Şimdi Ara

Yeditepe Üniversitesi 'ne giden arkadaslara sorular soracağım ilgilenirseniz sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yeditepe Üniversitesi ni yazmayı düşünüyorum bikaç sorum olacak ;
    1-Egitim Kalitesi nasıldır
    2-okuldan memnun musunuz?
    3-eger yurtta kaliyorsaniz yurt parası hariç aylık en falza kaç para harcıyosunuz?
    4- Ortamı nasıldır?
    İlgilenip zaman ayiranlar için teşekkür ederim şimdiden..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozansahan1996

Arkadaşlar Yeditepe Üniversitesi ni yazmayı düşünüyorum bikaç sorum olacak ;
    1-Egitim Kalitesi nasıldır
    2-okuldan memnun musunuz?
    3-eger yurtta kaliyorsaniz yurt parası hariç aylık en falza kaç para harcıyosunuz?
    4- Ortamı nasıldır?
    İlgilenip zaman ayiranlar için teşekkür ederim şimdiden..

1-egitim kalitesi genel olarak orta diye biliyorum ama hukuk psikoloji bazı mühendislikler gibi bazı bölümleri iyi cidden . bilgisayar müh okuyorum egitimden gayet memnunum zorluyorlar ve birçok seyi kısıtlayarak kod yazmamızı istiyorlardı.(1.sınıf bitti henüz) yani araştır her bölümü iyi degildir illaki sonuçta özel üniversite ama 2. sınıf bir özel üni , aydın okan maltepe gibi 3.sınıf ünilerden üstün oldugu aşikar.
    2-okuldan bölüm olarak memnunum ama işte biraz soymaya da calısmıyorlar degil gönül isterdi ki yaz okulu ücretsiz olsun ama ders başına 1.300 lira alıyorlar.sonra yemekhanesi pahalı devlet üniversitesinde 2liraya doya doya yerken biz sadece pilava 2 veriyoruz , dışarıdaki kafelerde farksız kola 4 lira , çay 2.5 lira , en basit bir hamburger 10 lira , yemekler 20 lira gibi fiyatları var.tabi okul etrafında mc donalds , dürümcü, pilav evi, dominos gibi yerler de mevcut oralar daha uygun. bir de ögle arası hazırlıklarla karısırsan inanılmaz kalabalik okul 20-30 dk yemek sırası bekliyosun kırmızıda.
    3-yurtta kalmıyorum
    4-ortam : okulu yazarken yazanların bir çoğu gibi ön yargılarla geldim ama okula gelince önyargıların cogu boşa gitti en azından mühendislikte öyle para lafı geçmiyor. tabi güzel sanatlarda ve ticarette sayıları daha fazla bu "tikky" arkadaşlarımızın . açıkcası kimse kimseye para lafı çevirmiyor , yok arabam var bilmem ne kaç kişinin aylar sonra ögrendim arabası oldugunu.Dedigim gibi okulun %80inin durumu orta-zengin seviyesi %10u zengin . eskisi gibi yeditepe degil artık %80 i burslu okulun. durumunuz kötü olsa bile şansız degilseniz kimsenin lafına ve görgüsüzlügüne maruz kalıcagınızı sanmıyorum.Bu arada ben rahat edemem derseniz yazmamanız daha iyi olur otoparklar ve okul cevresi full arabalarla dolu ve bmwnin mercedesin sayısı azımsancak seviyede degil. ama yine de okula gelenlerin %70-80i iett ve minibüslerle okula ulaşımını saglıyor. siyasi olarak da okulda pek kavgalar çıkmaz eylemler protestolar yapılır ama devletteki gibi kavga seviyesine gelmez ve gelmedi diye biliyorum simdiye kadar.muhafazakar kısım bu okulda az. okul cevresi de tam tersi muhafazakar , daha 2-3 ay önce olaylar çıktı hatta "mahalle sakinleri" ile. sonra okulda barzosu krosu neredeyse hiç yok okulun nufusu fazla oldugu için tek tük olan varsa da yok gibi geliyor.

kötü türkcemle anlatmaya calıstım ayrıntılı başka sorun varsa sorabilirsin.

• Arkadaşım çok teşekkür ederim puanımgeldi bbugün Yeditepe Üniversitesi Makine tutacak gibi 1-2 puan eksiğim kalıyor %50.bursluya, önceliklecçok teşekkür ederim bilgilendirdigin için şu saatten itibaren cidden düşünmeye başladım umarým makine de bilgisayar kada riyidir çok teşekkür ederim tekrar eğer kazanirsam yine konuşuruz

• bende %50 burslu bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. ama maliyet konusunda tam bilgim yok. yurt falan ne kadara mal olur bana.

• Kardeşim yurt yıllık 4500 diye biliyorum ama sen yine bi araştır ara sor én mantıklısı istanbulda yaşam pahalı ailen altindan kalkabilecekse hiç düşünme git derim

• hazırlık sınıfı nasıl ? ingilizce düzeyim az-orta çok zorlanır mıyım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.