Akpli prof denilen şahıs milleti gerizekalı yerine falan mı koymaya çalışıyor.
Türkiyede Erdoğan'ın saçmasapan para politikaları nedeniyle 2018den sonra enflasyon zıvanadan çıkıp gittim, Türk lirası değer belirleme işlevini yitirdi.. Türk lirası ile karsılaştırma art niyetli bir davranış olurdu.
2014'te Dolar : 2.15 lira
2024'te 34.5 lira.
TL 10 yılda saçmasapan para politikaları nedeniyle 15 kat değer yitirmiş siz TL ile hesaplayın diyorsun.
2014'te 1 milyon Türk lirası : 465.000 dolar
2024'te 1 milyon Türk lirası : 29.000 dolar
Vekil diye seçilen kişi daha en basit enflasyon hesabı bile yapamayacak seviyede. Üstelik aynı dönemde cok yuksek dolar enflasyonu da mevcut. Onuda düşmeniz gerekir.
Not : İnanamıyorum adı Profesor olan biri daha en basit enflasyon hesabını bile anlayamayacak kadar bilgisiz ve cahil. Nasıl bu seviyede biri bırakın Prof olmayı Üniversitenin kapısından girmeyi basardı. Neden buna devlet benim vergimle para ödüyor.
Not : Doların 2014 ve 2024 arası değer kaybıda yuzde 60 seviyelerindedir yani aslında Tlnin gercek değer kaybı 23 kat yani yüzde 2300 seviyelerindedir.
Aslında dolar bazında enflasyonda hesaba katılsaydı Melih Gökçeğin harcadığı paranın 50 kusur milyon dolardan fazla olduğu görülürdü ancak dolar enflasyonu hesaba katılmamış.
Kamu Harcamalarını kesmesi, özelleştirme yapıp, memurları işten çıkartması ile bilinen aşırı liberal çizgideki Milei'nin ekonomik uygulamaları sonuç vermeye baslamış gibi görünüyor.
44 yasındaki insanları emekli eden, her dağa devlet üniversitesi diken, son 10 yılda işsizliği kamuya memur alımları ile dengelemeye calışan Türkiye'nin enflasyon ile mücadelesi başarılı olabilecek mi?
Donald Trump’ın sınır güvenliğinden sorumlu yardımcısı Thomas Homan: (Mültecilerle evlenen Amerikalıları ne olacak?)
“Onları ailelerinden ayırmayacağız, Mültecilerle evlenen Amerikalıları da göndereceğiz.”
Biri Erdoğan'a benim donanımhaberde yazdığım mesajı falan mı göstermiş. Bu konuşmasının altına imzamı atarım.
Bu ülkede neler oluyor artık anlayamıyorum.
"I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes". |
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 5 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26.201
İkinci El Bölümü Mesajları: 110
Konularının görüntülenme sayısı: 840.396 (Bu ay: 12.307)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 63.855 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic