Şimdi Ara

Astra 1.3 cdti (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • en fazla şikayet edilen arabaların başında opel oldugu dogrudur
    ama bunun satılan araç ve alıcı kitle ile dogrudan ilgili olduguda gerçek
    opel her modelinden fazlaca satar (corsa, astra, vectra, combo.....)
    bunların hepsi de hatasız çıktı diyen varsa ben başka bişeyde sorun ararım
    ama yinede türkiyede ki servislerin tavırları hoş olmadıgı için düşündürücü

Orjinalden alıntı: NateHuffman

Bu arabayı kullanan birisi olarak sorunun kaynağı malesef arabalarda değil, otomobille birlikte verilen kitapçığı okumayan insanlarımızda diye düşünüyorum.
    Benzinli bir araç gibi kontağı çevirir çevirmez çalışsın diye uğraşırsanız özellikle soğuk havalarda 4-5 sefer sonunda başarabilirsiniz. Ancak kullanma kılavuzundaki ''Kontak anahtarını yarım çevirin ve motor ikaz lambası sönene kadar bekleyin (3-4sn) ve sonrasında kontak anahtarını tam olarak çevirin'' benzeri uyarı tam olarak uygulandığında -5 derecede bile kusursuz çalışma sağlanmıştır.(bkz:ben ve yüzlerce kez)
    Tek kelime 10 numara araba çok güzel seçim.

dediginde haklisin cok kisi bunu bilmiyor veya uygulamiyor ...fakat yukarida önceden foruma koydugum sikayeti okursan orda aracin isitma bujilerinin dogru kullanildigi yaziyor... hatta onlar bile kontrol ettirilmis....
    tabi bu arastirmalarim arasindaki bu kadar agir olan tek sikayet... sanirim arkadaslarin dedigi gibi fabrika hatasi olabilir... fakat bu da insanin icini bulandiriyor...
    ama dedigin gibi arac cok guzel...
    arac hakkinda daha detayli yorumlarini bekliyorum ... saol...

• fmngc
    kardeş bir kişinin bu şekilde yaşaması seni caydırmasın o aracı bende test ettim araç kontaksız çalışan anahtarsız modeldi tek seferde marş aldı ve çok hoşuma gitti, araçta 3 kişiydik ve hiçbir dizel belirtisi veya sesi duymadım sen bunlarla kafanı yorma bence fort yerine astrayı tercih et bu daha dogru bir karar olur 1.3 ün vergi avantajinı da kullanırsın.

servisler problemli degil aksine çok iyi ama biraz pahalı ama tofaj ve renodan sonra en yaygın servisi olan araç opel ben tavsiye ederim gözün kapalı al fazla düşünme...

astra 1.3 cdti da motor olarak bildigim kadarıyla fiat ın grande punto ve doblodada kullandıgı 1.3 multijet yeni teknoloji motoru kullanılıyor .. tek bildigim eksik yanı kalkıslarda agır kalması bazen stop dahi etmesi

• Kardeşim öncelikle yazdıklarımı okumuşsun, bende zaten sizler okuyun ve düşünüp ona göre karar verin die yazdım tüm bu yazıları. O günden sonra çeşitli illerde gitmediğim servis, oto tamircisi kalmadı, fakat bir türlü çözüm bulunamadı. Tam dava açıyordum avukatımızla birlikte, opelden aradılar. Gittik aracın birisi volan olmak üzere 5 tane parçası değişti. Şimdi uzatmayayım, o yazıyı yazdıım günden sonra başka arızalarda çıktı.Kendiliğinden stop etmeler,devirin kendi kendine sanki gaz vermiş gibi azalıp artması, nerden geldiği belli olmayan gıcırtı sesleri vs. gibi.

Kısacası bu aldığımız araba benim ömrümden bi kaç sene yedi. Babam satalım dedi, ben razı olamadım bir türlü. Arabayı çok beğenerek aldım içini dışını görüntüsünü herşeyini hoşuma giderek aldım, bu yüzden satmak istemedim, çünkü satsak bidaha astra almazdık ve bi ton da zarar ederdik. Neyse bunlar beni aradılar götürdüm parçaları değişti.Araç serviste 3 gün kaldı almaya gittiğimde 200 km yol yapmışlardı arabamla, onada eyvallah dedik. Şimdi görünürde problem yok gibi, kısaca ayakları olmayan bir insanın protez takıp hayatına devam etmesi gibi bişey bizim arabanın durumu. Ama dedimya eskisi kadar rahatsız etmiyor artık(sesler hariç). Tabi artık o soğuk havalar geçti (-15 ler -20 ler) Asıl deneme bi dahaki kış Allah nasip ederse...

Bu arada burası çok önemli; eğer benim arabam tamir edilmişse oda %80 benim sayemdedir. Hiç erinmeden aylarca her gün her gün çekmiş olduğum video görüntüleri, GM'e ve ilgili müdürlüklere gönderilerek aracın problemine, bu geçici mi kalıcı mı olduğu belli olmayan çözümü buldular.Yoksa onlar bu problemi ancak opel yeni kasa astra çıkardığı zamana bulurlardı.Artık opel de video sistemine geçmiş benden sonra.Eğer bir probleminiz var ve bunu kanıtlayamıyor veya anlatamıyorsanız çekiyosunuz videoya ve götürüyorsunuz servise.Artık gerisi onlara kalmış, hiç olmazsa gereksiz yere fazladan araç orada kalmamış oluyor ve hiç alakasız parçaları sökülüp tekrar takılmak zorunda kalmıyor, HOŞÇAKALIN...

• quote:

Orjinalden alıntı: SeY_YaH

Kardeşim öncelikle yazdıklarımı okumuşsun, bende zaten sizler okuyun ve düşünüp ona göre karar verin die yazdım tüm bu yazıları. O günden sonra çeşitli illerde gitmediğim servis, oto tamircisi kalmadı, fakat bir türlü çözüm bulunamadı. Tam dava açıyordum avukatımızla birlikte, opelden aradılar. Gittik aracın birisi volan olmak üzere 5 tane parçası değişti. Şimdi uzatmayayım, o yazıyı yazdıım günden sonra başka arızalarda çıktı.Kendiliğinden stop etmeler,devirin kendi kendine sanki gaz vermiş gibi azalıp artması, nerden geldiği belli olmayan gıcırtı sesleri vs. gibi.

Kısacası bu aldığımız araba benim ömrümden bi kaç sene yedi. Babam satalım dedi, ben razı olamadım bir türlü. Arabayı çok beğenerek aldım içini dışını görüntüsünü herşeyini hoşuma giderek aldım, bu yüzden satmak istemedim, çünkü satsak bidaha astra almazdık ve bi ton da zarar ederdik. Neyse bunlar beni aradılar götürdüm parçaları değişti.Araç serviste 3 gün kaldı almaya gittiğimde 200 km yol yapmışlardı arabamla, onada eyvallah dedik. Şimdi görünürde problem yok gibi, kısaca ayakları olmayan bir insanın protez takıp hayatına devam etmesi gibi bişey bizim arabanın durumu. Ama dedimya eskisi kadar rahatsız etmiyor artık(sesler hariç). Tabi artık o soğuk havalar geçti (-15 ler -20 ler) Asıl deneme bi dahaki kış Allah nasip ederse...

Bu arada burası çok önemli; eğer benim arabam tamir edilmişse oda %80 benim sayemdedir. Hiç erinmeden aylarca her gün her gün çekmiş olduğum video görüntüleri, GM'e ve ilgili müdürlüklere gönderilerek aracın problemine, bu geçici mi kalıcı mı olduğu belli olmayan çözümü buldular.Yoksa onlar bu problemi ancak opel yeni kasa astra çıkardığı zamana bulurlardı.Artık opel de video sistemine geçmiş benden sonra.Eğer bir probleminiz var ve bunu kanıtlayamıyor veya anlatamıyorsanız çekiyosunuz videoya ve götürüyorsunuz servise.Artık gerisi onlara kalmış, hiç olmazsa gereksiz yere fazladan araç orada kalmamış oluyor ve hiç alakasız parçaları sökülüp tekrar takılmak zorunda kalmıyor, HOŞÇAKALIN...

öncelikle aracının bundan sonra başka problemler çıkarmaması dileğiyle iyi günlerde kullanmanı dilerim...
    walla ne yalan söyleyeyim senin yaşadıklarını düşününce çıldırmamak mümkün değil....
    hele servisin bu kadar garip davranışları... gene sabırlıymışsın valla...
    dediğin gibi araç benim de çok hoşuma gitti... senin ilk yazını okuduktan sonra vazgeçmiştim ama günler ilerdedikçe tekrar aklımda yer yapmaya başladı ve başka bu dertleri yaşayan var mı diye araştırmaktan kendimi alamadım... şu an gördüğüm kadarıyla başına gelen olaylar pek fazla kişinin başına gelmemiş ama şimdi düşünüyorum da çok az bir olasılıkta olsa bu riske girilir mi? bu araç için bunları yaşamaya değer mi bilmiyorum....
    sonuçta gene kararsızım...
    ama eğer astra alırda senin ki gibi bir olayla karşılaşırsam kahrolurum herhalde...
    kararım ne olur bilmiyorum ama başka bir araç(mesala focus 1.6 tdci) olursa herhalde her astra yanımdan geçtiğinde bu konuşmalar hep aklıma gelip acaba doğru mu yaptık diye düşünürüm...

• walla o kadar hoşuna gitti ise al artık ne yapacaksın. Ama hala almadı isen bekle biraz daha, gerçi daha 4. aydayız, fakat 10. ay gibi çıkıyo 2007 ler, onlardan alırsın. Bu işler tamamen şans işi, bakarsın zor ama focusta da bişey çıkabilir. Geçen şikayet.com da bişey okudum, adam 2006 honda accord almış dizel 70 küsür milyara, adam öyle şeyler yaşamışki tek tek yazmış oraya, okuyunca ben fena oldum, sanki ben yaşıyomuşum gibi.Belki honda için milyonda 1 fakat olmuş işte ve çaresi yok servis hiç sallamamış adamı. Diyeceğim şu, bu işler tamamen şans. Arabayı almaya giderken banyomu falan yaptım okuya okuya gittim, yani cünüb de diğildim giderken :)) ama oldu işte. Benim arkadaşta 307 hdi var, o araba için yazılmadık şikayet, eleştiri kalmamış. Adamın arabası 60 000 de daha tek bişeyini duymadık, sapasağlam maaşallah. Neyse sen o kadar da düşünme boşver. Hayırlısı neyse o olsun. Hoşçakal...
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.