2k 32 inç Monitör Önerisi
Herkese selamlar. Yakın zamanda sistem topladım ve sıra monitör almaya geldi. Ekran kartım rtx 3080, o nedenle biraz hakkını vermek adına 2k monitör arıyorum ancak maalesef çok yüksek bir bütçeye çıkma şansım yok. Kullanım amacım %90 oyun ve %10 medya tüketimi olacak. Oyun olarak da shooter hiç oynamıyorum, rekabetçi oyunlarla da işim yok yani hikayeli oyunlar için daha çok. Akakçe üzerinden araştırdığımda göze çarpan sadece 1-2 model monitör görebildim. Bunlardan ilki ve en mantıklı gelen Monster Aryond a32 v1.2. Benzer özelliklerde viewsonic ve lenovo nun modellerini de gördüm ama her anlamda Monster (kağıt üzerinde) daha iyi görünüyor, özellikle parlaklık açısından. Bir diğer alternatif ise samsung g5 modeli. Bu da kağıt üzerinde bir tık daha kötü görünüyor ama yine de tercih edilir mi bilemedim.
Şimdi eminim bir çok kişi "neden VA bakıyorsun, VA panel alınmaz, git IPS panel al" gibi yorumlar yapacaktır ama cevap çok basit, fiyat. Fiyat dışında da ben black smearing (halk ismiyle ghosting) olayının biraz abartıldığını düşünüyorum. Biraz daha kişisel bir durum tabi bu ama hareket algılama konusunda gözüm çok iyi değil o nedenle benim çok sinirimi bozacağını sanmıyorum. Asıl sinirimi bozabilecek konu ips ekranların siyahlarının çok açık tonlu olması.
Şimdi bunların dışında kafamı daha da kurcalayan seçenekler ise 2. el piyasasına baktığımda çıkıyor. 1 numaralı alternatif bu konuda xiaomi 34 inç ultra geniş monitörler. Fiyat olarak bahsettiğim sıfır monitörlerle hemen hemen aynı fiyatlara bulunabiliyor. Ultra geniş gerçekten çekici geliyor ama uzun süre deneme fırsatım olmadığı için de pişman olur muyum bilemiyorum. 2. el olarak karşıma çıkan diğer ürünler ise Lg ve Dell gibi markaların üst seviye ips monitörleri oluyor ama yine 1000 küsür lira fazlası oluyor. Bunlarda da genelde kavisli değil de düz modelleri gördüm satışta ve açıkçası 32 inç düz ekran için biraz fazla büyük olur gibi geldi.
Biliyorum biraz uzun yazdım ama durumu olabildiğince açıklamaya çalıştım ki biraz daha net anlaşılabilsin. Bu modeller arasında yada farklı önerilebilecek bir ürün varsa bilgi almak istedim. Herkese iyi forumlar dilerim.
Nintendo 3Ds VS Sony Playstation Vita
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 252
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 3.329 (Bu ay: 82)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun