Şimdi Ara

NOTEBOOK PİLİNE ŞARJ ALETİ YAPIMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İnternetten Bilgisayarı bozuk bir kaç arkadaştan çok cüzzi bir rakamla notebook bataryası aldım.aslında sadece onun için değil ama bunu bilmem gerek.
    Genelde Notebook Pillerinde 3lü seri yada 4 lü Seri olarak kullanılıyor.
    3lü seri olanlarda 10.8v yada 11.1v yazıyor illaki göz aşinalığı olmuştur her bilir bunu.
    10.8v yazanlar her hücreli 3.6v kabul etmiştir.11.1v yazanlar ise her hücreyi 3.7v kabul etmiştir.
    Ve iki durumdada 3lü seri hücrelerin tam dolu hali 12.6v.(Volt Metre ile Ölçülmüştür.
    Şarj olma gerilimleri de hücre başına 4.2v Yani Tam dolu haline aynı olarak 12.6v da şarj olması lazım.
    Yanlışım olursa düzeltin lütfen.Bir ara laptobun pilini Söküp şarj pinlerini voltajını ölçeceğim kesin sonuç bu olucak sanırım.
    Şimdi Li ion hücreler için Genel bir şey soracağım.Telefon Bataryalarındaki Ortadaki pin yani hiç bir şekilde gerilim okuyamadığımız pinden Pilin %lik durumumu anlaşılıyor ne anlaşılıyor?
    Aynı şekilde Notebook bataryasında Bir çok pin var 2 pininden voltaj alabilirim.Bunda sıkıntı Yok 12.6v a geldiğinde şarjı kesicek bir şarj devresi yada sabit bir kaynak kullanabilirim sağlıklı olur mu bilemedim İlk kısım bu ne yapabilirim?
    Ama o diğer pinler nasıl pilin %lik durumunu gösterebiliyor.Örneğin bende Rmclock Utilies diye bir program var Kaç amper kaldığını anlık tüketimi ve Kaç amperinin dolduğunu vv.s gösterebiliyor. not :MWH cinsinden.Tasarlanan kapasitesi kullanılabilir kapasitesi her şeyini görebiliyoruz.BUnu dışarıda basit bir şekilde yada bir mikro işlemci ile yapabilirmiyiz?
    Yada bozuk bir notebookun Şarj Katını Söksem direk böyle bir şey deneyen var mı?
    Bana basit bir şarj cihazı ve Aşırı Deşarja girmemesi için bir koruyucu gerek.Koruyucuyu Zenerin kırılmasından yola çıkarak yada direnç bölücü ile yapabilirim ama.
    Şarj cihazından Yardımcı olabilirmsiniz arkadaşlar.
    Son olarak bir de içinde kontrol ünitesi varmış sanırım bu kontrol ünitesi ne yapıyor.Acaba düşük voltaja düştüğünde enerjide kesebilir mi?
    Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim arkadaşlar teşekkürler.
    Biliyorum uzun Yazdım ama aklıma takılanları Sormak istedim.
    Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan123123 -- 10 Mart 2013; 20:21:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung 50w Orjinal Şarj Aleti
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.