Şimdi Ara

Battlefield : Bad Company 2 Strateji Rehberi Dosya Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
16.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Savaş alanında hayatta kalmak şans işi, zaferi tatmak sanat eseridir.

         Tanklar, helikopterler, hafif zırhlılar ve ATV'lerden oluşan bir ordu tozu dumana katarak üzerinize doğru geliyor. Yoldaşlarınızla birlikte parmağınız tetikte. Yaklaşmalarını sabırsızlıkla beklerken parmağınızla hafifçe tetiği okşuyorsunuz. Bir patlama sesi ! Dibinize düşen tank mermisi sizi hem yaralıyor hemde görüşünüzü engelleyecek bir hengameye sebep oluyor. Kulağınızdaki çınlama sona erdiğinde kendinizi toparlama vakti ! El bombanızın pimini çekerek tanka doğru sallıyorsunuz ve tüm şarjörünüzü üzerinizde akbaba gibi dolaşan UH-60 tipi BLACKHAWK helikopterine doğru adeta kusuyorsunuz. Maalesef bu ramboculuk deneyiminiz ikinci top mermisi ile sona eriyor. Bad Company 2'ye hoşgeldiniz !

         Oyun dünyasının şüphesiz en gerçekçi, en hareketli savaş alanlarına ev sahipliği yapan Battlefield dünyası, Bad Company 2'de de bu kuralını bozmuyor. Rakibi Modern Warfare'le karşılaştırdığımızda sahip olduğu pek çok nitelikle Bad Company 2 Multiplayer modu bize bu konuda pekte söz bırakmıyor. Çünkü takım oyununa dayalı olmayan, taktik gerektirmeyen ve buram buram "takımın birincisi ben olacağım" mücadelelerine sahne olan Modern Warfare arenasında zafer şans işi olurken; takımda mevcut olan her sınıfın kritik bir rol oynadığı, iletişim, strateji ve yardımlaşmanın en önemli nokta olduğu Bad Company 2'de ise savaş alanında hayatta kalmak ve zaferi tatmak bir sanat eseridir.


    ''



         İlk Battlefield maceramı namını çok duyduğum Battlefield 1942 ile değilde Battlefield 2 ile gerçekleştirtiğimde oldukça kötü bir deneyim edinmiştim. Bir defalığına arkadaşlarımla birlikte favorimiz Counter Strike'ı bırakıp Battlefield savaş alanına yaptığımız çıkarma hezimetle sonuçlanmış, hiç bir şey anlamamıştık! Ne kadar ironik ki bugün Modern Warfare 2 Multiplayer'ında döktürüp daha önce Battlefield tatmamış olan ancak bir gazla "hadi birde Bad Company 2'ye dalalım" diyen tüm arkadaşlar bana bu deja vu’yu yaşatıyor. Pek çok PC oyuncusunun Battlefield arenasını tanımaması içten bile değil, ancak PC oyunlarından uzak olan konsol oyuncularının biraz zamana ihtiyacı var. Zaten "Bad Company" serisi, öncelikle bu müthiş savaş arenasını konsol oyuncularıyla tanıştırmak için geliştirilmişti.

         Bad Company 2 Multiplayer modu temelinde 3 ayrı bölümle bizleri karşılıyor. Benimle beraber pek çok arkadaşında tercihi olduğunu düşündüğüm RUSH, eski Battlefield'cıların gözdesi CONQUEST ve oyun mekanikleri göz önüne alındığında çokta zevkli olmayan ve genelde puan kasanların uğrak mekanı olan DEATH MATCH. Rehberimizin her ne kadar RUSH moduna dönük olsada, pek çok noktada genel özellikler ile kesişen detaylar içeriyor.


    ''



    RUSH

         RUSH modu ilk kez Battlefield : Bad Company'de kendini göstermişti. O zamanki adıyla GOLD RUSH aslında PC kullanıcıları içinde yeni bir deneyim oluyor. Gerçi Counter Strike'cılar için bir bakıma tanıdık bir mantığa sahip. RUSH modu, takımları Attackers (Atakçıklar) ve Defenders (Savunucular) olarak isimlendiriyor. Savunucular, bölgelerinde bulunan, A ve B olarak belirlenmiş 2 M-COM istasyonunu savunmakla görevlidir. Atakçılar ise tabii ki M-COM istasyonlarını yoketmekle yükümlüdür. M-COM istasyonlarını yoketmek için yanına gidip kurmanız gerekir. Bunun yanında Ağır bombardıman ( Tank topları ), C4 patlayıcılar, Mortar desteği ve mevcut olduğu binanın çökmesi ile M-COM istasyonları yokedilebilir. Harita üzerindeki 2 M-COM istasyonuda yokedildiğinde, savunucu takım bir sonraki istasyonların bulunduğu bölgeye doğru çekilmek zorundadır. Haritalara göre değişmekle beraber bu şekilde oluşturulmuş 3-4 bölge bulunmaktadır. Atakçıların limitli saldırı imkanı ve buna bağlı olarak sayılı re-spawn (yeniden doğma) hakkı vardır. Ekranın sol alt köşesinde atak yapan takımın ne kadar saldırı hakkı kaldığı belirtilir. Atak yapan ekipten öldürülen her piyade bu sayının düşmesine sebep olur. Savunucular için ise bu konuda herhangi bir sınırlandırma yoktur. Savunuculara getirilen sınır ilerleyebileceği bölge genişliğidir. Yani bir savunucu M-COM istasyonlarını geride bırakarak düşman ana merkezine girecek kadar ilerleyemez. Endişelenmeleri gereken tek şey, dalga dalga gelecek olan düşman saldırılarını savmaktır. M-COM istasyonu bir kez kurulduğunda 30 saniye içinde çözülmelidir.
     
    CONQUEST

         Conquest modu, Battlefield serisinin özüdür. Rakip takımlar harita üzerinde temsil ettiği ülkenin bayrağı altında oyuna başlar.Bu bayrakların dışında yer alan ve haritada belirtilmiş olan diğer noktalara ulaşan ve kendi bayrağını göndere çeken takım avantajlı hale geçer. Bu andan itibarense ele geçirdiğimiz noktaları savunmalı ve rakip takımın kendi bayrağını göndere çekmesine izin vermemeliyiz. Bir bayrak altında ne kadar çok piyade varsa, bölgeyi ele geçirme işlemi daha kısa sürer.


    Dosya Konusunin devamı için tıklayınız










  • Bugün oynadım onlineı,mw2 den sonra kötü geldi,hiçbişey anlamadım ama bu yazıyı okudum 8 sayfayıda süpermiş ya ben gidiyom bc2 oynamaya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgay007

    Bugün oynadım onlineı,mw2 den sonra kötü geldi,hiçbişey anlamadım ama bu yazıyı okudum 8 sayfayıda süpermiş ya ben gidiyom bc2 oynamaya


    Aslında böylesi daha iyi, bilgili olan kazansın. mw2 tam bebelere balon. Tamam mw2nin de ustaları var ama, oynamayı bilmeyen dingolar bile kayda değer bişeyler yapıyorsa sorun var demektir.
  • Biraz geç olmadımı yaw?Sildik süpürdük, yeni haritaları bekliyoruz artık
  • olsun yinede güzeld okuması
  • Evet çok güzel, ayrıntılı yazmışsın Talha dostum, keşke PS3'te seninle oynayabilseydik

    Ama F2000 konusunda sana katılamayacağım.Vuruş hissi pek bir garip.Tuhaf bir silah ya da ben pek alışamadım ona.M416 ve AKS74 silahlarını es geçmişsin ki bence es geçilmemesi gereken silahlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cirrus Ice


    quote:

    Orijinalden alıntı: tolgay007

    Bugün oynadım onlineı,mw2 den sonra kötü geldi,hiçbişey anlamadım ama bu yazıyı okudum 8 sayfayıda süpermiş ya ben gidiyom bc2 oynamaya


    Aslında böylesi daha iyi, bilgili olan kazansın. mw2 tam bebelere balon. Tamam mw2nin de ustaları var ama, oynamayı bilmeyen dingolar bile kayda değer bişeyler yapıyorsa sorun var demektir.



    Bu forumdan bir arkadaşım var. MW2 de bir kaç kere 50 kiil yaptığını gördüm. Onun dışında hep orta sıralardaydı. GL den baika silahta kullanmaz. Kısaca ortalama bir oyuncu bile değildi. Ama bc2 de bir kaç kere oynadım. Adam oynadığım süre içinde devamlı olarak ilk sıralarda. Kısaca oyuncunun sevdiği tarzla ilgili. Demek benim arkadaşım hızlı değil düşünerek oynamayı seviyordu. BC2 de başarılı oldu. Ama mw2 de gerçekten vasattı




  • bence recon için m95 kötü bir silah.
    bunun yerine gol veya m24(isterseniz sv98)kullanmak çok daha etkilidir.
    m95 ile heli düşürmek şehir efsanesi değil.ben hergün yapıyorum.ama taşıma helilerinin pilotunu gol ile vurmak çok daha iyi bir yöntem.
    atak helikopterlerinide ancak 2-3 şarjörde indirdiğğiniz için hiç uğraşmayın.anında tamir ederler.
  • birde kesinlikle yakın mesafede silah değiştirmeyin.elinizde ne varsa onlan dalın.bolt action lar tek yarı otomatikler 2 atar.vss ise adamı menemen eder.
  • Walla oyunu oynama fırsatım olmadı ama oynadığımda söz deniyicem...
  • hemen bu konudada mw2 tartışmasına dönmeye başlamış
    evet bazılarına göre bc2 takım oyunu çok zevkli mw2 saman gibi bebe oyunu olabilir
    ama bazılarına görede mw2 de her seferinde iyi skor yapmak kişisel yetenek olurken bc2 de araçlar sayesinde yapılabilen bişey.
    benim görüşüm de bc2 de tatkiksel oynamakken mw2 de kişisel beceri isteyen bi oyun(bebelere balon derken ben 24 yaşındayım ama benden çoook daha iyi oynayan liseli çocuklar var kabullenmek lazım.bebe diye iyi oynayamadığı anlamına gelmez)
    ama şurası kesin ki iki oyunda yabana atılmıycak derecede zevkli
    şimdi black ops ve medal of honor u bekliyorum bakalım onlar nasıl olcak
  • Birde yeni patch ve mapler gelse.
  • Rehber için teşekkürler baya açıklayıcı olmuş. Bende rank'ı 25 yaptım daha da fazla oynamam herhalde suyunu çıkardık artık oyunun.
  • Bebelere balon diyen arkadaş.

    Gelsene sen bir mw2 modlu server'a görelim nasıl balon oluyorsun sen ?

    Sen önce Mw2 ile Bc2'nin kıyaslanmaması gerektiğini öğren ondan sonra atıp tutmaya bak.

    Görülen o ki hiç maç yapmamış ancak pub serverlarda bebelerle takılmışsın orası aşikar.

    Cod2 ve 4'e senelerini vermiş biri olarak. Cod serisi tam anlamıyla aim, zeka, refleks ve taktiksel takım oyunu gerektiren bir efsanedir. Tabi sen hiç lan game felan görmediğinden atıp tutman normal. Ondan avrupada bu oyun için İntel vb büyük teknoloji firmaları bu oyunu oynayan bebelere sponsor olup 20.000euro ya kadar varan para vb bilimum ödüller veriyor.

    BC2 de topla vur, bombala vur, koca mapin arkadasından dolaş vur, uçakla, helikopterle vur skor yap sen anca. He ama ben seni BC2'de ezerim nabcaz şimdi ;)
  • Cod ve BF2 nin kıyaslanması doğru değil. Ben cod oynarken karambolde milleti öldürmeyi seviyorum yani bir taktik yok hemen hemen o oyunda.. ama bf2 de öyle değil taktikle oynanmassa hiç bir zevk vermiyor..live da toplanıp taktik yaparak oynamak lazım, gerekirse gözcü olup oyunda bir mermi sıkmadan oyunu bitirmemiz bile gerekebilir..temmuz da yeni cihazımla bu oyunu oynamak için sabırsızlanıyorum vallahi
  • anti tank mayınla ilgili verilen bilgiler güzelde biz ölüyken patlasa bile bize puan gelmiyor demi??
  • Exnuc
    seninde pek haberin yok galiba bf2 ve bf1942 den.kaç oyun var çıktığından 5 sene sonra yeniden orjinali satılan.
    tankla uçakla dal diyonda hiç oynadınmı sen bu oyunu.bir dal bakalım kaç dakka yaşıyacan.
    sonuçta biz değiliz hergün nuke atma derdinde olan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsn1997 -- 29 Mayıs 2010; 12:54:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbaattuu

    anti tank mayınla ilgili verilen bilgiler güzelde biz ölüyken patlasa bile bize puan gelmiyor demi??


    Ölüyken hiç bir şekilde puan alamazsın.Asistler, mayına basan tanklar vs vs.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yazıda MW2 kıyaslamasını yapma sebebim, COD MW'yi kötülemek değil, Battlefield serisinin sahip olduğu havanın nasıl daha farklı ve bence çok daha başarılı olduğunu açıklamaktı. Yoksa kendimde MW - MW 2 oynadım, severimde.

    Silahlar konusu göreceli. Çok fazla silah türü var ve herkesin farklı bir tarzı. Ben kısaca bir kaç silah tavsiye etmeye çalıştım. Ama sizde silahlar üzerinde tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi paylaşırsanız tabii ki çok daha yararlı olur. hsn1997 arkadaşıma teşekkür ederim bu konuda. Keşke PSN'de beraber mücadele etme şansına erişebilseydim


    @bbaattuu

    Evet, respawn ekranındayken mayınlarınıza araç çarparsa puan alamazsınız. Ancak unutmayın. Önemli olan zaferi tatmak olmalı, bu uğurda yapacağınız mücadelelerde daha ne puanlar kazanacaksınız :) SOnuçta mayınlarınız aracın işini bitirmiş olacak.




  • hsn1997

    Ben asla oyunu kötüleme amaçlı yazmadım onu. Bir arkadaşın mw2 multisine '' bebelere balon '' tarzı bir cümlesine istinaden yaptım o yorumları.

    Tüm bf serilerinide oynadım. Bc2'de şu an oynuyorum.

    Bc2'nin savaş alanını tam anlamıyla yansıttığını her daim savunurum ama kolaylık ve zorluk derecesi açısından hangisinin daha çok beceri isteyeceğini sorarlarsa bu tartışmasız cod2 ve 4'dür. Özellikle cod2 beceri aim,refleks, zeka açısından en zor olanıdır. 4'e o kadar destek çıkamam...

    Kısacası dediğim gibi cod ve bf serisi birbiri ile kıyaslanamaz...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.