İtopya.com Termal Macun Sorunu
Merhaba, Mart 2023 tarihinde itopya.com üzerinden hazır sistem satın aldım. Aldığım günden beri üst seviye oyunlarda hiç bir hata vermeden oyunlar kendini kapatıyordu, anakartım ve ssd'im yeni bir model olduğu için hep uyumsuzluk sorunu vardır diye düşündüm ve güncelleme gelmesini bekledim. Bu esnada denemediğim yol yöntem de kalmadı, mesela ısı testinde bile oyun kapanınca hemen 40-45 lerde oluyordu. Daha sonra farklı bir OCCT isimli bir program ile test yapmayı denedim ve gördüm ki ısı 40lardan saniyede 100 e çıkıyordu ve program kitleniyordu ve hemen ısı 40 a geri düşüyordu saniyeler içinde... Son çare sıvı soğutmayı söküp bir de stok fan ile denemek istedim ki ne göreyim, termal macun sürmemişler. Termal macun tüpü de anakartın içinde açılmamış şekilde duruyor... 7 ay sonra bilgisayarıma kavuşmuş oldum.
MSI Monitör ilk açılışta çizgiler oluyor
Merhaba, Mag321cqr model monitörüm var ve yaklaşık 1 yıldır özellikle soğuk havalarda bilgisayarın ilk açılışında ekranda sayısız yatay çizgiler oluşuyor. Monitörü kapat aç yapınca hemen düzeliyor ve tekrarlamıyor. Özellikle uzun süre kapalı kaldığı zamanlarda ve soğuk havalarda yapıyor bunu. Bir kaç servis ile görüştüm, kimi panel arızası tamir olmaz diyor kimi ise soğuk lehim vardır halledebilir diyor bir başkası anakart arızası diyor. Daha önce böyle bir sorun ile karşılaşan oldu mu?
Video çekip ekledim
Torchlite Frontier Key
|
|
Sevgili manzaralar.... |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 32
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.091 (Bu ay: 69)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 38 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun