Şimdi Ara

cat5 kablo ile en fazla kaç metre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • biz adsl yi farklı evler arasında paylaştırmak istiyoruz.network kuracağız.evlerimiz arasında 100 mt filan var.cat5 uygun olur mu? uygun olmazsa alternatif olarak ne yapabiliriz?
    şimdiden teşekkürler.

• valla bende merak ediyorum 100 ile 150 metre mesafe var
  • yaa bu networkler için 305 mt. kablo satıyolar heralde 305 mt. dir sınır. ama bu konuda bilgim yok bilenlerin yanıtlaması daha iyi olur...
  • arkadaslar en fazla 126m denemem oldu. ftp cat5 (ftp kabloda folyoya sarılı kablo) kablo kullandım.
    kabloyu taktım sinyal hemen geldi. hic bi performans kaybı yok. arada 5-6 tane de bina var
  • birkaç sitede araştırdım.araya switch gibi bir repeater kullanmak gerekir diyor.çok uzun mesafeler için.ama maksimum 100 mt bir kaç sitede de 100 ft(sanırım 300 mt filan yapar) yazıyordu.
  • ya kardesim ben kendim bizzat denedim diyorum, denemeden önce cok kisiden yardım istedim sitelerden falan baktım herekes ayrı telden calıyo.. sen hala siteden falan bahsediyosun yaa.
  • 103metre sonra kuvvetlendirici kullanman şart
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç 200-300 m. cross cable yapmadım. fakat bu işin okulunu okudum UTP kablolarla veri kaybı olmaması için , verilerin bozulmaması için tam performans alman için maximum 100 m. kablo kullanman
    gerektiğini öğrenmiştik.
    Kablo uzunluğu arttıkça kablolardaki elektrik sinyallerinin zayıflayacağından 100 m.den sonra elektirik sinyallerini güçlendiren hub, switch , repeater vs. gibi aletlerin kullanılması gerekir.
    tabi kaç mt. yapacağınızı bilmiyorum birde 5-4-3 kuralı var. Sanırım bu yapacağınız işte sizi ilgilendirmiyor.
    özetlersek 100m.
  • UTP Cat 5e IEEE standartlarına göre 100 metre maximum.ama +-10/15 metre pratikte çalışabilir.Dediğim gibi standart diil ama çalışır herhal[?]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.