Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.093
Cevap
86
Favori
154.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkadaşlar sorduğunuz Denon AVR'ler orta ve ortanın üstü modellerdir.

Sayın lktmhm; sizin şartlarınızda projeksiyon bağlanacağı için 2 hdmi out (biri tv'ye diğeri projeksiyona) ve diğer odalara da ses vermek için powered zone 2 özelliğinin olması gerekiyor. Sorduğunuz Denon'da sadece tek hdmi çıkış var. Bu sebeple aşağıdaki Onkyo 626 modeli daha mantıklı gibi gözüküyor (pazarlıkla 1800-2000 TL arasına alınabilir). Ha yok ben sadece projeksiyona bağlayacağım derseniz, tek hdmi çıkışlı bir model de işinizi görür.

http://www.dukkanhifi.com/p-2391-Sinema-Amplileri-AV-Receivers-Onkyo-TX-NR-626-7-2-Kanal-7x160-W-A-V-Alicisi-ve-Amplifikatoru-TX-NR626-.html

Bunun dışında önemli olan detaylar var. Onlara göre öneride bulunmak daha mantıklı olacaktır.

1- Toplamda bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar?
    Çünkü hifi işinde hoparlör çok daha önemlidir ve bütçenin %60'ını hoparlörlere %40'ını ise AVR yada Amfiye ayırmak mantıklı olacaktır. Yani amfiyi üst model alıp, hoparlörleri kötü birşey aldıktan sonra doğru bir performans alamazsınız.
    2- Sistemi kuracağınız alan ne kadar?
    Eğer 25-30m2 ve üstü bir alanda kullanacaksanız kule hoparlör seçmek mantıklı olacaktır. Yok eğer 10-15m2 gibi küçük bir odada kullanılacaksa raf tipi (bookshelf) hoparlörler tercih etmek daha doğru olur. Ayrıca önleri kule alırsanız, sub woofer'ı ilk başta almak zorunda değilsiniz. Çünkü apartmanda oturuyorsanız komşularla ciddi sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Mesela ben sub'ı kullanamadığım için sattım. Siz de eksikliğini hissederseniz sonradan ekleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra geçenlerde Denon AVR'ye ve Stereo Amfiye bağlı Dali hoparlörleri media markt'da dinleme şansım oldu. Sesi bendeki Heco Victa'lardan sonra çok cansız ve yapay geldi. Bazı arkadaşlar habire kendi Hecolarımı övdüğümü düşünebilirler ama 1000-1500 TL'lik kule tipi hoparlörler içerisinde henüz Heco'lar kadar güzel ses veren bir hoparlöre denk gelmedim. Heco mutlaka alternatifler arasında bulunmalıdır. Bu sebeple Dali'lere karşı artık biraz önyargılıyım.
    Bunun yanısıra Yamaha 555 ve de 777 modellerini de dinledim. Açıkçası onlar da tizlerinden dolayı kulak tırmalıyordu. Piyasada da en çok bu modeller olduğu için denk gelip alma ihtimali yüksek olabilir. Bu sebeple dinlemeden Yamaha'da almayın derim.

Sayın Koray76, sizin sorduğunuz Denon x3000 AVR ise orta-üst bir model. Bu işlere yeni başlayan biriyseniz, sizin için fazla yüksek bir giriş olabilir. Dediğim gibi bütçe ve kullanılacak alana göre sistemi komple düşünmek daha mantıklı olacaktır.

Konudan çok istifade ediyoruz katkı sağlayan herkese teşekkürler
    Yeni bir AVR alma aşamasındayım ve cihazdan çok üst düzey beklentilerim yok HDMI çıkışının TV ve Projeksiyon için iki adet olmasını benim için önemli. yukarıda bahsi geçen Onkyo haricinde Sony STR-DN1040 aklıma yattı onuda TR de bulamadık bu kriteri dikkate alarak ne dersiniz? bütçeyi dikkate alan başka model önerileriniz olabilir mi acaba?
    birde alternatif olarak TV ve Projeksiyonu HDMI çoklayıcıyla tek port üzerinden kullanmam sakınca doğurur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: yamanefe

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkadaşlar sorduğunuz Denon AVR'ler orta ve ortanın üstü modellerdir.

Sayın lktmhm; sizin şartlarınızda projeksiyon bağlanacağı için 2 hdmi out (biri tv'ye diğeri projeksiyona) ve diğer odalara da ses vermek için powered zone 2 özelliğinin olması gerekiyor. Sorduğunuz Denon'da sadece tek hdmi çıkış var. Bu sebeple aşağıdaki Onkyo 626 modeli daha mantıklı gibi gözüküyor (pazarlıkla 1800-2000 TL arasına alınabilir). Ha yok ben sadece projeksiyona bağlayacağım derseniz, tek hdmi çıkışlı bir model de işinizi görür.

http://www.dukkanhifi.com/p-2391-Sinema-Amplileri-AV-Receivers-Onkyo-TX-NR-626-7-2-Kanal-7x160-W-A-V-Alicisi-ve-Amplifikatoru-TX-NR626-.html

Bunun dışında önemli olan detaylar var. Onlara göre öneride bulunmak daha mantıklı olacaktır.

1- Toplamda bu iş için ayırdığınız bütçe ne kadar?
    Çünkü hifi işinde hoparlör çok daha önemlidir ve bütçenin %60'ını hoparlörlere %40'ını ise AVR yada Amfiye ayırmak mantıklı olacaktır. Yani amfiyi üst model alıp, hoparlörleri kötü birşey aldıktan sonra doğru bir performans alamazsınız.
    2- Sistemi kuracağınız alan ne kadar?
    Eğer 25-30m2 ve üstü bir alanda kullanacaksanız kule hoparlör seçmek mantıklı olacaktır. Yok eğer 10-15m2 gibi küçük bir odada kullanılacaksa raf tipi (bookshelf) hoparlörler tercih etmek daha doğru olur. Ayrıca önleri kule alırsanız, sub woofer'ı ilk başta almak zorunda değilsiniz. Çünkü apartmanda oturuyorsanız komşularla ciddi sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. Mesela ben sub'ı kullanamadığım için sattım. Siz de eksikliğini hissederseniz sonradan ekleyebilirsiniz.

Bunun yanı sıra geçenlerde Denon AVR'ye ve Stereo Amfiye bağlı Dali hoparlörleri media markt'da dinleme şansım oldu. Sesi bendeki Heco Victa'lardan sonra çok cansız ve yapay geldi. Bazı arkadaşlar habire kendi Hecolarımı övdüğümü düşünebilirler ama 1000-1500 TL'lik kule tipi hoparlörler içerisinde henüz Heco'lar kadar güzel ses veren bir hoparlöre denk gelmedim. Heco mutlaka alternatifler arasında bulunmalıdır. Bu sebeple Dali'lere karşı artık biraz önyargılıyım.
    Bunun yanısıra Yamaha 555 ve de 777 modellerini de dinledim. Açıkçası onlar da tizlerinden dolayı kulak tırmalıyordu. Piyasada da en çok bu modeller olduğu için denk gelip alma ihtimali yüksek olabilir. Bu sebeple dinlemeden Yamaha'da almayın derim.

Sayın Koray76, sizin sorduğunuz Denon x3000 AVR ise orta-üst bir model. Bu işlere yeni başlayan biriyseniz, sizin için fazla yüksek bir giriş olabilir. Dediğim gibi bütçe ve kullanılacak alana göre sistemi komple düşünmek daha mantıklı olacaktır.

Konudan çok istifade ediyoruz katkı sağlayan herkese teşekkürler
    Yeni bir AVR alma aşamasındayım ve cihazdan çok üst düzey beklentilerim yok HDMI çıkışının TV ve Projeksiyon için iki adet olmasını benim için önemli. yukarıda bahsi geçen Onkyo haricinde Sony STR-DN1040 aklıma yattı onuda TR de bulamadık bu kriteri dikkate alarak ne dersiniz? bütçeyi dikkate alan başka model önerileriniz olabilir mi acaba?
    birde alternatif olarak TV ve Projeksiyonu HDMI çoklayıcıyla tek port üzerinden kullanmam sakınca doğurur mu?

Selamünaleyküm

Hdmı çoklayıcı derken bir çıkış birkaç girişi olan yani giriş sayısını arttıran ürünlerden bahsediyorsanız o işinize yaramaz. Bir çıkışı iki çıkışa dönüştüren 20-30 liralık ürünü ise iki defa deneme şansını buldum. Randımanlı değil. Hem tv'nin hem de projeksiyonun açık olması lazım. Canı istediğinde tek de çalışıyor ama ben memnun kalmadım.

• Tam aklımda olanlara yönelik bir konu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

II. Abdülhamid
    Ulû Sultân Abd-ül Hamid Han - Gazi

"Tarih değil,hatalar tekerrür ediyor."
  • yamanefe Y kullanıcısına yanıt
    açıkçası AVR olayına Onkyo 509 ile başladım. Teledünya Hdmi girişlerini bozunca satmak durumunda kaldım. Daha sonrasında ise Sony 1040'ı bulamayınca ve arkadaş indirimiyle cazip fiyatı nedeniyle Sony 840 aldım.

Açıkçası Onkyo'dan sonra Sony bir adım geride kalıyor. Ki 509 ve 840 benzer seviye ürünler. Onkyo'daki o gücü arıyorsunuz. Özellikle surroundların filmlerde eksik kaldığını düşünüyorum.
    Ayrıca Onkyo'nun ses ayarları çok daha kolaydı ve anlaşılırdı. Sony'deki birçok ses ayarının tam olarak ne anlama geldiğini hala anlayabilmiş değilim.

Bu sebeple 2000 TL civarında Onkyo 626 ve Pioneer 923 en mantıklı 2 hdmi çıkışlı seçenekler olarak gözüküyor.

Denon, Yamaha ve Marantz'ı yorumlayabilecek kadar dinlemedim. Bu sebeple birşey diyemem ama önceki olumlu deneyimimden dolayı Onkyo'ya daha bir sempati ile bakıyorum.

Hdmi çoklayıcı kullanmadım ama bu fikre pek sıcak bakmıyorum. Araya bir ürün daha eklemek görüntü kalitesini düşürür gibi geliyor.
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• Logitech ses sistemlerine kiyasla daha iyi dts cozecek ozellikle bluray filmlerde kullanilacak.oyun ve muzik icin fazla kullanilmayacak tavsiyeler ariyorum.daha cok giris seviyesi f/p urunlerine bakiyorum

• sony 1040 içinde çok olumlu yorumlar var kullananlar çok memnun ben onkyoyu almadan önce araştırdım türkiyede yok anca almanyadan almak lazım oda çok zor gelmesi sağlammı gelicek endişesi garanti olmayışı insanı düşündürüyor Pioneer ve sony benim gençlik tutkum ama 40 taşından sonra onkyoya geçtik inşallah bizimnyüzümüzü kara çıkarmaz

Orijinalden alıntı: alpercuhaci

Merhabalar. poineer vsx 528 almayı dusunuyorum sormak istedigim bir konu var mesela ben pcyi bu sisteme baglayıp tv ye 4k goruntu yollasam goruntu avrde bir isleme ugramadan kayıpsız olarak tvde izlermiyim? Ozelliklerinden 4K Pass Through diye birsey gordum ama nedemek oldugunu bilmiyorum?

Bu konuyla ilgili bir soru sormustum pioneer in kendi sitesinden ulaştığım bilgiler bir problem olmayacağı yonunde.

http://www.pioneer.eu/tr/products/VSX-528-K/print.html

1500-1800 tl civarinda bundan daha iyi tavsiye edebileceginiz avr varsa onlarida degerlendirmeye alabilirim yoksa buyuk ihtimal bu cihazi alicam.

• Sony 1040 icin Subat sonu, Mart basi stoklara girecek demislerdi. Yorumlar gercekten cok guzel..

Hdmi arizasinin fazla olmasi sebebiyle Onkyo'dan vaz gectim, ugrasmak istemiyorum. Marantz 1603 ile devam edecegim bir sure daha, belki Sony 1040 a gecerim stoklara girince. Hoparlor takimimi ise QAcoustics Q7000i ile degistirmeye karar verdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

χвσχLινє &amp; ρѕη | wN6hstR

Eksiğiz varsa alın, fazlanız varsa dağıtın..
  • 30 m2 alanda kullanacağım. bq 9 yeterli gelmez mi aradaki farklar nelerdir?.ayrıca mesela amfi içinde hoparlör takımı içinde bunu alırsan gözle görülür olarak şu fark eder diyeceğiniz modeller var mı.ayrıca ikinci el uygun fiyatlı almayı düşünüyorum yoksa bütçem asla elvermiyor @tema59
  • ben 18m2 alanda Pioneer vsk 921 ile hkts 9 kullandım ilk zamanlar kulağıma hoş gelmişti ve bana yetiyordu ve sonra kule sisteme geçmeye karar verdim ve şu anda sadece iki kule ile hkts 9 dan çok daha iyi ses kalitesi aldım
  • cahilce bir soru olacak ama 4k nedir acaba :D
  • giriş seviyesi ikinci el cihazlarla 1250 tl civarına ne alabilirim acaba ? genellikle bluray izlerken kullanılacak yani sinema ve oyunda f/p ürünleri olarak ne alabilirim acaba.Kafam şu an çok karışık yardımlarınızı bekliyorum
    Verdiğiniz fiyat aralığında Pioneer Vsx 921 hala rakipsiz Gsa kampanyayı sürdürüyorsa 999Tl ye taksitli alabilirsiniz.
  • merhaba hocam 528 güzel bir avr eğer özellikleri yetiyorsa sana al güzel ve güncel bir cihaz soruna göre problem değil gibi aktarabiliyor bir üst modeli olarak 923 ve onkyo tx-nr 626 yı da incelemeni tavsiye ederim ama şunu unutma işin büyük kısmı hoparlörlerde bitiyor
    AMFİ: FX AUDİO D 802 / SPEAKER: SONY SS-M33 / CEP : GENERAL MOBİLE GM5 / FOTOĞRAF MAKİNASI : NİKON L-310 / KULAKLIK: PLANTRONİCS EXPLORER 500 NOTEBOOK: ACER V3-772G / KABLO: TRANSPARENT THE LİNK RCA / PHİLİPS RCA / TECHLİNK RCA / SUPRA USB / AUDİOQUEST G2 / BLUETOOT HOPARLÖR : NOVNES 1453
  • Evet buyuk bir ihtimalle yazin 528i alicam sagolsun fikir anlaminda turuncu55 hocamda cok yardimci oldu. Avryi sectim sirada 5+1 hoparlor seti ve tvnin yanina koymak icin bir pc toplamak var. Degerli yorumlarini burda paylasan herkese tesekkir ederim artik onlar icinde ara ara fikirlerinize danisip tecrubelerinizden faydalanirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funnyhow -- 7 Şubat 2014; 14:36:06 >

Pioneer VSX-921 + Magnat SUPREME 802 HCT Sinema Sistemi düşünüyorum

bu sistemde sub yok eksikliğini hissedermiyim acaba
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.