Şimdi Ara

LYS ÖNCESİ TÜM FİZİK FORMÜLLERİ (Modern fizik geldi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
142
Favori
130.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

quote:

Orijinalden alıntı: Hurts

düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır

Çok doğru söylüyorsun hocam. Bu formülleri paylaştığım zamana dikkat ederseniz geçen sene sınavdan 1 gün önceydi ki unuttuğum formülleri sınavda hemen hatırlayayım diye ve işe de yaramıştı. Arkadaşlara konuyu iyice kavramalarını sonra bolca soru çözmelerini öneririm. Böylece formüllerin ezberlenmesine pek gerek kalmayacaktır.

Aynen zaten konuyu bilmeden formuller uygulanamaz hocam sanada tekrar teşekkürler bu arada ben bu formulleri kagida yazdim unuttugumda hemen bakiyorum amac o zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: kralYD

quote:

Orijinalden alıntı: beşiktaşlı emre

quote:

Orijinalden alıntı: Hurts

düşünmeden öğrenmek vakit kaybıdır

Çok doğru söylüyorsun hocam. Bu formülleri paylaştığım zamana dikkat ederseniz geçen sene sınavdan 1 gün önceydi ki unuttuğum formülleri sınavda hemen hatırlayayım diye ve işe de yaramıştı. Arkadaşlara konuyu iyice kavramalarını sonra bolca soru çözmelerini öneririm. Böylece formüllerin ezberlenmesine pek gerek kalmayacaktır.

Aynen zaten konuyu bilmeden formuller uygulanamaz hocam sanada tekrar teşekkürler bu arada ben bu formulleri kagida yazdim unuttugumda hemen bakiyorum amac o zaten

Rica ederim. Kolay gelsin.

• şekille daha akılda kalıyor kuru kuruya formül çok sıkıcı olur :)
  • Düzenlenmiş halini buldum Formüller.doc
  • Arkadaşlar birisi faz farkini açiklayabilir mi?
  • quote:

Arkadaşlar birisi faz farkini açiklayabilir mi?

Alternatif akım mı dalgalar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: NephertitiKleopatra

quote:

Dalgalar
  • quote:

quote:

quote:

Dalgalar

Faz farkı iki kaynağın aynı anda batıp çıkmaması yüzünden olur. Mesela faz farkı 1/2 ise bir kaynak suya girdiğinde öbürü suya en uzak noktadadır iyice kalkmıştır. Tam tersi çalışırlar kısaca. Biri batarken diğeri çıkmıştır. Haliyle biri önce batmaya başladığı için desen kayar. Bu kayma miktarını formüllerden bulabilirsin. Ha bir de faz farkı 1den büyük olamaz. Mesela cevabı 5/4 buldun faz farkı 1/4tür tam katları atarsın :)

• bu konuyu gördükten sonra fizikten umudu kestim.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Dalgalar

Faz farkı iki kaynağın aynı anda batıp çıkmaması yüzünden olur. Mesela faz farkı 1/2 ise bir kaynak suya girdiğinde öbürü suya en uzak noktadadır iyice kalkmıştır. Tam tersi çalışırlar kısaca. Biri batarken diğeri çıkmıştır. Haliyle biri önce batmaya başladığı için desen kayar. Bu kayma miktarını formüllerden bulabilirsin. Ha bir de faz farkı 1den büyük olamaz. Mesela cevabı 5/4 buldun faz farkı 1/4tür tam katları atarsın :)

Çok teşekkürler eyvallah haci anladim

• sanırım atomun potansiyel enerjisinin formulü yok r-l-c de yok güç çarpanı falan koysaydınız
  • Up gormeyenler faydalansin
  • Sinava yakin ise yarar eksik formul varsa atabilirsin kisa bilgiler felan
  • acayip yardımcı oldun
  • Normalde mantığını anlayarak çözme tarafındayım ama bazılarını da mecburen ezberliyorum.Malum süre yok fazla.Normalde bunları ezberlemek çok doğru birşey değil.Ama yine de bazı formüller (Stroboskop formülü,ısı iletim hızı formülü,çözünürlük formülü falan) gereksiz geliyor bana ve sadece ezberliyorum.
    Yararlı olabilir.

• Beyler molanızda izleyebilirsiniz özellikle bu konuya dair ilgisi olanlar için güzel bir video buldum Albert Einstein'in İzafiyet Teorisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibumii -- 22 Mayıs 2013; 2:04:11 >
  • up izafiyet teorisi hakkında fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibumii -- 22 Mayıs 2013; 2:05:10 >
  • Albert Einstein’ın hem hayatını kısaca anlatan hemde izafiyet teorisini çok basit ve anlaşılır bir şekilde anlatan bu videoyu da kesinlikle izlemelisiniz.
  • Arkadaşlar bu da çok güzel bir video (Evrenin Ucuna Yolculuk) biraz uzun ama çok güzel bir belgesel
  • bunu küçükken izleseydim her şey çok daha farklı olabilirdi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.