Merhaba, bütçemiz 15.000 TL civarı. Eğer değecekse 15'in üstüne de çıkabilirim. Fırçalarında saç/tüy vs. dolanmasını engelleyen jiletli sistemler oluyormuş ve koltuk altı aparatı mevcut bir dikey, şarjı iyi olan cihaz arıyoruz. Ömürlük cihaz olduğu için nokta atışı servisi iyi parça temini kolay bir model tavsiye edebilir misiniz?
15.000 TL Ofis Bilgisayarı Toplama
Merhaba, veri işleme (muhasebe) olarak kullandığımız ofis bilgisayarlarını sıfırdan toplama kararı aldık. Toplamda 3 adet kasa toplamamız gerekiyor. İşlerimizde ana makine-terminal ilişkisi kurulduğundan dolayı verilerin hızlı işlenmesi amacıyla M.2 SSD'lerin okuma yazma hızlarına dikkat etmeliyiz. Tabii ki işlemci hızı ve çekirdek sayısı da önemli. Güzel hazır sistemler var lakin o sistemden gelen SSD'ler boşa çıkacak gibi. Kafamda APU tarzı sistem var. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Yine de hazır sistem + SSD'yi ayrı al dediğiniz güzel sistemler varsa o da olabilir. Sistemin biri 1 TB diğer ikisi 500GB depolama olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
5600G Sistem için mATX Anakart Tavsiyesi
Merhaba,
AMD Ryzen 5 5600G
G.Skill 16GBx1 3200MHz CL16 F4-3200C16S-16GVK
Samsung 970 Evo Plus
300W PSU (4 Pin CPU kablosu mevcut)
Yukarıdaki sistem için microATX anakart bakıyorum. Fiyat farkı çok olmazsa 2. bir m2 slotu iyi olabilir. PSU'da 4 pin CPU kablosu olmasına rağmen bazı araştırmalarım sonucu anakartta 8 pin varsa bile 5600G'yi 4 pin ile çalıştıranlar olmuş. Bu sorun olur mu uzun vadeli onu bilmiyorum. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
Bütçe:2.500-3.500TL
Merhaba, ben ofis için 3 adet kasa topladım. İlk kasanın parçalarını birleşirdim birkaç windows ve mavi ekran hatası sonrası Windows kuruldu bir şekilde hatta 2 gündür stabildi. Bellek tanılama yapayım dedim Windows'un kendi aracıyla, sorun bulamamıştı reset atınca ilk loading ekranında takılı kaldı hep. Belki bunda sorun vardır dedim ikinci kasaya geçtim bunda hiç kuramadım Windows'u hep bir hata hep mavi ekran geliyor. Evimdeki masaüstünün RAM'leri ile denedim olmadı, SSD klonlama yaptım olmadı, BIOS güncelledim yetmedi format sırasında hata aldığım için kendi masaüstüme taktım m2'yi format attım vs vs ne yaptıysam ya mavi ekran yada format sırasında saçma sapan hatalar aldım. Zaten uzay kurulum yaptım işlemci çok defa sök tak yaptım yine olmadı. Sıkıntı ne çözemedim kafayı yedirtecek bana. Rica ediyorum bana yardımcı olun.
Toplanan sistem:
ASRock B550M-HDV
Ryzen 5 5600G
G.Skill DDR4 16GB 3200MHz CL16 F4-3200C16S-16GVK
Samsung 970 Evo Plus 500GB
Masaüstümdeki RAM: G.Skill 16GBx2 3200MHz CL16 F4-3200C16D-32GVK
Aldığım hataların bazıları;
Mavi Ekran Hataları: inaccessibe_boot_device / whea_uncorrectable_error
Windows format sırasında yeniden başlatma ekranında gelen hatalar: "Windows çevrimdışı yerel ayar bilgisini ayarlayamadı 0x80FF0000" / "Windows Bilgisayarı Bir Sonraki Kurulum Aşamasında Önyüklemeye Hazırlayamadı"
Not: Windows 10/11 ISO'larını hem Microsoft aracıyla hemde farklı sitelerden indirip Rufus ile farklı USB belleklere yazdırdım. Sonuç değişmedi.
Not2: RAM'lerin GSkill sitesinde QVL listesinde aldığım anakart mevcut. Şu an Memtest yapıyorum 2. aşamada 0 Error.
LG 55UP81006LA vs Sony 55X80J
10.600₺’ye başlıkta belirttiğim LG TV’yi almış bulunmaktayım. LG seçmemdeki en büyük sebep sihirli kumanda kolaylığı. Lakin Sony’de aşağı yukarı aynı fiyat ve kafamı kurcalıyor. Normal bir aile izleyici için tavsiyenizi merak ediyorum. Oyun amaçlı almayacağım yani. Sony, sihirli kumandaya değer mi?
Akülü Vidalama Tavsiye
Merhabalar İşin Aslı Kopek sahipleneceğim kulübelerin fiyatları ucmus gitmiş, ona vereceğim paraya matkap alıp kendim yapmak istedim. Hem matkabim olacak hemfe kulübe yapacağım düşüncesiyle amatör-yarı profesyonel amaçlı kömürsüz, vidalama-delme ve ev işlerinde rahatlıkla kullanabileceğim bir matkap arayışındayım. Bütçem aslında 500-600₺ lakin bütçe artabilir, çok sorun olmayacaksa kömürlü matkaplarda olabilir. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
15.000₺ Hazır Kasa Tavsiyesi
Merhabalar mimari amaçlı hazır toplanmış sistem arayışına girdik, alacak arkadaş kurulum yapmayı bilmediği ve benim de kendisinden uzak şehirde olduğum icin hazır toplanmış sistem arayışına girdik. Render ve tasarım yapılacak, Lumion 3DsMax gibi programlar kullanılacak. Şimdilik 2K ama ileriye dönük olması açısından 4K'da da işimizi görmeli. Tavsiyeleriniz için rica ve teşekkürlerimi sunarım
12000TL Mimari Amaçlı Kasa Toplama
Merhabalar, başlıkta da gördüğümüz gibi mimari işlerde kullanılacak render, 2D-3D tasarım işlerini rahatlıkla yapabileceğim fiyat performans kasası toplamak istiyorum. Rica etsem bana yardımcı olur musunuz? Fiyata monitör dahil olmayıp sadece kasa toplanacaktır. Çok fark olacaksa az miktarda üstüne çıkabilirim?
MacBook Mıknatıslı Şarj Girişi Problemi
|
Macbook'un Şarj Girişi Problemi
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.994
İkinci El Bölümü Mesajları: 81
Konularının görüntülenme sayısı: 31.203 (Bu ay: 417)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 267 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic