Şimdi Ara

Linux bilen birisi bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows' tan güvenlik açıkları ve hep aynı şeyi görmekten bıktım değişiklik istiyorum. Ubuntu kullandım fakat farklı ve karışık geldi doğrusu. OpenSuse kurmayı düşünüyorum. Farklı bir önerisi olan var mı ? Hem görsellik hem hız hem de kullanılabilirlik açısından ? Son olarak çok fazla program/ oyun kıtlığı çeker miyim ?

• Özellikle oyun düşünüyorsan OpenSUSE'da daha çok zorlanabilirsin diye tahmin ediyorum, çünkü OpenSUSE'un varsayılan depoları çok küçüktür. Kullanıcıların oluşturduğu, resmi olmayan depolarla Ubuntu kadar geniş depolara sahip olsa da bunlar tek tek bulman gerekebilir, bunları bulduktan sonra OpenSUSE'un hatırı sayılır büyüklükte oyun depoları var. Bu arada bu "OpenSUSE kullanma" anlamına gelmiyor, OpenSUSE benim Ubuntu'dan daha çok sevdiğim bir dağıtımdır, ancak bence farklı bir şey denemeden önce takıldığın yerleri sormayı dene, eğer Ubuntu'ya özel sorunlar değilse zaten aynı sorunu bütün dağıtımlarda yaşayabileceğinden başka bir şey önermek yerine çözüm tavsiye edilir. Eğer Ubuntu'nun arayüzüne özel sorunlarsa işte o zaman başka bir dağıtım ya da başka bir Ubuntu sürümü tavsiye edilir.

Bir de hız demişken, fikir verebilmek için sistem özelliklerini bilmek gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _memet

Özellikle oyun düşünüyorsan OpenSUSE'da daha çok zorlanabilirsin diye tahmin ediyorum, çünkü OpenSUSE'un varsayılan depoları çok küçüktür. Kullanıcıların oluşturduğu, resmi olmayan depolarla Ubuntu kadar geniş depolara sahip olsa da bunlar tek tek bulman gerekebilir, bunları bulduktan sonra OpenSUSE'un hatırı sayılır büyüklükte oyun depoları var. Bu arada bu "OpenSUSE kullanma" anlamına gelmiyor, OpenSUSE benim Ubuntu'dan daha çok sevdiğim bir dağıtımdır, ancak bence farklı bir şey denemeden önce takıldığın yerleri sormayı dene, eğer Ubuntu'ya özel sorunlar değilse zaten aynı sorunu bütün dağıtımlarda yaşayabileceğinden başka bir şey önermek yerine çözüm tavsiye edilir. Eğer Ubuntu'nun arayüzüne özel sorunlarsa işte o zaman başka bir dağıtım ya da başka bir Ubuntu sürümü tavsiye edilir.

Bir de hız demişken, fikir verebilmek için sistem özelliklerini bilmek gerekiyor.

Intel Core 2 Duo 2.13 Ghz
    Nvidia GeForce 9600GS
    4GB RAM
    320 GB HDD

• O sistemde bütün masaüstü ortamlarının ve bütün dağıtımların iyi çalışacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden bence tek tek karışık bulduğun noktaları sorarsan farklı bir dağıtım mı tavsiye etmeli yoksa soruları açıklamakla mı yetinmeli ona karar verebiliriz. Yine de daha alışıldık bir arayüz istersen sorduğun OpenSUSE'un KDE sürümünü yahut Linux Mint'in Cinnamon sürümünü yükleyebilirsin.
    OpenSUSE yüklersen games 12.3 deposunu etkinleştirmelisin, orada Urban Terror, Alien Arena, Wesnoth gibi Linux'un sevilen oyunlarını bulabilirsin.
  • quote:

O sistemde bütün masaüstü ortamlarının ve bütün dağıtımların iyi çalışacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden bence tek tek karışık bulduğun noktaları sorarsan farklı bir dağıtım mı tavsiye etmeli yoksa soruları açıklamakla mı yetinmeli ona karar verebiliriz. Yine de daha alışıldık bir arayüz istersen sorduğun OpenSUSE'un KDE sürümünü yahut Linux Mint'in Cinnamon sürümünü yükleyebilirsin.
    OpenSUSE yüklersen games 12.3 deposunu etkinleştirmelisin, orada Urban Terror, Alien Arena, Wesnoth gibi Linux'un sevilen oyunlarını bulabilirsin.

OpeSUSE yükledim driver uyumluluk sorunu yaşadım hocam. İnternete ne wi-fi ile bağlanıyor nede kabloluyla. Linux mint denemye düşünüyorum teşekkürler her şey için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitude

quote:

O sistemde bütün masaüstü ortamlarının ve bütün dağıtımların iyi çalışacağını tahmin ediyorum. Bu yüzden bence tek tek karışık bulduğun noktaları sorarsan farklı bir dağıtım mı tavsiye etmeli yoksa soruları açıklamakla mı yetinmeli ona karar verebiliriz. Yine de daha alışıldık bir arayüz istersen sorduğun OpenSUSE'un KDE sürümünü yahut Linux Mint'in Cinnamon sürümünü yükleyebilirsin.

OpeSUSE yükledim driver uyumluluk sorunu yaşadım hocam. İnternete ne wi-fi ile bağlanıyor nede kabloluyla. Linux mint denemye düşünüyorum teşekkürler her şey için ?

linux mint'in sorunsuz çalışması muhtemel ama openSuse'nin stilini sevdiyseniz out of box çalışan Mageia 3 'ü de öneririm. Sonuçta o da KDE kullanıyor ama depoları ve 3. party desteği openSuse'den bence daha rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: robotcu

quote:

quote:

linux mint'in sorunsuz çalışması muhtemel ama openSuse'nin stilini sevdiyseniz out of box çalışan Mageia 3 'ü de öneririm. Sonuçta o da KDE kullanıyor ama depoları ve 3. party desteği openSuse'den bence daha rahat.

Alıntıları Göster
    quote:

"out of box" ne demek, açıklar mısınız lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 14 Haziran 2013; 11:13:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    c dili bilenler bakabilir mi?
    11 yıl önce açıldı
    İngilizce bilen bakabilir mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dirgen

quote:

"out of box" ne demek, açıklar mısınız lütfen?

türkçe kullanmam gerekirdi, ama linux tartışmalarında çok geçen bir kalıp olduğu için öylece yazmışım kusura bakmayın. Out of box, kutudan çıktığı gibi anlamında kullanılıyor. Genelde işletim sistemleri için kurduğunuz gibi üstüne driver vs. kurmadan ayarlarla uğraşmadan bilgisayarınızın tüm donanımını tanıyıp çalıştırabilen dağıtımlar için kullanılıyor.

Mageia önerime gelecek olursak 3 üncü sürümü çoğu donanımı sorunsuz çalıştırmasının yanında pek çok kapalı yazılımı da flash player, codecler vs. paket yöneticisiyle kolayca kurabilirsiniz.

• Mageia 3 güzel dağıtımdır linux ile yeni tanışanlar için de uygun olduğunu düşünüyorum.
  • Özellikle yeni yeni Linux ortamına adım atacaklar için Linux Mint 15 en idealdir. Cinnamon masaüstü ile hem görsel açıdan, hemde kullanıcı dostu oluşundan oldukça tatmin edicidir.
  • quote:

Windows' tan güvenlik açıkları ve hep aynı şeyi görmekten bıktım değişiklik istiyorum. Ubuntu kullandım fakat farklı ve karışık geldi doğrusu. OpenSuse kurmayı düşünüyorum. Farklı bir önerisi olan var mı ? Hem görsellik hem hız hem de kullanılabilirlik açısından ? Son olarak çok fazla program/ oyun kıtlığı çeker miyim ?

opensuse bence yanlış tercih olur kullanması zordur
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.