Şimdi Ara

Sony STR-DN 840 mini inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
6
Favori
7.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yurtdışından yeni bir Avr alma şansım olduğu için elimdeki Sony Str-dn 840 model avr'imi satıyorum. Aşağıda yaptığım incelemeyi görebilirsiniz.

Ürün henüz 7 aylık olup 17 daha garantisi mevcuttur.
    Bu arada ürünün herhangi bir kozmetik sıkıntısı yok, kolisi ve tüm aksesuarları tamdır. İlgilenen arkadaşlar özel mesaj yoluyla ulaşabilirler.

Bu arada fiyat 800tl'dir.

Arkadaşlar merhaba

Aşağıda eski mesajımda görebileceğiniz gibi yeni bir AVR arayışına girmiştim. Aşağıdaki seçenekler arasından fiyat avantajı nedeniyle Sony Str-dn840 modelini özel indirimle 770 TL'ye aldım. İnceleme için bir süre kullanıp daha doğru gözlemler yapmak adına biraz bekledim.

Öncelikle kutu içeriği için bwhiteshark arkadaşımızın paylaştığı video'nun linkini de izniyle ekliyorum. En azından fikir verir.
    http://www.youtube.com/watch?v=c03b5qokI3o

Airplay üzerinden müzik çalma videosu ise aşağıdadır.
    http://www.youtube.com/watch?v=ArGlYJdUe80&feature=youtu.be

Aşağıda AVR'nin menüsü ile ilgili bazı fotolar paylaştım. Bunların üzerinden giderek anlatmaya çalışayım.

Öncelikle kumanda üzerindeki Home tuşuna basınca Watch, Listen, Sound Effects ve Settings olmak üzere 4 seçeneğin çıktığı ana menü çıkıyor.

0: Home Menüsü

1 Watch Menüsü: Buradan bağlı cihazları seçip, aralarında geçiş yapabiliyoruz.
    2 Listen Menüsü: Buradan da yine radyo vs gibi seçimleri yapabiliyoruz. en alttaki SEN ise Sony Entertainment Network'ün kısaltması. Buradan da Vtuner yada dlna vasıtasıyla ağ üzerindeki cihazlara erişilebiliyor.
    3 Sound Effects: Burası ise 2 kanal stereo, multi kanal stereo yada dts neo music gibi ses efektlerinin seçildiği bölüm. Ayrıca tüm hoparlörlere bas ve tiz şeklinde ekolayzır ayarı da yapılabiliyor.
    4 Settings: Tüm genel ayarlamaların yapıldığı bölüm.

4.1 Audio settings: Açıkçası tüm denemelerime karşın yapılan ayarların etkisini pek göremediğim bir kısım. Bunu Sony'e sormak lazım, amca bu ayarlar tam olarak ne işe yarıyor diye.
    4.2 Speaker Settings: Otomatik kalibrasyon, hoparlör düzenek seçimi gibi seçeneklerin olduğu kısım. Ben burada kendim ayarlama yaptım. Mesela subwoofer kullanmadığım için hoparlör dizilimini 3.2 olarak seçtim. 2.0, 2.1, 3.1 yada 3.2.2.1 gibi dizilimler mevcut. Elinizdeki hoparlör setine göre seçim yapabiliyorsunuz. Diğer resimlerde görebileceğiniz gibi hoparlör seviyelerini ve mesafelerini elle ayarlayabiliyorsunuz.
    4.3 Hdmi, Internet gibi ayarları yaptığınız menülerde bu kısımda.

Menü ile ilgili kişisel yorumum özellikle ses ayarları ile ilgili seçenekler tam olarak neye yarıyor, bu tam olarak anlaşılamıyor. Deneme yanılma yoluyla farklarını anlamaya çalışsam da maalesef pek başarılı olamadım. Sanki ne ayar yaparsan yap AVR nasıl isterse öyle oluyor gibi bir his var içimde

Bunun yanı sıra forumdaki bir arkadaş daha benzer bir yorum yapmıştı. Sanki arkalar olması gerekenden daha güçsüz çalıyor. Özellikle 5 kanal yüksek ses kaliteli filmlerde bu eksikliği hissediyorsunuz. Bu sebeple fotoğraflarda göreceğiniz gibi arkaların güç seviyesini arttırdım.
    Benzer bir durum merkez hoparlör için de hissediliyor. Gerçi bazı filmler de bu eksiklik çok öne çıkıyor, bu sebeple kayıtla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Ama yine de tam emin olamadım.

Bunların yanı sıra AVR'de mevcut olan Airplay ve Vtuner gibi network özellikleri sorunsuz olarak çalışıyor. Iphone kullandığım için Airplay oldukça faydalı bir özellik. Fakat Android bir telefonda network üzerinden bağlanabiliyor musunuz bunu deneme şansım olmamıştı. Önceki Onkyo'da Android tabanlı olan Sony telefonla sıkıntısız olarak kullanabiliyordum. Fakat Iphone'a geçtikten sonra Onkyo'da bu özelliği kullanamamıştım. Bu sebeple AVR'de airplay özelliğinin olması oldukça işime yaradı.

AVR internete hem kablolu hem de kablosuz olarak bağlı. Internet radyolarını dinlerken hangisi üzerinden bağlandığını tam olarak çözemedim ama sorunsuz olarak bağlanıyor. Sadece yüklemeler önceki Onkyo'ya göre biraz daha yavaş sanki.

Gelelim bir çoğumuz için daha önemli olan ses karakterine. Açıkçası ürünü alırken çok tereddütlüydüm ama çok ucuza alabilmenin verdiği avantaj ile risk alıp denemeye karar verdim ve çok kötü bir tercih olmadığı kanısındayım. Onkyo'dan sonra sinema anlamında biraz daha zayıf kaldığını düşünsem de stereo anlamında başabaş olduklarını düşünüyorum. Sadece tizler biraz daha önde gibi, burada Setra19 arkadaşın yaptığı Sony-Pioneer birbirine benzer tanımlaması doğru çıkıyor. Yine de umduğum kadar büyük bir AVR-hoparlör uyumu sıkıntısı yaşamadım. Gerçi bunda elimdeki Heco hoparlörlerin de fiyatına göre çok iyi bir performans vermesinin ve de kaynak ayırt etmeden güzel çalabilmesinin payı büyük diye düşünüyorum.

Sonuç olarak 1100 TL fiyatı ile giriş seviyesinin hemen üstünde yer alan AVR'ler arasında tercih edilebilir bir ürün olduğunu düşünüyorum. Bildiğim kadarı ile Pioneer 528 ve Onkyo 525 modelleri de 1300-1400 TL civarına bulunabiliyor. Eğer aradaki 200-300 TL'lik fark sizin için önemli ise Sony str-dn840 rahatlıkla tercih edilebilir. Ama çıkmışken 1400 TL'de veririm diyen birisi için tercih Pioneer yada Onkyo olmalıdır diye düşünüyorum. Belki Sony'nin ses menülerindeki ayarların tam olarak neye yaradığını çözebilirsem daha iyi bir sonuç bile alabilirim. Ama şu hali ile bile başlangıç için yeterli özelliklerde ve güçte bir AVR olduğu kesin.

Umarım bu modelle ilgilenen arkadaşlara faydası dokunur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eski mesaj

Elimdeki Onkyo TX-NR509 AVR mi sattıktan sonra yeni bir AVR arayışına girdim. Bütçe olarak tercihim 1000 TL, max 2000 TL. O da hanımdan veto yemezsek. Yeni evlendiğimizden yaramız derin, hemen geçecek gibi değil.

Hoparlörlerim ise Heco Victa 601 kule, 201 arkalar ve 101 center. Linki aşağıda
    http://www.heco-audio.de/index.php?id=3668&L=1

Daha önce Onkyo kullandığım için ve hoparlörlerim ile de sesinin uyumlu olduğunu düşündüğüm için yurtdışından yeni seri olan 626'yı 1000TL'ye getirmeyi planlıyordum fakat o iş uzayacak gibi.
    http://www.saturn.de/mcs/product/ONKYO-TX-NR-626-B-schwarz,48352,475016,639627.html?langId=-3
    http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-nr626-92085.html

Bu sebeple TR'den alternatifler bakmaya başladım. Hali ile fiyatı 2000 TL'ye kadar çıkarmak zorunda kaldım. İnternetten bu fiyat aralığında bulabildiğim birkaç ürün var.

Sony STR-DN840, 1100 TL
    Pioneer VSX-921, 1300 TL
    Onkyo TX-NR525, 1400 TL
    Pioneer VSX 1122, 2000 TL

Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler

Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme Sony STR-DN 840 mini inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 30 Haziran 2014; 15:51:42 >

• yanlış bilmiyorsam bu ay sonu gibi pioneer yeni modelleri gelecekti.istersen biraz daha bekle.TR için en güncel modelini alırsın.mesela 921 in iki üst modeli olan 923 gelecek.4k destegi falanda var.
    pioneer ile onkyo birbirine yakınlar.heco ile sorun çıkarcağını sanmam.onkyo tarafında 626 iyi bir cihaz.Tr fiyatı ne olur bilmiyorum ama her şey var neredeyse cihazda.
    uzun lafı kısası 921 yerine 923 alabilirsin daha güncel bir cihaz.veya 1112 yerine 1123 alabilirsin.en son bu ay sonu gelecegi soylendiş ama ne olur bilemem tabiki.
  • Bütçe 2.000 e dayanıyorsa temiz 2. el daha üst serileri de değerlendirin. 1.100-1.400 aralığındaki cihazlar arasında bir kaç ek özellik dışında pek fark olacağını sanmıyorum.
  • bende bu iki cihaz ararsında kaldım. onkyo tx nr 626 ve yamaha rx v773
    ikiside hemen hemen aynı paralara geliyor. Yamahada dahili wireless yokmuş galiba. Extra bir aparat alındığından söz ediliyor. Onkyoda ise bu mevcut.
    Ama hangisini alacağıma tam karar veremedim.
  • az önce Tr satış fiyatlarını gördüm 626 ve pionner 923 1123 gibi ürünlerin.fiyatlar 2000 tl nin üstünde.çok abartı fiyatlar.bence bu ürünlere göre çok pahallı.ben şahsen o kadar veremem.
    sertaç beyin dediği gibi 2.el üst seviye ürün almak daha mantıklı gibi duruyor.

fiyatları merak edenler için yazayım

pioneer 923 : 872 eruo
    onkyo 929 : 1.995 eruo
    onkyo 626 : 779 eruo
    onkyo 525 : 595 eruo
    pioneer 1223: 1.248 eruo
    pioneer lx77 : 2.713 eruo
    pioneer lx57 : 2.225 eruo
    pioneer lx87 : 3.499 eruo
    pioneer 528 : 550 eruo
    pioneer 1123: 1.027 eruo
  • Arkadaşlar sağolun

Bugün GSA Orhan Bey ile konuştum. Kendisinden Pioneer 923 ve SC-1223 için gayet makul fiyatlar aldım. Yarın da Sony'den bir arkadaş fiyat ve stok bilgisi verecek. Gelen bilgilerin ışığında Hanım ile mali değerlendirmeyi yaptıktan sonra net bir karar vereceğim.
  • Orhan beyden bende bugun yamaha rx v773 modelini aldım. Bakalım ınsallah yarın elimde olacak amfi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Arkadaşlar sağolun

Bugün GSA Orhan Bey ile konuştum. Kendisinden Pioneer 923 ve SC-1223 için gayet makul fiyatlar aldım. Yarın da Sony'den bir arkadaş fiyat ve stok bilgisi verecek. Gelen bilgilerin ışığında Hanım ile mali değerlendirmeyi yaptıktan sonra net bir karar vereceğim.

Uygun fiyat dediğiniz aralık nedir acaba?
  • lament L kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun iyi günlerde dinleyin, yamahanın x73 serisi özellikleri bakımından olmasa bile fiyatına göre ses kalitesi bakımından olumlu yorumlar alıyor , ilerleyen günlerde fotoğraflı yorumlarınızı da bekliyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

yanlış bilmiyorsam bu ay sonu gibi pioneer yeni modelleri gelecekti.istersen biraz daha bekle.TR için en güncel modelini alırsın.mesela 921 in iki üst modeli olan 923 gelecek.4k destegi falanda var.
    pioneer ile onkyo birbirine yakınlar.heco ile sorun çıkarcağını sanmam.onkyo tarafında 626 iyi bir cihaz.Tr fiyatı ne olur bilmiyorum ama her şey var neredeyse cihazda.
    uzun lafı kısası 921 yerine 923 alabilirsin daha güncel bir cihaz.veya 1112 yerine 1123 alabilirsin.en son bu ay sonu gelecegi soylendiş ama ne olur bilemem tabiki.

Şu yazdığınız daki pioneer ile onkyo birbirine yakın kelimesi yanlış. Yıllardır profesyonel olarak tüm avr leri test etmiş biri olarak pio ve onkyonun birbiriyle uzaktan yakından alakası yoktur.
    Ayrıca heco için Onkyo ve yamaha olur. Pio olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: setra19

quote:

yanlış bilmiyorsam bu ay sonu gibi pioneer yeni modelleri gelecekti.istersen biraz daha bekle.TR için en güncel modelini alırsın.mesela 921 in iki üst modeli olan 923 gelecek.4k destegi falanda var.

Şu yazdığınız daki pioneer ile onkyo birbirine yakın kelimesi yanlış. Yıllardır profesyonel olarak tüm avr leri test etmiş biri olarak pio ve onkyonun birbiriyle uzaktan yakından alakası yoktur.

sana yanlış bana doğru.aynı kulağı taşımıyoruz.dahada ileri gotursek bana göre yamaha pio onkyo falan filan hemen hemen hepsinin birbirinden daglar kadar farkı yok.biz normal ev kullanıcısıyız.bu işin profu değiliz.heco ile pio olmaz ne demektir?nikahmı düşmez?

• Caiz değil sanırım...
  • quote:

quote:

quote:

sana yanlış bana doğru.aynı kulağı taşımıyoruz.dahada ileri gotursek bana göre yamaha pio onkyo falan filan hemen hemen hepsinin birbirinden daglar kadar farkı yok.biz normal ev kullanıcısıyız.bu işin profu değiliz.heco ile pio olmaz ne demektir?nikahmı düşmez?

Sarpcore ne oldu daha dün başladın ses sistemi konusunda yardım isteyip duruyodun. Hiç ama hiç anlamadığın aşikar. Heco ile pio nie olmaz forumu oku insanlar saatlerce tartışıyor. Biz ona karakteristik uyum sağlama diyoruz. Hecoları magnat üretir.Ve en iyi uyumu onkyo ve marantz verir. O zaman sen önüne gelen hoparlörü bağla gitsin. Basit düşündüğün belli ses gelsin yeter matığı. Bu düşünceyle boşa avr ile uğraşıyosun git hazır sistem al.
    Şunu unutma burası doğru bilginin yeri insanlar yardım almaya geliyo insanlar yanlış yönlenir.

• Arkadaşlar birbirimiz kırmaya gerek yok . Sonuçta burası hepimizin bilgilenmeye çalıştığı ve birbirimize yardım etmeye çalıştığı bir alan.

Bildiğimiz yada bize mantıklı gelmeyen birşey varsa daha açıklayıcı şekilde ve sabırla anlatırsak yada sorarsak daha doğru olur diye düşünüyorum.

Setra19 arkadaşımız deneyimli bir arkadaşımız. Mesela pioneer ile Heco neden uygun düşmez ve de onun yerine ne yapmalıyız daha detaylı şekilde açıklarsa hepimiz birşeyler öğrenmiş oluruz. Sertaç ve Sarpcore arkadaşlarımız da aslında aynı şeyi espirili şekilde sormaya çalışmışlar bence ama yazı dilinde bazen anlatılmak istenen tam anlaşılamayabiliyor. Sonuçta konuştuğumuz cihazlar giriş seviyesi cihazlar ve minimum para ile maksimum faydayı elde etmeye çalışıyoruz. Bu sebeple ufak bir detay bile benim için önemli.

Sanırım Setra19, Heco'ların daha güçlü yada torklu bir anfi ile sürülmesi gerektiğini demeye çalışıyor. Önceki Onkyo ile kullanırken, müziklerde tam detayı, sahneyi ve o güzel hissiyatı AVR'nin ses seviyesini %25'lere getirdiğimde alabiliyordum. Ki bu apartman dairesinde oldukça yüksek sayılacak bir seviye, yani gümbür gümbür diyeceğimiz seviyeye yakın. Normal dinleme seviyem ise %10-15 civarındaydı. Zaten AVR'nin sesini sonuna kadar açamadan gönderdim, ona üzülüyorum.

Eğer Setra19 arkadaşımızın demeye çalıştığı bu ise giriş seviyesi sayılabilecek bu AVR'lerde bu farkı gerçekten hisseder miyiz?

Bir de maddi durumu çok zorlayamayacağım sanırım. Bu sebeple 1000 TL civarında kalmaya çalışıyorum.

1. seçenek olarak Sony şu an için fiyat anlamında çok mantıklı geliyor. Çünkü Sony'deki arkadaşım sayesinde STR-DN840'ı %30 indirimli şekilde yani 770 TL'ye alma şansım var. Bu ay içinde stoklara girecekmiş. Fiyat uygun olduğu için memnun kalmazsam zarar etmeden elden çıkarmam mümkün olabilir. Bu modelin fiyat ve özellik anlamında Pioneer muadili olarak 823'ü göstermişler. Bu da neredeyse 921 ile aynı sayılır.
    http://reviews.cnet.com/av-receivers/sony-str-dn840/4505-6466_7-35734384-2.html

2. seçenek olarak Pioneer 921, 1050 TL. Bununla ilgili merak ettiğim Airplay özelliği Iphone5 ile uyumlu mudur ve de Zone 2 özelliği ekstra bir anfi istiyor mu? Yani powered zone mu yoksa değil mi?

3. seçenek olarak ise Pionner 923, 1750 TL. Özellikleri malum.

4. seçenek ise Onkyo TX-NR626, 1900 TL.
    https://www.dukkanhifi.com/p-2391-Sinema-Amplileri-AV-Receivers-Onkyo-TX-NR-626-7-2-Kanal-7x160-W-A-V-Alicisi-ve-Amplifikatoru-TX-NR626-.html

Bu 4 seçenek arasından Sony ile başlayıp, beğenmezsem zarar etmeden değiştirebilmek ilk etap için mantıklı gibi duruyor. Siz ne dersiniz?

• quote:

2. seçenek olarak Pioneer 921, 1050 TL. Bununla ilgili merak ettiğim Airplay özelliği Iphone5 ile uyumlu mudur ve de Zone 2 özelliği ekstra bir anfi istiyor mu? Yani powered zone mu yoksa değil mi?

Bu sorunuzu cevaplamaya çalışayım.

Airplay özelliği iphone 5 ile uyumlu.Bu konuda sıkıntı yaşamazsınız.
    Zone 2 özelliği için ekstra bir amfiye ihtiyaç duyulmuyor.Surround back çıkışlarını zone 2 olarak kullanıyor.Tabi bu durumda main zone 5.1 olarak kullanılabiliyor.Yanlız burada önemli bir nokta var.Zone 2 kısmında analog girişler ve tuner kullanılabiliyor.HDMI, coax ve optik girişler zone 2 kısmında maleseef kullanılamıyor.
  • PRODJ kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler.

923 modelinde hdmi zone 2 özelliği var. Bu süper bir özellik. Hanımı ikna edersem bütçeyi arttırıp buna terfi edebilirim. Bakalım kısmet artık.
  • quote:

Cevabınız için teşekkürler.

923 modelinde hdmi zone 2 özelliği var. Bu süper bir özellik. Hanımı ikna edersem bütçeyi arttırıp buna terfi edebilirim. Bakalım kısmet artık.

Zone2 ye takılma bütceni çok zorlama. Söylediğin sony de giriş seviyesi olarak pio ile eşdeğer.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Sarpcore ne oldu daha dün başladın ses sistemi konusunda yardım isteyip duruyodun. Hiç ama hiç anlamadığın aşikar. Heco ile pio nie olmaz forumu oku insanlar saatlerce tartışıyor. Biz ona karakteristik uyum sağlama diyoruz. Hecoları magnat üretir.Ve en iyi uyumu onkyo ve marantz verir. O zaman sen önüne gelen hoparlörü bağla gitsin. Basit düşündüğün belli ses gelsin yeter matığı. Bu düşünceyle boşa avr ile uğraşıyosun git hazır sistem al.
    Şunu unutma burası doğru bilginin yeri insanlar yardım almaya geliyo insanlar yanlış yönlenir.

özür dilerim.hiç uğraşamıyacağım sizinle.

• Bende uğraşmayayım diyorum ama bir kaç ayda bir geliyor böyle enteresan yorumlar, sonra sen daha yeni başladın ne bilirsin gibi gereksiz, anlamsız çıkışlar... Hakikaten merak ettim şimdi '' Yıllardır profesyonel olarak tüm avr leri test etmiş biri olarak pio ve onkyonun birbiriyle uzaktan yakından alakası yoktur. '' Yani pio dandik onkyo çok daha üst kalite gibi bir anlam çıkmış, uyum meselesi ayrı bir konu. Böyle tek kelimeyle saçma ve insanları yanlış yönlendirmekten başka hiç bir analamı olmayan bir cümleyi yıllardır pro olarak bu işle uğraşan biri söylemiş olamaz, en azından ayıkken söylemiş olamaz. Sanki bu işin bir şablonu varda üstüne koyuyorsun uydu yada uymadı...
  • Arkadaşlar hepinize teşekkürler ama niye hep tartışma çıkıyor anlamıyorum. Lütfen takılmayalım böyle konulara.

Size mantıklı gelmeyen bir durum varsa siz de kendinizce doğru olan şeyi kendi mantığınız çerçevesinde anlatmaya çalışın. Zaten gün içinde sinirlendiğimiz bir sürü sert varken hobi olarak takip ettiğimiz konularda sinirlenmeye gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.