|
|

|
|
![]() |
|
|
|
M.Ö 4000'de Yamnaya ve Maykop genetik iliskisi var. Yani Cermenlerle cok eski bir ırksal akrabalık mevcut < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Kasım 2025; 20:43:1 > |
|
Simdi 18. yüzyılda, Johann Friedrich Blumenbach, Caucasus dağlarındaki insanların, en ideal ve güzel ırk olduklarını düşündüğü icin, soyumuz bunlardan geliyor argümanı üretti. Byaz ırk = Caucasus insanı dedi. Soyumuz sopumuz olsa olsa bunlara dayanıyordur, cünkü bunlar en güzel ırk dedi. Tüm ırklardan daha üstün estetiğe sahip dedi. Tüm ırklar bunlardan türemistir ama bazıları dejenere olmustur, kahverengi olmustur ya da tipsizlesmistir oradakiler en saftır ve byaz falandır dedi. Neden dedi? Cünkü orada gerçekten de hepsi değilse bile tipi öyle olanlar var. Sonradan başka insanlar, başka şeyler dediler, Cermenlerin kökeni icin simdi de, Yamnaya falan diyorlar. Yani bu mevzu bunun gibi. Bu yüzden, Almanlara, Avrupalılara, Batılılara -> Caucasian diyorlar. Caucasian değiller ama ırksal olarak Caucasian diyorlar. Bu eski bir terim olarak yerlesmis durumda. Günümüzde de kullanılıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 14 Kasım 2025; 21:6:53 > |
|