok, doğrudan zeytin tadı geliyor, baya şaşırdım ve beğendim açıkçası. N11'de 4 alana 1 bedava yapmışlar, bir sonrakine oradan alacağım.

    feloledonanım koduyla daha uyguna geliyormuş sitede bilmiyordum, neyse almış bulunduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furky34 -- 29 Mayıs 2020; 14:46:12 >
  • Herkese merhaba;

    Foruma kayıt olma sebebim bu konudur ve özellikle salgın sürecinde buradaki yazılardan, tüketici ve üreticilerin katkılarından çok faydalandım; bu sebeple çok teşekkür ederim katkıda bulunanlara. Standart bir tüketici olarak bu süreçte zeytinyağına olan aşkım daha da harlandı; gönül istiyor ki birçok üreticiden ürün tedarik edeyim ve mutlanayım ancak cins cins bazı üreticilerden zeytinyağı tedarik etme yoluna gittim bu süreçte. Herkesin damak tadı farklı olacağı gibi başta da belirttiğim üzere standart bir tüketiciyim bu sebeple yanlış anlaşılmalara mahal vermek istemem; yorumlarım, beğenilerim beni bağlar... İşini emekle, dürüstlükle ve sevgiyle yapan tüm üreticileri saygıyla selamlıyorum.

    Tüketici olarak sipariş verirken kullanıcı yorumları, ulusal ve uluslararası dereceler, hasat zamanı, hasat zamanı ile sıkım arasındaki süre, sıkım derecesi, zeytinin sıkıldığı tesis, saklama koşulları, zeytinin tek bahçeden olup olmadığı vb. gibi hususlara dikkat vermeye çalıştım. Ancak bu kriterlerin sonu olmadığını, zeytin gibi muhteşem bir meyvenin en iyi zamanda, doğru bir şekilde hasat edilse dahi çok narin ve hemen bozulmaya başladığını anladım. Ulusal ve uluslararası yarışmalar diye belirttim ama bu yarışmaların %100 güvenilir olup olmadıklarını, burada da yazılan çekinceler gibi yarışmadaki numune ile tüketiciye sunulanın aynı ürün olup olmadığını bilemiyorum ve bazı üreticilerin de nedenini bilmediğim şekilde bu yarışmalara katılmadığını anladım... Yerli türlerimizin yanında dünyada kabul gören Arbequina, Arbosana, Koroneiki gibi türlerin son yıllarda üreticiler tarafından verimi vb. gibi nedenlerle tercih edildiğini ve ulusal-uluslararası yarışmalarda da bu türlerle birçok ödül alındığını gördüm ancak bu konuda yerel türleri parlatmanın ülkemiz zeytinyağı için daha mı iyi olacağını da kendimce sorguladım.

    Genelde sabah kahvaltılarında, salatalarda ve sebzelerde zeytinyağı kullanırım; bu süreçte bütün yağları bu şekilde kullandığım gibi ayrı ayrı çiğ olarak da naprofesyonel bir şekilde kendimce tadım yaptım. Tadım yaptığım cinsler; Erkence, Memecik; Domat, Hayat ve Trilye.

    Tattığım üreticiler arasında burada herkesin bildiği, bahsettiği ve zaten takdiri tasdiklenmiş üreticilerden ise son altı ayda burada merak edilen Gıda Ormanı ve Oleamea adlı üreticilerle başlamak istiyorum.

    Gıda Ormanı: İnternet sitesinde telefon dışında bilgi vs. olmaması önce bir dezavantaj gibi gözükse de sonrasında bu husus bir avantaja dönüştü. İnternet sitesi olmadığı için normalde es geçeğim bir firmaya bir mail attım ve gerisi yerini içtenlikle atılan karşılıklı maillere bıraktı. İnternet siteleri olmamasının en büyük sebebinin ise müşterileriyle kurmak istedikleri yakın iletişim olduğunu belirttiler. Zeytinyağları kendi bahçelerinden Erkence(organik) ve Erkence-Trilye(organik geçiş sürecinde) cinsi. Sadece erken hasat(15-27 Ekim arası) sıkım yaptıklarını, %100 Dağ Yağı(Erkence) 0,32 asit oranı, Polifenol değeri 1184mg/kg(Atina Üniversitesi sonuçlarına göre Ekim sonu sıkım 21 Kasım test), ilk iki ay filtresiz sonrasında ise kağıt filtre ile satış yaptıklarını, sıkımı modern kontinü sistem ve azami 27 derecede organik sertifikalı fabrikalarda ürün toplandıktan 10-12 saat içerisinde yaptıklarını beyan ettiler ve kendi sıkım tesislerinin de kurulum aşamasında olduğunu belirttiler.

    Dağ-Ova Yağı: Erkence cinsi organik dağ yağı ile Trilye cinsi zeytinyağı karışımı bir yağ; acılık ye yakıcılık olarak dengeli ve hoş kokulu bir yağ, salatalarda ve sabah kahvaltılarında kullandık ve gerçekten bayıldık. Tekrar sipariş vermeyi düşünüyoruz.

    %100 Dağ Yağı: Tamamen organik erkence cinsi zeytinden oluşan bu yağ, oldukça yakıcı(üstte belirttiğime göre bir tık) ve acı bir yağ ve çok güçlü; ilk tattığımda öksürdüm. Sabah aç olarak bir kaşık tükettim ve tavsiye üzerine et yemeklerinin üzerinde kullandım. Polifenol değeri olarak 1184 olarak belirttikleri bu yağ sanırım üreticinin lokomotifi ancak biz daha çok Dağ-Ova karışımı üstte belirttiğim yağı beğendik.

    Oleamea: Kendi internet siteleri mevcut, detaylı bilgiler fazlasıyla sitelerinde bulunmakta ve son olarak New York'tan iki altın madalya kazandılar. Önce olgun hasat 3lt memecik cinsi zeytinyağlarını denedim sonra da yine memecik cinsi olan Premium Everyday'i.

    Classic Everyday: Olgun hasat 3 lt tenekede memecik cinsi bir yağ. Görece fiyat avantajından dolayı sipariş ettim. Gerçekten çok beğendim; domates ve çimen kokusunu hissedebildim, acılık ve yakıcılık üst düzey ve dengeli ancak sonradan genizde daha çok yakıcılık bırakıyor. Bu yağı hem çiğ hem de yemeklerde kullanıyoruz. Özellikle ekmek yaparken bu yağı kullandığım için, hamuru hazırlama sürecinde o kadar çok domates kokusu geliyor ki bazen rahatsız oluyorum un, maya vs kokusu karışımından ancak çıkan ekmek harika bir tada sahip oluyor.

    Premium Everyday: Erken hasat memecik türü bu yağ. Domates ve elma kokusu aldım bu yağı tadarken; yumuşak ve damağı kaplayan bir doku bıraktı acılık ve yakıcılık dengeli ancak yakıcılık bir tık fazla gibi geldi bana sonradan genizde yakıcılık oturuyor. Ben beğendim ancak Tayga, Hilmi Yıldırım, Zetay, Tuay, Menteşe Som gibi üreticilerle mukayese etme şansım olmadı. Kaldı ki damak tadı herkesin farklıdır.

    İnternet sitelerinde %20 indirim ve kargo dahil kampanyaları mevcut.

    Nova Vera: İlgili herkesin bildiği bir markayı burada anlatmak komik olur sanırım en son New York'tan üç altın madalya ile döndüler. Ben sadece kendi deneyimi paylaşacağım. Yine görece fiyat avantajı ile ayın son on günü yaptıkları inidirmle Hayat ve ilk hasat Trilye cinsi yağlarını tedarik ettim.

    Hayat: Memecik cinsinin bir türü olan ve kendi de bir cins olan Hayat cinsi bir yağ ve memecik cinsinin karakteristik özelliği olarak aynı markanın Trilye'sine göre acılığı bir tık fazla geldi bana. Keskin ve güçlü bir şekilde ot, çimen ve yine domates kokusunu hissettim kapağı ilk açtığımda; sanırım domates kokusu neyi koklasam burnuma geliyor. Hoş bir yağ ancak fiyat olarak da hoş(!)

    Trilye: Hayat'a nazaran daha hafif kokuyor, yakıcılık, acılık ve koku olarak çok dengeli ancak genizdeki yakıcılığı daha uzun geldi bana. Çiğ tüketimde, salatalarda ve pizza yaparken kullanıyorum, çok güzel bir lezzeti var.

    Özem: Bu firma da ilgili birçok kişi tarafından bilinen ve özellikle Kisthene 0,2 ürünü ile oldukça ödül toplayan ve son olarak yine New York'tan altınla dönen bir firma. Yine ayın son on günü yaptıkları kampanya ile Kisthene 0,2, Kisthene Gurme ve Özem Erken Hasat yağlarını tedarik ettim ancak henüz sadece Kisthene 0,2'yi tatma fırsatım oldu.

    Kisthene 0,2: Filtresiz olan ve Eylül-Ekim gibi hasat edilen bu yağı bu ayda almak ne kadar mantıklı tartışılır tabi... Domat cinsi zeytinden mamül bu yağı akışkan ve aromatik buldum; acılık ve yakıcılık olarak orta seviye gibi geldi bana ancak dilde ve damakta daha kadifemsi ve dengeli çok hoş bir his yarattı bende.

    Bir de Datça Köy Ürünleri'nin Londra ve Arjantin'den ödül alan yağını denedim. Filtresiz ibaresi ile gelen yağın cinsini bilmiyorum, Datça bölgesinin zeytinlerinden mamül olduğu söyleniyor. Yorumum beni bağlar ve olumsuz görüş bildirmek istemem, damak tadım da genelde bugüne kadar çokça tükettiğim Ayvalık-Edremit ve Memecik cinsine daha alışkın ancak bu zeytinyağını bir daha alacağımı sanmıyorum; çok az ot, çimen kokusu alabildim en sonunda ancak ne bir yakıcılık ne dil ucunda acılık ne de hoş bir tat bıraktı bende. Belki de yanlış zamanda filtresiz yağ tatmış olabilirim tabi bir de dünyanın en kötü damağına da sahip olabilirim...

    Listemde burada katkı veren harika üreticilerin de içerisinde bulunduğu bir çok marka ve tür var. Umarım zamanla tatma fırsatı bulurum; saygılarımla...




  • Cp4 C kullanıcısına yanıt
    Hocam elinize sağlık döktürmüşsünüz valla. Forumda "gatila" nick'li bir arkadaş vardı o da böyle güzel yazardı, son zamanlarda yazmıyor artık inşallah sağlığı-keyfi yerindedir. Size zahmet olmazsa kullandığınız zeytinyağlarının fiyatlarını da yazabilirmisiniz.

    Sağlıcakla kalın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cp4 C kullanıcısına yanıt
    Benim gibi ilk defa doğru düzgün zeytin yağı yiyecekler için çok güzel bir kaynak olmuş.

    Nova Vera ‘ ya baktım da 250 ml 40 lira 2x hayat, birde siyah zeytin deneyeceğim.

    Öz köyüm, Ulysses, Adalı Efe nasıldır ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 1 Haziran 2020; 11:38:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    Nazik sözleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öncelikle fiyat sorusuna cevap vereyim.

    Gıda Ormanı: Ova-Dağ Yağı olan Erkence-Trilye karışımı ürünü 1 Lt koyu renk cam şişe olarak 60-TL'ye; %100 Dağ Yağı olan organik sertifikalı Erkence cinsi ürünü 500ml kutulu koyu renk cam şişede 57-TL'ye satın aldım. Farklı hacimlerde cam ve teneke olmak üzere ürünleri mevcut ayrıca zeytin, sabun, sirke gibi ürünleri de bulunuyor. 150-TL ve üzeri siparişte kargoyu kendileri karşılıyorlar. Benim deneyimim hem lezzet hem iş ahlakı ve içtenlik olarak çok olumlu oldu.

    Oleamea: Classic Everyday Memecik cinsi olgun hasat ürünü 3 Lt teneke 120-TL'ye kargo dahil olarak satın aldım. Premium Everyday Memecik cinsi erken hasat ürünü ise 500ml koyu renk cam şişede 44-TL'ye kargo dahil olarak satın aldım. Her iki ürün de normalde daha pahalı ancak indirim koduyla %20 indirimli fiyatları bu meblağlara geliyor. Ek olarak şişe olan bahsettiğim ürün ve Private Select adlı ürünleri yurtdışında 20-USD civarında satılıyor.(internet sitelerinde tüm bilgiler mevcut)

    Nova Vera: İlk Hasat Trilye olan yağı 500ml şişede 65-TL'ye, Hayat adlı yağı ise yanılmıyorsam 30-TL'ye(şu an 40-TL) yaptıkları %20 indirim zamanı satın aldım ve totalde iki yağa 76-TL, kargoya da 8-TL ödemişim. 100-TL ve üzeri kargo ücretsizdi sanırım.(internet sitelerinde tüm bilgiler mevcut)

    Özem: Kisthene 0,2 adlı Domat cinsi 500 ml filtresiz yağı 60-TL'ye(indirimle 45-TL), Özem Erken Hasat adlı Edremit cinsi yağı 500 ml cam şişede 40-TL'ye(indirimle 30-TL), Kisthene Gurme adlı Gemlik-Memecik-Domat cinsi yağı ise 250 ml şişede 30-TL'ye(indirimle 22,50-TL) satın aldım. 100-TL ve üzeri kargo da ücretsizdi.

    Öz Köyüm, Ulysses ve Adalı Efe adlı üreticilerin mamüllerini tatmadım ancak Öz Köyüm ve Adalı Efe kuşaklardır bu işi yapan üreticiler; Ulysses de kendinden sonraki kuşağa iyi bir miras bırakmaya çalışan ve zeytin ağacına gönül vermiş bir üretici belli ki.

    Öz Köyüm: Burhaniye merkezli bir firma ve sanırım 3. kuşak işe emeğini katmaya başlamış. Öğrendiğim kadarıyla 2019'da devlet desteği ile makine sistemlerini yenilemişler ve ikinci bir kontinü sistem zeytin işleme hatları olmuş. Son beş yıldır kendi markalarıyla satış yapıyorlar. İnternet siteleri mevcut, işlerini sevdikleri belli; yağları kendi yetiştirdikleri Burhaniye bölgesindeki zeytinlerden ürettiklerini beyan etmişler; analiz raporu vs göremedim. Ürünlerini tatmadan bir yorum yapmak doğru olmaz; kaldı ki damak tadı farklılık arz eder sadece butik üreticiden zeytinyağı alıyorsam pet şişede almam.

    Ulysses: İşini aşkla yapan bir üretici olduğu internet sitesine göz gezdirdiğinizde hemen anlaşılıyor. Akhisar'da Medar köyü civarında 300 adet civarı ağaçları olduğunu yaklaşık olarak 70 adet Trilye, 100 adet Domat, 80 adet Edremit cinsi ağaçları bulunduğunu beyan etmişler. Ürünleri tek bahçeden. Soğuk Sıkım Filtresiz olarak adlandırdıkları taş baskı erken hasat yağlarının %60 Edremit-%20 Domat-%20 Kiraz cinsi zeytinden mamül olduğunu; Extra Naturel olarak adlandırdıkları zeytinyağının ise %90 Trilye-%10 Uslu cinsi zeytinden mamul olduğunu belirtmişler. 2021'de tek cins zeytinden mamul zeytinyağı üreteceklerini de eklemişler. Sıkım tekniği, filtre durumu(Haziran'da olmamız sebebiyle) ve harman yağ hoşunuza gidiyorsa deneyebilirsiniz.

    Adalı Efe: İlgili herkesin bildiği bir firma ve kuşaklardır bu işi yapıyorlar diye biliyorum. Tatmadığım için yorum yapamam ancak yine Burhaniye bölgesinden ve oldukça başarılı bir üretici. Erken hasat ve kendi tesislerinde soğuk sıkım yapıyorlar; forumda deneyenler çok olumlu görüş bildirmişler...

    Burada, katkıda bulunan duayen yazarlar ve üreticiler mevcut; onlar daha iyi bilirler. Şu marka iyidir bu marka kötüdür demem yanlış olur; tabiki analiz raporu, değerler, aromatik özellikler önemli ama nihayetinde tüketicinin damak tadı belirliyor işi. Oksijen insanoğluna faydalı misal ama zeytinyağına zararlı. Zeytin fidanını dikmek, doğru zamanda doğru gereksinimlerini karşılamak, büyütmek; zeytini hasat edip adım adım izlenecek yolları takip edip zeytinyağı üretmek yıllar alıyor; burada yorum yapmak ise dakikalar.

    Saygılarımla...




  • Askaparta kullanıcısına yanıt
    Hocam yağınız geldi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmedi hala. 30.05.2020 tarihinde en son hareket var. Akhisar'dan Balıkesir'e gelemedi gitti. Onu bekliyorum yoksa Nova Vera Memecik 2 litrelik tenekeyi açacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 2 Haziran 2020; 12:36:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askaparta

    Gelmedi hala. 30.05.2020 tarihinde en son hareket var. Akhisar'dan Balıkesir'e gelemedi gitti. Onu bekliyorum yoksa Nova Vera Memecik 2 litrelik tenekeyi açacağım.
    Hocam bende sizi takip ediyorum sizden haber bekliyorum gelen yağı yorumlarsanız memnun olurum bende ancak sürat Kargo ile geliyorsa ben bir ürünü 18 günde aldım Bursa İstanbul arası o nedenle daha uzun süre gelmeyebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 562563564565566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.