Selam arkadaşlar,
Farklı internet servis sağlayıcılarının yurtdışı bağlantı kalitesini karşılaştırmak amacıyla konu açılmıştır. Bunun için aşağıdaki bağlantıdan erişilebilen World Ping Test aracını kullanacağız:
Bu test, dünyanın çeşitli noktalarındaki sunuculara olan ping sürelerini ölçüyor ve bizlere hangi ISS’in daha stabil ve düşük gecikmeli bağlantı sunduğu hakkında fikir verebilir.
Katılım için yapmanız gerekenler:
- Aşağıdaki linke tıklayarak testi başlatın.
- Test tamamlandıktan sonra çıkan sonuç ekranının ekran görüntüsünü alın veya sonuçları kopyalayın.
- Cevap olarak:
- Kullandığınız ISS (örneğin: Türk Telekom, Superonline, Millenicom vs.)
- Bölge/Şehir (isteğe bağlı)
- Ekran görüntüsü veya test sonuçları
- Bağlantı Türü: (Kablolu önerilir. Kablosuz test yaptıysanız lütfen belirtin.)
4. Çıkan sonucu, aşağıdaki ping değerlendirme tablosuna bakarak yorumlayabilirsiniz.
Amaç: Aynı test üzerinden farklı servis sağlayıcıların yurtdışı ping performansını kıyaslamak ve hangi ISS’in genel olarak daha iyi sonuç verdiğini görmek.
Katılım sağlayan herkese şimdiden teşekkürler! 🙌
Testi özellikle prime time (akşam 20:00 – 23:00 arası) saatlerinde tekrar yapmanız önemli. Çünkü bu saatler, ağ trafiğinin en yoğun olduğu zaman dilimi. Gerçek performans farkları da genelde bu saatlerde ortaya çıkıyor. Amacımız, gerçek kullanıcı verileriyle hangi ISS'in yoğun saatlerde daha stabil ve düşük gecikmeli bağlantı sunduğunu görmek.
PING DEĞERLENDİRME TABLOSU

Logitech Z906 5.1 Ses Sistemi 16K AMAZON PEŞİN 6 TAKSİT

geçen yıl
Mi 14T Pro / Mi 14T Ana Konu
|
18 YIL OLMUŞ.

İSTİNADEN...
GÜNCELLEME ; 1 - 1,15 aydır problem çözülmedi/çözemediler. Bu sebeple farklı bir firmaya geçiş yapacağım.
---------------------
Akşamları ping sorunu yaşıyorum. Online oyunlarda problem yaşıyorum. Ping dalgalanması var. Müşteri hizmetleri tamam hallettim dedi. İlk akşamda aynı. Sorunuma bir çözüm üretmenizi rica ediyorum.

SONUÇ; 1 HAFTA BOYUNCA UĞRAŞTIM. 8 MBIT YÜKLEME HIZININ ÜSTÜNÜ VERMİYORLAR. İNDİRME HIZIMIDA GÜNCELLEMEDİLER.
BAŞVURU YADA GEÇİŞ YAPACAK ARKADAŞLARA BİLGİSİNE...
@millenicom
Merhaba,
Cumartesi internetim aktif oldu. Müşteri hizmetleri ile indirme hızımın yükseltmesi için güncelleme yaparken internetim gitti. 15 saat sonra geldi bu sefer yükleme hızımda 20 den 8 e düştü. Yükleme hızımı tekrar 20 ye indirme hızımı da 80 civarlarına çıkarmaları için onlarca arıza kaydı bıraktım fakat ne dönüş yaptılar nede düzeltiler. 80/20 yaptık da dediler fakat halen aynı. Teknik ekip hiçbir şekilde dönüş yapmıyor.
Yardımlarınız rica ediyorum.
İnternetimin ilk ve son halinin fotoğraflarını ekledim.
İLK DURUM

SON DURUM

@GIBIRNET YARDIM LÜTFEN
https://www.hepsiburada.com/palit-rtx4080-gamerock-oc-16gb-256bit-gddr6x-ned4080s19t2-1030g-p-HBCV000036OS4Q?magaza=Hepsiburada&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6802-IT.shop.camp6458424908adgr77966058715&ds_rl=1294343&gclsrc=ds&gclsrc=ds
Palit RTX4080 Gamerock Oc 16GB 256BIT GDDR6X (NED4080S19T2-1030G)
30.998,99 TL %3
29.999,00 TL
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 4 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.515
İkinci El Bölümü Mesajları: 714
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1.493)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 467 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
3 Yanıt
0