Şimdi Ara

ASUS Memo Pad HD 7 [Kullanıcı Kulübü]-[AnaKonu]-[Rom]-[Driver] (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.478
Cevap
60
Favori
251.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: edarguner

n11 deki zetaport satıcısından alıpta güncellme de sıkıntı yaşayananız varmı acaba?

ben bugün n11 deki zetaport satıcısından sipariş verdim gelsin bakalım sıkıntılımı değilmi inşallah sıkıntı çıkmaz aynı yerden alanlar güncellemede sorun çıkıp çıkmadığını yazarlarsa ona göre güncelleme yapar yada yapmayız

Orijinalden alıntı: fairtail

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

n11 deki zetaport satıcısından alıpta güncellme de sıkıntı yaşayananız varmı acaba?

ben bugün n11 deki zetaport satıcısından sipariş verdim gelsin bakalım sıkıntılımı değilmi inşallah sıkıntı çıkmaz aynı yerden alanlar güncellemede sorun çıkıp çıkmadığını yazarlarsa ona göre güncelleme yapar yada yapmayız

Alıntıları Göster
    xda developers
    Asus Memo Pad HD7 - Threads? Root? Roms?
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2339895&page=30

Buradaki ingilizce anlatımın aynısını yaptım sorun çözüldü sadece son işlemde MT6589_Android_scatter_emmc" from the "signed_bin" klasöründeki emmc dosyaı ile devam edin diğeri çalışmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: saydogan1982

xda developers

Buradaki ingilizce anlatımın aynısını yaptım sorun çözüldü sadece son işlemde MT6589_Android_scatter_emmc" from the "signed_bin" klasöründeki emmc dosyaı ile devam edin diğeri çalışmıyor.

yanlış anlamayın ama benim tablette sorun yok ama sorun yaşayan arkadaşlar için söylemiştim. siz yaptığınız işlemleri sıra no vererek anlatırsanız herkes kolayca bu derttn kurtulur verdiğiniz link karman çorman bişeyler anlatıyor bi sürü link vermişler bi sürü indirme programı ama anlayabilene aşk olsun. şurda anlatılan gibi yaptım diyeceğinize nasıl yaptığını anlatsanız olmaz mı ?

millet bu basit şe için tableti almaya korkuyo servise yoluyo vs. sayfanın amacı tableti en iyi en sorunsuz şekilde nasıl kullanırız diyerek bilgileri paylaşmak olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: canciger

quote:

xda developers

yanlış anlamayın ama benim tablette sorun yok ama sorun yaşayan arkadaşlar için söylemiştim. siz yaptığınız işlemleri sıra no vererek anlatırsanız herkes kolayca bu derttn kurtulur verdiğiniz link karman çorman bişeyler anlatıyor bi sürü link vermişler bi sürü indirme programı ama anlayabilene aşk olsun. şurda anlatılan gibi yaptım diyeceğinize nasıl yaptığını anlatsanız olmaz mı ?

millet bu basit şe için tableti almaya korkuyo servise yoluyo vs. sayfanın amacı tableti en iyi en sorunsuz şekilde nasıl kullanırız diyerek bilgileri paylaşmak olmalı.

Şu an biraz meşgulüm ama geç saatte mutlaka anlatirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• canciger C kullanıcısına yanıt
    PC tanımazsa BUNU kullanırsınız.veri alışverişi için....

quote:

xda developers

Alıntıları Göster
    Arkadşlar öncelikle hızlıal.com nasıldır oradan almayı düşünüyorum.Bir de 4.2.2 güncellemesi gelmiş bunu nasıl tablete yüklücez. Açıklarsanız sevinirim.
    Şimdiden Herkese Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaqan571 -- 27 Ekim 2013; 0:08:11 >

• gangstar_89 G kullanıcısına yanıt
    Ise yariyor hocam xda den indirip yaptimcok basit apk indir kur ve tableti yeniden baslat.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalhakan -- 27 Ekim 2013; 0:02:11 >

Orijinalden alıntı: bypangea

kardeş kullanıcı kulubü olarak konuyu sen başlatmışsın. ama herşey karman çorman işe yarar bilgileri 1. sayfaya koysan açıklamalı olarak herkez bildiğini paylaşşa çok güzel bi sayfa olacak 1. sayfaya yazmısşın usb driver nedir ne iş yara nasıl yüklenir açıklama yok. bak arkadaşımızın biri en büyük sorun olan güncelleme için çözüm buldu ve arkadaşımız uygulamalı anlatsın 1. sayfaya ekle başka bir arkadaş rom atmış rom linki ekleyip nasıl yükleneceğini anlatıp 1. sayfaya ekleyin.

tüm kullanıclardan rica ediyorum faydalı bilgileri paylaşıp uygumalı açıklamalı anlatalim ki herkez faydalansın şurda anlatılıyo diye kestirip atmayın herkes ingilizce bilmiyor herkes bilisayar tablet profösürü değil.

şimdi en önemli sorun olan güncelleme de yaşanan sıkınıtısının çözümü
    ikincisi rom linki ve yükleme anlatımı
    ve usb driver için ne işe yaradığı ve yükleme talimatı

bunların 1. sayfaya eklenmesi lazım.

zaten fiyat ve diğer konular sürekli paylaşılıyor.

kılıf isteyenler için link atmıştım ben bir tane sipariş verdim gelince paylaşıcam kalitesi ve uyumu hakkında bilgi vericem.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bypangea

kardeş kullanıcı kulubü olarak konuyu sen başlatmışsın. ama herşey karman çorman işe yarar bilgileri 1. sayfaya koysan açıklamalı olarak herkez bildiğini paylaşşa çok güzel bi sayfa olacak 1. sayfaya yazmısşın usb driver nedir ne iş yara nasıl yüklenir açıklama yok. bak arkadaşımızın biri en büyük sorun olan güncelleme için çözüm buldu ve arkadaşımız uygulamalı anlatsın 1. sayfaya ekle başka bir arkadaş rom atmış rom linki ekleyip nasıl yükleneceğini anlatıp 1. sayfaya ekleyin.

tüm kullanıclardan rica ediyorum faydalı bilgileri paylaşıp uygumalı açıklamalı anlatalim ki herkez faydalansın şurda anlatılıyo diye kestirip atmayın herkes ingilizce bilmiyor herkes bilisayar tablet profösürü değil.

şimdi en önemli sorun olan güncelleme de yaşanan sıkınıtısının çözümü
    ikincisi rom linki ve yükleme anlatımı
    ve usb driver için ne işe yaradığı ve yükleme talimatı

bunların 1. sayfaya eklenmesi lazım.

zaten fiyat ve diğer konular sürekli paylaşılıyor.

kılıf isteyenler için link atmıştım ben bir tane sipariş verdim gelince paylaşıcam kalitesi ve uyumu hakkında bilgi vericem.

Alıntıları Göster
    Asus Memo Pad HD 7 orjinal firmware atma (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2339895&page=30 sitesinden alıntı)
    Resimleri tekrar buraya linklemiyorum Türkçe anlatımını yapıyorum orjinal anlatımda resimler gayet açıklayıcı.
    USB sürücü:
    Öncelikle
    xda developers
    [TUT] Instructions MTK6577 USB VCOM Driver Installation
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2206421
    linkle verilen USB sürücülerini bilgisayarımıza yüklüyoruz Ben garanti olması için USBdeview programı ile daha önce kurmayı denediğim tüm mediatek sürücüleri kaldırdım. Daha sonra buradaki install driver programı ile sürücüleri kurdum. Kurulumsuz sürücü dosyalarını yüklemek zor oluyor. çünkü nedense tabletinizi bağladığınızda aygıt yöneticinizde 1-2 saniye görünüp yok oluyor ardından da tablet kendiliğinden açılıyor. bu sürücüyü kurunca da aygıt yönetisinde birşey gözükmüyor bende yükleme yaparken ortaya çıkıyor.,

Gerekli programlar:
    Bilgisayarımıza firmware atacağımız program olan flashtool
    tr.rghost.net
    ULK173_20130618_2123_CSC.rar — RGhost — file sharing
    http://tr.rghost.net/49370899?r=939
    ve stock ROM umuzu
    rapid.ufanet.ru
    Rapid.UfaNet.ru
    http://rapid.ufanet.ru/11135958
    indiriyoruz.

Firmware atma:
    1. Flashtool programını açıyoruz, Scatter_Loading butonunu tıklayarak "firmware/signed_bin" klasörünün içinde bulunan "MT6589_Android_scatter_emmc" dosyasını seçiyoruz. dosyayı seçtiğimizde name kısmında tüm kutucuklar işaretleniyor.
    2. Flashtool programının üst menüsünden "window" menüsüne girerek "write memory" seçiyoruz. Programın üst sekmesinde "write memory" kısmı aktif oluyor. Bu bölüme giriyoruz.
    Open RAW tıklayarak yine "signed_bin" klasöründe bulunan "sro-default-lock-sign.img" dosyasını seçiyoruz. "Memory Settings" kısmında mutlaka "EMMC" seçili olmalı.

!!!! Tabletimiz kapalı ve bilgisayara bağlı olmayacak, Her işlemde buna dikkat edin. "Write memory komutunu veriyoruz" program beklemeye geçiyor. Şimdi tabletimizi bilgisayara bağlıyoruz hiçbir şeye basmıyoruz ve tableti açmıyoruz. USB sürücünü doğru yüklendiyse 1-2 saniye sonra flashtool otomatik olarak yüklemeyi yapıyor ve büyük yeşil bir O harfi çıkıyor. O harfini gördüyeseniz işlem başarılıdır. Tableti mutlaka bilgisayardan ayırıyoruz.

3. Download sekmesine geçiyoruz .Special Format #1 komutunu veriyoruz. Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

4. Special Format #2 komutu veriyoruz Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

Tabletimiz firmware için hazır.
    5. "download agent" menüsünden image klasörünü içerisindeki DA_SWSEC_ME173X dosyasını seçiyoruz. Bu işlemi ben en başta yapmıştım.
    Download komutunu verip tableti bağladığımızda firmware atılıyor ve yeşil O göründüğünde memo pad imiz yeniden hayat buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saydogan1982 -- 27 Ekim 2013; 1:55:34 >

• quote:

Asus Memo Pad HD 7 orjinal firmware atma (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2339895&page=30 sitesinden alıntı)
    Resimleri tekrar buraya linklemiyorum Türkçe anlatımını yapıyorum orjinal anlatımda resimler gayet açıklayıcı.
    USB sürücü:
    Öncelikle
    xda developers
    linkle verilen USB sürücülerini bilgisayarımıza yüklüyoruz Ben garanti olması için USBdeview programı ile daha önce kurmayı denediğim tüm mediatek sürücüleri kaldırdım. Daha sonra buradaki install driver programı ile sürücüleri kurdum. Kurulumsuz sürücü dosyalarını yüklemek zor oluyor. çünkü nedense tabletinizi bağladığınızda aygıt yöneticinizde 1-2 saniye görünüp yok oluyor ardından da tablet kendiliğinden açılıyor. bu sürücüyü kurunca da aygıt yönetisinde birşey gözükmüyor bende yükleme yaparken ortaya çıkıyor.,

Gerekli programlar:
    tr.rghost.net
    ve stock ROM umuzu
    rapid.ufanet.ru
    Rapid.UfaNet.ru
    indiriyoruz.

Firmware atma:
    1. Flashtool programını açıyoruz, Scatter_Loading butonunu tıklayarak "firmware/signed_bin" klasörünün içinde bulunan "MT6589_Android_scatter_emmc" dosyasını seçiyoruz. dosyayı seçtiğimizde name kısmında tüm kutucuklar işaretleniyor.
    2. Flashtool programının üst menüsünden "window" menüsüne girerek "write memory" seçiyoruz. Programın üst sekmesinde "write memory" kısmı aktif oluyor. Bu bölüme giriyoruz.
    Open RAW tıklayarak yine "signed_bin" klasöründe bulunan "sro-default-lock-sign.img" dosyasını seçiyoruz. "Memory Settings" kısmında mutlaka "EMMC" seçili olmalı.

!!!! Tabletimiz kapalı ve bilgisayara bağlı olmayacak, Her işlemde buna dikkat edin. "Write memory komutunu veriyoruz" program beklemeye geçiyor. Şimdi tabletimizi bilgisayara bağlıyoruz hiçbir şeye basmıyoruz ve tableti açmıyoruz. USB sürücünü doğru yüklendiyse 1-2 saniye sonra flashtool otomatik olarak yüklemeyi yapıyor ve büyük yeşil bir O harfi çıkıyor. O harfini gördüyeseniz işlem başarılıdır. Tableti mutlaka bilgisayardan ayırıyoruz.

3. Download sekmesine geçiyoruz .Special Format #1 komutunu veriyoruz. Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

4. Special Format #2 komutu veriyoruz Ok dediğimizde yine program beklemeye geçiyor. 2. adım daki gibi tableti bağlayıp yeşil O çıkınca çıkartıyoruz.

5. "download agent" menüsünden image klasörünü içerisindeki DA_SWSEC_ME173X dosyasını seçiyoruz. Bu işlemi ben en başta yapmıştım.
    Download komutunu verip tableti bağladığımızda firmware atılıyor ve yeşil O göründüğünde memo pad imiz yeniden hayat buluyor.

Alıntıları Göster
    Bu tabletin sadece beyaz renklisi mi satılıyormuş Türkiye'de?

• Arkadaşlar n11de zetaporttan aldığım tableti guncelledim.bi sıkıntı çıkmadı allahtan

Değişiklik kişiden kişiye değişir, benim rootlama amacım uygulamaları sd karta taşımaktı fakat Root la bile taşınmiyor.. siz Root ile bir çok şey yapabilirsiniz.. Framaroot apk yi indirin ve talebinize kurun sonra uygulamayı açın ve bolomir yazan yere tıklayınız sizden tabletinizi yeniden başlamanızi söyleyecek .. işlem tamamdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkngncy -- 27 Ekim 2013; 9:06:49 >

• n11'deki zetaportta bulunan mavi renk diye biliyorum hatta siyah renk yazıyor ama yorumları okuyun birisi demiş siyah falan değil mavi renk geldi ama bunu da beğendim diye. bir de şöyle bir şey var sadece siyah ve mavi renkli olan modelde mat, diğerlerinde parlak renkli . Mat olanlar daha şık duruyor bana göre. daha ben de alamadım beliyorum enpara kartın çıkmasını :)

Orijinalden alıntı: profecco

n11'deki zetaportta bulunan mavi renk diye biliyorum hatta siyah renk yazıyor ama yorumları okuyun birisi demiş siyah falan değil mavi renk geldi ama bunu da beğendim diye. bir de şöyle bir şey var sadece siyah ve mavi renkli olan modelde mat, diğerlerinde parlak renkli . Mat olanlar daha şık duruyor bana göre. daha ben de alamadım beliyorum enpara kartın çıkmasını :)
    Forumdaki arkadaşlar ve ben de dahil sadece tek bir model numarası olan modelde sıkıntı var sanıyorduk ama öyle değil satılan yer ve değişik model farketmiyor. hepsinde çıkabiliyor anlaşılan sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profecco -- 27 Ekim 2013; 9:20:18 >

Orijinalden alıntı: profecco

Forumdaki arkadaşlar ve ben de dahil sadece tek bir model numarası olan modelde sıkıntı var sanıyorduk ama öyle değil satılan yer ve değişik model farketmiyor. hepsinde çıkabiliyor anlaşılan sorun.

tamam tesekkurler

USB sürücü:
    Öncelikle
    xda developers

Gerekli programlar:
    tr.rghost.net
    ve stock ROM umuzu
    rapid.ufanet.ru
    Rapid.UfaNet.ru
    indiriyoruz.

Firmware atma:

Alıntıları Göster
    zetaport dan iki adet aldım sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canciger -- 27 Ekim 2013; 12:59:09 >

• quote:

zetaport dan iki adet aldım sıkıntı yok.

Alıntıları Göster
    Bende ZetaPort'dan siparişi geçiyorum dostlar bakalım Salı günü elimde olur inşallah güncellemede sıkıntı çıkmaz çıkarsada Saydogan1982 nickli arkadaşın anlattığını uyguluycaz
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.