Bedava Dosya Koruma Programı Pangolin
Proje
İndirme linki
## 🔐 Pangolin Nedir?
**Pangolin**, dosyalarınızı şifrelemek, şifresini çözmek ve HDD üzerine kalıcı olarak decrypt etmeden güvenli şekilde önizlemek için geliştirilmiş bir güvenlik uygulamasıdır.
-
## 👻 Ghost View Teknolojisi
Ghost View, şifrelenmiş dosyaların HDD üzerine kalıcı olarak decrypt edilmeden önizlenmesini sağlar.
Desteklenen önizleme türleri:
- 🎬 Video dosyaları
- 🎵 Ses dosyaları
- 📄 Office belgeleri
- 📕 PDF dosyaları
- 🖼️ Görseller
- 📦 Birçok yaygın dosya formatı
Mümkün olan durumlarda Pangolin, hassas içerikleri güvenlik amacıyla doğrudan bellek üzerinde işlemeye çalışır.
---
## ✨ Özellikler
- 🔒 Dosya ve klasör şifreleme
- 🔓 Güvenli decrypt işlemi
- 📁 `.pgl` şifreli dosya formatı
- 🖱️ Drag & Drop desteği
- 🔑 Session tabanlı Master Password sistemi
- ⚡ Quick Encrypt / Quick Decrypt
- 👻 Ghost View güvenli önizleme sistemi
- 🧩 Plugin tabanlı mimari
- 🪟 Windows shell entegrasyonu
- 📦 Güvenli standalone EXE paketleme
- 👁️ Paketlenmiş dosyaları extract etmeden önizleme
---
## 🧩 Mevcut Pluginler
### 🎬 Pangolin Media Player Plugin
Şifrelenmiş medya dosyalarını Ghost View teknolojisi ile kalıcı decrypt işlemi olmadan oynatır.
Desteklenen içerikler:
- 🎥 Video dosyaları
- 🎵 Ses dosyaları
- 📺 Yaygın medya formatları
---
### 🪟 Pangolin Shell Plugin
Windows sağ tık menüsü entegrasyonu sağlar.
Windows Explorer üzerinden direkt olarak:
- 🔒 Encrypt
- 🔓 Decrypt
- 👻 Ghost Preview
işlemleri yapılabilir.
> ⚠️ Bu plugin Windows shell entegrasyonu yaptığı için yönetici yetkisi gerektirir.
---
### 📦 Pangolin Packer Plugin
Güvenli şifreli vault sistemi gibi çalışır.
Şifrelenmiş dosyaları tek bir standalone EXE dosyası içine paketleyebilir.
Paketlenen dosyalar:
- 🔐 Şifreli olarak kalır
- 🔑 Parola gerektirir
- 👻 Extract etmeden önizlenebilir
- 🚫 Hedef sistemde Office, PDF Reader veya başka uygulamalar gerektirmez
### 📄 Örnek
Word, Excel veya PDF dosyalarını korumalı bir EXE içerisine paketleyebilirsiniz.
Doğru parola ile açıldığında Pangolin, hedef bilgisayarda Office kurulu olmasa bile Ghost View teknolojisi ile içeriği görüntüleyebilir.
---
## 💡 Kullanım Senaryoları
- 🛡️ Güvenli kişisel dosya saklama
- 💾 Şifreli USB arşivleri
- 🎬 Güvenli medya oynatma
- 📄 Dosyaları extract etmeden önizleme
- 📦 Korunmalı standalone EXE paylaşımı
- 🖥️ Yazılım kurulu olmayan sistemlerde belge görüntüleme
---
## 🔐 Güvenlik Felsefesi
Pangolin, decrypt edilmiş dosyaların mümkün olduğunca açık şekilde diske yazılmasını azaltmak amacıyla geliştirilmiştir.
Ghost View ve Packer teknolojileri, hassas içerikleri mümkün olduğunca doğrudan bellek üzerinde işlemeyi hedefler.
---
## 🚧 Proje Durumu
Pangolin aktif geliştirme aşamasındadır.
Ana bileşenler:
- 🛡️ Pangolin Security ana uygulaması
- 🎬 Media Player Plugin
- 🪟 Shell Plugin
- 📦 Packer Plugin
- 👻 Ghost View sistemi
- 🧩 Plugin yönetim altyapısı
---
## ⚠️ Uyarı
Pangolin güvenlik odaklı bir uygulamadır.
Parolanızı unutmanız durumunda şifrelenmiş veriler kurtarılamayabilir.
Ücretsiz Ebeveyn Kontrol Yazılımı
Herkese Merhaba!
Çocuğun var derdin var.Aktif olarak bilgisayar kullanan oğlum için ebeveyn kontrol yazılımı arayışına girdim. Ancak ihtiyaçlarımı tam olarak karşılayan bir yazılım bulamayınca kendi çözümümü geliştirmeye karar verdim. 🙂
Böylece ihtiyaç, merak ve öğrenme üçlüsünün etkisiyle ortaya aşağıdaki tüm özellikleri içeren bir yazılım çıktı. Bu yazılımı sadece ihtiyacı olan ve eski kullanıcılar ile paylaşabilirim pm atmanız yeterli olacaktır download linki herkesle paylaşmak istemiyorum sonrasında farklı bir durum olmasın diye, sonuçta böyle yazılımları güvenli bulmayan birçok kişi var ben kendi şahsı ihtiyacım için yazdım. Ayrıca ilgilelen olursa da kaynak kodları da paylaşabilirim.
Programın özellikleri aşağıda ki gibidir ayrıca nasıl kullanıldığı hakkında video linkini de paylaşıyorum lütfen video yu izleyin...İşinizi görüyorsa pm atın.
🔒 Antivirüs uyarısı:
Eğer herhangi bir antivirüs yazılımı kullanıyorsanız, Overseer klasörünü "tarama dışı" olarak işaretlemeniz önerilir. Bazı antivirüsler bu uygulamayı zararlı olarak algılayabilir ve silebilir.
🛠 Not:
Bu uygulamayı kendim için geliştirdim.Birçok bug olabilir.Böyle durumunda benim ile LinkedIn üzerinden iletişime geçebilirsiniz.
Ayrıca "Kullanım sonucu oluşabilecek durumlardan kullanıcı sorumludur!"
Araç tavsiyesi ankara-hatay arası
Merhaba her hafta sonu Ankara Hatay gidiş geliş yapacam o yüzden elektrikli bakıyorum ama menzil beni korkutuyor test sürüşü yaptığım arabalar ionix5 elektrik asturall etech ve Qashqai epower fakat 2. El A5 yada q3 benzin de olabilir ama yol masrafı çok olacak benzinden dolayı. Bütçe 2.7 milyon sizin fikirleriniz nedir.
Sizce iade etmelimiyim ? yorum alabilirmiyim?
fmscout(com) tüm wonderkids'ler text formatında.
Merhaba bildiğiniz gibi fmscout.com dan copy paste yapamıyorsunuz.
Tüm oyuncuları copy paste yapacak şekilde text dosyasında:)
FM 2022 ortak
Eski üye olması şart ortak arıyorum.
Nvdia RTX 30 serisi kartlar için LHR Mayıs sonunda...
https://blogs.nvidia.com/blog/2021/05/18/lhr/
Because these GPUs originally launched with a full hash rate, we want to ensure that customers know exactly what they’re getting when they buy GeForce products. To help with this, our GeForce partners are labeling the GeForce RTX 3080, RTX 3070 and RTX 3060 Ti cards with a “Lite Hash Rate,” or “LHR,” identifier. The identifier will be in retail product listings and on the box.
Kutu üzerinde belirtilecekmiş LHR olduğu...
Today, we’re taking additional measures by applying a reduced ETH hash rate to newly manufactured GeForce RTX 3080, RTX 3070 and RTX 3060 Ti graphics cards. These cards will start shipping in late May.
Mayıs sonu kartlar LHR li olacağı yazıyor.
GraveDigger v2.0(Amazon - Akakçe Bot)
Arkadaşlar 2 ay önce yazdığım programdır.Bugları yüzünden çalışmamasından dolayı linkleri kaldırdım..
Güncel hali çalışmaktadır.Paylaşacam fakat yapılması gerek bazı şeyler var onları yapıp paylaşacam.
Ölücü ne demek ingilizcede?
Merhaba Ölücü(Dh daki anlamıyla tabiki:) ) kelimesine en yakın kelime nedir ingilizcede?
VtCyrpt - Sanallaştırma teknolojisi kullanarak Şifreleme
|
| E57C15FA1E904E42ACA4E8322C92D109.jpg |
Son Giriş: 14 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.706
İkinci El Bölümü Mesajları: 316
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 323)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 114 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0