Şimdi Ara

Bilgisayar donuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende Dell İnspiron N5010 var. Bugünlerde çok sinir bozucu bir sorun ile karşı karşıyayım. Hdd ışığı durmadan yanıyor ve bilgisayar hiçbir işlem görmüyor.Mouse bile hareket etmiyor.
    Win8 yüklü(sonradan kuruldu önceden win7 vardı)
    önceden böyle bişey yoktu yeni bir problem. Bilgisayarım canavar gibiydi ya pes13 bile oynuyordum :(

İşlemci:Intel(R) Core (TM) i5 CPU m480 2.67 GHz
    RAM:4 GB (kullanılabilir 3,87)
    sistem türü 64 bit
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertugrul_kulhan -- 9 Temmuz 2013; 11:59:29 >

Orijinalden alıntı: ertugrul_kulhan

Bende Dell İnspiron 5501 var. Bugünlerde çok sinir bozucu bir sorun ile karşı karşıyayım. Hdd ışığı durmadan yanıyor ve bilgisayar hiçbir işlem görmüyor.Mouse bile hareket etmiyor.
    Win8 yüklü(sonradan kuruldu önceden win7 vardı)
    önceden böyle bişey yoktu yeni bir problem. Bilgisayarım canavar gibiydi ya pes13 bile oynuyordum :(

İşlemci:Intel(R) Core (TM) i5 CPU m480 2.67 GHz
    RAM:4 GB (kullanılabilir 3,87)
    sistem türü 64 bit
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

Hocam Selam;

Arkadaşlar konu ile ilgili başlık açmış. Buradan takip edebilirsin:http://forum.donanimhaber.com/m_37273072/tm.htm

Kolay Gelsin.

• En kolay çözümler ; Format

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı bilgisayardan bendede var dostum eğerki donanımla alakalı bir sorun oluşmuşsa hiç çekinme müşteri hizmetlerini ara ertesi gün evinde servis yapıolar pc nin bakımını yapıp gidiyorlar. Garantiye yollıyim 15 gün bekliyim olayı yok direk kapına geliyor garanti tavsiye ederim aramanı.
  • Pc donmalar en çok şu sebeplerden ortaya çıkar

Psu nun yetersiz güç vermesi yada pc bileşenlerine yeterli güç gitmemesi
    Hdd deki bad sector ler en az takılmalar bundan olur donmalar kalıcıysa Cpu unu kontrol et çok ısınınca kitler
    Bilgisayarım donuyor
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: perseustr

hasar görmüş ise bad sector oluşmuş olabilir hd tune taraması yapıp ss koyarsanız daha kolay yardımcı olabilirim

dediğin şeyi nasıl yapıyoruz kardeşim?

Bilgisayarımı sadece internet vs. kullanıyorm çok dolu değil programla hatta hiç dolu değil.
    Servisi eve çağırdım diyelm malesef kasabada oturuyorm gelirler mi acaba?
    bi de sıkıntılı dönem üni. tercihleri yapıyorm çok yoğunm arada fakülte araştırmak için açıyorm beni yarı yolda bırakıyo ya :(
    öncelikle servis her yere gelir zaten görevleri bu

bad sector olayına gelince internetten hd tune programını indir error scan yap uzun sürecektir bittiğinde ctrl prtsc yap paint aç ctrl v yap ekran görüntüsünü kaydetmiş olacaksın o resmi kaydet sonra aynısını yine hd tune de benchmark bölümü için yap ekran görüntüsünü al kaydet sonra bu kaydettiğin iki resmi buraya yükle inceleyelim ona göre sana çözüm bulmaya çalışalım

aradım servisi harddisk hatası verdi bilgisayar. Gelip değiştireceklermiş. Ama gelen harddisk boş olacakmış. işletim sistemini sen kendin kuracaksn dedi. pc nin altında win7 home basic yazıyo sizce hangi işletim sistemini kuraym? birde bu işletim sistemini nereden temin edebilirm?

yeni hdd olayında da lisans anahtarının bulunduğu işletim sistemini kurarsan daha avantajlı olur yeni lisans almana gerek kalmaz servisine söyle işletim sistemini de getirsinler ücret bile talep edeceklerini sanmıyorum en kötü ihtimalle 10-15 lira isteyebilirler ücret isterlerse alma internetten bile bulabilirsin hatta forumun işletim sistemleri bölümüne bakarsan büyük ihtimalle orada vardır

Orijinalden alıntı: perseustr

teste göre sorun gözükmüyor ama tabi diğer testlerin de sonucunu görmeden birşey söyleyemem

yeni hdd olayında da lisans anahtarının bulunduğu işletim sistemini kurarsan daha avantajlı olur yeni lisans almana gerek kalmaz servisine söyle işletim sistemini de getirsinler ücret bile talep edeceklerini sanmıyorum en kötü ihtimalle 10-15 lira isteyebilirler ücret isterlerse alma internetten bile bulabilirsin hatta forumun işletim sistemleri bölümüne bakarsan büyük ihtimalle orada vardır

Teknik ekipteki elemanların genelde yanında işletim sistemi diski bulunmaz dedi ama benim kendi elimde varsa kurarlarmış.
    yanlarında bulunmaz zaten ama sen o bilgisayarı alırken işletim sistemini de aldın aslında o bilgisayara verdiğin paranın bir kısmını işletim sistemine vermiş oldun bu işletim sistemini de bilgisayarla birlikte aldığın için bilgisayarı satın aldığın firmadan almış oldun bu yüzden firma sattığı işletim sisteminin kurulum dosyasını cd,dvd,flash disk ya da herhangi başka bir araç ile sana vermek zorunda bilgisayarın yanında verilen cdlere bir bak onların arasında yoksa bunu teknik servis sana getirmek zorunda aksi taktirde para karşılığı sattığı ürünü sana teslim etmemiş sayılırlar

Orijinalden alıntı: ertugrul_kulhan

Dediğin gibi baya uzun sürdü:)
     Bilgisayar donuyor.

aradım servisi harddisk hatası verdi bilgisayar. Gelip değiştireceklermiş. Ama gelen harddisk boş olacakmış. işletim sistemini sen kendin kuracaksn dedi. pc nin altında win7 home basic yazıyo sizce hangi işletim sistemini kuraym? birde bu işletim sistemini nereden temin edebilirm?

home basic kullanmş biri olarak söliye bilirimki sakın kurma ya win7 ultimate yada win 8 pro kur home basic de çoğu program sürekli hata veriyor eksik dosya olduğundan çok uğraştırıyor

Anakart: Asus crosshair v formula-z
    Ekran Kartı: MSİ R9 390 8Gb Gaming
    Ram : Corsair xms3 32gb
    İşlemci:Amd Fx 8150
    İşlemci soğutucusu: Zalman CNPS12X
    Kasa: Cooler Master Cosmos SE
    monitör: Asus vg248qe 24"

• bende zaten ultimate kurmayı düşünüyordum.

yanında gelen cdleri bulamadım. telefonda konuştuğum adam ise ben kurulum cdsi götürün yanınızda diye not düşemem yasak falan dedi ama
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.