Şimdi Ara

Cevap: JIAYU G3 SİPARİŞ SÜRECİ VE GÜMRÜK PROBLEMLERİ (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.915
Cevap
23
Favori
101.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: incali

quote:

Orijinalden alıntı: duykan

Beni iş inada bindi artık...

8 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 Teslim Edilemedi Gönderi Kabul Edilmemiştir/Göndericiye İade Edildi

ikinci g3 siparişimi de alamadım geri gönderiyorlar...
    getirip satan arkadaşlar PM

İLK KEZ SENİNKİ GİBİBİRŞEY GÖRDÜM
    POSTA GECMİŞİNİ PAYLAŞIRMISIN

No Merkez Adı Tarih İşlem
    1 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 22/03/2013 Yurtdışı Kabul Geliş Kaydı Yapıldı
    2 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 22/03/2013 Gümrüğe Sevk Edildi
    3 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 22/03/2013 Torbaya Eklendi
    4 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 22/03/2013 Torbaya Eklendi
    5 İST.ULUSLARARASI PİM/İST.ULUSLARARASI PİM 22/03/2013 Torbadan Alìndì
    6 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 Gönderinin Geliş Kaydı Yapıldı
    7 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 PTT İşyerine Teslim Edildi
    8 BURSA K.İ.M/BURSA PTT KARGO İŞLEME MRK. 29/03/2013 Teslim Edilemedi Gönderi Kabul Edilmemiştir/Göndericiye İade Edildi

Bursa da durum bööle işliyor, 2. kez dir dönüyor benim....ihbar falan da göndermiyorlar...ararsan söölüyolar geri gidecek diye...

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan59

İnşallah dediğin gibi olur , Bu yasa çıktıktan sonra ürün takıldı diyelim , ben ürünü istemiyorum geri gitsin desemde gene para ödeyecekmiyim ki

olayın inceliği orda zaten. her türlü kilitleyecekler cezayı
  • bu gümrük saçmalığı ancak zaten bizim ülkede olur sanki asgari ucretle geçinen insanlar gidip iphona 1800 lira veremiyorlar diye birde gümrüklere el atın tam olsun.
  • Yakalanan telefonları geri göndermek yerine, el koyacaklarmış.. bir de oldukça fazla cezası var..
    Artık el konulan telefonları, Gümrük satış mağazalarından (Tasis) satın alırız.. Geçen sene 25 liraya sıfır Nokia 3310 satıyorlardı..
  • Gümrükte satılan cep telefonlarının imei kaydını kim yapacak? Burada bir kaos var gibime geliyor. Bu yasanın uygulanış şeklini 1-2 ay bekleyip görmek gerek...
  • GÜMRÜKTEN EŞYA GİRİŞİ

Türkiye Gümrük Bölgesi'ne giriş yapan eşyanın belirtilenden çok farklı olması halinde söz konusu eşyaya el konularak mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilecek.
    Eşya tasfiyeye tabi tutulacak ve para cezası uygulanacak
    Gümrük bölgesine getirilen serbest dolaşımda olmayan eşyanın, beyan edilenden belirgin şekilde farklı olduğunun tespiti halinde, gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilecek.
    İthali yasak eşyanın tespiti halinde, gümrük vergisinin yanında, gümrüklenmiş değerinin 4 katı idari para cezası getirildi.

Benim verdiğim daha önceki bir kaç siparişte pakete elektronik yazmslardı gelen eşyalarda elektronik olduğu icin belirtilenden cok farklı olmuyor bunu telefon için yaparsanız sonucta elektronik alet olduğu için el konulmaz diye düşünüyorum ama para cezasında kaçış yok gibi duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 28/03/13 15:46 2013-03-28 15:46:51 Deliver item (Inb) Gonderi teslim edildi (Gelen) TÜRKIYE

arkadaslar benim cihaz geldi minidealden (singpost ile) almıştım 16 sında aldım 28 inde elime geçti ancak askerde olduğum için cihazı inceleyemedim. telefon benden önce geldi insallah sizlerinkide en kısa zamanda elinize ulasır. almama vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Bu arada türkiyenin gümrüğü baya sıkıntı olmaya başladı g4 siparişimi GÜRCİSTAN ÜZERİNDEN (2 - 3 adet ) bir tanıdık vasıtasıyla vermeyi düşünüyorum

sizce GÜRCİSTAN mantıklımı
  • birde aklıma takılan bir soru var benim daha öncede tablet alışverişim olmuştu o da sorunsuz olmuştu. diğer forumlarada baktığımda takılmaların %70 i istanbulda %20 si ankarada oluyor diğer illerde neredeyse takılma olmuyor.
    mesala orduya (memleket) gelen kargoya ordu gümrüğü bakıyor ve bir şey anlamadığından buradan rahat mı geçiyor acaba. demek istediğim küçük illerde gümrükten geçmesi dahamı kolay oluyor. acaba
  • söyle bir tablo oluştursak nasıl olur telefon alanlar burayı güncellese tüm sayfalara bakmak zorunda kalmasa kullanışlı olur diye düşünüyorum. daha da eklenti yapılabilir.

KULLANICI///////SİPARİŞ VERİLEN SİTE/////// KARGO/////// FİYAT ///////ÜZERİNE YAZILAN NOT /////// ŞEHİR///////GÜMRÜK DURUMU///////KAÇ GÜNDE GELDİ
    kumrulordu////// minideal /////// singpost///////190 usd/////// home and garden 15usd/////// ordu /////// geçti /////// 12 gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkinali52 -- 30 Mart 2013; 13:06:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kumrulordu

birde aklıma takılan bir soru var benim daha öncede tablet alışverişim olmuştu o da sorunsuz olmuştu. diğer forumlarada baktığımda takılmaların %70 i istanbulda %20 si ankarada oluyor diğer illerde neredeyse takılma olmuyor.
    mesala orduya (memleket) gelen kargoya ordu gümrüğü bakıyor ve bir şey anlamadığından buradan rahat mı geçiyor acaba. demek istediğim küçük illerde gümrükten geçmesi dahamı kolay oluyor. acaba

takılma illerde olmuyor, istanbul merkezde takılıyor esas olay istanbul
  • quote:

söyle bir tablo oluştursak nasıl olur telefon alanlar burayı güncellese tüm sayfalara bakmak zorunda kalmasa kullanışlı olur diye düşünüyorum. daha da eklenti yapılabilir.

KULLANICI///////SİPARİŞ VERİLEN SİTE/////// KARGO/////// FİYAT ///////ÜZERİNE YAZILAN NOT /////// ŞEHİR///////GÜMRÜK DURUMU///////KAÇ GÜNDE GELDİ
    kumrulordu////// minideal /////// singpost///////190 usd/////// home and garden 15usd/////// ordu /////// geçti /////// 12 gün

hocam su Home And Garden 15$ yazisi nedir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: incali

quote:

birde aklıma takılan bir soru var benim daha öncede tablet alışverişim olmuştu o da sorunsuz olmuştu. diğer forumlarada baktığımda takılmaların %70 i istanbulda %20 si ankarada oluyor diğer illerde neredeyse takılma olmuyor.

takılma illerde olmuyor, istanbul merkezde takılıyor esas olay istanbul

Alıntıları Göster
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkan -- 30 Mart 2013; 16:01:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

quote:

söyle bir tablo oluştursak nasıl olur telefon alanlar burayı güncellese tüm sayfalara bakmak zorunda kalmasa kullanışlı olur diye düşünüyorum. daha da eklenti yapılabilir.

hocam su Home And Garden 15$ yazisi nedir acaba?

ev ve bahçe eşyası

• yurt dışı geliş kaydı yapıldı ve aynı gün gümrüğe sevk edildi. muhtemelen takıldı ama böyle geçen var mı hiç onu merak ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egoka

yurt dışı geliş kaydı yapıldı ve aynı gün gümrüğe sevk edildi. muhtemelen takıldı ama böyle geçen var mı hiç onu merak ediyorum.

Gümrük yazınca kesin takıldı.benim kargo bulunduğum ilçeye gelmeden bursa kim den geri gitti kutuyu bile göremedim

• quote:

Orijinalden alıntı: sabricsr

quote:

Orijinalden alıntı: egoka

yurt dışı geliş kaydı yapıldı ve aynı gün gümrüğe sevk edildi. muhtemelen takıldı ama böyle geçen var mı hiç onu merak ediyorum.

Gümrük yazınca kesin takıldı.benim kargo bulunduğum ilçeye gelmeden bursa kim den geri gitti kutuyu bile göremedim

Aynen keşke şöyle bir elime alabilseydim ağırlığını hissetsem vedalaşsaydım. Ama yüzünü göremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakan81 -- 31 Mart 2013; 14:02:27 >

• hayırlısı kısmet değilmiş demekki şimdi birde geri dönüşünü bekleyeceğiz, orası sıkıcı işte.
  • 21/03/13 14:14 2013-03-21 14:14:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir HONG KONG (Yurt Disi)
    27/03/13 21:02 2013-03-27 21:02:00 The item was forwarded to the destination country (Otb) Gonderi yurt disina sevk edildi (Giden) HONG KONG (Yurt Disi)
    31/03/13 09:14 2013-03-31 09:14:39 Receive item at office of exchange (Inb) Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi TÜRKIYE

kac güne izmire gelir acaba yada takılırmı hemen malum gümrük kanunu
  • Yav arkadas benim telefon bi turlu kargolanamadi. 15 gun once pandawillden siparis vermistim 9 gun oldu kargolanmadi hizli olun ya da parami iade edin dedim parami iade ettiler daha sonra minidealdan siparis verdim bu sefer de turkiye gumrugu sikintili parani iade ediyoruz dediler haydaaa yok mu sikinti cikarmayan hizli bi site. Paypal olmali

• quote:

Orijinalden alıntı: | LuFFy | Piece |

Yav arkadas benim telefon bi turlu kargolanamadi. 15 gun once pandawillden siparis vermistim 9 gun oldu kargolanmadi hizli olun ya da parami iade edin dedim parami iade ettiler daha sonra minidealdan siparis verdim bu sefer de turkiye gumrugu sikintili parani iade ediyoruz dediler haydaaa yok mu sikinti cikarmayan hizli bi site. Paypal olmali

5 günde eline ulaşcak sekilde nasıl gelir bilmem yasa cıktı cıkacak
  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.