Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024 (3868. sayfa)

5 sn
338.507
Cevap
5.765
Favori
57.875.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 38663867386838693870
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sungur16

Resmî yakınlaştırın uzaktan çekmiştim . İleride gördüğünüz , arkadaki yoğun görüntü Renault fabrikası otoparkı , binlerce araç var sorsan araba yok . Araçlar buradan dünyaya gidiyor , başka ülkelelerin stokları da buradan yönetiliyor .

Yüzde 90 ihracata ayırıyorlar, araba bulunmamasının sebebi bu. Yoksa fabrikalar tam kapasitede çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Galiba Captur'a ilgi çok sınırlı kaldı. 3-4 bayi aradı Touch 1.3 Edc için 292 bin tl istiyorlar.

Renault Merkez ve bayilerle anlaşamadığımız nokta araç indirimle 1 ay sonra alt vergi dilimine girer mi diyorum cevap veremiyorlar. Bu ortamda 286-300 bin bandındaki araçlara yanaşmaya ben şahsen çekinirim. Çok az indirimle aracın fiyatı 60 bin Tl düşecek çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senior.Planner -- 20 Kasım 2020; 9:16:45 >
  • Fiyatlar tekrar günümüzün diyelim makul rakamına düşer ama bu düşüş burada saçma sapan yazanların argümanları ile olmaz. Şu anda orta donanımlı araçlar 300 bin TL ve üstü olmuş durumda. Bu çoğu vatandaşın alabileceği rakamın çok üstünde. Tekrarlanacak olanı ben söyleyeyim.

Haliyle araç satışları düşmeye başlayacak, zaten donanımlı olanlar şimdiden düşmeye başladı. Sonra devlet bakacak ki satışlar düşüyor ne yapalım, firmalar diyecek ki efendim rakamlar bu vergilerde indirim yapalım, devlet diyecek ki hadi bakalım TVlerde başlayın PR yapmaya şimdi ben desem karizmam çizilir siz işte acitasyon yapın,sonra dinleyeceğiz TVlerde,gazetelerde vergi düşse şu olur bu olur, sonra devlet baba bir bakmışsın tekrar vergiyi düşürmüş.

Haa, foruma gelince, tabi " işte vatandaşın gücü, işte bu, bak demedim mi fiyatlar düşecek,ben dedim oldu, tek başıma ben düşürdüm bak vs vs" türünde saçma sapan mesajları görmeye devam ederiz. Kendi mahallesinde sorsan üç kişinin kendisini tanımadığı kişiler işte sosyal medyada kendilerini kral zannediyor SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024 

Özet: Özellikle donanımlı araçların fiyatları ÖTV düzenlemesi sonucu düşecek, düşmek zorunda. 150- 250 bin TL bandının dışında olan araçları halkımızın çoğunluğu bu maaşlar ile alamaz. Ama vergi düzenlemesi zamanı şu anda belirsiz, bu yıl ve 2021 yılının ilk çeyreği bitsin bakılır.

@KALJOJO

• 157 bin, 1.4 motor Hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KALJOJO

Bu mesaj silindi.

Ben de şunu eklemek isterim,

Şu andaki geçiçi durgunluğun sebepleri;

• Hızlı artan fiyatların piyasada hazmedilme/kabullenme süreci,
    • Al satçı diye tabir edilen kullanıcıların yıl içinde al/sat haklarını bitirmiş olmaları(Ocak ayında sayı sıfırlanıyor/tekrar al sata başlayacaklar),
    • Nispeten salgın kısıtlamalarıyla birlikte araç kullanım ihtiyacının düşmesi,
    • Aslı olmayan Ötv düşüşü ve ithal ikinci el dedikodusu(bu iki konuda umut edenler ne yazık ki her gün zarar yazıyorlar).

Bizi oldukça hareketli bir Şubat-Mart-Nisan dönemi bekliyor. Bu aylarda özellikle ikinci el piyasası ivme kazanacak.

İyi Sürüşler

• 13 Kasim'dan beri favoriye aldigim Passat (Business / Elegance) ilanlarindan 15 kere "Fiyat Dustu" bildirimi geldi... Fiyatlar dusecek degil, 5er - 10ar bin TL dusuyor zaten...

A3 Sedan'i (62bin KM'de , sifir hata, tertemizdi) en uygun fiyatli arac olmasina ragmen gecen hafta zor sattim...

Bayiler de galericiler de arac sahipleri de fiyat iniyorlar... Ben de isterdim bazilari gibi 320bin TL yazip o fiyatlara satmayi da sifiri 358bin iken 2015'i o fiyatlara hangi enayi alir ki... :]

Neyse, Dogus yeni kasa A3 icin 2021 ilk ceyrek dedi... O kadar beklemek istemiyorum, Elegance Passat bakiyorum, var mi bayiden fiyat alan?..

• keyn K kullanıcısına yanıt
    Dizel bir sürü vardı. En son Ark Oto 495₺ demişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

stepway dısarıdan guzel gorunuyor ama arka koltuga bındım sankı sandalyeye oturur gıbı cok dik ve sert ve kucuk bır alan,uzun yolda sıkıntı

Alıntıları Göster

Araç bu hafta Fransa'da satışa sunuldu, ne ara arkasına bindiniz?

Eski Sandero'dan bahsetmedigimi mesajımdan anlamış olmalısınız herhalde.

• Arden otomotiv süleyman beyden araç almak nasip olmadı ama ilgili biri ve foruma çok katkısı oldu.Avrupa paketli opel karmaşasında gõnderdigi tablolar çok yardımcı oldu.Însanları foruma küstürmenin anlamı yok.
    Captur 1.3 edc touch 296 adana isotlar.Araç genişlemiş ama donanım olarak çok kısıtlı.

• TYR kullanıcısına yanıt

İzniniz ile bende bir kaç madde eklemek isterim,

Şu andaki geçiçi durgunluğun sebepleri;

Kredi faizlerinin aşırı artması, geri ödenecek tutar ile alınacak otomobilin maliyetinin artması.

ihtiyaç kredisinin +36 ay ile kısıtlanması.

+200 Bine vergiler kesilse dahi 2k mevduat geliri elde edecek olan al-satcının parayı arabaya değil mevduata yatırmış olması. temiz para her ay.

Pandeminin tekrar coşup belirsizlik sürecine girilmesi.

Ayrıca bence durgunluk yerine tutulan otomobiller harici bir düşüş var.

Ornek qashqai +310'dan aşağı 2018 model 30 bin km civarı araç yokken şuan tanıdık 295 çok rahat(3 güne) buldu

Golf honda civic tarzı araçlarda düşüş görünmesede bazı modeller sallantıya girdi girecek hatta giriyor. balon olan modeller normal seviyeye çekilmeye başlandı. buda max -10 k olur.

Tekrar Örnek, Örnek 2015 i20 otomatik Stlye Pan 53 binde boyasız hasar kayıtsız aracıma

155 k durduk yere verdikleri yerden şuan 155k nın adı geçmez. emsallerin sarı sitede dikkat çekmek için sürekli fiyat değiştiriyorlar -100 -250 gibi.

Önceden Mart ayından Ekim ayının ortasına kadar;

Çekilen kredinin faizini araç değerlenerek kapatıyor kredi faizi yükü artı olarak çekilen krediyi kendi kendine öderken, şuan artmayan piyasa ve aşırı yüklü miktarda faiz ödeyerek araba almak istemez insanlar.

3.ve son örnek olarak şahsım ben, 100 bin tl 42 ay 0,88'den çektiğim geri ödemes 129 binken.

model yükseltip en az 30 k çekmem lazım. güncel borç 90+30 120 bin çekmem lazım

max 36 veriyor. bana 36 ayken bile 150k civarı geri ödeme ister.

ödeme olarak 4200 tl civarı bir ödeme söz konusu. ben bu yükün altına girip araba değiştirmem. hazır ucuzdan çekilen kredimi heba etmem. ayrıca alacağım arabanında piyasası yükselip bana fayda sağlamayacak bir ortamdayken.

bunu ben gibi sıradan biri düşündüyse, çakal olan milletimiz önceden düşünecek olmuşki piyasayı durgunlaştırdı.

Özetle araç/arabalar yatırım birimi olmaktan şu zaman dilimi içerisinde çıktı.

Vergi dilimine yakın araçlar hariç

• quote:

Orijinalden alıntı: KALJOJO

Bu mesaj silindi.

Neyi kaçırıyorsun biliyor musun, "YÜKSELECEK" algısını.

Bu algı ile aldı pek çok insan arabasını.

"yükselecek, daha da yükselmeden alayım"

Şu anki durum ne? Düşecek. Algı değişti.

Ve bazı insanlar ihtiyaçtan değil "nasıl olsa yükselecek para kazanayım bu işten" diyerek aldılar.

Şimdi ise o olmayacak.

Herkes kendi analizini yapsın, ben diyorum ki "hatrı sayılır oranda düşecek" araba fiyatları.

Belli orandaki araba zaten %80'den %50'ye düşerken otomatik olarak 50 bin lira kadar ucuzlayacak.

Fabrika bayilerin yaptıklarını bilmiyor mu? Biliyor ama zaten araba olmadığı için ses çıkarmıyor.

Ama arabalar yığılmaya başlayınca diyecek ki "SAT"

Bu sefer bayi satabilmek için mecburen "extra" saçmalığından vazgeçecek.

%50 ile %80 arasında görünen rakamlardan vazgeçecek.

232 bin ile 280 bin arasında fiyat olamaz.

232 üstü verilen her kuruş bayinin cebine extra olarak giriyor.

Fabrika aracı yığdığında "ulan ben bir arabadan 800 euro kazanıyorum, sen g.tü boklu bayi bir arabadan 5000 euro kazanmaya çalışıyorsun" diyecek.

Satılmayan arabanın hesabını soracak.

Kısacası herkes beklesin.

• Bütün opsiyonlar eklenmiş en full Captur için aldığım fiyat teklifi ;

2008 Gtline'dan içi daha ferah,oturma pozisyonu daha yuksekte ,motor daha güçlü ,fiyat olarakta nerdeyse aynı.

SIFIR ARAÇ FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİSİ PAYLAŞIMLARI 2024
  • Pendo P kullanıcısına yanıt

Bu fiyatlara gelince c suv segmentine geliyor,2008 gt line dizel otomatik aynı fiyat...

Tiguan life, C5 aircross dizel + EAT6 feel adventure bu fiyatlara bulunabiliyor. Capturun yeri %50 dilim olmalı bence.

• reno bayide symbol 2 adet satıstaydı camlar acık ve sterıl edıldı bınebılırsınız yazılmıs bin incele

demekkı hemen sımdı alınsa satısı bekletmeden yapıyorlar,ama 2.el olan 3 yasındakı arac kendını salmıs,sıfıra bınınce guzel geldı,bu durumda malzeme olarak kendını hızlı salan bır model onuda düşünmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 20 Kasım 2020; 11:49:58 >
  • Geçen sene ekim ayında 265e elegance aldım o zaman da düşecek diyorlardı çalıştığım yerde işitmediğim laf kalmadı oo bi arabaya ev parası vs evet düşecek 420 olmasa da en azından artık yükselmeyecek

fiyatlar pik yaptı şimdi herkes 10-20 bin liralık indirimlerin peşinde koşuyor malesef :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Lordthor

Geçen sene ekim ayında 265e elegance aldım o zaman da düşecek diyorlardı çalıştığım yerde işitmediğim laf kalmadı oo bi arabaya ev parası vs evet düşecek 420 olmasa da en azından artık yükselmeyecek

fiyatlar pik yaptı şimdi herkes 10-20 bin liralık indirimlerin peşinde koşuyor malesef :(

Geçen sene Ekim ayında onu diyen yanlış söylemiş.

Şu anda da sen yanlış yorumluyorsun bence. Geçen sene Ekim ayında değiliz.

10-20 değil 50-60 bin indirim bekliyorum.

Captur 1.3 otomatik vitese 290 diyorlar.

Ben o Captur'un 232'ye satıldığını buradan alıntı yaparak yazıcam.

Captur'un yol tutuşu ve motor performansı hakkında hemen tüm yabancı test siteleri olumsuz yazmış. Test sürüşü yapmadan sipariş vermeyin.

o rakam üzerinden indirim söz konusu değil mi peki

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarila

Bu mesaj silindi.

Suanda

300binlik bir aracin aylik faiz maliyeti 3.600lira

500binlik aracin 6.200lira

750 binlik aracin 9.300 lira

yani isin ozu galericiler alsatcilar suanda deli gibi faize gecmek icin ugrasiyor.Siz burda dusecek dediginizde 3 kisi sikayet etse mesajiniz siliniyor.

Dusme konusuna gelince fiyati sisirlmis olanlar dusecektir ama piyasa sartlarinda adil fiyatlandirilmis araclarin fiyatinin dusecegni dusmuyorum.

Benim gozume carpan abartili fiyatlar sundugunu dusundugum markalar

Peugeot

Honda TR

Mercedes TR

Renault

Bu markalarda tatmin edici dususler olabilir ama digerlerindeki fiyat dususleri tatmin edici olmaz.

Sifir alsat ekibi artik pes ettigi icin bulunabilirlik artar artik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 20 Kasım 2020; 12:17:7 >
  • 
Sayfa: önceki 38663867386838693870
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.