Video izleyerek mysql öğrenmeye çabalıyorum. Videoda gerçekleşen kodları aynen yazınca bende istenilen sonucu alamıyorum. mysql bağlantım var. Kullanılan kod $islem = mysql_real_escape_string($_POST['islem']); şeklinde. Verdiği hata ise Notice: Undefined index: islem in ... on line 8 İnternette baya araştırdım çoğunda mysql veri tabanı ile bağlantı olmadığından yazıyordu onuda kontrol ettim var. mysql_real_escape_string'in içindeki $_POST ifadesinin altını çiziyor. Netbeans IDE 7.4 versiyonunu kullanıyorum. :(
o satırda problem yok gibi tüm kodları versen
mysql_real_escape_string() tarih öncesinde kaldı. PDO ve prepared statements özelliklerini öğrenin.
eğer mysql bağlantısı kurulmamışsa, mysql_real_escape_string False döndürür. ama sizde 'Undefined index' hatası verdiğine göre 'islem' adında $_POST metoduyla gönderilmiş bir parametre yok demektir. farklı gönderim yöntemleri olmakla birlikte, temel olarak $_POST, form ile gönderilen parametreleri alır. yani 'islem' değerini, örneğin ilgili sayfaya koyacağınız 'islem' adındaki bir texbox ile gönderebilirsiniz. örneğin: form_gonder.html dosyasına aşağıdaki kodu koydunuzmu gönderimi yapacaktır. <form action="http://www.yoursite.com/form_process.php" method="post" name="form1" id="form1"> <input type="text" name="islem" id="islem"> </form>
bundan sonra form_process.php dosyasından da "$islem = mysql_real_escape_string($_POST['islem']);" kodunu sorunsuz çalıştırabilirsiniz.